A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0
HUNMuhari Eszter
19:25VívásAuriane Mallo-Breton-Eszter Muhari
HUNMuhari Eszter
19:25VívásEszter Muhari-Auriane Mallo-Breton
HUNMagyarország
21:44ÚszásSzabad 4 x 100m
HUNPóta Georgina
22:15AsztaliteniszGeorgina Pota-Xiaona Shan
NyílNyíl

Síró asszonyok kísérték a kormányalakítást - a szombati események percről-percre

Események

Vágólapra másolva!
Orbán Viktor miniszterelnök és az új miniszterek is esküt tettek az országgyűlés szombati ülésnapján. Orbán Viktor előbb édesanyját ríkatta meg, majd Kossuth téri beszéde alatt egy idős nő is sírva fakadt. Kövér László levágatta a haját, a jordán király ajándékot küldött Orbánnak, Kósa Lajos pedig nekiment Budapestnek. Orbán Viktor nem babazsúrra készül. Az események percről-percre az [origo]-n.
Vágólapra másolva!
Cikkünk folyamatosan frissül68 bejegyzés
12:05
május 29, 2010
Vágólapra másolva!

Schmitt Pál az óráját nézegeti az ülésterem bejáratánál

Fotó: Hajdú D. András [origo]

További képekért kattintson a fotóra!

12:40
május 29, 2010
Vágólapra másolva!

A medzsugorjei zarándokhely főpapja is élőben figyeli majd a kormányalakítást

Részt vesz a szombati parlamenti ülésen a medzsugorjei zarándokhely főpapja is, aki Latorczai János és Semjén Zsolt KDNP-s képviselők meghívására érkezett Budapestre. Az [origo] tudósítói Markó Bélát, a Románai Magyar Demokrata Szövetség elnökét is látták a korona közelében a kupolacsarnokban.

Fotó: Hajdú D. András [origo]

További képekért kattintson a fotóra!

12:45
május 29, 2010
Vágólapra másolva!

Kövér László levágatta a haját

Egészen rövid hajjal jelent meg Kövér László a parlamentben. A Fidesz-alapító már elfoglalta a helyét az ülésteremben.

Fotó: Hajdú D. András [origo]

12:50
május 29, 2010
Vágólapra másolva!

Lévai Anikó és az Orbán család a sajtópáholyból figyeli a miniszterelnöki esküt

Tudósítónk szerint lassan halad a beléptetés a parlamentben, nem érvényesek az állandó belépők, külön akkreditációs lista alapján engedik be az újságíórkat és a vendégeket. Az őrségnek a turistákat is el kell tanácsolniuk a parlament környékéről, egy bácsi pedig már a délután három órára meghirdetett Fidesz-gyűlésre várakozott a kapu előtt - őt is arrébtanácsolták.

Az új minisztereket családjuk is elkísérte a parlamentbe. A sajtópáholyt is lezárták, Lévai Anikó és az Orbán család onnan fogja figyelni a miniszterelnöki esküt és a kormány megalakulását.

Fotó: Hajdú D. András [origo]

Lévai Anikó és gyerekei a koronánál. További képekért kattinson a fotóra!

12:55
május 29, 2010
Vágólapra másolva!

Megszólalt a csengő

A parlamenti folyosókon megszólalt a csengő, ami arra figyelmezteti a képviselőket, hogy hamarosan kezdődik az ülés.

13:07
május 29, 2010
Vágólapra másolva!

Orbán Viktor válaszol a kormányprogram vitájában elhangzottakra

Az ülés első napirendi pontjaként Orbán Viktor válaszol a kormányprogram vitájában elhangzottakra. Orbán nagyon élvezte a vitát, és sokszor szívesen közbeszólt volna. Most nem fog mindenkinek egyenként válaszolni, csak a szerinte a haza szempontjából legfontosabb kérdésekre fog válaszolni. Azt mondja, rosszindulatot nem fedezett fel a hozzászólásokban, de ellentétes vélemények voltak.

13:10
május 29, 2010
Vágólapra másolva!

Volt-e forradalom?

Orbán Viktor először azoknak válaszol, akik a program vitájában megkérdőjelezték azt a kijelentést, hogy a Fidesz győzelme forradalom volt. Orbán szerint eltérő történelemfelfogások miatt értelemezik különbözőképpen a forradalom szót. Szerinte az áprilisi választáson megmutatkozó erő a legszebb és a legtisztább erő, ami egy demokratikus rendszerben megmutatkozhat. Szerinte Nyugat-Európában vagy az Egyesült Államokban senki nem ütközik meg azon, ha valaki forradalmat emleget, példaként David Cameron most megválasztott brit miniszterelnököt idézte.

13:15
május 29, 2010
Vágólapra másolva!

