Fehér rózsával kedveskedett Varga István

Események

Vágólapra másolva!
Oroszok előtt pávaként táncoló magyarokról és a Rogán Antal szerint a közbiztonságra veszélyt jelentő night-clubokról vitáznak a képviselők a parlament hétfői ülésnapján. Az MSZP még mindig az azeri baltás gyilkos kiadatásán pörgött, Orbánt óvadékügynöknek titulálták, a közteresek hiénaként lesnek áldozatukra, Dúró Dóra pedig visszautasította a válaszadásra jogosult Navracsics Tibort. A képviselők ellenszavazat nélkül értettek egyet azzal a népi kezdeményezéssel, hogy a családon belüli erőszak külön tényállást kapjon a Btk.-ban. Az [origo] összefoglalója a hétfői ülésnapról.
Vágólapra másolva!
Cikkünk folyamatosan frissül67 bejegyzés
12:35
szeptember 17, 2012
Vágólapra másolva!

Rogán és a night-clubok

A múlt hét egyik slágertémájával kezdik hétfői parlamenti munkájukat a képviselők: döntenek a családon belüli erőszakról szóló népi kezdeményezésről. A családon belüli erőszak után szavaz a parlament a stabilitási törvény módosítóiról. Az eredeti napirend szerint a parlamant szavazott volna a jövő évi költségvetéshez benyújtott módosító indítványokról is, de ezt a kormány kérésére elhalasztják, hogy mósítani lehessen még a költségvetésen, ha az IMF-megállapodás ezt szükségessé teszi. Még a hétfői ülésen napirendre kerül Rogán Antal javaslata, amely rendőrségi engedélyhez kötné a világörökségi területen működő vendéglátóhelyek éjszakai nyitva tartását. A fideszes frakcióvezető szerint a közbiztonságra és a városképre veszélyt jelentenek a bárok és a night-clubok.

12:56
szeptember 17, 2012
Vágólapra másolva!

"Honunk szebb lelkű asszonyai"

A hétfői plenáris ülésen az LMP-s Ertsey Katalin a nők lázadásáról beszél napirend előtti felszólalásában. Balczó Zoltán, a Jobbik parlamenti képviselője pedig azért kért szót, hogy elmondja: nyíltan vállalt cél az Európai Egyesült Államok megteremtése. A KDNP-s Lukács Tamás napirend előtt nemet mond az erőszak minden formájára. Varga István, aki múlt héten szülni küldte a nőket, napirend után Széchenyi Istvántól idézve "Honunk szebb lelkű asszonyainak" címezve tart majd felszólalást.

13:23
szeptember 17, 2012
Vágólapra másolva!

Oroszok előtti pávatánc

Gigantikusan hosszú címmel interpellálja Orbán Viktort a jobbikos Balczó Zoltán:  "Megtett-e mindent a Kormány annak érdekében, hogy eloszlassa a kételyeket a Déli Áramlat földgázvezeték beruházásban való részvételükkel kapcsolatban, avagy van-e értelme az oroszmedve előtti magyar pávatáncnak?". A nemzeti fejlesztési minisztertől a munkahelyteremtést, a rezsiköltségek csökkentését és a klímaváltozás elleni küzdelmet kéri számon az LMP-s Vágó Gábor.

14:45
szeptember 17, 2012
Vágólapra másolva!

Lánc,lánc, eszterlánc...

"Menekülő anyák, újrakezdett életek" címmel tesz fel kérdést Balogh Zoltán, emberi erőforrások miniszternek az MSZP-s Pál Tibor. Az üzemanyagok árának emelkedése miatt aggódik párttársa, Göndör István, a szintén MSZP-s Tóth Csaba pedig "Lánc, lánc, eszterlánc.." címmel akar kérdezni valamit a nemzetgazdasági minisztertől. A jobbikos Korondi Miklósnak nagyon nem tetszik, hogy a külföldről visszatoloncolt több ezer roma család segélyekben és tb-ellátásban részesül.

15:04
szeptember 17, 2012
Vágólapra másolva!

Gyülekeznek a képviselők

Egyelőre még nagy a zajongás a parlamenti ülésteremben, a képviselők ezekben a pillanatokban foglalják el helyeiket.

15:05
szeptember 17, 2012
Vágólapra másolva!

Kezdődik az ülés

Az ülést megnyitó Kövér László csenget és a papírjait lapozgatja. Elsőként Ertsey Katalin kapja meg a szót.

15:06
szeptember 17, 2012
Vágólapra másolva!

Feleségével takarózott Rogán

A zöldpárti politikus üdvözli a Fidesz pálfordulását, azt azonban siet leszögezni, hogy ez nem a Fidesz nőtagozatának érdeme. "Rogán a feleségét is  belekeverte az ügybe, így próbálta menteni a bőrét" - mondta pink kabátba öltözött Ertsey Katalin. A magyar nők azt várják a kormánytól, hogy sürgősen változtasson a jelenlegi helyzeten - kéri a képviselő a bőszen jegyzetelő és feltűnően nem figyelő Balog Zoltán minisztertől.

15:10
szeptember 17, 2012
Vágólapra másolva!

Minden szóba kerül

Ertsey nem aprózza el: szót emel a fogyatékosok, a bölcsődei férőhelyek, a prostitució miatt is. "Köszönöm, hogy meghallgatták a magyar nők üzenetét" -fejezte be az LMP-s politikus.

15:11
szeptember 17, 2012
Vágólapra másolva!

A miniszter kioktat

Balog Zoltán emberióerőforrás-miniszternek sem tetszik, hogy mindent belekevert mondandójába Ertsey. "Koncentráljunk arra, ami az aláírásgyűjtés célja volt" - mondta Balog. A háta mögött ülő Nyitrai Zsolt a zakóját igazgatja, majd okostelefonját nyomkodja. Ertsey unott fejjel hallgatja a minisztert.

15:14
szeptember 17, 2012
Vágólapra másolva!

Nem illik a családhoz

Ne csináljuk ebből nő-férfi kérdést - kéri Balog. "Ne beszéljünk családon belüli erőszakról. A családot nem méltó összekeverni hozzá méltatlan dolgokkal" - mondja a miniszter, aki szívesebben használná a párkapcsolaton belüli erőszak kifejezést. Szavai mérsékelt intenzitású tapsot vált ki a kormánypárti képviselőktől.

15:17
szeptember 17, 2012
Vágólapra másolva!

Gyarmatok leszünk

A következő napirend előtti felszólaló Balczó Zoltán, aki szerint a brüsszeli birodalomépítés küszöbén állunk. Novák Előd vajszínű szerelésben, lazán ül a padjában. A magyar kormánynak ki kell mondania, hogy nem vagyunk hajlandóak elfogadni az európai föderáció tervét - folytatta a jobbikos képviselő, aki attól tart, hogy bizony centrum- és periféria országokra lesz osztva a nagy európai birodalom. Ebből egyesen következik, hogy Magyarország gyarmati helyzetbe kerül.

15:19
szeptember 17, 2012
Vágólapra másolva!

Meg kell ezt tárgyalni

Elég abból, hogy a fontos kérdésekben az emberek feje felett döntsenek - fakad ki Balczó, aki méltányos európai együttműködést szeretne. A Jobbik benyújt egy olyan vitanap megrendezésére szóló javaslatot, amely megtárgyalja a kérdést. Kövér csenget, Balczó elnémul.

15:23
szeptember 17, 2012
Vágólapra másolva!

Fejét rázza Balczó

Németh Zsolt külügyi államtitkár szerint a Jobbik véleménye nagyon karakteres, mindenkinek joga van, hogy elmondja a kérdéssel kapcsolatos véleményét. A legfontosabb, hogy az Európai Unió megtalálja a jelenlegi válságos helyzetre a választ. "Nemzetállamok vagy föderáció, fából vaskarika" - mondta az államtitkár, aki szerint a 27 tagállam egyenrangú. Balczó ezzel nem ért egyet, és a fejét rázza.

15:28
szeptember 17, 2012
Vágólapra másolva!

Orbán az óvadékügynök

Az MSZP-s Lukács Zoltán továbbra is azeri baltás gyilkos kiadatásán pörög. "Minden szakmai vélemény az azeri gyilkos kiadatása ellen szólt" - mondta a politikus. Ennek ellenére Orbán a nemzet óvadékügynökének tekintette magát, és a kiadatás mellett döntött. Lukács azzal is törődik, hogy az igazságügyi tárcánál dolgozók, most vajon mit érezhetnek. Milyen érzés lehet nekik, hogy a miniszterelnök semmibe veszi a véleményüket? "Mindannyiunknak ugyan úgy fájt, hogy magyar zászlókat égettek külföldön" - érzelgősködik a politikus.

15:33
szeptember 17, 2012
Vágólapra másolva!

Nyugalomra int Kövér

A kormány nevében Cséfalvay Zoltán államtitkár reagál, aki az eurózónáról, biztonsági hálóról és Görögországról beszél. Az államtitkár ezzel azt kívánja bizonyítani, hogy bizony nem kiszámíthatatlan a kormány, hiszen ő maga már tavaly novemberben is egy pénzügyi védőháló szükségességét emlegette. A szocialisták nagyokat nevetnek, Kövér csendre inti őket. "Abban a szerződésben, amit önök kötöttek, egyetlen dolog volt sikeres: az időzítés" - mondta Cséfalvay, utalva rá, hogy a mostani kormánynak kell visszafizetni, amit a szocialisták felvettek.

15:35
szeptember 17, 2012
Vágólapra másolva!

Dúró Dóra és az anyaméh - kép

Fotó: Pályi Zsófia [origo]

15:38
szeptember 17, 2012
Vágólapra másolva!

Nem csak a szexre vonatkozik a hűség

Nem az erőszak minden formájára címmel beszél napirend előtt a KDNP-s Lukács Tamás. Úgy tűnik, ma mindenki egy húron pendül, a politikus is a legjobb megoldást keresni, hogy megóvják a bántalmazott nőket, időseket, gyerekeket. Lukács határozottan vallja, hogy oktatási és kulturális teendők is vannak ezen a területen. Az erőszakkultusz visszaszorításának kulcsa, hogy a kapcsolatok pontos fajtáit ne keverjük össze. "Mindent nevezzünk a nevén" - mondja Lukács, de az egyelőre nem világos, hogy mire gondol. Pál Ferenc atya beszédéből idéz Lukács, aki szerint a hűség nem csak a szexre értendő, hanem hogy nem mondunk rosszat a másikra, társaságban nem gúnyoljuk ki.

15:43
szeptember 17, 2012
Vágólapra másolva!

Mocskolják a kormányt

A kormány már többször világossá tette, hogy elutasítja az erőszak minden formáját - mondja válaszában Soltész Miklós államtitkár, aki nem állja meg, hogy ne keverje ide az előző kormány által bevetett rendőrterrort. Hangosan kiabál egy-két szervezet és be akarja mocskolni a kormányt olyan dolgokkal, amelyeket nem is követett el. Soltész eredményeikről: a krízisközpontok felállításáról és a gyermekek védelméről szóló törvény módosításáról beszél. A mögötte ülő kormánypárti képviselők telefonálnak, forgolódnak és beszélgetnek.

15:44
szeptember 17, 2012
Vágólapra másolva!

Pink lepelbe bújt - kép

Fotó: Pályi Zsófia [origo]

15:48
szeptember 17, 2012
Vágólapra másolva!

Nem érdekli az MSZP-t Rogán

Elszabadult a pokol, jöjjön az IMF - emlékeztet egy évekkel ezelőtti telefonbeszélgetésre a Fidesz frakcióvezetője. Rogán Antal a szerinte elhibázott IMF- megállapodás egyes állomásait sorolja: eltörölt nyugdíjak, 13. havi bérek, megemelt személyi jövedelemadó és a többi. Az MSZP padsoraiban ülők láthatóan nem izgatják magukat, annak ellenére, hogy Rogán nekik szegezi felháborodott kérdéseit. Lamperth Mónika a mellette ülővel cseverészik, Simon Gábor a laptopját bújja.

15:50
szeptember 17, 2012
Vágólapra másolva!

Senki többet

Vége a napirend előtti felszólalásoknak. A jegyző ismerteti a plenáris ülés további menetét.

15:54
szeptember 17, 2012
Vágólapra másolva!

Balczó gesztikulál - kép

x

16:01
szeptember 17, 2012
Vágólapra másolva!

Gúr Nándor kiakadt

Az interpellációkat az MSZP-s Gúr Nándor kezdi. A képviselő szerint az egész országban félnek az emberek, féltik a munkahelyüket. "Féltik és nem oktalanul, hisz látják, hogy mit művelt a kormány az elmúlt két évben" - mondja. Gúr sorolni kezdi azokat a multinacionális vállalatokat, amelyek kivonultak az országból, vagy csökkentették magyarországi termelésüket. Adózók pénzéből küldözget a kormány leveleket, a benne írtak azonban hazug állítások. Gúr a papírjait csapja a padhoz, láthatóan nagyon bántja, hogy ennyi a munkanélküli.

16:05
szeptember 17, 2012
Vágólapra másolva!

Ötször jártam Ózdon

Czomba Sándor államtitkár szerint köze nincs az MSZP-s képviselő által előzetesen benyújtott interpellációnak ahhoz, amit az elmúlt percekben előadott. A királykék nyakkendőben nyomuló Czomba elmúltnyolcévezik, szövegét különböző statisztikai adatokkal próbálja színessé tenni. "Nem hagyjuk elveszni a munkahelyeket. Csak az elmúlt fél évben ötször jártam személyesen Ózdon. Aki nem hiszi, járjon utána" - büszkélkedik az államtitkár.

16:08
szeptember 17, 2012
Vágólapra másolva!

Hol volt akkor?

Aki nem mond igazat, az hazudik - mondja Gúr. Szavaira egyből feléled az ülésterem, zúgolódnak a képviselők. Czomba ingatja a fejét, és az sem hatja meg, hogy Gúr a fejére olvassa: nem volt ott, mikor bezárt valamilyen malom. "Hol volt akkor? Hát hol volt?" - kérdezi az MSZP-s képviselő, aki cseppet sem meglepő módon a választ sem fogadja el.

16:11
szeptember 17, 2012
Vágólapra másolva!

Mi lesz a földgázzal?

A Jobbik kétnapos szakmai programon vett részt Moszkvában, aminek témája az orosz földgáz és a Déli Áramlat kiépítésének fontossága volt. Balczó Zoltán valamilyen részvényátadásról és tudatosan késlekedő magyar lépésekről beszél. Pávatáncot lejt a kormány, ami rendkívül nagy károkat okoz - mondja a jobbikos képviselő.

16:16
szeptember 17, 2012
Vágólapra másolva!

Rogán csak mondja - kép

Fotó: Pályi Zsófia [origo]

16:21
szeptember 17, 2012
Vágólapra másolva!

Matolcsy is megígérte

Szürke zakóban, mellényben emelkedik szóra az LMP-s Vágó Gábor. A politikus az elmaradt épületenergetikai fejlesztéseket hiányolja, amit pedig még Matolcsy György is megígért annak idején. "Mi nem kérünk mást, csak hajtsák végre, amit megígértek" - mondja Vágó, aki arra is ad tippeket, honnan lehetne forrásokat találni a beruházásokhoz. A politikus egy laza fordulattal már a munkahelyteremtést kéri számon a kormánytól, a házelnök közben bőszen csenget, hogy hagyja már abba.

16:23
szeptember 17, 2012
Vágólapra másolva!

Számokat sorol Fónagy

Az interpellált Fónagy János előre felhívja a figyelmet, hogy sok adatot és számot fog felsorolni. Ennek felsorolásától most megkíméljük olvasóinkat.

16:25
szeptember 17, 2012
Vágólapra másolva!

