A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNMagyarország
09:00KézilabdaBrazília-Magyarország
HUNPongrácz Bence
10:30CselgáncsIsmael Alhassane-Bence Pongracz
HUNPásztor Flóra
10:55VívásFlora Pasztor-Jacqueline Dubrovich
HUNAndrásfi Tibor
12:50VívásRuben Limardo-Tibor Andrasfi
HUNFucsovics Márton
13:30TeniszMarton Fucsovics-Rafael Nadal
HUNMarozsán Fábián
15:00TeniszFabian Marozsan-Ugo Humbert
HUNHámori Luca
17:22ÖkölvívásGrainne Walsh-Ana Hamori
HUNMagyarország
19:30VízilabdaFranciaország-Magyarország
NyílNyíl

Verőfényes tavasz lesz szerdáig

Vágólapra másolva!
Marad a derült és egyre melegebb idő, hajnalban viszont fagyni fog. Reggelente lehetnek ködfoltok. Gyenge hidegfront érinti a Kárpát-medencét, de számottevő időjárásváltozást nem okoz.
Vágólapra másolva!

Hétfőn alapvetően derült, napos időre lehet számítani, csapadék nem lesz. Csak a Tiszántúlon kísérik élénk széllökések az északi, északkeleti szelet. Délután 7, 10 Celsius-fok között alakul a legmagasabb nappali hőmérséklet. Késő estére -2, +3 fok közé hűl a levegő; részletes hőmérsékleti térképünket itt találja.

Kedd hajnalban fagyok lesznek, -1, -6 fokra csökken a hőmérséklet. Napközben túlnyomóan derült lesz az idő. Helyenként és átmenetileg ködfoltok alakulhatnak ki a reggeli órákban. Megélénkül, északnyugaton megerősödik a délkeleti, déli szél. Melegszik az idő, 8, 14 fok közé melegszik a levegő délután.

Alig érződik az elvonuló hidegfront

Front nem lesz az ország felett, de a Kárpát-medencétől keletre elvonuló hidegfront élettani hatásait megtapasztalhatják a fokozottan időjárás-érzékenyek. A fejfájás, ingerlékenység, nyugtalanság, vérnyomás-ingadozás, reumatikus panaszok hátterében időjárási okok is meghúzódhatnak. Ugyanakkor a napos, kora tavaszias idő jótékonyan hat a hangulatra.

A szárazföld északi és keleti, délkeleti részeinek időjárását ciklonok és a hozzájuk tartozó frontrendszerek alakítják. A frontrendszerek mentén erősen felhős vagy borult az ég. Ugyanakkor Európa nyugati és középső területeire döntően anticiklon hat. Emiatt ott csendes, eseménytelen idő a jellemző, számottevő csapadékról nem érkezik jelentés. Ennek a magasnyomásnak a peremén vonul el a már említett hidegfront.

Hozzávetőleg a 45. szélességi körtől délre a délutáni órákra 10, 18 fok közé melegszik fel a levegő. Ezzel szemben a kontinens északi, északkeleti vidékein a csúcshőmérséklet nagy területen fagypont alatt alakul.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!