A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6
Vágólapra másolva!
Az első forduló éjszakáján jó volt a hangulat a váratlanul jó eredményt elérő LMP-nél. Ma a 400-ban alig néhányan várták az eredményeket. A párt székházában Schiffer András elmondta, hogy elégedett a választások eredményével a párt, megszerették a politikacsinálást, de még nem tudják, hogy ki lesz a frakció vezetője. Kövesse az eseményeket!
Vágólapra másolva!
Cikkünk folyamatosan frissül19 bejegyzés
20:50
április 25, 2010
Vágólapra másolva!

Egy felkapott kocsmában ünnepel majd az LMP

Az LMP nem tart hivatalos nyilvános eredményváró rendezvényt. A párt irodájában 9 órától várják az újságírókat és fél 10-kor tartanak sajtótájékoztatót. Az [origo] információja szerint a párt vezetői és még versenyben lévő jelöltjei a Kazinczy utcában, a 400 nevű nemrég nyitott, felkapott szórakozóhelyen várják az eredményeket. Tíz perccel hét óra előtt még egy LMP-s képviselőjelölt sincs a helyen.

21:05
április 25, 2010
Vágólapra másolva!

Két LMP-s a 400-ban

Két LMP-s várja az eredményeket a 400-ban, ahol egy kivetítőn az MTV választási műsora megy. A szórakozóhelyen körülbelül húszan lézengenek.

21:20
április 25, 2010
Vágólapra másolva!

Bodoky: Nincs jelentősége a második fordulónak az LMP szempontjából

Bodoky Tamás, az Index volt újságírója elmondta: drukkolni jött a pártnak. Soha nem tagadta, hogy szimpatizál az LMP-vel, de hangsúlyozta, hogy nem párttag. Szerinte nincs nagy jelentősége a második fordulónak az LMP szempontjából, mert már az első fordulóban eldőlt a lényeg: bejutottak a parlamentbe. A 400-ban körülbelül körülbelül tízen figyelik az eredményeket, a többiek iszogatnak.

21:30
április 25, 2010
Vágólapra másolva!

Név nélkül nyilatkoznak az LMP jelöltjei

"Nem izgulok, alázatosan várom az eredményt" - mondta az LMP egyik, még versenyben lévő budapesti jelöltje az [origo]-nak. A 400-ban egyre több szimpatizáns és tag várja az eredményt, de a jelöltek - mivel a párt sajtóosztálya azt kérte tőlük, hogy ne nyilatkozzanak - 21 óráig csak név nélkül nyilatkoznak az [origo-nak. "A választókerületemben nagyon kemény volt a plakátháború a két forduló között, és a többi körzetben is sok helyen letakarták az LMP plakátjait. A körzetemben még hárman vagyunk versenyben egy fideszes és egy MSZP-s jelölttel. Az utolsó részvételi adatok szerint csak a választók egyharmada jelent meg" - tette hozzá a jelölt, aki arra számít, hogy az alacsony részvétel átrendezi egy kicsit a korábbi eredményeket. "A Fidesz jelöltjei kevesebb szavazatot kaphatnak, mint az előző fordulóban és abban a négy körzetben, ahol az MSZP visszaléptette jelöltjeit, befuthat valamelyik LMP-s jelölt" - mondta.

21:45
április 25, 2010
Vágólapra másolva!

Sör és limonádé fogy az LMP buliján

Csendben nézik a TV-t, várják az eredményeket, nem nagyon beszélgetnek a jelöltek és a szimpatizánsok a szórakozóhelyen. Van, aki sört és van, aki limonádét iszik.

21:55
április 25, 2010
Vágólapra másolva!

Kevesen vannak a buliban, de vidámak az LMP-sek

Nagy nevetéssel fogadták az LMP tagjai és szimpatizánsai, amikor az MTV riportere azt mondta, hogy a párt célja a minél több második hely megszerzése. A jelenlévők nem csalódottak, hogy a négy körzetben, ahol visszaléptek az MSZP-sek, egy LMP-s sem vezet. A negyven százalék feletti eredményt kifejezetten jónak tartják. A többi körzetben is tíz százalék felett teljesítenek a jelöltek, ami a második fordulóban jelentős eredmény - mondták a szimpatizánsok az [origo] tudósítójának. Körülbelül 20-25-en drukkolnak a pártnak a 400-ban.

22:20
április 25, 2010
Vágólapra másolva!

