Homokvihar lassítja a szövetségesek támadásait

Vágólapra másolva!
Heves homokviharok akadályozzák a szövetséges erők előrenyomulását a Bagdadtól délre eső területeken. Az időjárás nem kedvez a Kuvait északi körzeteiben állomásozó amerikai-brit haderőnek sem.
Vágólapra másolva!

Az ITAR-TASZSZ orosz hírügynökség szerint a Bagdadtól 80 kilométerre délnyugatra, az Eufrátesz folyó mentén lévő Kerbaláig eljutott amerikai 3. gépesített lövészhadosztály megtorpant a heves homokviharban.

Az [origo] Irak-oldala/irak/index.htmlFriss hírek az iraki válságról SMS-ben/o-mobil/hirek/20030319friss.html

A katonákat támogató légierő azonban folyamatos fedezetet nyújt a katonáknak azzal, hogy folytatja az iraki harckocsik elleni támadását. Kerbala és Nedzsef között elkeseredett harcok folynak - jelentette az ITAR-TASZSZ.

Kuvaitban a meteorológusok az elkövetkező napokra erőteljes homokviharokat jósolnak, amelyek előszele hétfő estére már meg is érkezett. A látástávolság mindazonáltal nem csökken 1000 méter alá. Az amerikai katonák állítása szerint Dél-Irakban nem is annyira az irakiak ellenállása, mint inkább a mostoha időjárási körülmények lassítják le haladásukat. A katonák szakadatlanul fegyvereik tisztogatására kényszerülnek.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!