A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNMagyarország
09:00KézilabdaBrazília-Magyarország
HUNPongrácz Bence
10:30CselgáncsIsmael Alhassane-Bence Pongracz
HUNPásztor Flóra
10:55VívásFlora Pasztor-Jacqueline Dubrovich
HUNAndrásfi Tibor
12:50VívásRuben Limardo-Tibor Andrasfi
HUNFucsovics Márton
13:30TeniszMarton Fucsovics-Rafael Nadal
HUNMarozsán Fábián
15:00TeniszFabian Marozsan-Ugo Humbert
HUNHámori Luca
17:22ÖkölvívásGrainne Walsh-Ana Hamori
HUNMagyarország
19:30VízilabdaFranciaország-Magyarország
NyílNyíl

Másfél napig lesz még nyárias idő

Vágólapra másolva!
A péntek lesz a meleg idő utolsó napja. Hidegfront miatt szerdáig nem lesz 20 foknál több. Szombaton viharos szélre, záporra, zivatarra kell számítani. A front szombat éjjel át is vonul az ország felett.
Vágólapra másolva!

Pénteken általában kevés felhő lesz az égen, napos, száraz időre lehet számítani. Többnyire gyenge vagy mérsékelt marad a légmozgás, de a Kisalföldön időnként megélénkül a déli szél. A legmagasabb nappali hőmérséklet pénteken 27, 30 fok között várható. A késő estére többnyire 18, 24 fok közé csökken a hőmérséklet.

Bár front még nem éri el az országot, de a melegedés miatt a légköri változásokra fokozottan érzékenyeknél a melegfrontokkal együtt járó tünetek jelentkezhetnek. Az esetleges fejfáfás, migrén, levertség, fáradékonyság hátterében időjárási okok is meghúzódhatnak. A reakcióidő is hosszabb lesz a megszokottnál.

Szombaton délelőtt még napos idő lesz. Estére markáns hidegfront érkezik, amelynek hatására lehűl az idő, vasárnap mindössze 15 fok lesz. Északnyugat felől erősen megnövekszik a felhőzet, és a déli óráktól egyre több helyen várható zápor, zivatar. Az északnyugatira, északira forduló szél megerősödik, főként a Dunántúlon viharossá fokozódik. A hőmérséklet legalacsonyabb értéke 11, 16, a legmagasabb nappali hőmérséklet általában 25 fok körül alakul, de néhol 30 fok is lehet. Estére viszont 12, 18 fokra hűl az levegő.

A front szombat éjjel átvonul az ország felett. de a déli határ mentén még kitart egy ideig. Vasárnap gyakran megnövekszik majd a felhőzet, de napsütés is lehet, záporokra és zivatarokra továbbra is számítani kell. Hűvös lesz az idő, jó esetben csak 15 fokra lehet számítani - mondta Török László, az Országos Meteorológiai Szolgálat munkatársa. Hétfőn is hűvös, csapadékos idő valószínű. Napsütés főként északnyugaton lehet. Országos átlagban a hőmérséklet 16-17 fok körül alakul délben, kora délután.

Még kitart az anticiklon

Magasnyomású zóna, vagyis anticiklon helyezkedik el az Urál előterétől Közép-Európán át egészen a Földközi-tenger medencéjéig. A leszálló légmozgásoknak köszönhetően általában kevés a felhő, napos, száraz idő a jellemző. Péntek estig a Kárpát-medence időjárását is ez az anticiklon alakítja. Ugyanakkor a kontinens nyugati és északi vidékei felett egy hullámzó frontrendszer hatására jobbára erősen felhős az ég. Több helyen esik az eső, elsősorban a Brit-szigetek és a Benelux-államok térségében, valamint Franciaország nyugati tájain.

Sekély ciklon határozza meg a Kelet-európai-síkság nagy részének időjárását, szórványosan fordul elő eső, zápor, néhol zivatar is kialakul. A csúcshőmérséklet a déli és középső területeken általában 22 és 28 fok között változik, az Ibériai-félszigetről, továbbá Ukrajna keleti feléből 29, 31 fokot is jelentenek. Ezzel szemben északon és nyugaton hűvösebb van, a maximum-hőmérséklet többnyire 7, 15 fok között alakul.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!