Lézengő szimpatizánsok, enyhe csalódottság az LMP-s partin

Közel 100 százalékos feldolgozottságnál kicsit csalódottan fogadták a szimpatizánsok, hogy a négy kérdéses körzetben - ahol visszaléptek az MSZP-s jelöltek - egyik LMP-s jelölt sem győzött. Az egyik jelölt nem elégedetlen, de nem is elégedett saját eredményével. Szerinte a két forduló közötti kampány azért is fontos volt, mert még több embert el tudtak érni és meg tudtak ismertetni a párt programjával. A 400-ban nem lettek többen, a tévét nézik, nincs erős kommentár az eredményekre.

22:45
április 25, 2010
Vágólapra másolva!

Rengeteg újságíró várja az LMP sajtótájékoztatóját

Az LMP-székházban csak a sajtó képviselői, néhány aktivista és a párt sajtófőnöke, Hámori Hanna van a sajtó számára is nyitott szobákban. Az [origo] tudósítója a 400-ból a székházba menet beszélgetett egy választmányi taggal, aki addig nem tudta az eredményeket. Amikor megtudta, örült neki és kifejtette, hogy nem volt a pártnak reális esélye arra, hogy egyéni mandátumokat szerezzen. A székházban legalább 30 kamera és rengeteg újságíró várja a párt vezetőit.

22:50
április 25, 2010
Vágólapra másolva!

Sokszínű frakcióra törekedett az LMP

Tordai Bence, aki Szanyi Tibor körzetében indult az LMP jelöltjeként, nem lepődött meg, hogy nem sikerült legyőzni az ellenfeleit a kiélezett körzetben. A hét és fél százalék körüli eredményéről azt mondta, szerinte sokan átszavaztak a másik jelöltekre az LMP szavazói közül, vagy el sem mentek a második fordulóban. Tordai bár választmányi tag, nem jut be a parlamentbe, ezt azzal indokolta, hogy nem a pártban betöltött funkció alapján döntöttek az országos lista sorrendjéről, hanem próbáltak egy minél sokszínűbb frakciót létrehozni.

22:55
április 25, 2010
Vágólapra másolva!

A földön ülve hallgatják az LMP-sek Orbánt

Az LMP székházban az aktivisták között végégifutott a hír, hogy kezdődik Orbán Viktor beszéde, erre egy szobából kijött Schiffer András, a párt listavezetője és Karácsony Gergely, a párt kampányfőnöke. Bementek egy másik szobába, ahol a párt jelöltjei gyülekeznek, és együtt hallgatják Orbán Viktor beszédét a földön ülve.

23:00
április 25, 2010
Vágólapra másolva!

Karácsony Gergely: "Ezt kell hallgatni négy évig"

Ezt kell hallgatni négy évig, ez lesz - mondta Karácsony Gergely, amikor Orbán Viktor arról beszélt, hogy forradalom volt ma, majd fejét fogva kiment a teremből. Később visszajött.

23:05
április 25, 2010
Vágólapra másolva!

Schiffer visszatérdelt Sólyom László beszédére

Schiffer András előtt kézírásos jegyeztek voltak Orbán Viktor beszéde alatt, vélhetően a sajtótájékoztatójának vázlata. Orbán beszéde alatt néhány dolgot belejavított, majd Szabó Tímeával és Tordai Bencével konzultált. Már elindult ki a teremből, amikor elkezdődött Sólyom László beszéde, erre visszatérdelt a földre meghallgatni.

23:30
április 25, 2010
Vágólapra másolva!

Megszerette az LMP a politikacsinálást

A sajtótájékoztatón Schiffer András gratulált a Fidesznek és annak a 13 LMP-s jelöltnek, akik még a második fordulóban is versenyben voltak. A párt listavezetője szerint az LMP sikeresen zárta a fordulót, négy jelöltjük komoly többlettámogatást tudott szerezni és az eredmények szerint a szavazóik újra elmentek szavazni.

Orbán Viktor beszédére utalva azt mondta: az igazi forradalom nem most a választások során volt, hanem akkor, amikor több tíz, majd több száz ember kezébe vette a sorsát és elkezdtek politikát csinálni - utalt Schiffer nyilvánvalóan az LMP megalakulására. Azóta meg is szerették a politikacsinálást - tette hozzá.

Schiffer elmondta, az LMP konstruktív, következetes politizálásra készül a parlamentben, kész együttműködni az ellenzékkel és a kormánypárttal is, de nem enged a 89-ből: a rendszerváltáskor megszerzett demokratikus értékeket fogja védeni.

