A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNMuhari Eszter
19:25VívásEszter Muhari-Auriane Mallo-Breton

Hosszú perekhez vezet az ingatlanadó

Vágólapra másolva!
Alapvetően elhibázott az értékalapú ingatlanadó bevezetésének ötlete - mondta szombaton a Magyar Rádió egyik műsorában Török Ferenc ügyvéd, öttusázó olimpiai bajnok, egykori SZDSZ-es képviselő. Szerinte ugyanis egy ilyen elvonás bevezetése hosszú ideig tartó perekhez vezet majd.
Vágólapra másolva!

Török Ferenc 1992 és 1994 között a Szabad Demokraták Szövetségének képviselőjeként tett jogszabály-módosító javaslatinak több, mint egyharmadát az akkori, konzervatív többségű Országgyűlés is elfogadta úgy véli, hogy kezelhetetlen helyzetek tömegéhez és hosszú ideig tartó pereskedésekhez vezet a kormány által jelenleg javasolt értékalapú ingatlanadó bevezetésének ötlete.

Szerinte a tervezett értékalapú ingatlanadó helyett érdemesebb lenne területű telekadót bevezetni, melynek keretében az elvonás értékét az ingatlan terültének mérete és elhelyezkedése határozná meg és a nem a ráépített épület mérete. Török Ferenc szerint ez nem idézne elő tömeges jogvitákat és mindenki számára érthető lenne.

Az olimpiai bajnok érvéként említette, hogy a luxusadóbból is alig származott bevétel. Emellett arra is felhívta a figyelmet, hogy miközben a legnagyobb ellenzéki párt nagyon ellenzi az ingatlanadó bevezetését, közben számos önkormányzatban a helyi fideszes vezetés érdekelt az ingatlanadó bevezetésében.

A műsorban a Török Ferenc számos sporttal kapcsolatos kérdésben is kifejtette álláspontját. Többek között hangoztatta, hogy Magyarországnak nem érdemes pályázni olimpiai játékok megrendezésére a következő években.Szerinte ugyanis egy ilyen vállalkozásnak sem megfelelő vállalkozói sem megfelelő költségvetési támogatása nem lenne.

Giczi József

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!