A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNAndrásfi Tibor
15:05VívásGrabiel Lugo-Tibor Andrasfi
HUNFucsovics Márton
15:15TeniszMarton Fucsovics-Rafael Nadal
HUNSiklósi Gergely
15:30VívásNeisser Loyola-Gergely Siklosi
HUNMarozsán Fábián
15:45TeniszFabian Marozsan-Ugo Humbert
HUNPupp Réka
16:50CselgáncsGefen Primo-Reka Pupp
HUNHámori Luca
17:22ÖkölvívásGrainne Walsh-Ana Hamori
HUNMagyarország
19:30VízilabdaFranciaország-Magyarország
HUNFucsovics Márton | Marozsán Fábián
19:30TeniszTallon Griekspoor/Wesley Koolhof-Marton Fucsovics/Fabian Marozsan
NyílNyíl

Győrben kevés, Debrecenben sok az új lakás

Vágólapra másolva!
Vidéki városainkban nem jellemző a befektetői célú luxusépítkezés. Győrben kevés az eladásra váró középkategóriás új lakás, Debrecenben túlkínálat alakult ki. Szekszárdon a sorházas építkezés és a panorámás telkek beépítése a jellemző.
Vágólapra másolva!

Győrben az új építésű házak, illetve a téglaépítésű, kétszobás, egyedi fűtésű lakások (12 millió forint értékhatárig) forgalma a legélénkebb - mondta az [origo] érdeklődésére Tóth Bernadett, a Panoráma Ingatlan Iroda ügyvezető igazgatója.

- Sokan keresik a kétnappalis, kis hálószobás kialakítású, illetve a szerkezetkész családi házakat, amelyeket aztán új tulajdonosaik hitelek segítségével a maguk szája íze szerint fejeznek be.

A püspökvárosban és a várost körülölelő falvakban elenyésző a prémium kategóriás házak forgalma, még az ide érkező külföldiek sem áldoznak 40 millió forintnál többet.

A mégis vevőre találó prémiumingatlanok egy-két éve, a legmodernebb alapanyagok felhasználásával készültek, legalább dupla garázs tartozik hozzájuk, a hálószobák száma három-négy.

A külföldiek inkább olcsóbb ingatlanokat vesznek, vagy bérlakásokat keresnek. Sokan hajlandók távolabbi részekre költözni akár magas bérleti díjak mellett is, ha cserébe igényes környezetben lakhatnak.

Tóth Bernadett rámutatott: a reális árat kérők legfeljebb egy-két hónap alatt vevőre találnak. Ennél valamivel többet kell várni a felső emeleti lakások esetében, illetve, ha nehezebben megközelíthető az ingatlan.

A győri ingatlanpiac legalább kétosztatú: a lakások értékesítése felgyorsult a korábbi évekhez képest, ellenben a többi típus esetében emelkedett a meghirdetéstől az eladásig tartó idő. Családi ház esetében nem ritka az egyéves értékesítési idő sem.

Az elmúlt évben sokáig úgy tűnt, az ingatlanbefektetők elszámították magukat, hiszen hosszú hónapokon át nehéz volt pénzzé tenni az új építésű lakásokat. Az utóbbi időszakban azonban megnőtt a vásárlói érdeklődés.

Nemcsak a korábbiak, de még az őszi átadású lakások is elkeltek, sőt, fordult a kocka: az ingatlanközvetítő irodák jelenleg nem tudnak elegendő ajánlattal szolgálni az újonnan jelentkezőknek.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!