Szaddám 33 ezer dollárt ad egy hadifogolyért

Vágólapra másolva!
Szaddám Huszein 33 000 dollárt ajánlott fel annak, aki élve elfog egy szövetséges pilótát, vagy katonát - jelentette a BBC. Egy halott katonáért a fele összeget fizetné az iraki elnök.
Vágólapra másolva!

Szaddám Huszein iraki elnök 33 ezer dollárt ajánlott fel annak, aki élve elfog egy katonát a szövetségesek haderejéből. A halott katonáért a fele összeget fizetné az iraki elnök. Irakban a havi átlagkereset 30 dollár körül van, így a jutalom, amelyet az iraki elnök ajánlott a szövetséges katonákért, óriási összegnek számít.

Az [origo] Irak-oldalahttp://www.origo.hu/irakFriss hírek az iraki válságról SMS-ben/o-mobil/hirek/20030319friss.html

Hatalmas erőkkel keresik közben azt a két szövetséges katonát, akik - meg nem erősített információk szerint - vasárnap katapultáltak egy Bagdad fölött lelőtt repülőből. A BBC helyszíni tudósítója szerint a városban hatalmas a felfordulás. Motorcsónakokkal járják a Tigrist, emberek százai nyüzsögnak a folyó partján és próbálnak a nyomára bukkani a két szövetséges katonának. Közben puskákból folyamatosan lőnek a vízbe a bagdadiak. Korábban iraki hírforrások már azt jelentették, hogy az egyik katonát elfogták. Az iraki televízió és az al-Dzsazira képeket közölt öt fogságba esett szövetséges katonáról és négy halottról.

A szövetséges erők szóvivője tagadta, hogy elvesztettek volna egy gépet Bagdad fölött.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!