Schiffer szerint az elmúlt 8 év politizálásának eredménye a Fidesz kétharmados győzelme. Aggodalomra ad okot, hogy a Fidesz nem sokat árult el abból, hogy mit tesznek majd a kormányon, de reméli, hogy önmérsékletet fognak gyakorolni.

23:38
április 25, 2010
Vágólapra másolva!

Kukorelly még "nem lát a terepen"

Kukorelly Endre tagja lesz az LMP parlamenti frakciójának. Terve, hogy a magas kultúrát elérhetőbbé tegye az embereknek, amit szerinte az oktatási rendszer átalakításával lehet megcsinálni - mondta el az [origo tudósítójának. Egyelőre azonban "nem lát a terepen", tehát nem tudja, hogy milyen lehetőségei lesznek neki és pártjának a parlamentben, de kíváncsian várja az új feladatát. Azt még nem tudja, hogy hogyan osztja be az idejét, de nem hiszi, hogy a politika az írói munka kárára válna, mert nem az a típus, akinek hosszú időre van szüksége az elmélyüléshez. 

23:40
április 25, 2010
Vágólapra másolva!

A 400-ban folytatódik az LMP-sek estéje

Osztolykán Ágnes 12 éve foglalkozik roma integrációs ügyekkel, ezt szertné folytatni a parlamentben is. Még nem tudja, hogy menniyre változik meg az élete, mondta az origo-nak, de kíváncsian várja. Az eddigi munkáját - egy civil szervezetnél foglalkozott a témával - nem adná fel végleg, most szüneteltetni fogja.

Az LMP-sek elindultak a 400-ba.

00:05
április 25, 2010
Vágólapra másolva!

Karácsony Gergely tudta, hogy az LMP bekerül a parlamentbe

Karácsony Gergely az [origo]-nak azt mondta, hogy amikor elvállalta a kampányfőnökséget, feltette az egzisztenciáját, de sokat nem kockáztatott, mert tudta, hogy az LMP parlamenti párt lesz. Eleinte nem voltak politikai ambíciói, de olyan sokan kérték, hogy végül átlépett egy újabb határt és elvállalta a jelöltséget is. Ugyan be fog ülni most a parlamenti frakcióba, de főállásban egyetemi oktató marad - a Corvinuson egyebek mellett politikai kampányokról tanít. "Azt mondják, hogy aki nem tudja, az tanítja, én most talán megmutattam, hogy tudom is" - modta Karácsony. Sikeresnek nevezte a kampányt, a legnagyobb problémának a pénzhiányt nevezte, ami miatt nehezen tudtak előre tervezni. 

Az [origo] tudósítója szerette volna szóra bírni Schiffer Andrást is, de ő kérésünkre csak annyit mondott: "Jajj, ne", majd elindult a 400-ba.

00:30
április 25, 2010
Vágólapra másolva!

Több száz LMP-s a 400-ban

Körülbelül hatvan bicikli és egy robogó áll a 400 előtt, ami teljesen tele van, tudósítónk szerint több százan lehetnek bent. A legtöbben LMP-s kitűzőt viselnek. Mindenki beszélget.

00:50
április 25, 2010
Vágólapra másolva!

LMP: Szabó Tímea nem fog kristálycsillár alatt lazacot enni

"Megyek az ATV-be" - felelte Szabó Tímea arra a kérdésre, hogy mi lesz hétfőn az első dolga. Szabó az LMP listavezetője volt az EP-választásokon, most az országos lista 6. helyéről jutott be a parlamentbe. Eddigi munkájának szellemiségét folytatva a parlamentben az emberi jogi bizottságban szeretne dolgozni. Állását nem tartja meg, mert szerinte egy ilyen kis párt képviselői nem engedhetik meg maguknak, hogy ne minden erejükkel a képviselői munkájukra koncentráljanak. Arra a kérdésre, hogy tervbe vették-e már, hogy Budapest összes felkapott kocsmáját végigjárják (az első forduló után az Instantban buliztak, most a 400 nevű helyen gyűltek össze), nevetve csak annyit mondott, hogy kisgyerekes anyukaként nem jár már felkapott szórakozóhelyekre, itt is most van először. Egyébként a jövőben is az ilyen hangulatú helyeket fogják látogatni, nem fognak kristálycsillárok alatt lazacos szendvicset enni - tette hozzá.

Végszóra megérkezett Schiffer András is, az LMP-sek csendesen beszélgetnek a tömött szórakozóhelyen.

00:53
április 25, 2010
Vágólapra másolva!

Elégedett az LMP

Forrás: MTI

További képekért kattintson a képre!

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!