A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNMagyarország
09:00KézilabdaBrazília-Magyarország
HUNPongrácz Bence
10:30CselgáncsIsmael Alhassane-Bence Pongracz
HUNPásztor Flóra
10:55VívásFlora Pasztor-Jacqueline Dubrovich
HUNAndrásfi Tibor
12:50VívásRuben Limardo-Tibor Andrasfi
HUNFucsovics Márton
13:30TeniszMarton Fucsovics-Rafael Nadal
HUNMarozsán Fábián
15:00TeniszFabian Marozsan-Ugo Humbert
HUNHámori Luca
17:22ÖkölvívásGrainne Walsh-Ana Hamori
HUNMagyarország
19:30VízilabdaFranciaország-Magyarország
NyílNyíl

Esővel érkezik a hidegfront

Vágólapra másolva!
Délelőtt még melegfronti hatás okoz fejfájást, este a hideg miatt romlanak a reflexek. Marad a viszonylag meleg idő, kora délutánra akár 11 Celsius-fok is lehet a legmelegebb vidékeken, Pécs és Szombathely környékén.
Vágólapra másolva!

Csütörtök délelőtt mindenütt feloszlik az éjszaka foltokban képződött sűrű köd. Reggel 125 méterre csökkent a látótávolság a ferihegyi kifutópályákon, pár órára leállították a reptér forgalmát. A hőmérséklet kora délután már általában 6, 11, késő este -1, +5 Celsius-fok között valószínű.

Estig a Kárpát-medence fölé eleinte száraz, majd északnyugat felől egyre nedvesebb levegő érkezik. Észak, északnyugat felől megnövekszik, megvastagszik a felhőzet Magyarországon, de még több-kevesebb napsütésre is számítani lehet. Helyenként előfordul kisebb eső. Sokfelé megélénkül, időnként megerősödik a délnyugati, később az északnyugati szél.

Eleinte melegfront okozhat fejfájást, migrént, vérnyomás-ingadozást. Ezt követően hidegfronti hatás miatt erősebbek lehetnek a reumatikus fájdalmak. Hosszabbá válhat a reflexidő, amely kockázatosabbá teszi a közlekedést.

Forrás: OMSZ
Forrás: OMSZ

Pénteken már országszerte 10 fok körül lesz a hőmérséklet délután

Csak Észak-Európában havazik

Európa északi részén többközéppontú ciklonrendszer helyezkedik el, emiatt arrafelé többnyire erősen felhős vagy borult az ég. Elsősorban a frontok mentén fordul elő csapadék; az északnyugati területeken többnyire eső esik, északkeleten pedig havazik. Szicília fölött sekély ciklon örvénylik, amely a déli tájakon okoz gyakran felhős, helyenként csapadékos időt.

Ugyanakkor a Pireneusi-félszigettől Közép-Európán át egészen a Fekete-tengerig anticiklon húzódik, a leszálló légmozgásoknak köszönhetően általában kevés a felhő, napos az idő, csapadékról nem érkezik jelentés. A legmagasabb nappali hőmérséklet Európa nyugati és déli vidékein többnyire 9, 17, középső tájain 0, +8 fok között alakul. Hideg már csak a Kelet-európai-síkságon van, ahol napközben is mindössze -2, -10 fokot mérnek.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!