Wittner réved, gáz lesz

Valószínűtlen, hogy a gázvezeték elkerülje Magyarországot - nyugtatja meg Balczót Fónagy János államtitkár. Wittner Máriát nem túlzottan érdekli a téma: hosszú másodpercek óta a felsőbb karzatok irányában keres valamit a tekintetével.

16:38
szeptember 17, 2012
Vágólapra másolva!

Újra porondon a Malév

Józsa István, az MSZP képviselője Németh Lászlóné nemzeti fejlesztési minisztertől szeretné megtudni, hogy miért adták oda a Malév repülési jogait egy offshore cégnek. A kormány által csődbe vitt nemzeti légitársaság jogait pont az a Wizz Air Hungary nyerte el, amelyik Magyarország helyett Svájcban adózik - panaszolja Józsa. Az ellenzéki politikus szavai láthatóan még saját párttársait sem hozzák lázba, Fónagy János államtitkárnak sem ment fel a pulzusa.

16:41
szeptember 17, 2012
Vágólapra másolva!

Nem játszanak át semmit

Nincs szó eladásról, még kevésbé átjátszásról - mondja Fónagy János államtitkár.

16:43
szeptember 17, 2012
Vágólapra másolva!

Nem jól felelt Fónagy

Józsa szerint a kormányzati semmitmondás szokásai szerint válaszolt kérdéseire Fónagy. A választ nem is fogadja el, és azt még hozzáteszi, hogy mindenben Orbán Viktor dönt.

16:47
szeptember 17, 2012
Vágólapra másolva!

Adósrabszolgák a magyarok

Hogyan létezhet adósrabszolgaság Magyarországon - kérdezi a jobbikos Z. Kárpát Dániel, akit a nyári szünet alatt sem hagyott el a hatalmas méretű övcsatok iránti vonzódás. Egy tartozás ne lehessen lényegesen magasabb, mint a zálogul adott ingatlan - kéri az ellenzéki politikus. Egy tisztességes kormány segít azoknak az embereknek, akik önhibájukon kívül kerültek olyan helyzetbe, hogy egy 10 millió forintos ingatlanért már 25 millióval tartoznak a banknak. "Miért csak a bankokkal van jóban a kormányzat"? - kérdezi Z. Kárpát.

16:49
szeptember 17, 2012
Vágólapra másolva!

Hol van az ócsai falu?

Árfolyamgátról, kamattámogatási rendszerről, kényszerértékesítési kvótákról beszél válaszában Cséfalvay Zoltán, aki szerint a kormány mindent megtesz a bajba jutott adósokért. A walk away jog érvényesítése rossz morális üzenettel járna, többletkockázatokat róna a banki szektorra, ezért a kormány ezt nem támogatja. Negyedmillió devizahitelest segítettek ki eddig a bajból, Z. Kárpátot azonban ez nem hatotta meg, és a választ nem fogadja el. "Ugyanazt kezdte felolvasni, amit múlt héten. Hol van az ócsai falu?" - kérdezi az ellenzéki képviselő.

16:53
szeptember 17, 2012
Vágólapra másolva!

Rónaszékiné lemezei - kép

Fotó: Pályi Zsófia [origo]

16:56
szeptember 17, 2012
Vágólapra másolva!

Lamperth lapozgat

Az MSZP-s Varga László az özvegyi juttatások csökkentése miatt aggódik. A nyugdíjfolyósító által kiküldött levelekről szóló beszámolók nem hatják meg az orgonalilába öltözött Lamperth Mónikát, aki egy színes magazint lapozgat a hátsó sorokban. Harangozó Gábor az egyetlen, aki ma figyel padtársaira. Hol balra, hol jobbra fordul, attól függően, hogy éppen melyik MSZP-s beszél.

17:00
szeptember 17, 2012
Vágólapra másolva!

Kísért a Gyurcsány-korszak

Az előző kormány pont nem azokat támogatta, akiket kellett volna - mondja Halász János államtitkár. "Senki nem fog rosszabbul járni" - ígéri Halász, aki azt is megfogadja, hogy a nyugdíjak reálértéke ugyanaz marad. Nem úgy, mint a Gyurcsány-korszakban - ezt azért még hozzáteszi.

17:03
szeptember 17, 2012
Vágólapra másolva!

Menjen vagy maradjon csendben

Vége az interpellációknak, akinek dolga van, hagyja el az üléstermet, a többiek pedig maradjanak csendben - kéri a házelnök. Jönnek az azonnali kérdések.

17:06
szeptember 17, 2012
Vágólapra másolva!

Titkos iratra lelt Simon

Simon Gábor egy birtokába jutott táblázatból szeretne felolvasni. 600 fő, 1000 fő, 1200 fő, 444 fő - ezek a kormány ténykedésének eredményei, a versenyszférában elbocsátott munkavállalók számai ezek. Az MSZP-s politikus a táblázatot mutogatja, láthatóan nagyon büszke rá, hogy befújta a szél Jókai utcai székház ablakán a bizonyító erejű dokumentumot.

17:08
szeptember 17, 2012
Vágólapra másolva!

Két oldala van az éremnek

Cséfalvay Zoltán válaszol, aki cáfolja az előbb felsorolt számokat. Azt is nézni kell ám, hogy az elbocsátások mellett mennyi új munkahely jön létre - védi a mundér becsületét.

17:09
szeptember 17, 2012
Vágólapra másolva!

Hazug plakátok

Munkahely nincs, plakát van - panaszolja Simon, aki szerint ezzel csak átvágják az embereket, közben meg tömegesen bocsátják el őket.

17:12
szeptember 17, 2012
Vágólapra másolva!

Dúrónak nem kell Navracsics

"Ki hiszi még el, hogy a kormány hazavárja a fiatalokat" címmel kívánt azonnali kérdést feltenni a jobbikos Dúró Dóra a kormányfőnek. Orbán Viktor távollétében a miniszterelnök-helyettes Navracsics Tibor válaszolt volna, ezt azonban Dúró nem fogadta el.

17:16
szeptember 17, 2012
Vágólapra másolva!

Sokkok érhetik a gazdaságot

Teljes tévút Gyöngyösi Márton jobbikos felszólaló szerint a megszorításokra építő kormányzati gazdaságpolitika. Ezt egyből cáfolja Cséfalvay Zoltán államtitkár, aki a lengyel gazdaságot hozza fel példaként. Az IMF-szerződésre azért van szükség, mert bizony érhetik sokkok a magyar gazdaságot, pont az Európában zajló válság miatt.

17:24
szeptember 17, 2012
Vágólapra másolva!

Éheztek a gyerekek

Az LMP-s Szabó Tímea szerint a kormány csak legyintett rá, hogy rengeteg gyerek maradt nyári étkeztetés nélkül. Több mint 300 település idén nem tudott pályázni a szigorú feltételek miatt. "Ezeket a számokat önöktől kaptuk" - mondja a zöldpárti képviselő. Szabó reméli, hogy tanultak a hibákból és okultak a történtekből.

17:26
szeptember 17, 2012
Vágólapra másolva!

Okultak belőle

"Megnyugtatom a képviselő asszonyt: igen, okultunk a történtekből" - mondja válaszában Soltész Miklós államtitkár.

17:29
szeptember 17, 2012
Vágólapra másolva!

Varga István nevettet - kép

Fotó: Pályi Zsófia [origo]

17:37
szeptember 17, 2012
Vágólapra másolva!

500 ember kerülhet utcára

Az MSZP-s Tukacs István "Második figyelmeztetés" címmel kérdez. Szabolcs megyében az ott lévő kórházakat működtető holding több mint 500 dolgozót akar elbocsátani. A holdingot nullszaldósnak és gazdaságosnak titulálták, ennek ellenére most mégis arról van szó, hogy emberek kerülnek utcára - mondja az ellenzéki képviselő.

17:41
szeptember 17, 2012
Vágólapra másolva!

Dolgoznak a tapasztalatokon

Szócska Miklós államtitkár szerint az egész gazdasági modell kiértékelése jelenleg is zajlik, dolgoznak a tapasztalatok feldolgozásán, és a gazdasági hatások kiszűrésén. "Folytatom majd, de most lejárt az időm, abbahagyom" - fejezi be a csengő megszólalása előtt Szócska. Tukacs udvarias mondatoknak titulálja az államtitkár szavait.

17:42
szeptember 17, 2012
Vágólapra másolva!

Nézelődik - kép

Fotó: Pályi Zsófia [origo]

17:46
szeptember 17, 2012
Vágólapra másolva!

Megakadt a portán Novák

Az emberek előbb fizetnének be Alföldi Róbert legújabb előadására a Nemzeti Színházba, mint, hogy részt vegyek a kormányzati konzultációkon - mondja Novák Előd. A jobbikos politikus arról beszél, hogy nem tekinthetett be az adatfeldolgozás folyamatába, annak ellenére, hogy a képviselői igazolványa szerint bármilyen államigazgatási szervbe belépést nyerhet. "A portánál tovább nem jutottam" - fájlalja Novák.

17:47
szeptember 17, 2012
Vágólapra másolva!

Két perc hírnevet akart

"Nehéz kibogozni kérdése értelmét" - mondja válaszában Navracsics Tibor, aki szerint Novák felszólalásának más célja nem lehetett, mint hogy két percig szóhoz jusson az ülésteremben. A miniszterelnök-helyettes ezután világossá teszi, hogy mi értelme is van a nemzeti konzultációnak, ha Novák nem akar válaszolni a kormány kérdéseire, ne tegye.

17:52
szeptember 17, 2012
Vágólapra másolva!

Miért Budakeszi?

A járási rendszer miatt emelte fel hangját az LMP-s Szilágyi Péter. A témán belül is a járási székhelyek szúrják a szemét, a budaörsi önkormányzat csak a sajtóból értesült arról, hogy a körzet székhelyét nem ők adják majd, hanem a fele annyi lakossal rendelkező Budakeszi. Utóbbi városban még működő vasúti közlekedés sincs - mondja Szilágyi.

17:53
szeptember 17, 2012
Vágólapra másolva!

Sértődött polgármester

"Én értem, hogy a budaörsi polgármester rendkívül sértett ember" - mondja válaszában Navracsics, aki szerint ennek egyik oka lehet, hogy volt szabaddemokrataként úgy, ahogy van, utálja a járási rendszert. A miniszterelnök-helyettes szerint semmilyen hátrány nem éri majd a budaörsi lakosokat, a budakeszieknek viszont sokkal jobb lesz.

17:55
szeptember 17, 2012
Vágólapra másolva!

Mi a baja?

Ez területi lobbi, semmi más - mondja Navracsics, aki felszólítja az ellenzéki képviselőt: tegye világossá, hogy valójában mi a baja.

18:00
szeptember 17, 2012
Vágólapra másolva!

Összeomlik Magyarország

Volner János emlékeztet rá mindenkit, hogy csökken a gazdasági teljesítmény, szakadunk le a régió országaitól, az eurózóna országairól már nem is beszélve. "Sereghajtók lettünk" - mondja a jobbikos politikus. Az adóváltozásoknak összesen nagyjából 600 ezer kedvezményezettje van, a többiek már a csekkjeiket sem tudják befizetni. "Összeomlás szélén áll a magyar állam" - riogat Volner, aki azt is sérelmezi, hogy a kormány arrogánsan utasítja vissza a párt által kidolgozott megoldási javaslatokat.

18:01
szeptember 17, 2012
Vágólapra másolva!

Tompítanak

A válaszadásra jogosult Navracsics Tibor szerint a válság nem mostanában kezdődött, hanem 2008 elején. A mostani helyzetben a válság hatásának tompítása a cél.

18:06
szeptember 17, 2012
Vágólapra másolva!

Még mindig ez a téma

Jönnek a kérdések. A sort az MSZP-s Pál Tibor nyitja, aki Balog Zoltán miniszternek beszél a menekülő anyákról. Minden hétre jut egy női áldozat a családon belüli erőszak miatt, havonta egy gyerek meghal a jelenség miatt. Az ellenzéki képviselő a krízisközpontok nyitásának fontosságáról beszél.

18:08
szeptember 17, 2012
Vágólapra másolva!

Munkacsoport is lesz

Halász János államtitkár válaszol, aki olyan gyorsan olvassa fel papírjából a választ, hogy alig lehet követni. A lényeg, hogy a kormány kezdeményezi egy munkacsoport felállítását az önálló büntetőjogi tényállás részleteinek kidolgozására.

18:10
szeptember 17, 2012
Vágólapra másolva!

Hiéna közteresek

Az emberek lassan úgy néznek a rendvédelmi szervekre, mint az állami terrorintézményekre. A közterület-felügyelők hiénaként lesik a legkisebb szabálytalanságokat is - mondja a jobbikos Bertha Szilvia.

18:12
szeptember 17, 2012
Vágólapra másolva!

Nem sarcol itt senki

Kontrát Károly államtitkár kikéri magának azokat a vádakat, miszerint a magyar hatóságok sarcolnák az embereket. A törvénymódosítások értelmében pedig egy csomó szabálysértési eljárás díja csökkent. Bertha Szilviát láthatóan nem hozzák lázba Kontrát érvei.

18:15
szeptember 17, 2012
Vágólapra másolva!

Bajban a közmunkások

Az LMP-s Széll Bernadett szokásához híven a közmunkások miatt emel szót. Csapdába kerülnek azok a közmunkások, akik otthagyják a közmunkát - a program nem esélyt, hanem esélytelenséget jelent a munkaerőpiaci elhelyezkedésben - mondja Széll. Milyen lépéseket tesz a kormány annak érdekében, hogy az álláskeresőknek járó támogatások azokat is elérjék, akik éppen közmunkásként dolgoznak?  - kérdezi a zöldpárti politikus.

18:23
szeptember 17, 2012
Vágólapra másolva!

Ki nyer a benzinen?

Az üzemanyagok ára az eget veri - mondja Göndör Istán. Az MSZP-s politikus már a választ is tudja: olajárak, gazdasági válság -ezek azonban szerinte csak a mese habbal részei. Nem ez a valódi oka annak, hogy az elmúlt egy év alatt 50 százalékkal nőtt az üzemanyagok ára. "Ki a nyertese a magas áraknak" - kérdezi Göndör.

18:26
szeptember 17, 2012
Vágólapra másolva!

Szerdán csökken a benzin ára

"Megmondom, hogy mikor csökken a benzin ára. Szerdán" - válaszol Cséfalvay Zoltán államtitkár, aki szerint az árak ingadozása nem túl meglepő. Ettől függetlenül elismeri, hogy fontos probléma a magas ár, azt azonban a világpiaci ár befolyásolja. "Az igazi nyertesek a kőolajexportáló országok" - fejezi be az államtitkár.

18:33
szeptember 17, 2012
Vágólapra másolva!

Eszterlánc-körbetartozás

Tóth Csaba "Lánc, lánc, eszterlánc..." címmel kérdez, és az első pár mondat után világossá válik, hogy az építőiparban tapasztalható körbetartozásokról van szó. Az MSZP-s képviselő szerint a fedezetkezelői rendszer nem oldja meg a problémát, de ez nem is csoda, hiszen hatástanulmányok nélkül, kapkodva hívták életre a rendszert. "Kik a felelősek a lánctartozások kialakulásáért"? - kérdezi Tóth.

18:36
szeptember 17, 2012
Vágólapra másolva!

Szünet

Vége a kérdéseknek. Az ülésben 15 perc szünetet rendelnek el.

19:43
szeptember 17, 2012
Vágólapra másolva!

Egyetértenek az önálló tényállással

Az Országgyűlés 336 igen szavazattal, ellenszavazat nélkül döntött úgy, hogy egyetértenek azzal a népi kezdeményezéssel, hogy önálló büntetőjogi törvényi tényállása legyen a családon belüli erőszaknak. A képviselők döntését taps követte az ülésteremben. A döntés után Varga István fideszes képviselő egy szál fehér rózsát nyújtott át a karzaton ülő Halász Pálmának, a népi kezdeményezés elindítójának, az Élet-Érték Alapítvány elnökének.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről