Délelőtt napsütés, délután záporok

Vágólapra másolva!
Fokozatosan beborul az ég nyugat felől. Kora délutántól hajnalig egyre több helyen lesz eső, zápor. Nedvesebb levegő érkezik a Kárpát-medence fölé egy Nyugat-Európa felett örvénylő ciklon miatt.
Vágólapra másolva!

Szerdán nyugaton felhős lesz az ég, ugyanakkor keleten délelőtt még gyengén felhős, napos idő várható. Napközben nyugat felől ott is megnövekszik, megvastagszik a felhőzet, és kora délutántól előbb csak a nyugati határ mentén, majd késő estig a Dunántúlon másutt is egyre több helyen várható eső, zápor.

A déli, délnyugati szél megélénkül, az Észak-Dunántúlon meg is erősödik, sőt az Alpokalján és a Kisalföld térségében időnként viharos, 60-70 km/órás széllökések is lehetnek. A legmagasabb nappali hőmérséklet 15, 20 fok között várható. Késő estére 8, 13 fok közé hűl le a levegő.

Egyre inkább a Nyugat-Európa felett örvénylő nagy kiterjedésű ciklon áramlási rendszerébe kerül Magyarország, ennek hatására nedvesebb levegő érkezik az ország fölé. A melegfrontokkal járó tünetek jelentkezhetnek az erre érzékenyeknél a magasban kezdődő melegedés miatt. Előfordulhat fejfájás, migrén, fáradékonyság, levertség. Álmatlanság is jelentkezhet. A reakcióidő hosszabb lesz a megszokottnál.

Csütörtökön kezdetben erősen felhős vagy borult lesz az ég Reggelig a Dunántúlon, később másutt is többfelé várható eső, zápor, majd délután délnyugat felől csökken a felhőzet, megszűnik a csapadék. A változó irányú szél többfelé megélénkül. A hőmérséklet legalacsonyabb értéke 4, 9, a legmagasabb nappali hőmérséklet 12, 18 fok között alakul.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!