A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Robbantás egy szövetséges ellenőrző pontnál

Vágólapra másolva!
Feltehetően öngyilkos merénylő robbantotta fel autóját egy amerikai-brit ellenőrző pontnál 130 kilométerre a szíriai-iraki hártól. Három szövetséges katona és két iraki meghalt.
Vágólapra másolva!
Az [origo] Irak-oldalahttp://www.origo.hu/irakFriss hírek az iraki válságról SMS-ben/o-mobil/hirek/20030319friss.htmlTérkép a stratégiai pontokrólhttp://javascript:open_doc('http://www.origo.hu/adsminisites/kepgaleria/irak/terkep_telepulesek/terkep.html', 500, 620) Térkép a hadműveletekrőlhttp://javascript:open_doc('http://www.origo.hu/adsminisites/kepgaleria/irak/terkep/terkep.html', 500, 620)

Három szövetséges katona meghalt, amikor felrobbant egy autó egy ellenőrző pontnál Irakban. A jelentések szerint az autó vezetője és utasa - egy állapotos nő - is életét vesztette. A szövetségesek szerint öngyilkos merénylet történt - jelentette a BBC.

A robbanás Bagdad és a szíriai határ közötti úton történt, az iraki fővárostól északnyugatra a határtól 130 kilométerre, a Hadísza víztároló közelében.

Az amerikai hadvezetés katari központjának bejelentése szerint a kocsiból, amikor megközelítette az ellenőrző pontot, egy állapotos nő ugrott ki és félelmében kiabálni kezdett. A kocsi az ezt követő pillanatban felrobbant.

Korábban Nedzsef közelében történt öngyilkos merénylet Irakban, akkor négy amerikai katona vesztette életét, amikor egy merénylő felrobbantotta taxiját a közelükben.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!