Jövő héten indul az alkotmányozás

Orbán Viktor azt ígérte, jövő héten elkezdődik az új alkotmány előkészítésének munkáját.

 

13:16
május 29, 2010
Vágólapra másolva!

A részletekről csak később kell dönteni Orbán szerint

Orbán szerint akik a program vitájában a részletes terveket és a számokat kérték rajta számon, azt várják, hogy már most megtegye azokat a lépéseket, amelyekre a következő négy évben szeretnének sort keríteni. Bőven lesz idő a részletekről a tényfeltáró bizottság jelentése után beszélni az elkövetkező négy évben - ígérte Orbán.

Orbán szerint akik a programban szereplő társadalmi szerződést kritizálták, azok valójában olyan elitpaktumokra gondolnak, amelyek az elmúlt húsz évben jellemezték a politikát.

Fotó: Hajdú D. András [origo]

Több képért kattintson a fotóra!

13:20
május 29, 2010
Vágólapra másolva!

Orbánnak nem fűlik a foga mások programjához

Orbán szerint volt olyan párt is, aki a saját programját hiányolta a Fidesz programjából. Orbán közölte: neki ezekhez nem fűlik a foga, és a választók is a Fidesz programjának szavaztak bizalmat.

A külpolitikával kapcsolatos kritikákat insprilálónak nevezte Orbán, aki külön kitért Kovács László volt külügyminiszter felszólalására, amelyből a parlamenti többség derültsége közben azt mondta, hogy érezte benne a humort és az öniróniát.

13:25
május 29, 2010
Vágólapra másolva!

Orbán szerint azért tűnik nagynak a parlament, mert nagy emberek vállán áll

Orbán szerint bizakodásra ad okot az, hogy a kormányprogramban minden frakció talált olyan pontokat, amelyket jónak, támogathatónak talált. A vita most lezárul - mondja Orbán, aki szerint mostantól a munkáé az elsőbbség. Szerinte az eredmény csak a szótárban előzi meg a munkát, ezért most már nem kell tovább vitatkozni arról, hogyan dolgozzanak.

Orbán szerint a politikusokat néha elcsábítja a gondolat, hogy ők nagy emberek. Szerinte inkább úgy van, hogy ha nagynak látszanak, az azért van, mert nagy emberek vállán állnak. Szerint a parlament is azért tűnik nagynak és erősnek, mert több millió ember vállán állnak.

Egyedül istené a dicsőség - ezzel zárta válaszát Orbán Viktor, aki vastapsot kapott a parlamenti többségtől.

13:30
május 29, 2010
Vágólapra másolva!

A miniszterelnök megválasztásáról és a kormány programjáról szavaz a Ház

A miniszterelnök személyéről és a kormányprogramról egyszerre szavaz a Ház. Derültséget keltett az ülésteremben, hogy amikor Schmitt Pál szavazásra tette fel Orbán Viktor megválasztását, elsőként az ellenzéki frakciók közül kiáltotta be valaki: Nem! Csak ez után hangzottak el a kormánypárti frakciókból az igenre buzdító kiáltások.

Az Országgyűlés 261 igen, 107 nem szavazattal, tartózkodás nélkül megválasztotta Orbán Viktort a Magyar Köztársaság miniszterelnökének, és elfogadta a kormányprogramot.

A szavazás után Orbán Viktor ünnepélyes esküt tesz.

Fotó: Virágvölgyi István [origo]

Orbán Viktor miniszterelnöki esküjének szövege. Nagyobb képért kattintson a fotóra!

13:35
május 29, 2010
Vágólapra másolva!

Orbán Viktor a miniszterelnök

Orbán Viktor letette a miniszterelnöki esküt, majd a történelmi zászlók előtt tisztelegtek a képviselők. Orbán ezek után bement abba a páholyba, ahol Sólyom László köztársasági elnök, a korábbi köztársasági elnökök és miniszterelnökök ültek, és mindenkivel kezet fogot.

A miniszterelnöki eskü után Schmitt Pál elnök két óra szünetet rendelt el.

13:37
május 29, 2010
Vágólapra másolva!

Orbán Viktor anyukája a szemét törölgeti

Az [origo] tudósítója szerint Orbán Viktor édesanyja a családnak fenntartott páholyban a szemét törölgeti, az egyik kislánya pedig a képviselőkkel együtt tapsolt.

13:39
május 29, 2010
Vágólapra másolva!

Orbán a bársonyszék karfáját simogatja

A Himnusz után Orbán helyet foglalt a miniszterelnöki székben, aláírta az eskü szövegét, majd kényelmesen elhelyezkedett, kezeivel végigsimította a karfákat.

13:41
május 29, 2010
Vágólapra másolva!

