Összetűzés Németországban Irak miatt

Vágólapra másolva!
Egy hétfői hamburgi háború ellenes tüntetésen összecsaptak a rendőrök és a tüntetők. A rendfenntartók és a demonstrálók azért ugrottak egymásnak, mert a rendőrök megakadályozták, hogy a közel húszezres tömeg letérjen az engedélyezett útvonalról és az amerikai konzulátus felé vegye az irányt.
Vágólapra másolva!
Irak-oldalhttp://www.origo.hu/irakMinden hír IrakrólFriss hírek az iraki válságról SMS-ben/o-mobil/hirek/20030319friss.htmlTérkép Irakról és a hadműveletekrőlhttp://javascript:open_doc('http://www.origo.hu/adsminisites/kepgaleria/irak/terkep/terkep.html', 500, 620)

Összetűzésekre került sor hétfőn a rendőrség és fiatal tüntetők között egy hamburgi háborúellenes megmozduláson. Az iraki háború ellen demonstráló, főleg diákokból álló tömeg kövekkel és palackokkal dobálta meg a rendőröket, akik vízágyúkat vetettek be. A rendbontók közül többet őrizetbe vettek - közölte egy rendőrségi szóvivő. Mindkét oldalon vannak sérültek. Az incidens előtt a húszezer főre becsült tömeg le akart térni a megjelölt útvonalról, s az amerikai főkonzulátus felé vette volna az irányt.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről