A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNPupp Réka
18:00CselgáncsReka Pupp-Amandine Buchard
HUNMagyarország
19:30VízilabdaFranciaország-Magyarország
HUNFucsovics Márton | Marozsán Fábián
19:45TeniszTallon Griekspoor/Wesley Koolhof-Marton Fucsovics/Fabian Marozsan
HUNAndrásfi Tibor
20:00VívásTibor Andrasfi-Koki Kano
NyílNyíl

Trump bukott, Hillary nyert Iowában

Események

Trump, Donald
Des Moines, 2016. február 2. A Republikánus Párt elnökjelöltségére pályázó Donald Trump amerikai üzletember köszönti támogatóit az Iowa állambeli Des Moinesban 2016. február 1-jén éjjel, az amerikai elnökválasztási kampányt megnyitó iowai jelölőgyűlés után. A republikánusoknál Ted Cruz texasi szenátor győzött. (MTI/AP/Jae C. Hong)
Vágólapra másolva!
Ma Karolina és Aida napja van. Ezen a napon ünnepli születésnapját Shakira és párja, Gerard Piqué. A néphagyomány szerint, ha a medve február 2-án meglátja az árnyékát, akkor visszabújik a barlangjába, és hosszú lesz a tél. Erre azonban itthon nem sok esély van, mert az ország nagy részén felhős lesz az ég, viszont tavaszias melegre készülhetünk. Donald Trump második lett a republikánusok iowai jelölőgyűlésén, Clinton szoros küzdelemben nyert a demokraták között. A forint erősödött, az olajár esett, egy magyar énekesnőröl pedig kiderült, hogy HIV-fertőzött. Hat autó karambolozott a 26-os főúton Sajóbábonynál, és két baleset volt az M7-esen is. Tudja meg az Origótól, mi történt éjszaka és reggel. Ha lát valami érdekeset, fényképezze le, és küldje el az Origo Facebook-oldalára. Ha megtud valami fontosat, írja meg nekünk a hirugyelet@origo.hu-ra!
Vágólapra másolva!
Cikkünk folyamatosan frissül40 bejegyzés
07:59
február 02, 2016
Vágólapra másolva!

Kedden kicsit tavasz lesz

Kedden sok lesz a felhő az égen, de azért az ország nagy részén több-kevesebb napsütésre is lehet számítani. Számottevő csapadék nem valószínű.

A nyugati, délnyugati szél megélénkül, főként északkeleten helyenként meg is erősödik. A legmagasabb nappali hőmérséklet 10 és 17 fok között valószínű, délnyugaton ennél melegebb is lehet.

08:00
február 02, 2016
Vágólapra másolva!

Trump csak második lett Iowában

Ted Cruz győzött a republikánusok iowai jelölőgyűlésén. A konzervatív texasi szenátor a szavazatok 28 százalékát szerezte meg, míg Donald Trump csak 24 százalékot kapott.

08:01
február 02, 2016
Vágólapra másolva!

Nem működnek a jelzőlámpák

Sötétek a jelzőlámpák a Hungária körút és a Kerepesi út csomópontjában, vezessenek fokozott figyelemmel – írja a BKK.

08:01
február 02, 2016
Vágólapra másolva!

Megfoszthatják trónjától az Apple-t

A Google anyacége, az Alphabet a vártnál jóval erősebb negyedévről számolt be hétfőn az amerikai tőzsdezárás után közzétett beszámolójában. A konszolidált árbevétel 2015 utolsó három hónapjában 17,8 százalékkal 21,33 milliárd dollárra ugrott a várt 20,77 milliárddal szemben.

A részvény a zárás utáni kereskedésben 5 százalékkal erősödött. Ezzel a cég értéke 549 milliárd dollárra ugrott, amely már meghaladja a világ eddig a tőzsdei árak alapján legértékesebb cégének, az Apple-nek 534 milliárd dolláros cégértékét. Az Apple-részvények árfolyama tavaly közel ötödével esett, miközben az Alphabeté majd 50 százalékkal erősödött.

08:02
február 02, 2016
Vágólapra másolva!

Elfogták a szegedi gyilkosság gyanúsítottját

Elfogták a rendőrök a keddre virradóra Szegeden történt emberölés gyanúsítottját – írta honlapján a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság.

A gyilkosság három óra előtt történt a Londoni körút egyik vendéglátóhelyén. A 24 éves férfi ellen emberölés miatt indul büntetőeljárás.

08:05
február 02, 2016
Vágólapra másolva!

Szükségállapot Hondurasban

Honduras egész területére érvényes szükségállapotot rendelt el hétfőn Juan Orlando Hernández, a közép-amerikai ország elnöke a Zika-vírus terjedése miatt. A kór most már mintegy 3700 embert fertőzött meg.

Hondurasban decemberben regisztrálták az első fertőzéses esetet, abban a hónapban számuk 51-re nőtt, azóta további 3649 személy szervezetében azonosították a vírust.

08:09
február 02, 2016
Vágólapra másolva!

Trump farmot venne Iowában

Köszönöm, szeretlek titeket! – ezt mondta beszédében Donald Trump, mikor kiderült, nem ő nyert a republikánusok iowai jelölőgyűlésén. Trump azt is hozzátette, hogy

és szerinte sokszor megy még Iowába. Sőt, lehet, hogy vesz egy farmot is.

08:12
február 02, 2016
Vágólapra másolva!

Baleset Apagynál

A 41-es főúton Apagynál a 16. km-nél árokba hajtott egy személyautó. A helyszínelés idejére egy sávot lezártak.

08:15
február 02, 2016
Vágólapra másolva!

Megint szakad az olajár

Ismét 30 dollárhoz közelít az Észak-Amerikában irányadó WTI olajfajta ára. A múlt végi viszonylagos piaci nyugalom után a hétfői amerikai kereskedésben 6 százalékot bukott az energiahordozó, amelyet a ma (Európából nézve) hajnali ázsiai kereskedésben további 2 százalékos esés követett. Közép-európai idő szerint 7 órához közeledve 30,9 dollár közelében járt a jegyzés.

08:19
február 02, 2016
Vágólapra másolva!

Gyilkosság Budapesten

Egy késsel megszúrta ismerősét egy férfi Budapesten a XIII. kerületben egy Szent László utcai lakásban - írja a police.hu. Az áldozat a helyszínen életét vesztette.

08:26
február 02, 2016
Vágólapra másolva!

Dugó a bevezető utakon

Torlódásra kell számítani a Hungária körúton a Kerepesi út felé mindkét irányból, a Kerepesi úton és a Mogyoródi úton befelé a Hungária körút előtt, a Fogarasi úton és a Pongrác úton a Kerepesi út előtt, a Pesti alsó rakparton a Dráva utcától déli irányban - írja a BKK.

Telítettek a sávok az M3-as autópálya bevezető szakaszán a Szilas pihenőtől, a 11-es főúton befelé a Pünkösdfürdő utcánál, a 10-es főúton az ürömi körforgalom előtt, az Üllői úton és a Gyáli úton befelé az Ecseri útnál, illetve a Jászberényi úton és a Maglódi úton az Élessarok előtt.

08:30
február 02, 2016
Vágólapra másolva!

Erősödött a forint

Az eurót kedd reggel hét órakor 310,30 forinton jegyezték a hétfő esti 310,53 forint után. A forint az idén először ért el 310-es eurójegyzést. Hasonló árfolyamszinten legutóbb december elején járt. Az év eleje óta a forint 1,7 százalékkal erősödött az euróval szemben.

A dollár jegyzése 284,49 forintra csökkent kedd reggelre a hétfő esti 285,01 forintról, a svájci franké pedig 279,37 forintra 279,47-ről. Az euró a hétfő esti 1,0832 dollárról 1,0910 dollárra erősödött kedd reggelre.

08:33
február 02, 2016
Vágólapra másolva!

Ted Cruz, az iowai nyertes

Ted Cruz a szavazatok 28 százalékát kapta a republikánusok iowai jelölőgyűlésén Forrás: AFP/2016 Getty Images/Brendan Hoffman
08:35
február 02, 2016
Vágólapra másolva!

Új igazgató a NASA-nál

Todd May került a NASA alá tartozó Marshall Űrrepülési Központ igazgatói székébe. A kutató már november óta gyakorolta az igazgatói feladatokat, mióta elődje, Patrick Scheuermann nyugdíjba vonult, de csak most kapta meg hivatalos kinevezését.

08:42
február 02, 2016
Vágólapra másolva!

Domingo örömmel jön

Plácido Domingo nagy örömmel érkezik a szavai szerint lelkes és értő magyar közönséghez. A világhírű spanyol énekes február 6-án, szombaton lép fel a Magyar Állami Operaház Shakespeare-estélyén, ahol az operaáriák mellett többek között spanyol zarzuelát is énekel majd.

Plácido Domingo Forrás: El Pais

Domingo legutóbb 29 éve lépett fel Magyarországon színházi környezetben, az Operaházban pedig most először lesz hallható.

08:45
február 02, 2016
Vágólapra másolva!

Tömegkarambol Sajóbábonynál

Hat személyautó összeütközött a 26-os főút 8. kilométerénél, Miskolc és Sajószentpéter között a sajóbábonyi elágazásnál. A Miskolc felé vezető oldalon megállították a forgalmat.

08:59
február 02, 2016
Vágólapra másolva!

Jordánia besokallt

Jordánia besokallt a menekültekből - írja a BBC. Abdullah jordániai király a szíriai donorkonferencia előtt azt nyilatkozta, hogy a menekültek százezrei komoly nyomást jelentenek országa szociális ellátórendszerére, gazdaságára és infrastruktúrájára. 

Előbb-utóbb át fog szakadni a gát - mondta Abdullah.

09:05
február 02, 2016
Vágólapra másolva!

Asszonyborotválás Parádsasváron

Szombaton ismét megrendezik a "borotválós asszonyfarsangi" felvonulást a Heves megyei Parádsasváron.

A 300 éves hagyomány szerint ez a nap az asszonyok napja, akik az esti "macskabálra" valót a férfiak jelképes megborotválásával gyűjtötték össze.

A borotválás, a szimbolikus hatalomátvétel eszköze a fából készült borotva,

a szappan gyakran csak jégcsap, a pamacs nyúlláb vagy disznósörény volt. Púderként lisztet használtak, a munka végeztével pedig tükör helyett lyukas szitát vagy szakajtót mutattak.

A farsangon a helyi szokás szerint az asszonyok többsége férfinak öltözik, akik fából készült borotvájukkal jelképesen megborotválják a férfiakat Forrás: MTI/Komka Péter


09:11
február 02, 2016
Vágólapra másolva!

Gripen az éjszakában

Egy Gripen éjszakai kiképző repülésen a kecskeméti repülőbázisnál február 1-jén. A pilóták gyakorlati repüléseket végeznek a tavaly decemberben beszerzett éjjellátó készülékkel Forrás: MTI/Ujvári Sándor
09:19
február 02, 2016
Vágólapra másolva!

Baleset az 5-ös főúton

Egy autó és egy kamion karambolozott az 5-ös főút 74. kilométerénél, az M5-ös csomópontja közelében. A fél útpályát lezárták.

09:28
február 02, 2016
Vágólapra másolva!

Nem halasztják el az olimpiát

Kizárt, hogy a Zika-vírus okozta járvány miatt elhalasztanák az olimpiát – jelentették be Brazíliában. A hatóságok szerint nem fenyegeti veszély a sportolókat és a nézőket – a terhes nőket kivéve.

A WHO korábban arra figyelmeztetett, hogy a járvány globális egészségügyi veszélyt jelent, és sürgős reakciót igényel – emlékeztetett a BBC.

09:34
február 02, 2016
Vágólapra másolva!

Kemény Dénes eljegyezte szerelmét

Kemény Dénes eljegyezte párját, Renátát - írja a Bors. A háromszoros olimpiai bajnok polókapitány 14 éve él együtt szerelmével, aki húsz évvel fiatalabb nála.

09:36
február 02, 2016
Vágólapra másolva!

Baleset a Szentendrei úton

Baleset történt a Szentendrei úton befelé a Raktár utca előtt a külső sávban, torlódik a forgalom.

09:38
február 02, 2016
Vágólapra másolva!

Nyert a Spurs

Magabiztosan verte a San Antonio Spurs az Orlando Magicet a hétfői játéknapon, ezzel 26/0-ra javította hazai győzelmi mérlegét az NBA-ben.

09:44
február 02, 2016
Vágólapra másolva!

A patkányok kihasználják a fakitermelést

A fakitermelés elpusztítja az erdőben élő állatok élőhelyét, de tökéletes terepet biztosít az invazív fajok számára, hogy megszállják a területet - írja a phys.org.

A házi patkányok kihasználják a kitermelés okozta előnyöket, azaz a sűrűbb talajközeli vegetációt és a kidöntött fákat, amelyekben egyszerűbben találnak élelemül szolgáló rovarokat.

A kutatók Borneón figyelték meg a változásokat – az állatok eddig csak a városi környezetben maradtak, mostanában azonban egyre inkább vándorolnak az esőerdőbe, és tűnnek el az utcákról.

09:49
február 02, 2016
Vágólapra másolva!

Tragédia a strandon

Tizennégy diák fulladt a tengerbe egy nyugat-indiai strandbalesetben. Az Arab-tenger partján, Murud közelében piknikező egyetemisták

a tanáraik figyelmeztetése ellenére fürdeni mentek dagály idején, és a gyorsan emelkedő víz besodorta őket a tengerbe.

Öt lányt sikerült élve kimenteni a tengerből, de 14 diákra - tíz lányra és négy fiúra - már csak holtan találtak rá. Egy társukat még keresik.

09:57
február 02, 2016
Vágólapra másolva!

Torlódás a Szentendrei úton

Olvasónk 8.45 körül fotózta a balesetet a Szentendrei úton, ahol a belső sáv még mindig le van zárva Forrás: Origo
10:03
február 02, 2016
Vágólapra másolva!

Fegyveres támadás Isztambulban

Fegyveres támadás történt Isztambul Kücükcekmece nevű külvárosi kerületének egyik kávézójában. Ketten meghaltak, öten megsebesültek - jelentette kedden az Anadolu török állami hírügynökség.

Feltételezések szerint ketten hajtották végre a támadást, amelynek indítékáról és céljáról egyelőre nincs információ.

10:05
február 02, 2016
Vágólapra másolva!

Enyhe csökkenéssel nyitott a BUX

A  BUX 0,19 pontos csökkenéssel, 24 126,51 ponton nyitott kedden, a hétfői záró értékéhez képest lényegében nem változott.

10:08
február 02, 2016
Vágólapra másolva!

Teljes útzár a 26-os főúton

Továbbra is teljes útzár van a 26-os főút Miskolc felé vezető oldalán. Kerülni a Sajóecseg–Boldva–Sajóvámos–Szirmabesenyő vagy a Sajószentpéterről Radostyánon át Miskolcra vezető útvonalon lehet.

Ugyancsak a 26-os főúton Sajókeresztúr után, a Miskolc felé vezető oldal 10. kilométerénél három jármű karambolozott. Ott sávzárás lassítja a haladást.

10:16
február 02, 2016
Vágólapra másolva!

HIV-fertőzött egy magyar celeb

HIV-fertőzött egy magyar énekesnő - írja a Blikk. A lap szerint a hölgy pár éve tudta meg, hogy beteg, és azóta folyamatos orvosi kezelés alatt áll. 

Az énekesnő jól viseli a helyzetet, megbékélt betegségével.

10:26
február 02, 2016
Vágólapra másolva!

Teknőslevest ettek az ősemberek

A Tel-avivi Egyetem kutatói olyan 400 ezer éves leletekre bukkantak, amelyek arról tanúskodnak, hogy az ősemberek előszeretettel fogyasztottak teknőshúst - írja a heritagedaily.com.

A városhoz közeli Qesem-barlangban rengeteg teknősmaradványt találtak, ami arra enged következtetni, hogy a teknősök hosszú időn keresztül értékes csemegének számítottak.

10:30
február 02, 2016
Vágólapra másolva!

Hillary Clinton nyert Iowában

Hillary Clinton nyerte a demokraták jelölőgyűlését Iowában.

Clinton a szavazatok 49,9 százalékát kapta, míg legnagyobb ellenfele, Bernie Sanders 49,5 százalékon végzett.

A következő előválasztás New Hampshire-ben lesz. A harmadik demokrata elnökjelölt-jelölt Martin O'Malley, volt marylandi kormányzó az iowai jelölőgyűlések után jelentette be, hogy kiszáll a választási harcból.

A volt amerikai külügyminiszter megöleli férjét, Bill Clinton volt amerikai elnököt lányuk, Chelsea társaságában Forrás: MTI/EPA/Craig Lassig

10:38
február 02, 2016
Vágólapra másolva!

Ritkábban jár az 1-es villamos

Műszaki okok miatt ritkábban közlekedik az 1-es villamos az Etele út – Fehérvári út és a Bécsi út –Vörösvári út között.

10:45
február 02, 2016
Vágólapra másolva!

Dugó az M7-esen

Két baleset miatt csak a leállósáv járható az M7-es 48. kilométerénél, a kápolnásnyéki csomópont utáni szakaszon Letenye felé. Már közel egy kilométeres kocsisor torlódott fel.

10:51
február 02, 2016
Vágólapra másolva!

Megvédik a kanadai esőerdőt

Az őslakos törzsek, a fakitermelő vállalatok és a nyugat-kanadai környezetvédő csoportok is üdvözölték azt a megállapodást, ami segít megvédeni a mérsékelt égövön található legnagyobb esőerdő maradványait.

A Nagymedve Esőerdő Brit-Kolumbia csendes-óceáni partjainál található, és rengeteg állatfaj, valamint ősrégi fa otthona – számolt be a BBC.

11:05
február 02, 2016
Vágólapra másolva!

Handó Tünde is beszólt Németh Szilárdnak

Az Országos Bírósági Hivatal elnöke a közelmúltban komoly médiavisszhangot kiváltó bírósági ügyekkel kapcsolatban kijelentette: "kérem a többi hatalmi ág képviselőit, hogy tartsák tiszteletben a bírói függetlenséget és bízzanak a bírói felelősségben!"

Hétfőn hasonló álláspontot fogalmazott meg a Kúria is.

11:06
február 02, 2016
Vágólapra másolva!

Rasszista viccek a feladatlapon

Cigányviccek voltak a Budapesti Corvinus Egyetem érettségi előkészítőjeként működő, Studium Generale nevű intézmény emelt szintű trigonometria-feladatsorának alján - írja a Népszabadság. 

A két rasszista poén a feladatlap alján volt, egyfajta szórakoztató, díszítő elemként. Az intézmény a Facebookon azt írta, hogy értékeikkel szöges ellentétben áll bármilyen rasszista gondolat, viselkedés, illetve megnyilvánulás, és belső vizsgálatot rendeltek el az ügyben.

11:10
február 02, 2016
Vágólapra másolva!

Nem jár a 4-es, 6-os

Nem jár a 4-es, 6-os villamos a Blaha Lujza tér és a Corvin-negyed között - írja a BKK. A kimaradt szakaszon pótlóbuszok közlekednek.

11:20
február 02, 2016
Vágólapra másolva!

Adele kiakadt Trumpra

- mondta a brit énekesnő szóvivője, arra reagálva, hogy Donald Trump a Rolling in the Deep című számát használta fel iowai gyűlésein.

Ősszel a R.E.M. rockegyüttes szólította fel Trump csapatát, hogy ne játsszák gyűléseiken az It's the End of the World című sikerszámukat.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!