Orbán Viktor Kósa Lajossal ölelkezik

Fotó: Hajdú D. András [origo]

Kósa Lajos gratulál Orbán Viktornak a miniszterelnöki eskü után. Tovább képekért kattintson a fotóra!

13:48
május 29, 2010
Vágólapra másolva!

Ebédelmi mennek a leendő miniszterek

Tudósítónk tanúja volt, amikor Orbán Viktor eskütétele után az Országház díszebédlőjeként is funkcionáló Vadászterembe invitálta Pintér Sándor és Fellegi Tamás leendő minisztereket és feleségeiket a parlamenti folyosón Lázár János Fidesz-frakcióvezető.

13:53
május 29, 2010
Vágólapra másolva!

Kovács Ákos örül az új kurzusnak

Bár ő zenész, aki dalokat énekel, de soha nem titkolta, mit gondol a közéletről, és kifejezetten örül az új kurzusnak - mondta az [origo]-nak Kovács Ákos énekes a parlamentben. 

14:20
május 29, 2010
Vágólapra másolva!

Az Orbán család is ebédel

A Vadászterembe ment át gyermekeivel együtt Lévai Anikó, Orbán Viktor felesége is. Lévai nem nyilatkozott újságíróknak, amikor az [origo] munkatársa megszólította, Lázár János frakvióvezető elállta az útját. A kormányfő néhány perccel később, Szijjártó Péter szóvivő és Varga Mihály, a miniszterlnökséget vezető államtitkár kíséretében érkezett. A politikusok határozott léptekkel mentek keresztül a kupolatermen, rá sem néztek az őket körülvevő operatőrökre és fotósokra.

14:29
május 29, 2010
Vágólapra másolva!

Aggódik fiáért Orbán édesanyja

Részben magáénak érzi az ország dolgai iránti felelősséget Orbán Viktor édesanyja, aki a miniszterelnöki eskütétel után nyilatkozott az [origo]-nak. Azt mondta, aggódik fiáért, de reméli, hogy nem egyedül kell majd megbírkózni a kormányzás terheivel. Olvassa el Orbán Viktor édesanyjának nyilatkozatát bővebben ebben a cikkünkben!

Fotó: Hajdú D. András [origo]

Az Orbán család páholya az ülés szünetében. Jobbról a második Orbán Viktor édesanyja

14:30
május 29, 2010
Vágólapra másolva!

Bajnai szobájába költözik Orbán

Orbán Viktor kormányfő a jelenlegi miniszterelnöki szobákat foglalja el a Parlamentben - mondta Szijjártó Péter szombaton az MTI-nek. A miniszterelnöki szóvivő közölte: az Országház I. kapunál található főemeleti miniszterelnöki szobákba és az ahhoz tartozó termekbe költözik be Orbán Viktor és itt kap szobát Semjén Zsolt leendő miniszterelnök-helyettes is.

A Varga Mihály leendő államtitkár által vezetett Miniszterelnökség és a szóvivői stáb az épület ugyanebben a szárnyában, a félemeleten foglalja majd el az irodákat.

A főemeleti irodákat használta Bajnai Gordon és Gyurcsány Ferenc miniszterelnök is. Orbán Viktor miniszterelnöki szobája 1998 és 2002 között a VI. kapuhoz közel lévő, főemeleti iroda volt, ez most jelenleg Sólyom László köztársasági használja.

(MTI)

14:32
május 29, 2010
Vágólapra másolva!

Orbán átadta a kormányalakítási tervet Sólyomnak

Orbán Viktor szombati kormányfővé választása és eskütétele után aláírta előterjesztését a leendő kormány minisztereiről, és átadta azt Sólyom László államfőnek a Parlamentben. Orbán nem sokkal dél után érkezett az államfő parlamenti dolgozószobájába. Az átadásra a miniszterelnököt elkísérte Varga Mihály, a Fidesz alelnöke és Szijjártó Péter, a párt szóvivője is. Sólyom László a tervek szerint délután egy órakor, a Sándor-palotában adja át a miniszteri kinevezési okiratokat a leendő minisztereknek. Az alkotmány szerint a kormány a miniszterek kinevezésével alakul meg.

(MTI)

14:35
május 29, 2010
Vágólapra másolva!

Forgalomkorlátozás "az új kezdet napján"

A Parlament épülete előtt építik a színpadot a szombat délutáni fideszes nagygyűlésre; a Fidesz-KDNP rendezvényének idejére forgalomkorlátozásokat vezettek be budapesti Kossuth Lajos téren.

Az Országház főbejárata előtti lépcsőkre épül a színpad, amelynek két oldalán székek sorakoznak, ahol majd a két frakció tagjai foglalnak helyet. A szónoki pulpituson, a már felállított mikrofon előtt az "Új kezdet napja" felirat olvasható - közölte az MTI. A Kossuth tér két oldalán hangszórókat, a Vértanúk terére, valamint az Alkotmány és a Honvéd utca kereszteződésébe óriás kivetítőket helyeztek el.

A délután három órakor kezdődő nagygyűlésen beszédet mond Orbán Viktor, a Fidesz, Semjén Zsolt, a KDNP elnöke és Kósa Lajos, a Fidesz ügyvezető alelnöke is. A szervezők a rendezvényre több tízezer embert várnak.

A nagygyűlés miatt a rendőrség 13.30 órától 19.00 óráig lezárja a Kossuth Lajos teret, a Vértanúk terét, az Alkotmány utcát, a Széchenyi felső rakpart Kossuth tér és Balaton utca közötti szakaszát, valamint a Balassi Bálint utcát a Kossuth Lajos tér és a Balaton utca között.

A 2-es villamosok 13.30 órától 18.00 óráig a Vágóhíd és a Kossuth Lajos tér között közlekednek. A 70-es, 78-as trolik és a 115-ös buszok ez idő alatt módosított útvonalon járnak majd.

A Kossuth tér környékén már kora reggel megállási tilalmat vezettek be, és a tiltás ellenére ott parkoló autókat a rendőrség elszállíttatja. A tér körül tucatnyi rendőrautó cirkál, de más rendezvények miatt, így a Magyarország-Németország barátságos labdarúgó-mérkőzés miatt is forgalomkorlátozások, illetve fokozott ellenőrzések vannak a fővárosban.

(MTI)

15:19
május 29, 2010
Vágólapra másolva!

Sólyom kinevezte a minisztereket

Sólyom László köztársasági elnök átadta az új kormány minisztereinek a kinevezési okmányokat szombaton a Sándor-palotában. Az államfő belügyminiszterré nevezte ki Pintér Sándort, honvédelmi miniszterré Hende Csabát, közigazgatási és igazságügyi miniszterré Navracsics Tibort, külügyminiszterré Martonyi Jánost, nemzetgazdasági miniszterré Matolcsy Györgyöt, nemzeti erőforrás miniszterré Réthelyi Miklóst, nemzeti fejlesztési miniszterré Fellegi Tamást, vidékfejlesztési miniszterré Fazekas Sándort és tárca nélküli miniszterré Semjén Zsoltot.

15:21
május 29, 2010
Vágólapra másolva!

Eskütétel és Orbán-beszéd - videó

http://videa.hu/flvplayer.swf?v=uRBI7Ic5ssWPwsD1
15:50
május 29, 2010
Vágólapra másolva!

18-an nem szavaztak Orbán Viktorról és a kormányprogramról

A parlameni honlapja szerint 18 képviselő nem vett részt a kormányfőről és a kormányprogramról szóló szavazáson. A fideszesek közül nem szavazott az elnöklő Schmitt Pál, és nem volt jelen Vitányi István. Az MSZP-frakcióból öten hiányoztak: Botka László, Káli Sándor, Lukács Zoltán, Ujhelyi István és Veres János.

Igazoltan volt távol a 4 jobbikos (Ferenczi Gábor, Kulcsár Gergely, Rubi Gergely és Staudt Gábor) és 3 LMP-s képviselő (Dorosz Dávid, Osztolykán Ágnes és Szabó Rebeka). Három jobbikos (Hegedűs Lorántné, Murányi Levente és Zagyva György Gyula) igazolás nélkül maradt távol a szavazástól.

15:55
május 29, 2010
Vágólapra másolva!

Elfoglalják a bársonyszékeket az új miniszterek

Hamarosan folytatódik az ülés, a folyosón már szól az erre figyelmeztető csengő. A kormány tagjai már a miniszteri bársonyszékekben foglalták el helyüket, képviselőtársaik folyamatosan gratulálnak nekik.

16:04
május 29, 2010
Vágólapra másolva!

Ákos haja égnek áll

http://videa.hu/flvplayer.swf?v=6m1zIr10FAP8mdHJ
16:04
május 29, 2010
Vágólapra másolva!

Orbán Viktor bemutatja a minisztereket

Elkezdődött az ülés a parlamentben, Orbán Viktor bemutja a minisztereket.

16:11
május 29, 2010
Vágólapra másolva!

Politikai harcosokat választott helyetteseinek Orbán

Politikai harcosoknak nevezte a miniszterelnök-jelölteket, Navracsis Tibort és Semjén Zsoltot. Navracsicsnak a szétcsúszott közigazgatás rendbetétele lesz a feladata Orbán szerint. A KDNP-elnök Semjén Zsolttól azt várja, hogy képviselje a kereszténydemokrata értékrendet. Orbán azt mondja, tisztában van vele, hogy a szavazóik többsége nem hívő, de a kormánynak szüksége van egy biztos horgonyra.

Fotó: Hajdú D. András [origo]

Semjén Zsolt a bemutatás alatt. További képekért kattintson a fotóra!

16:17
május 29, 2010
Vágólapra másolva!

Megalakult az új kormány

A köztársasági elnök úgynevezett átiratban tájékoztatta az országgyűlést arról, hogy Orbán Viktor javaslatait elfogadva kinevezte a minisztereket. Az új kormány ezzel megalakult.

Az új miniszterek esküt tesznek, a képviselők felállva hallgatják őket.

Fotó: Hajdú D. András [origo]

A miniszterek esküt tettek. Több képért kattintson a fotóra!

16:19
május 29, 2010
Vágólapra másolva!

Haza és Haladás néven alapítványt hoz létre Bajnai

Alapítványt hoz létre Bajnai Gordon - közölte a távozó kormányfő titkársága az MTI-vel. A "Haza és Haladás" nevű közpolitikai alapítvány elsődleges célja és feladata a Bajnai-kormány örökségének gondozása és védelme. Az alapítványnak három kurátora lesz: Hegedüs Dóra jelenlegi, és Szigetvári Viktor korábbi miniszterelnöki kabinetfőnök, valamint Tordai Csaba, a Miniszterelnöki Hivatal távozó államtitkára. A kezdeti költségeket - nagyjából kétmillió forintot - Bajnai Gordon biztosítja az alapítványnak.

(MTI)

16:25
május 29, 2010
Vágólapra másolva!

Még üres a miniszterelnöki tárgyaló

Fotó: Hajdú D. András [origo]

Bajnai Gordon már kiköltözött, Orbán még nem költözött be a miniszterelnöki szobába. További képekért kattintson a fotóra!

16:26
május 29, 2010
Vágólapra másolva!

Gólyalábas Orbán-drukker

Tudósítónk szerint már gyülekeznek az emberek a Kossuth téren a Fidesz által meghirdetett nagygyűlésre, de még elég szellősen állnak. Sok a magyar zászló, de még több az esernyő, néhányan pedig újságból hajtogatott papírcsákóval védekeznek a Nap ellen. A színpadon népzene szól.

Egy narancssárga leplet viselő nő gólyalábakon érdekezett, ruhájára azt a feliratot erősítette: "Hajrá Viktor".

16:30
május 29, 2010
Vágólapra másolva!

Vidékiek gyülekeznek a Kossuth téren

Tudósítónk szerint sokan jöttek vidékről a Fidesz gyűlésére, Szeged és Tiszaújváros táblákat is látni a gyülekezők kezében. Egy nő "Kossuth tér visszatér" feliratú transzparenst tart a kezében.

16:38
május 29, 2010
Vágólapra másolva!

Nem kapkodják az 1600 forintos fideszes macikat

Felállították a Fidesz-relikviákat áruló sátrat is a Kossuth téren, ahol van 1600 forintért Fideszes mackó és száz forintos kulcstartó is, de tudósítónk szerint alig akad vevő.

16:41
május 29, 2010
Vágólapra másolva!

Kinyitják a főkaput a Fidesznek

Tudósítónk szerint egyelőre zárva van a Parlament főkapuja, de a gondnokság emberei már készülődnek a nyitásra. Egy hivatali dolgozó azt mondta tudósítónknak, hogy csak négy órakor fogják kinyitni a kaput. Egy fideszes politikus azt mondta az [origo]-nak, hogy valószínűleg három után az egész frakció összegyűlik a főlépcsőn, és együtt fognak kimenni a főkapun át a Kossuth térre.

A Fidesz három órára hirdette meg a Kossuth téri rendezvényt, amelyen beszédet fog mondani Orbán Viktor, Semjén Zsolt és Kósa Lajos is.

16:51
május 29, 2010
Vágólapra másolva!

Szociálisan érzékeny a zászlóárus a Kossuth téren

Viszik mint a cukrot - mondta a Kossuth téren az [origo] tudósítójának kisméretű, 700 forintos portékájáról egy zászlóárus, aki saját bevallása szerint a szegényesebb külsejűeknek 500 forintért is odaadja.

16:55
május 29, 2010
Vágólapra másolva!

A Vadászteremben pezsgőzik az új kormány

A Parlament Vadásztermében pezsgőznek az új kormány tagjai, a meghívott vendégek és a Fidesz frakció képviselői. Tudósítónk szerint újságírókat nem engednek be a terembe, de egyelőre nincs nyoma annak, hogy készülődnének a három órára meghirdetett gyűlésre.

17:03
május 29, 2010
Vágólapra másolva!

Matolcsy nem megy a József nádor térre

A Pénzügyminisztérium József nádor téri épülete helyett a gazdasági tárca Szemere utcai épületébe költözik be a Matolcsy György vezette Nemzetgazdasági Minisztérium - tudta meg az MTI szombaton. A legtöbb tárca a jelenlegi helyén marad. A teljes körű átadás-átvétel hétfőn történik meg.

Az MTI úgy tudja, a nyolc új tárca közül a Honvédelmi Minisztérium marad a fővárosi Balaton utcában, a Belügyminisztérium a Roosevelt téren, a Vidékfejlesztési Minisztérium a Kossuth Lajos téren, a Külügyminisztérium pedig a Bem téren.

A több mostani tárca munkáját összefogó Nemzeti Erőforrások Minisztériuma egyelőre az egészségügyi tárca Arany János utcai épületét veszi birtokba, a Navracsics Tibor vezette Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium pedig a Miniszterelnöki Hivatal Kossuth Lajos téri épületébe költözik

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium - amelyet Fellegi Tamás irányít - egyelőre a Közlekedési, Hírközlési és Energiaügyi Minisztérium Akadémia utcai épületét veszi át. Az MTI úgy értesült, e tárcához tartozik majd a minisztériumi ingatlanok feletti gazdálkodás.

17:05
május 29, 2010
Vágólapra másolva!

"A fű is selymesebb"

Imádkozott, hogy megylegyen a Fidesz kétharmados többsége, és sírt a boldogságtól, hogy megérte - állította egy középkorú, Klári néven bemutatkozó nő a Kossuth téren tudósítónknak.

Azt mondta, a Kossuth térre ünnepelni jött, Orbán Viktort kiváló tehetségnek tartja, szerinte nagyon jó volt a mai beszéde is, és nem érzi kevésnek a kormányprogramban lévő konkrétumokat sem, mert szerinte a lényeget megmondta Orbán.

Érezzük a változást, "kisütött a nap is, a fű is selymesebb" - mondta Klári, aki azt kívánta Orbánnak, hogy jó munkatársai legyenek, és azt mondta róla, hogy szerinte nagyon sokat érett az elmúlt években, "igazán jó formában van".

17:11
május 29, 2010
Vágólapra másolva!

Visszafoglalta a Fidesz a Kossuth teret

Elkezdődött a Fidesz gyűlésén a program a Kossuth téren. Egy szavaló után Schmitt Pál lépett a színpadra, és köszöntötte az embereket az "új kezdet" napján abból az alkalomból, hogy "visszafoglaltuk a Kossuth teret".

17:13
május 29, 2010
Vágólapra másolva!

"Hello, Isaszeg!"

Hello, Isaszeg - köszönt le a színpadról több város képviselőinek Schmitt Pál, a parlament elnöke. Utána kérésre köszöntötte a nagykanizsai különítményt is.

17:17
május 29, 2010
Vágólapra másolva!

Belőlük épül az új világ

Schmitt Pál után Palcsó Tamás, Balázs Fecó és Varga Miklós lépett a színpadra, és arról énekelnek, hogy "belőlünk épül az új világ".

17:18
május 29, 2010
Vágólapra másolva!

Semjén: Megtettük

A magyar nemzet egyesült - kezdte beszédét Semjén Zsolt, a KDNP elnöke, miniszterelnök-helyettes. Semjén ezzel a Fidesz által benyújtott, kettős állampolgárságról szóló törvényre utalt. Semjén szerint a törvénnyel jóvá tette a Fidesz és a KDNP a magyar politika régi tartozását.

Olvassa el pozsonyi riportunkat a kettős állampolgárságról szóló törvény fogadtatásáról!

17:25
május 29, 2010
Vágólapra másolva!

Gyurcsány és tettestársai

Semjén felidézte, hogy Gyurcsány Ferenc korábbi miniszterelnök és két másik képviselő (az MSZP-s Molnár Csaba és Szanyi Tibor) nem szavazta meg a kettős állampolgárságról szóló törvényt. Semjén úgy fogalmazott, ők "Gyurcsány és tettestársai". Kijelentését nagy fütyüléssel fogadta a közönség.

Tudósítónk szerint Gyurcsány és Jan Slota magyarellenes szlovák pártelnök neve hallatán egy ember azt kiabálta a Kossuth téren: "Barom".

17:26
május 29, 2010
Vágólapra másolva!

Gyurcsány a szemétdombon

Semjén Zsolt szerint "a gyurcsányizmus a történelem szemétdombjára kerül".

17:31
május 29, 2010
Vágólapra másolva!

Tüzes szív, hideg fej

Ma a tüzes szív, holnap a hideg fej ideje jön Semjén szerint. Azt kérte a közönségtől, hogy akkor is álljanak majd a Fidesz és a KDNP mögött, amikor majd nehéz idők jönnek a kormányra, és azt ígérte, a Fidesz folytatja István király országépítő tevékenységét.

Fotó: Hajdú D. András [origo]

További képekért kattintson a fotóra!

17:35
május 29, 2010
Vágólapra másolva!

Kósa: A kampány a miniszterelnök esküjével kezdődik

Kósa Lajos, a Fidesz ügyvezető elnöke egy angol mondással kezdte beszédét: a kampány a miniszterelnök esküjével kezdődik. Szerinte ez azt is jelenti, hogy kampányolni nem lehet az emberek kihagyása nélkül, de tisztességesnek se lehet lenni. A nemzeti együttműködés programja szerinte azt jelenti, hogy tízmillió emberrel együtt szeretnének kormányozni.

17:36
május 29, 2010
Vágólapra másolva!

A jordán király párnákat és tányérokat küldött Orbán Viktornak

Az [origo] tudósítója a parlament büféjében találkozott a szépségverseny-tulajdonos Dr. Almuhaisen Moaddal. A férfi az [origo]-nak elmondta, hogy négy óra után találkozni fog Orbán Viktor miniszterelnökkel, épp arra vár, hogy a köztársasági őrezred közölje vele, pontosan mikor és hol kerül majd sor a találkozóra. A férfi a jordán király ajándékát szeretné átadni Orbán Viktornak, tudósítónknak aranyhímzéses párnákat és porcelán tányért mutatott.

17:40
május 29, 2010
Vágólapra másolva!

Kósa: A főváros a gyurcsányizmus utolsó fészke

Kósa Lajos szerint még mindig vannak olyanok az országban, akik nem akarják a nemzeti együttműködést. Szerinte a most elűzött gyurcsányizmusnak van egy koraszülött ikertestvére, amit demszkyzmusnak hívnak, és egy unokatestvére, amit hagyóizmusnak. Kósa szerint a főváros az utolsó fészke annak a gondolkodásnak, amelyet szeretnének múlttá tenni. Ezért szerinte az őszi önkormányzati választás nem egy egyszerű szavazás lesz.  

17:45
május 29, 2010
Vágólapra másolva!

A Fidesz frakció felsorakozott a főlépcsőn

Tudósítónk szerint a Fidesz frakció felsorakozott a Parlament főlépcsőjén, Szijjártó Péter szóvivő rendezgeti, ki hova álljon. A főlépcső a Parlament Kossuth térre nyíló főkapujához vezet, a Fidesz-színpad a főkapu előtt áll. A koreográfia szerint előbb a képviselők fognak kimenni a kapun, majd utat nyitnak Orbán Viktornak. Szijjártó Péter mindenkit megkért, hogy a beszéd után azonnal menjen vissza az épületbe.

17:50
május 29, 2010
Vágólapra másolva!

Ováció fogadja Orbánt a téren

"Megnyertük, megnyertük" felkiáltásokkal köszöntötte a Kossuth téri tömeg Orbán Viktort.

17:52
május 29, 2010
Vágólapra másolva!

Orbán: Nem a tisztem, a szívem hozott ide

Nem a tisztem, hanem a szívem hozott ide - kezdte beszédét Orbán Viktor a Kossuth téren összegyűlt tömeg előtt. "Egy vagyok azok közül, aki magyar, tehát nem keleti, nem nyugati, hanem magyar országot akar" - mondta Orbán.

17:53
május 29, 2010
Vágólapra másolva!

Esküvő a Kossuth téren

Fotó: Hajdú D. András [origo]

Esküvő a Kossuth tér szélén Semjén Zsolt beszéde közben

17:55
május 29, 2010
Vágólapra másolva!

Orbán: Ebből a közösségből szeretnék erőt meríteni

Orbán Viktor azt mondja, azért hívta a Kossuth térre újra az embereket, mert ebből a közösségből szeretne erőt meríteni élete legnehezebb feladata előtt.

Nyolc éve egy torokszorító érzés hozott minket ide a Kossuth térre, amikor láttuk, hogy bajba került a hazánk - mondta Orbán, aki szerint ennek a közösségnek az a jellemzője, hogy sose adja fel. "2006-ban is azt gondoltuk: vesztettünk, de nem győztek le minket. Minket soha nem győzhetnek le" - mondta.

17:57
május 29, 2010
Vágólapra másolva!

A pihenőket is megmozgatta Orbán

Orbán Viktor érkezésére sokan feltápázkodtak a fűből, akik eddig hűsöltek vagy csak egyszerűen leültek - jelentette tudósítónk.

18:00
május 29, 2010
Vágólapra másolva!

Orbán: Sokat tanultunk az elmúlt nyolc évből

Orbán szerint a nemzeti oldal sokat tanult az elmúlt nyolc évben, és azt is megértették, hogy a rossz rendszereket nem lehet megváltoztatni, újat kell alapítani helyettük.

Fotó: Hajdú D. András [origo]

További képekért kattintson a fotóra!

18:02
május 29, 2010
Vágólapra másolva!

Az esőfelhőket figyelik a Kossuth téren

Esőfelhők gyülekeznek a Kossuth téren, feltámadt a szél. Tudósítónk szerint egyre többen nézik aggodalmaskodva az eget.

18:03
május 29, 2010
Vágólapra másolva!

Orbán: Gyógyul az ország

Változnak az idők, hegednek a sebek, csillapodik a láz, gyógyul az ország - ezzel kommentálta Orbán Viktor azt, hogy a kettős állampolgárságról szóló törvényt nagy fölénnyel fogadta el az országgyűlés.

"Nem babazsúrra készülünk" - mondta Orbán, aki szerint az ország csak "tőlünk, a Kossuth tériektől" várhatja el, hogy kihúzza a bajból. Magyarország az elmúlt nyolc évben egy zaklatott, beteg emberre hasonlított. A nemzeti egységnek az a dolga, hogy megteremtsen egy olyan korszakot, amelyet később modern békeidőként jegyeznek majd a történelemben.

18:09
május 29, 2010
Vágólapra másolva!

Orbán gránitalapot épít a falak helyére

Gránitalapot épít a jövőnek a nemzeti kormány Orbán Viktor szerint, az elmúlt nyolc évben felhúzott falakat viszont lerombolják.

Orbán szerint azért jöttek most össze, hogy megerősítsék a szövetséget, majd négy évvel ezelőtti beszédéből idézett, és a Hajrá Magyarország! felkiáltással zárta mondandóját.

Fotó: Hajdú D. András [origo]

További képekért kattintson a fotóra!

18:10
május 29, 2010
Vágólapra másolva!

Hazaindultak az emberek a Kossuth térről

Hatalmas tapost kapott Orbán Viktor a Kossuth téren, de tudósítónk szerint a beszéd után egyből elkezdtek szétszéledeni az emberek

18:25
május 29, 2010
Vágólapra másolva!

Feltámadt a szél a Kossuth téren

Feltámadt a szél a Kossuth téren, tudósítónk szerint sietve távoznak az emberek a helyszínről.

18:25
május 29, 2010
Vágólapra másolva!

Elsírta magát egy néni Orbán beszéde alatt

Tudósítónk szerint egy idős hölgy elsírta magát Orbán Viktor beszéde alatt, és azt mondta, boldog, hogy megérhette ezt a napot, amikor újra Orbán vezeti az országot.

18:30
május 29, 2010
Vágólapra másolva!

Lendvai szerint diktátum a kormányprogram

A Fidesz-KDNP-nek továbbra sincs valódi kormányprogramja, ezért azt nem is szavazta meg az MSZP - mondta szombati sajtótájékoztatóján a szocialisták frakcióvezetője, Mesterházy Attila. Szerinte működésképtelen az új kormányzati struktúra. Lendvai Ildikó pártelnök tartalmilag üresnek, keretében hamisnak nevezte a kormányprogramot.

Lendvai Ildikó nem együttműködésnek, hanem diktátumnak nevezte a kormányprogramot. Az MSZP elnöke kifogásolta, hogy a választást forradalomnak nevezte a Fidesz, mert ez szerinte azt jelentené, hogy a szavazók 47 százaléka ellenforradalmár volt.

(Független Hírügynökség)

18:31
május 29, 2010
Vágólapra másolva!

Székely himnusz Tőkésnek

Tudósítónk szerint Orbán beszéde után gyakorlatilag azonnal szétszéledtek az emberek a Kossuth térről. Egy fiatal párt azt mondta, hogy jól érezték magukat, de nem a program miatt jöttek, hanem azért, hogy megünnepeljék az új kormány megalakulását.

A fellépőknek fenntartott kijáratnál kisebb csoport gyűlt össze, tagjai a székely himnuszt énekelték. Néhány érdeklődő szerint Tőkés László romániai magyar EP-képviselő tűnt fel a közelben, őt köszöntötték.

18:40
május 29, 2010
Vágólapra másolva!

"Nem hibáztam, a Fideszre szavaztam!"

Fotó: Hajdú D. András [origo]

Nézze meg a Fidesz gyűlésen készült képeinket ezen a linken vagy a képre kattintva!

19:20
május 29, 2010
Vágólapra másolva!

Gólyalábbal és könnyekkel várták Orbán Viktor a Kossuth téren

http://videa.hu/flvplayer.swf?v=4OiFZtdK2xWYPBrc
Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!