A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNMagyarország
09:00KézilabdaBrazília-Magyarország
HUNPongrácz Bence
10:30CselgáncsIsmael Alhassane-Bence Pongracz
HUNPásztor Flóra
10:55VívásFlora Pasztor-Jacqueline Dubrovich
HUNAndrásfi Tibor
12:50VívásRuben Limardo-Tibor Andrasfi
HUNFucsovics Márton
13:30TeniszMarton Fucsovics-Rafael Nadal
HUNMarozsán Fábián
15:00TeniszFabian Marozsan-Ugo Humbert
HUNHámori Luca
17:22ÖkölvívásGrainne Walsh-Ana Hamori
HUNMagyarország
19:30VízilabdaFranciaország-Magyarország
NyílNyíl
Vágólapra másolva!
Szerdán már sehol sem kúszik 30 fok fölé a hőmérséklet a kedd délután érkező hűvösebb légtömegek miatt. Számos járásra adott ki első szintű (sárga) riasztást az Országos Meteorológiai Szolgálat.
Vágólapra másolva!

A nap első felében még az ország nagy részén napos idő várható, csak északon lesznek felhősebb időszakok. Ezután egyre több helyen növekedni kezd a felhőzet, amint egy hidegfront eléri az országot északnyugat felől.

Emiatt megerősödik, sőt helyenként viharossá fokozódik az északnyugati szél. A 60 kilométer/órás széllökések délutánra érik el a Dél-Dunántúlt és a Duna vonalát, majd este a tiszántúli térséget.

Zivatarok kialakulására inkább nyugaton és északon van esély néhol. A dörgés-villámlást 80 kilométer/óránál is erősebb szélroham kísérheti, ugyanakkor a front érkezésekor záporokhoz is társulhat átmenetileg 60-80 kilométer/órás lökés. A heves zivatarok miatt számos kistérségre adott ki első szintű (sárga) riasztást az Országos Meteorológiai Szolgálat – erről itt talál térképet.

A front mögött veszít erejéből a szél. Késő este és az éjszaka első felében még esetleg kialakul zivatar, főként északkeleten és Dél-Dunántúlon, majd stabilizálódik a légkör.

Kedd délutánra többnyire 27 és 33 Celsius-fok között alakul a legmagasabb nappali hőmérséklet, északnyugaton lesz hűvösebb az idő. Késő estére 19 és 25 fok közé hűl a levegő.

Lassuló reflexek

A hidegfront hatásait délutántól tapasztalhatják az időjárás-érzékenyek. Ilyen helyzetekben gyakori a fejfájás, a migrén, ingadozik a vérnyomás. A görcsökkel járó megbetegedéseknél fokozódik a görcshajlam. Gyakoribbak lehetnek az ízületi fájdalmak. A közlekedőknek érdemes figyelembe venniük, hogy a reakcióidő hosszabb lesz a megszokottnál.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!