Súlyos balesetekkel indult a hétfő

Események

kettészakadt
Budapest, 2016. február 22. Lámpaoszlopnak ütközött, majd kettészakadt személygépkocsi roncsa az M5 autópálya fővárosi szakaszán 2016. február 22-ére virradó éjjel. A balesetben az autó vezetője megsérült. MTI Fotó: Lakatos Péter
Vágólapra másolva!
Súlyos balesetekkel indult a hétfő, kora hajnalban kettészakadt egy autó az M5-ösön, reggel betegszállító autó karamboljában sérültek meg öten a budapesti Nagyvárad téren, és az Erzsébet hídon is volt baleset. A melegfrontra igen, de magára az időjárásra nem lehet panaszunk, szinte kora nyári idő lesz, délután 17 fokig is melegedhet a levegő, eső nem várható. Holnap már több lesz a csapadék, szerdán pedig hidegfront érkezik. Ha érdekességet lát, fényképezze le és küldje el az Origo Facebook-oldalára, vagy ha egy hírt érdekesnek tart, küldje el a hirugyelet@origo.hu címre.
Vágólapra másolva!
Cikkünk folyamatosan frissül44 bejegyzés
07:46
február 22, 2016
Vágólapra másolva!

Lesz nyár is, tél is héten

Tavaszias, napos idővel indul a hét, délután akár 15, 17 fokig is melegedhet a levegő, de szerdán hidegfront érkezik, csütörtökön pedig már havas esőre, a hegyekben havazásra kell számítani. Káprázatos fényekkel indult a nap, hajnalban ez a látvány fogadott minket itt Óbudán, ezt láttuk, ha kinéztünk az Origo szerkesztőségének ablakán. Már megérte felkelni.

Hétfő hajnal a Montevido utcában Forrás: Origo
07:49
február 22, 2016
Vágólapra másolva!

Jövevény, száműzött

A népies magyarázat szerint ezt jelenti a Gerzson, ma ők ünneplik a névnapjukat. Bibliai eredetű ez a férfinév, Mózes adta a fiának, miután kiderült zsidó származása, és így száműzték az egyiptomi uralkodói udvarból.

07:50
február 22, 2016
Vágólapra másolva!

Halál Várpalotán

Meghalt az a sofőr, aki autójával egy vasúti felüljáró talpazatának ütközött hajnalban a 8-as főút várpalotai szakaszán. A helyszínelés és a műszaki mentés idejére teljes szélességében lezárták ezen a szakaszon a főutat.

07:55
február 22, 2016
Vágólapra másolva!

Winston kegyetlen

Tizennyolcra emelkedett a melanéziai Fidzsi-szigeteket sújtó ciklon halálos áldozatainak száma. A déli félteke egyik leghevesebb, ötös erősségű ciklonja, Winston még szombaton pusztított a térségben, egyes széllökések ereje elérte az óránkénti 325 kilométert.

A 330 szigetből álló és 900 ezer lakosú országban napokba telik a károk teljes felmérése. A kormányfő 30 napra rendkívüli állapotot hirdetett.

07:56
február 22, 2016
Vágólapra másolva!

HÉV helyett busszal, villamossal

Felújítás miatt továbbra sem közlekedik a HÉV a Batthyány tér és a Margit híd, budai hídfő között. Ezen a szakaszon a 109-es autóbusszal, vagy a 19-es villamossal utazhatnak. Munkanapokon csúcsidőszakban pótlóbusz is jár.

08:04
február 22, 2016
Vágólapra másolva!

A kormányt kérdezik a parlamentben

Huszonegy képviselő jelezte, hogy kérdést intéz a kormányhoz az Országgyűlés mai ülésén. A fideszes Riz Gábor például arra vár választ a Miniszterelnökséget vezető Lázár Jánostól, hogy mennyire tekinthető jogosnak Ózd jobbikos polgármesterének havi egymillió forintos fizetése.

A kormányt kérdezik a parlamentben Forrás: MTI/Mohai Balázs

Lázár Jánostól vár választ két LMP-s képviselő is arra, hogy a kormány mennyi dolgozó elbocsátására készül. A szocialista Tukacs István az Emmi vezetőjét kérdezi arról, miért mondják azt az orvosok a kormánynak, hogy a "pofánkba hazudtak”.

08:11
február 22, 2016
Vágólapra másolva!

Simicska küzd a rádiójáért...

...a Fidesz elhallgattatná - ezze a címmel közöl cikket címlapján a Népszabadság arról, hogy ha minden törvényt betartanak, nehéz lesz elvenni a hét évvel ezelőtt megszerzett rádiófrekvenciát Simicska Lajostól.

Újabb fejezet a médiaháborúban? Forrás: Origo

Bár a Class FM engedélye csak őszig érvényes, jár neki az ötéves hosszabbítás. A lap ugyanakkor úgy tudja, a Fideszben már eldőlt: a Class FM nem folytathatja.

08:17
február 22, 2016
Vágólapra másolva!

In memoriam Umberto Eco

Minden reggeli lap megemlékezik a szombaton elhunyt olasz írózseniről, Umberto Ecóról. A rózsa neve című regény szerzőjét szombaton, 84 éves korában, otthonában érte a halál.

Író, filozófus, publicista, a szemiotika professzora volt Forrás: NurPhoto/Massimo Valicchia/NurPhoto/Massimo Valicchia
08:23
február 22, 2016
Vágólapra másolva!

Drágul az olaj

Csökken a működő olajkutak száma és ezzel a kitermelés Amerikában, emelkednek az olajárak.

Csökken a kitermelés Forrás: AFP/2016 Getty Images/J Pat Carter

Az ázsiai tőzsdék örültek a hírnek, a jelek szerint Kínában a felügyeleti hatóság vezetőjének leváltásának is. Ma kiderül az eurózóna, Németország és az Egyesült Államok februári BMI-je. A részleteket itt olvashatja. http://www.investor.hu/news/20160222-piacok-tozsdek-februar-22.html

08:26
február 22, 2016
Vágólapra másolva!

Kezd beállni a főváros

Telítettek a sávok a Hungária körúton mindkét irányban, a Kerepesi úton és a Fogarasi úton befelé a közös csomópont előtt, az M1/M7-es közös bevezető szakaszán és tovább a Budaörsi úton is. 

08:28
február 22, 2016
Vágólapra másolva!

Komolyabb béremelés kell

Az egészségügyben a fennálló gondok egy része jelentős forrásbevonással megoldható, egyes problémák viszont inkább technikai jellegűek, számottevő pluszpénzek nélkül is orvosolhatók - mondta a Magyar Hírlapnak adott interjúban Sipka Balázs, a Magyar Rezidens Szövetség új elnöke. Az orvoselvándorlás megállításáról azt mondta, hogy ehhez szerinte elsősorban komoly fizetésemelések kellenek.

08:30
február 22, 2016
Vágólapra másolva!

Rég fogtak ennyi határsértőt

Tavaly ősz óta a legtöbb, 501 határsértőt fogtak el péntektől vasárnapig az ország területén - tájékoztatott az Országos Rendőr-főkapitányság.

08:35
február 22, 2016
Vágólapra másolva!

Eldőlhet, lesz-e vasutassztrájk

Eldőlhet a hetek óta lebegtetett sztrájkkérdés ügye a vasúttársaságnál - írja a Magyar Nemzet. A mai bértárgyalások utánra ígérik ugyanis a szakszervezetek annak bejelentését, hogy elfogadják-e a cégvezetés béremelési ajánlatát. Igaz, a "végső döntést" az utóbbi hetekben többször is ígérték már. A közlekedési ágazatban egyelőre a Volánnál fenyeget munkabeszüntetés.

A miskolci közlekedésiek után most a vasutasok is megegyezhetnek a béremelésről Forrás: Origo
08:36
február 22, 2016
Vágólapra másolva!

Nehéz előrejutni a Szentendrei úton

Lassú a haladás a 10-es főúton befelé az ürömi körforgalom előtt, a 11-es főúton szintén befelé és a Szentendrei úton a Flórián térig, valamint az M3-as bevezető szakaszán a Szerencs utca, illetve a Kacsóh Pongrác úti felüljáró előtt.

08:39
február 22, 2016
Vágólapra másolva!

Mindenki megúszta

Tűzoltók dolgoznak a melbourne-i Montague utca egyik vasúti felüljárója alá szorult busz roncsánál. A buszon utazó 15 utas egyik sem szenvedett komolyabb sérülést.

Forrás: MTI/EPA/AAP/Mal Fairclough
08:42
február 22, 2016
Vágólapra másolva!

Kettészakadt az autó

Lámpaoszlopnak ütközött, majd kettészakadt egy személygépkocsi éjszaka az M5 autópálya fővárosi szakaszán. A balesetben az autó vezetője megsérült. Forrás: MTI/Lakatos Péter
08:46
február 22, 2016
Vágólapra másolva!

Néhány tízmilliárdnyi devizahitel maradt

A nulla közelébe sikerült leszorítani a lakosság devizakitettségét az idegen fizetőeszközben nyilvántartott hitelek tavalyi forintosítása nyomán - írja a Világgazdaság. Nagyjából 3500 milliárd forintnyi lakossági devizahitel tűnt el a piacról, a háztartások devizában nyilvántartott tartozásai 60 milliárd forint alá csökkentek.

08:56
február 22, 2016
Vágólapra másolva!

Honnan tudja Lajcsi, hogy ki hallgatta le?

Az Origo is ott volt, amikor Galambos Lajos szabadult az előzetesből. A dáridózás atyja szabadulása óta szombaton lépett először a közönség elé, rajongói pedig - a Blikk beszámolója szerint - tombolva ünnepelték.

Egy órán át zenélt Forrás: Origo

A zenész a börtönben töltött hónapok után a fővárosban tért vissza a színpadra, és elmondása szerint annak a rendőrnek is küldött meghívót a koncertre, aki több mint fél éven át hallgatta le a telefonját.

08:59
február 22, 2016
Vágólapra másolva!

Csok: sok az érdeklődő, kevés a szerződés

Rengetegen érdeklődnek a bankoknál a családi otthonteremtési kedvezmény (csok) új lehetőségeiről, de a jogszabályváltozások és az új építésű lakások kis száma miatt egyelőre kevesen igényelték a támogatást - írja mai számában a Magyar Idők. Erről és az okokról is korábban beszámolt már az Origo, erről itt olvashat. 

09:00
február 22, 2016
Vágólapra másolva!

Lépésben az Üllőin

Erős a forgalom a Hegyalja út–Erzsébet híd–Kossuth Lajos utca útvonalon és a Rákóczi úton az Astoriáig, az Üllői úton befelé a Nagykörút előtt, a Váci úton a Lehel tér előtt.

09:07
február 22, 2016
Vágólapra másolva!

Kényszerleszállás

Motorhiba miatt vissza kellett fordulnia Kuala Lumpurba a japán ANA légitársaság Tokióba tartó járatának. Az All Nippon Airways Boeing 787-ese 203 utassal és 11 fős személyzettel a fedélzetén másfél órája repült, amikor a jobb oldali motorja túlmelegedett. Egyelőre nem tudják, mi okozta a meghibásodást. A 787-es Dreamliner új repülőgéptípus, az ANA az elsők között rendelt belőle.

09:14
február 22, 2016
Vágólapra másolva!

Lelassítanák a menekülteket

Szerbia mától a Zágrábban néhány napja megbeszélt új rendszer szerint végzi a migránsok regisztrálását - erősítette meg Aleksandar Vulin szerb szociálisügyi miniszter. Horvátország, Macedónia, Szerbia, Szlovénia és Ausztria rendőrségeinek vezetői csütörtökön Zágrábban arról állapodtak meg, hogy ezentúl a migránsokat közös erővel a macedón-görög határon regisztrálják, hogy elkerüljék a visszatoloncolásokat. Ez a megoldás lassítja a migránsok érkezését.

09:21
február 22, 2016
Vágólapra másolva!

Tízezrek a FeHoVán

Több mint 60 ezren látogattak ki a vasárnap véget ért 23. FeHoVa (Fegyver, Horgászat, Vadászat) nemzetközi kiállításra a Hungexpo Budapesti Vásárközpontba. Ez Kelet-Közép-Európa legnagyobb vadász- és horgászkiállítása.

Habsburg-Lotharingiai Mihály Kálmán, a Szuverén Máltai Lovagrend magyarországi nagykövete mutatja trófeáit feleségének, Krisztinának a FeHoVa kiállítás és vásáron Forrás: MTI/Máthé Zoltán
09:31
február 22, 2016
Vágólapra másolva!

Egy éve nem láttak ilyen adatokat

Februárban a januári magas szinthez képest egy éve nem látott mértékben csökkent a GKI konjunktúraindexe. A magyar gazdaság kilátásait minden ágazat a januárinál érezhetően kedvezőtlenebbnek látta, és pesszimistább lett a lakosság is.

09:40
február 22, 2016
Vágólapra másolva!

Szobrot kap Honthy Hanna

A Budapesti Operettszínház állít ma szobrot a Kossuth-díjas primadonnának, aki 123 éve született. 1949-től volt a Fővárosi Operettszínház tagja, külföldön is ünnepelt művész volt, egész élete a színházról szól. 70 évesen is énekórákra járt és 80. születésnapján is fellépett még.

Feleki Kamill Miska főpincér és Honthy Hanna Cecília szerepében Kálmán Imre Csárdáskirálynő című operettjének bemutatóján a Fővárosi Operettszínházban Forrás: MTI/Farkas Tamás
09:44
február 22, 2016
Vágólapra másolva!

Beavat az NGM a részletekbe

A Nemzetgazdasági Minisztérium ma közli az államháztartás ez év januári részletes adatait a kormány honlapján. A korábbi tájékoztatás szerint az államháztartás 92,2 milliárd forintos többlettel zárt januárban. Egy évvel korábban ez a szám 53,8 milliárd forint hiány volt. A januári egyenlegek eltérő alakulásában főként az idei magasabb adóbevételek játszottak szerepet.

09:47
február 22, 2016
Vágólapra másolva!

Megszűnő EU-ról beszél Schiffer

Schiffer András szerint ennek az EU-nak így nincs jövője, szakadás jöhet. Az LMP elnöke a Mandínernek adott interjút. Arról is kérdezik, hogy miért nem vett fel kockás inget. Szerinte amely ügy mögé Gyurcsány Ferenc az elmúlt 10 évben beállt, annak az ügynek az finoman szólva sem tett jót.

09:48
február 22, 2016
Vágólapra másolva!

Emelkedéssel nyithat a BÉT

A kedvező nemzetközi hangulat miatt pozitív nyitásra számítanak az elemzők a Budapesti Értéktőzsdén. A piaci hangulat optimista, a forint is erős, ez segíti a magyar eszközök keresletét. A nap folyamán az európai makrogazdasági adatok befolyásolhatják majd a kereskedés irányát.

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 9,54 pontos, 0,04 százalékos emelkedéssel, 23 171,79 ponton zárt pénteken Forrás: Katona Vanda / Napi Gazdaság
09:53
február 22, 2016
Vágólapra másolva!

Öt sérült a Nagyvárad téren

Öten megsérültek, amikor egy betegszállító ütközött egy személyautóval reggel Budapesten a Nagyvárad téren. A betegszállító két embert vitt, egy 70 év körüli nő súlyos, egy 60 év körüli férfi súlyos, életveszélyes sérüléseket szenvedett.

A sofőr könnyebben sérült. A személyautóban utazó nőt és a férfit fejsérüléssel vitték kórházba. A baleset az Üllői út és a Haller utca kereszteződésében történt, a környéken nagy a dugó.

10:00
február 22, 2016
Vágólapra másolva!

Nem jár a Combino

Műszakik okok miatt nem jár a 4-es és a 6-os villamos Széll Kálmán tér és a Jászai Mari tér között, a kimaradt szakaszon pótló autóbusszal viszik az utasokat.

10:06
február 22, 2016
Vágólapra másolva!

Emelkedéssel zárt Ázsia

Folytatódott a múlt héten kialakult emelkedő trend, így hétfőn is nyereséget könyvelhettek el a főbb ázsiai értéktőzsdék. Elemzők szerint a befektetők kockázatvállaló kedvét javította, hogy a kőolaj világpiaci ára emelkedésnek indult.

Tokióban a mínuszos nyitást követően növekedtek az árfolyamok Forrás: AFP/Kazuhiro Nogi
10:09
február 22, 2016
Vágólapra másolva!

Elegük van Moralesből

Exit pollok szerint nem támogatta a lakosság az elnöki periódus meghosszabbítását Bolíviában. A szavazók többsége tehát elutasította a vasárnapi referendumon, hogy Evo Morales elnök 2020-tól újabb öt évig betölthesse az államfői posztot az országban.

10:13
február 22, 2016
Vágólapra másolva!

Újra jár a Combino

Elhárították az üzemzavart, újra teljes vonalon közlekedik a 4-es és a 6-os villamos. Korábban a reggeli csúcsforgalomban egy rövid ideig a Jászai Mari tér és a Széll Kálmán tér között buszok vitték az utasokat. 

10:18
február 22, 2016
Vágólapra másolva!

Megvédték Delhi vízellátását

A hadseregnek kellett beavatkoznia Indiában a hétvégén, hogy megvédjék a húszmilliós Delhi vízellátását, miután tüntetők elfoglalták a városba vezető csatorna bejáratait. Az erőszakossá fajult tiltakozó akciónak már 19 halálos áldozata van.

10:24
február 22, 2016
Vágólapra másolva!

Betonozós gyilkosság: visszahívták Gál Rolandot

Dunaújváros közgyűlése rendkívüli nyílt ülésén valamennyi bizottsági tagságából, tanácsnoki és felügyelőbizottsági tisztségéből visszahívta Gál Rolandot, az emberölési ügyben gyanúsított fideszes képviselőt. A betonozós gyilkosságról többet is megtudhat az Origo helyszíni riportjából

10:26
február 22, 2016
Vágólapra másolva!

Beállt a rakpart

Egybefüggő a kocsisor a Budai alsó rakparton a Rákóczi hídtól észak felé, a Pesti alsó rakparton a Dráva utcától dél felé.

10:31
február 22, 2016
Vágólapra másolva!

Gyönyörű a Mercedes új Forma-1-es autója

A barcelonai első hivatalos tesztelés előtt mutatta be idei Forma-1-es autóját a világbajnoki címvédő istálló. A stuttgarti csapat két pilótája, a háromszoros vb-győztes, tavaly is első brit Lewis Hamilton, valamint a német Nico Rosberg a Circuit de Catalunya bokszutcájában leplezte le a W07 kódjelű, ezüstszínű gépet. Hamilton délelőtt már pályára is hajt vele, holnap pedig Rosberg következik.

10:34
február 22, 2016
Vágólapra másolva!

Emelkedés az európai tőzsdéken

Emelkedéssel nyitottak reggel a vezető európai értéktőzsdék. A frankfurti DAX-index 0,99, a londoni FTSE-100 index 0,76, a párizsi CAC-40 pedig 0,89 százalékos pluszban indította a kereskedést. Az eurót 1,1085 dolláron jegyezték a nemzetközi bankközi devizapiacon.

10:38
február 22, 2016
Vágólapra másolva!

Nem változott az árfolyam

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 23 171,79 ponton nyitott reggel, vagyis a pénteki záró értékéhez képest nem változott.

10:43
február 22, 2016
Vágólapra másolva!

Negyedmillió dolláros adomány

Taylor Swift 250 ezer dolláros (70 millió forintos) adománnyal támogatja Keshát, aki szerződése felbontását kérte egy amerikai bíróságtól arra hivatkozva, hogy producere, Dr. Luke megerőszakolta. Egy New York-i bíróság pénteken elutasította a 28 éves énekesnő keresetét. Swift ezt követően jelentette be: 250 ezer dollárt adományoz Keshának, hogy "ne szenvedjen hiányt ezekben a nehéz időkben".

10:48
február 22, 2016
Vágólapra másolva!

Veszélyes gyerekruhák

Kapucnis csecsemő- és kisgyermekruhákat ellenőrzött a fogyasztóvédelem. A vizsgálat után több száz húzózsinóros felső árusítását tiltották meg, mert veszélyesek lehetnek, akár halálos balesetet is okozhatnak.  

10:50
február 22, 2016
Vágólapra másolva!

Baleset az Erzsébet hídon

Baleset nehezíti a közlekedést az Erzsébet hídon Pest felé a pesti hídfőnél, torlódik a forgalom.

10:56
február 22, 2016
Vágólapra másolva!

Uber-sofőr gyilkolt Michiganben

Két lövöldözés közben is vett fel fuvarrendelést a michigani ámokfutó, aki hat embert lőtt agyon a hétvégén az Egyesült Államokban, és akiről kiderült, hogy Uber-sofőr volt.

11:07
február 22, 2016
Vágólapra másolva!

Orbánnal kezdődik a parlament

A kormányfő napirend előtti felszólalásával kezdődik az Országgyűlés mai ülésnapja. a miniszterelnök 11 órától beszámol a hévégi uniós csúcsról, felszólalását az Origón is nyomon követheti majd.

Az ellenzék szerint a miniszterelnök azzal, hogy elfogadta a menekültek uniós szintű szétosztásáról szóló tanácsi határozatot, becsapta az embereket Forrás: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Kobza Miklós

Kovács Zoltán kormányszóvivő cáfolta, hogy Magyarország megszavazta a kötelező szétosztási kvótát. Szerinte azok, akik a záródokumentum visszautalásait megpróbálják félreértelmezni, nem ismerik az Európai Unió döntéshozatali mechanizmusát.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről