Terjed az influenza és a Zika-vírus

Események

Influenza vírus
This (Pseudocolored) negative-stained (false-colored) transmission electron micrograph (TEM) depicts the ultrastructural details of an influenza virus particle, or “virion”. A member of the taxonomic family Orthomyxoviridae, the influenza virus is a single-stranded RNA organism
Vágólapra másolva!
Ignác és Brigitta napja van. Ma túlnyomóan borult idő lesz, később felszakadozik, csökken a felhőzet, kisebb eső előfordulhat. A nyugati szél helyenként megélénkül. Ma ünnepli születésnapját Molnár Ferenc „Caramel”, Fonogram-díjas énekes. Ma van a Tisza élővilágának emléknapja. Tapolczai Gergely, fideszes politikus vagyonnyilatkozatában 570 milliós tartozást tüntetett fel. Tudja meg az Origótól, mi történt a hétvégén, éjszaka és reggel, kövesse az eseményeket percről percre! Ha érdekességet lát, fényképezze le, és küldje el az Origo Facebook-oldalára, vagy ha egy hírt érdekesnek tart, küldje el a hirugyelet@origo.hu címre.
Vágólapra másolva!
Cikkünk folyamatosan frissül65 bejegyzés
07:59
február 01, 2016
Vágólapra másolva!

Boldog névnapot kívánunk!

Február 1. az év 32. napja a Gergely-naptár szerint. Az évből még – szökőév lévén – 334 nap van hátra. Boldog névnapot kívánunk Brigitta és Ignác nevű olvasóinknak! Ha Ön nem Brigitta vagy Ignác, de van ilyen nevű ismerőse, ne felejtse el felköszönteni!

A Brigitta kelta (ír) eredetű női név. Jelentése: magasztos. Az Ignác a latin Ignatius név rövidülése. Eredete és jelentése ismeretlen, de kapcsolatba szokták hozni a latin ignis (tűz) szóval. Női párja: Ignácia. Ma Birgit, Cinella, Cinna, Cinnia, Efraim, Fiametta, Gitta, Imodzsen, Imogén, Innocencia, Kincső, Szevér, Vincencia, Virgínia nap is van.

08:00
február 01, 2016
Vágólapra másolva!

Leállhat a Toyota

A február 8–13. közötti héten valamennyi Toyota-üzem leállhat Japánban. A világ legnagyobb autógyártójánál acélhiány okoz nehézséget. A termelésleállás a bejelentés szerint csak a Japánban lévő üzemeket érinti.

08:01
február 01, 2016
Vágólapra másolva!

Orbán Viktor már közzétette

Elsőként a kormányfő hozta nyilvánosságra honlapján 2015-ös parlamenti vagyonnyilatkozatát, amelynek a törvény szerint január 31. a leadási határideje. Az Origo már szemlézte is, itt elolvashatja összefoglalónkat.

Orbán Viktor a Kossuth rádió 180 perc című műsorában Forrás: MTVA - Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap/Máthé Zoltán
08:01
február 01, 2016
Vágólapra másolva!

Hosszú a hatodik, Cseh a negyedik aranyát nyerte

Hosszú Katinka, Cseh László és Balog Gábor is egy-egy számban győzött vasárnap, a luxembourgi nemzetközi pénzdíjas úszóverseny befejező napján. Bővebben itt olvashat erről.

Hosszú Katinka és edző férje, Shane Tusup Forrás: Facebook/Hosszú Katinka
08:02
február 01, 2016
Vágólapra másolva!

Ma túlnyomóan borult idő lesz

Többfelé várható eső, zápor. A nyugati szél többfelé megerősödik, a Dunántúlon néhol viharossá is fokozódik. Délelőtt hidegfronti hatás várható, majd délután melegfronti hatás kezdődik. 10-11 fok körül alakul a csúcshőmérséklet. Vizes utakra és erős oldalszélre számíthatnak az autósok - írja a köpönyeg.hu.

A csapadék mennyisége területi átlagban csapadéknyom és 2 mm között valószínű. A nyugati szél helyenként megélénkül. Az 5-15 km/h-s átlagszél mellett 20-35 km/h-s maximális széllökésre lehet számítani.

08:08
február 01, 2016
Vágólapra másolva!

Újra járható az M31-es autópálya

Újra teljes szélességében járható az M31-es autópálya, ahol korábban baleseti helyszínelés miatt a jobb pályatestet teljes szélességében lezárták - közölte a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság a police.hu oldalon. Az autópályán egy személyautó és egy teherautó ütközött össze hétfőn kora hajnalban, a balesetben ketten megsérültek. Az útlezárás nem sokkal 5 óra után megszűnt.

08:11
február 01, 2016
Vágólapra másolva!

Még két hétig lehet beadni a felsőoktatási jelentkezéseket

Az eljárás szabályait tartalmazó online tájékoztató és a felsőoktatási intézmények által meghirdetett képzések a www.felvi.hu oldalon találhatóak. A felvételizők kizárólag a honlapról elérhető e-felvételin keresztül nyújthatják be jelentkezéseiket. Az e-felvételi - a www.felvi.hu oldalon történő regisztráció után - február 15-ig, a jelentkezési határidő lejártáig folyamatosan a felvételizők rendelkezésére áll.

Forrás: MTI/Bruzák Noémi

A végleges jelentkezéseket legkésőbb február 15-én éjfélig kell rögzíteni. A felvételi eljárásban három jelentkezési helyet díjmentesen lehet megjelölni. További három hely jelölhető meg, ezekért egyenként 2-2 ezer forint kiegészítő díjat kell fizetni a jelentkezéskor.

08:13
február 01, 2016
Vágólapra másolva!

Már csak ma lehet választani a bevallási nyilatkozatot

Ma még kérhetjük, hogy az adóhatóság készítse el helyettünk a személyijövedelemadó-bevallást. Az idén új bevallási módot vezettek be, a magánszemélyek kérhetik, hogy helyettük a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) készítse el az szja-bevallást. Ezt a bevallási nyilatkozattal lehet kezdeményezni február 1-jéig. Aki nem felel meg a feltételeknek, vagy elmulasztja a határidőt, de szeretné a NAV közreműködését igénybe venni, idén is választhatja az egyszerűsített bevallást, ezt február 15-ig lehet kérni az adóhatóságtól.

Forrás: MTI/Balaton József
08:16
február 01, 2016
Vágólapra másolva!

Szakmunkáshiány miatt nem tud az építőipar lépést tartani a csokkal

Nemsokára kiderül, mekkora problémát okoz az építőiparban a szakmunkások külföldre vándorlása és a megfelelő utánpótlás hiánya - írta a Költségvetési Felelősségi Intézet Budapest (KFIB) tanulmányára hivatkozva a hétfői Világgazdaság. A KFIB elemzése szerint a jelenleg külföldön dolgozó szakmunkások hazatérésére nem lehet számítani, a szakképzési területek átszervezésével pedig három-négy év múlva lépnének a piacra a szakmunkások, épp akkor, amikor a piaci kereslet várhatóan kezd majd csökkenni.

Forrás: Napi Gazdaság
08:17
február 01, 2016
Vágólapra másolva!

Baleset történt, torlódik a forgalom

Baleset történt a Könyves Kálmán körúton az Üllői út előtt a Hungária körút irányában. Szintén baleset nehezíti a közlekedést a Hungária körúton a Thököly útnál a Rákóczi híd felé vezető oldalon a belső sávban. Lassú a haladás az M3-as autópálya bevezető szakaszán a Szilas pihenőtől a Szerencs utcáig, a 11-es főúton a Pünkösdfürdő utca előtt, illetve a 10-es főúton az ürömi körforgalom közelében.

08:18
február 01, 2016
Vágólapra másolva!

Ma ünnepli születésnapját

Molnár Ferenc „Caramel”, Fonogram-díjas énekes ma 34 éves.

Molnár Ferenc „Caramel”, Fonogram-díjas magyar énekes. A TV2 Megasztár című tehetségkutató műsorának 2. szériájának győzteseként vált népszerűvé Fotó: Polyak Attila - Origo
08:24
február 01, 2016
Vágólapra másolva!

Mától az USA-ra figyel a világ

Február elsején az iowai kaukusszal – vagyis jelölőgyűléssel – elindul az öldöklő harc az amerikai elnökjelöltségért, hogy tíz hónappal később kiderüljön, ki lesz Barack Obama utódja a Fehér Házban. A mostani jelölőgyűlések eredménye annak a próbája lesz, hogy vajon a republikánusok fenegyereke, Donald Trump és a demokraták növekvő népszerűségű sztárja, Bernie Sanders milyen arányban tudja valódi voksokra váltani eddig népszerűségét - erről közölt összeállítást a vs.hu.

Forrás: MTI/EPA/Jim Lo Scalzo
08:31
február 01, 2016
Vágólapra másolva!

Tiltakozik Mal Zrt. és Hagyó Miklós perében a Fidesz

A kormánypárt szerint a magyar emberek joggal lehetnek felháborodva, amiért a vörösiszap-katasztrófa miatt indult per anélkül zárult le, hogy megnevezték volna a felelősöket. És azért is, amiért Hagyó Miklós volt szocialista politikus a vádak ellenére mindössze két év felfüggesztett börtönt kapott. Lehet, hogy emiatt módosítanának a jogszabályokon is - nyilatkozták a TV2 Tényeknek. Az MSZP szerint a Fidesz alaptalanul vádaskodik.

08:31
február 01, 2016
Vágólapra másolva!

Öngyilkos mesterszakács

Vélhetően öngyilkos lett a világ egyik legjobbnak tartott mesterszakácsa, a francia–svájci Benoit Violier, a lausanne-i Le Restaurant de l'Hotel de Ville vezetője. A lausanne-i rendőrség szerint a 40 éves férfit vasárnap holtan találták a lakásán, halálát lőfegyver okozta.

Benoit Violier-t korábban is jól ismerték a gasztronómia világában, de igazi hírnevet az adott számára, hogy nemrég az általa vezetett étterem első lett a világ ezer legjobb éttermét felvonultató, a francia külügyminisztérium kezdeményezésére létrehozott La Liste elnevezésű rangsorban. 

08:33
február 01, 2016
Vágólapra másolva!

Befejeződött a Görgey Artúr utca felújítása

Mától a 14-es villamos a teljes vonalon közlekedik, a 12-es villamos pedig munkanapokon 21 óráig jár. A 12-es villamos üzemidején kívül a 270-es autóbusszal lehet utazni.

A Budaörsi úton a Sasadi út és a Rahó utca között a befelé vezető oldalon a középső sávot lezárták, de továbbra is három sáv járható. A kifelé vezető oldalon szintén három sávban lehet közlekedni, a külső sávból a Budaörsi út külső szakasza felé, két sávon pedig az autópálya felé lehet haladni.

08:35
február 01, 2016
Vágólapra másolva!

Mától büntetnek a sztrádákon

Hétfőn nulla órától már megbüntetik az autósokat, ha fizetős útszakaszokra tavalyi matricával hajtanak rá. A tavaly megváltott éves bérletek ugyanis idén január 31. éjfélig voltak érvényesek.

08:35
február 01, 2016
Vágólapra másolva!

Elhagyja az országot Varnus Xavér

Elege lett, ezért Berlinbe költözik - írja a ma reggeli Blikk. Az orgonaművészt sok minden dühíti, többek között azt is megunta, hogy sokszor nem fizetik ki, és 50 millióval tartoznak neki.

Forrás: Origo
08:39
február 01, 2016
Vágólapra másolva!

Egy euró ma reggel 311,17 forint

Az euró árfolyama a péntek esti 1,0830 dollárról 1,0848 dollárra emelkedett hétfő reggelre. A forint árfolyamára hétfőn elsősorban a Magyar Nemzeti Bank harmadik Lámfalussy Lectures szakmai konferenciáján elhangzó nyilatkozatok lehetnek hatással.

Forrás: MTI/Oláh Tibor
08:39
február 01, 2016
Vágólapra másolva!

A sztárbefektető az olajra figyel

Jó lehetőségeket lát az olajpiacon Warren Buffett, cége ugyanis az elmúlt 1 hét során 2,54 millió darabot vett a Phillips 66 nevű finomító részvényeiből - írja a Marketwatch alapján a Portfolió

08:44
február 01, 2016
Vágólapra másolva!

A piacok Mario Draghi beszédére várnak

Hétfőn Mario Draghi, az Európai Központi Bank (EKB) elnöke értékelni fogja, hogyan látja az EKB az európai gazdasági folyamatokat és az euró árfolyamát. A piacok és a befektetők viselkedésére az EKB-elnök nyilatkozatai általában komoly hatással vannak.

Fotó: Origo

Az ázsiai Dow index nyitás után elég nagyot esett, aztán emelkedni kezdett, magyar idő szerint reggel fél 7-kor emelkedőben volt, 2535 ponton állt. A Nikkei 225 index enyhe emelkedés után 17 846 ponton állt. A kínai Shanghai kompozit index enyhe eséssel kezdte a napot, 2700 ponton nyitott, aztán 2685 pontig csökkent - írja az Investor.

08:49
február 01, 2016
Vágólapra másolva!

Berki Krisztián is a NAV adóslistáján

Tízmilliónál is több adótartozása van Berki Krisztiánnak - írja a ma reggeli Blikk.

Forrás: Origo
08:51
február 01, 2016
Vágólapra másolva!

Csökkent az olaj ára

Kína miatt esett az olaj ára. A kínai feldolgozóipari beszerzésimenedzser-index januárban 49,7-ről 49,4-re csökkent. Az WTI olaj ára ezek után csaknem 33 dollárig csökkent, a Brent olaj ára 35 dollár alá került.

08:53
február 01, 2016
Vágólapra másolva!

Szijjártó kezet fog Indonéziában

A Külgazdasági és Külügyminisztérium által közreadott képen Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter és Retno Marsudi indonéz külügyminiszter kezet fog megbeszélésük előtt Jakartában 2016. február 1-jén Forrás: MTI/Kkm
08:57
február 01, 2016
Vágólapra másolva!

Kihirdették a legjobb helyeket Budapesten

Összesen 12 kategóriában adtak át elismerést a Budapest Nightlife Awardson. A versenyben több mint 100 szórakozóhely vett részt, és 12 ezernél több szavazat érkezett. A nyertesek listáját elolvashatja a WeLoveBudapest oldalán.

09:00
február 01, 2016
Vágólapra másolva!

570 millióval tartozik egy fideszes

Tapolczai Gergely vagyonnyilatkozatában 570 milliós tartozást tüntetett fel. Ha csak véletlenül eggyel több nullát írt be, akkor is soknak tűnik az 57 millió, tekintve, hogy tavaly csak 10 milliós tartozása volt. A fideszes képviselő amúgy nem volna gazdag ember, hiszen vidéki háza, valamint balatoni üdülője mellett csupán átlagos autóval és egy robogóval bír. Kiugró jövedelme sincs, magyarán képviselői fizetéséből él.

09:01
február 01, 2016
Vágólapra másolva!

Renault-gyár nyílt Kínában

A francia autóipari óriás megnyitotta első gyárát Kínában - írja az AFP francia hírügynökség.

09:04
február 01, 2016
Vágólapra másolva!

Befejezték a helyszínelést a Könyves Kálmán körúton

A 19-es villamos a Szent Lukács Gyógyfürdő és a Batthyány tér között nem közlekedik, a kimaradó szakaszon a 109-es autóbusz igénybevételét ajánljuk.

Befejezték a helyszínelést a Könyves Kálmán körúton az Üllői út előtt, azonban továbbra is torlódik a forgalom a Könyves Kálmán körúton a Rákóczi hídtól az Üllői útig és a Gyáli úton.

09:05
február 01, 2016
Vágólapra másolva!

Lassú a haladás a budai alsó rakparton

Akadozik a forgalom a Petőfi hídnál észak felé, a pesti alsó rakparton a Lánchíd felé mindkét irányból, a Rákóczi úton befelé a Baross tértől, a Károly körúton az Astoria felé, a Váci úton befelé a Dózsa György út előtt, illetve a Budakeszi úton és a Hűvösvölgyi úton befelé, a Szilágyi Erzsébet fasor előtt.

Telítettek a sávok a Hungária körúton a Kerepesi útnál és a Thököly útnál, a Kerepesi úton és a Thököly úton a Hungária körút előtt, az Üllői úton befelé az Ecseri út előtt, az M3-as autópálya bevezető szakaszán a Szilas pihenőtől, a 11-es főúton a Pünkösdfürdő utca előtt, a 10-es főúton az ürömi körforgalomnál befelé, a Kerepesi út külső szakaszán a városközpont felé.

09:05
február 01, 2016
Vágólapra másolva!

Orbán nagyon megdicsérte Indonéziát

Bebizonyosodott, hogy nincs többé olyan sarka a Földnek, ahol magyar üzletemberek ne tudnának jó üzleti kapcsolatokat, gyümölcsöző gazdasági együttműködést kialakítani - mondta Orbán Viktor miniszterelnök a Joko Widodo indonéz államfővel folytatott tárgyalása után.

Orbán Viktor miniszterelnököt fogadja Joko Widodo indonéz elnök a jakartai Merdeka Palotában Forrás: MTI/EPA/Adi Weda

A magyar miniszterelnök arról is beszélt, hogy "Indonézia egy stabil ország, amelyben Magyarország gazdasági együttműködési lehetőségeket keres".

09:08
február 01, 2016
Vágólapra másolva!

Vitézy beszólt Tarlósnak

„Amikor a BKK-t felállítottuk, az volt a cél, hogy egy integrált közlekedésszervező alakuljon, ami egyszerre foglalkozik a tömegközlekedéssel, a gyalogosokkal, az autós és a biciklis közlekedéssel, követve számos sikeres város modelljét Londontól Szingapúrig. A BKK létrejöttével a korai kétezres évek igen kaotikus fővárosi viszonyai után számos fejlesztés beindult, az egységes szemlélet számos új rendszer formájában (FUTÁR, Bubi stb.) megjelent, 20%-kal nőttek a bevételek négy év alatt, miközben olcsóbbak lettek a bérletek - és még sok-sok eredményt lehetne sorolni” - írja Facebook-oldalán a volt BKK-vezér.

Tarlós István és Vitézy Dávid a Fővárosi Önkormányzat közgyűlésén Forrás: MTI/Földi Imre
09:13
február 01, 2016
Vágólapra másolva!

Rendkívüli sajtótájékoztató Hagyó-ügyben

A Hagyó-ügyben dr. Keresztes Imre, a Központi Nyomozó Főügyészség főügyésze és dr. Homonnai János, az ügyben vádképviseletet ellátó ügyész összefoglalja az üggyel kapcsolatos ügyészi álláspontot, az elsőfokú ítélet ellen bejelentett ügyészi fellebbezés lényegét.

Hagyó Miklós a múlt héten első fokon 2 év felfüggesztettet kapott.

09:13
február 01, 2016
Vágólapra másolva!

13 éve szörnyű tragédia történt

70 éve a nemzetgyűlés elfogadta Magyarország új államformáját, a köztársaságot. 1019 éve halt meg Géza fejedelem. 13 éve lezuhant a Columbia űrrepülőgép, a fedélzetén utazó mind a hét űrhajós életét vesztette. 151 éve az Egyesült Államok kongresszusa javaslatot tett a rabszolgaság megszüntetésére. 114 éve Ce-hszi kínai császárnő betiltotta a női lábak deformálását. 37 éve hazatért Iránba 15 évi száműzetés után Khomeini ajatollah.

09:20
február 01, 2016
Vágólapra másolva!

Széchenyi közzéteszi terveit a közlekedésről

Az 1847-ben kezdődött utolsó rendi országgyűlésen Széchenyi István nagyszabású tervet terjesztett elő a közlekedésről. A “Javaslat a magyar közlekedési ügy rendezéséről” 1848. február 1-jén jelent meg Pozsonyban. A Széchenyi eszméi alapján nagyrészt Kovács Lajos publicista (a márciusi forradalom után közlekedésügyi államtitkár) által megfogalmazott terv lényege az volt, hogy a megépítendő vasúthálózat teljesen Pest-Budára központosított fő vonalakból álljon és így tetszés szerint továbbfejleszthető legyen.

09:24
február 01, 2016
Vágólapra másolva!

Baj van a 4-es villamossal

A 4-es villamos helyett a Petőfi híd, budai hídfő és Újbuda-központ között pótlóbusz közlekedik áramellátási hiba miatt. A kimaradó szakaszon a 212-es autóbuszt ajánlja a BKK.

09:24
február 01, 2016
Vágólapra másolva!

Az amerikai elnökjelöltek ráfordultak az iowai szavazásokra

A közvélemény-kutatások azt mutatják, hogy a republikánus Donald Trump és Ted Cruz között zárul az olló, de még így is jelentősen vezetnek a többi jelölttel szemben - írja a BBC.

Forrás: AFP/2016 Getty Images/Scott Olson
09:34
február 01, 2016
Vágólapra másolva!

15 fokos meleg jön

A következő napokban többször borús lesz az ég, csapadékra, erős szélre is készülni kell. Ezzel együtt enyhe idővel kezdődik az utolsó téli hónap: több helyen 15 Celsius-foknál melegebb is lehet.

09:35
február 01, 2016
Vágólapra másolva!

Megpróbálják megmenteni a megdőlt teherhajót

Ma ismét megpróbálják bevontatni egy franciaországi kikötőbe a Modern Express nevű panamai teherhajót, amelynek 3600 tonnás farakománya elszabadult. A hajó megdőlt, a 22 fős legénységet helikopterrel biztonságba szállították. Ha az újabb próbálkozás is kudarcot vall, akkor a hajó valamikor keddre virradó éjszaka nekicsapódik majd a partnak – írja a BBC.

Forrás: AFP/Handout
09:36
február 01, 2016
Vágólapra másolva!

Újra jár a 4-es villamos

A 4-es villamos ismét a teljes vonalon közlekedik - közölte a BKK. Az üzemzavar kb. fél óráig tartott.

09:39
február 01, 2016
Vágólapra másolva!

Vona Gábor megköszönte és kormányváltásban bízik

Nagyon köszönöm mindenkinek, aki tegnap élőben vagy a tévé előtt meghallgatott. Az évadnyitó beszéd mindig az év...

Közzétette: Vona Gábor2016. január 31.
09:40
február 01, 2016
Vágólapra másolva!

11 halott egy mexikói tini születésnapján

Legkevesebb 11 ember halt meg egy 15. születésnapját ünneplő lány születésnapján a mexikói Guerrero államban - írja a BBC.

09:43
február 01, 2016
Vágólapra másolva!

Halálos áldozatot is követelt a vihar

Az erős szél és a heves eső miatt 150 ezer ember maradt áram nélkül Dél-Kaliforniában. San Diego és Los Angeles között fákat csavart ki a vihar; az egyik egy autóra zuhant, a sofőr életét vesztette. A neheze ráadásul még hátravan, mára ugyanis akár 60 km/h-s erősségű szelet jelez előre a meteorológia. Los Angeles megye egyes részein 5-10, a hegyekben akár 15 cm hó eshet – jelentette a CNN.

09:44
február 01, 2016
Vágólapra másolva!

Cameron-Tusk-alku

David Cameron és az Európai Tanács elnöke, Donald Tusk döntő tárgyalásokat folytatott vasárnap, melyek befolyásolják Nagy-Britannia EU-s tagságát is - írja a BBC. A brit reformigények legvitatottabb eleme alapján az EU-társállamokból érkező munkavállalók csak négyévi folyamatos, legális nagy-britanniai munkaviszony után férhetnének hozzá a brit szociális ellátórendszer juttatásainak teljes köréhez.

09:50
február 01, 2016
Vágólapra másolva!

16 éve majdnem kipusztult a Tisza

Hatalmas haltetemek konténerekben, aggódás az ivóvíz miatt, félelem attól, hogy sosem lesz élő folyó a Tisza. Tizenhat éve történt a Kárpát-medence egyik legnagyobb környezeti katasztrófája. A cianiddal és nehézfémekkel szennyezett szennyvíz okozott óriási pusztítást, de a Tisza feltámadt, és a vörösiszap-katasztrófával ellentétben ennek a gátszakadásnak nem volt halálos áldozata.

09:54
február 01, 2016
Vágólapra másolva!

Lelőttek egy késsel támadó palesztint

Izraeli katonák lelőttek egy 17 éves palesztin fiatalt, aki késsel támadt rájuk Szalit ciszjordániai telep közelében hétfőn.

Október óta 26 izraeli, egy eritreai és egy amerikai állampolgár vesztette életét késelésekben, lövöldözésekben vagy pokolgépes robbantásokban, és több mint 150 palesztin halt meg általában az izraeli biztonságiakkal történő összecsapásokban, mintegy kétharmaduk merényletek elkövetése közben. 

A támadáshullám kiváltó oka a palesztin hivatalos és közösségi médiában megjelent feltételezés volt, hogy az izraeli kormány megpróbálja megváltoztatni a látogatási rendet Jeruzsálem óvárosában, a Mecsetek terén. 

09:56
február 01, 2016
Vágólapra másolva!

Februárban igyon mindennap kizárólag vizet!

A Life.hu szerkesztősége 2016 minden hónapjában meghirdet, és olvasóival együtt végig is csinál egy-egy kihívást, ami az egészséges életmódhoz kapcsolódik. Februárban nincs kávé, nincs tea, nincsenek cukros üdítők. Tiszta vízből viszont mindennap meg kell inni minimum 2 litert annak, aki csatlakozik. A kihívásokról a Life.hu-n olvashat bővebben.

Készen áll a kihívásra? Forrás: Thinkstock
09:56
február 01, 2016
Vágólapra másolva!

Nem jár a hármas metró

Az M3-as metró helyett a Nagyvárad tér és a Deák Ferenc tér között pótlóbusz közlekedik egy meghibásodott jármű miatt. A pótlóbusz a Ferenciek terét nem érinti.

09:59
február 01, 2016
Vágólapra másolva!

Majdnem minden kereskedelmi tévés, tehetségkutatós továbbjutott

A zsűri a Kállay-Saunders Bandet, Oláh Gergőt, Vásáry Andrét, Gáspár Lacit, a Karmapolist és Szécsi Böbét látta a legjobbnak. A nézők a Passed együttest vitték tovább. Összefoglalónkat itt olvashatja.

Kállay-Saunders András A Dal 2016 című televíziós showműsor második elődöntőjében Forrás: MTI/Bruzák Noémi
10:07
február 01, 2016
Vágólapra másolva!

430 millióért mehet Katarba Németh Krisztián

Forrás: Origo
10:11
február 01, 2016
Vágólapra másolva!

Közel 27 ezren csatlakoztak

Ennyien támogatták a miskolci Herman Ottó Gimnázium nevelőtestületének nyílt levelét - olvasható a tanítanék.com-on.

10:15
február 01, 2016
Vágólapra másolva!

Folytatódhatnak a TV2-es átszervezések

Mint azt 444.hu is megírta, pénteken elbocsátották Koltai Péter üzletfejlesztési igazgatót, Krancz Balázs értékesítési vezetőt, Nyeste Attila terjesztési vezetőt, Stodulka Péter online tartalmakért felelős vezetőt, illetve Hamvas Mártát, a szponzorfinanszírozott műsorok értékesítéséért felelős vezetőt. Sajtóértesülések szerint a héten folytatódhat a cég belső átszervezése és akár már új vezetőket is kinevezhetnek.

Fotó: Polyák Attila - Origo
10:18
február 01, 2016
Vágólapra másolva!

Rendhagyó fogadóórát tartanak a nemzet napszámosai

A miskolci Herman Ottó Gimnázium Sportcsarnoka előtt, a gimnázium épületével szemközti oldalon tartanak február 3-án (szerdán) 16.15-18.30 között rendhagyó fogadóórát.

10:22
február 01, 2016
Vágólapra másolva!

Baleset történt a Lehel utcában a Dózsa György út közelében

Ezért a 14-es villamos helyett a Lehel utca/Róbert Károly körút és a Lehel tér között pótlóbusz közlekedik.

Forrás: Wikipédia
10:23
február 01, 2016
Vágólapra másolva!

Újra fertőzhet a H1N1 vírus

10:28
február 01, 2016
Vágólapra másolva!

Színházi előadások ma este

Ma este 17.00-kor játsszák a Kolibri Pincében Szücs Zoltán Függésben című műve alapján készült ifjúsági előadást, Czukor Balázs rendezésében.19.00-kor a József Attila Színház színpadán a Mici néni két élete című darabot nézheti meg. Heltai Jenő A néma levente című vígjátéka két részben látható a Karinthy Színház Nagyszínpadán 19.00-kor.

Forrás: MTI/Kollányi Péter
10:31
február 01, 2016
Vágólapra másolva!

Álldogál a 3-as metró

Forgalmi zavar miatt csak döcög a 3-as metró az állomások között, a Nagyvárad tér és Deák tér között pótlóbuszok járnak.

Forrás: MTI/Jászai Csaba
10:35
február 01, 2016
Vágólapra másolva!

Csaknem négymillió forinttal gazdagodott Áder János

A Köztársasági Elnöki Hivatal honlapján olvasható a vagyonnyilatkozata, amit az Origo már szemlézett, nézzen bele Ön is!

Áder János Forrás: keh.hu
10:39
február 01, 2016
Vágólapra másolva!

Demonstrációt terveznek a vörösiszap-katasztrófa károsultjai

Tiltakozó megmozdulást tartanak a napokban a devecseri vörösiszap-károsultak a Veszprémi Törvényszék épülete előtt, az elsőfokú, összes vádlottat felmentő ítélet miatt – tudta meg a Magyar Idők.

Forrás: Origo
10:43
február 01, 2016
Vágólapra másolva!

Csökkenhet a gazdasági növekedés üteme

Főként a visszaeső uniós támogatások miatt idén három százalék alatt lehet a magyar gazdaság növekedési üteme. Az erősebb lendületet visszafogja az új beruházások hiánya és a fékeződő autóipari konjunktúra is - írja a Magyar Nemzet.

Forrás: Origo
10:46
február 01, 2016
Vágólapra másolva!

Zika-vírus: 2100-nél több várandós nő fertőzött

Több mint 2100 várandós nőt fertőzött meg Kolumbiában a Zika-vírus - közölte a kolumbiai nemzeti egészségügyi intézet.

A Zika-vírusról szóló részletesebb összefoglalónkat itt olvashatja.

10:50
február 01, 2016
Vágólapra másolva!

Lassan, de biztosan terjed Magyarországon is az influenza

Az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ) közleménye szerint Magyarországon az Országos Epidemiológiai Központ legutóbbi összegzése szerint lassan terjed az influenza. Az év harmadik hetében 10 800 beteg fordult orvoshoz influenzaszerű tünetekkel.

10:52
február 01, 2016
Vágólapra másolva!

A liberálisok támogatják a pedagógusok demonstrációját

A Liberálisok támogatják a pedagógusok és a diákok tiltakozó szerveződését és csatlakoznak miskolci demonstrációjukhoz....

Közzétette: Bősz Anett blogja2016. január 31.
10:54
február 01, 2016
Vágólapra másolva!

Heti mozipremierek

A nagy dobás (The Big Short) 2016 (amerikai filmdráma, Rendező: Adam McKay)

Viharlovagok (The Finest Hours) 2015 (amerikai film, Rendező: Craig Gillespie)

Barbie: Titkos ügynökök (Barbie: Spy Squad) 2016 (amerikai rajzfilm, Rendező: Conrad Helten)

A fekete ötven árnyalata (Fifty Shades of Black) 2016 (amerikai film, Rendező: Michael Tiddes)

Brooklyn (Brooklyn) 2016 (feliratos amerikai film, Rendező: John Crowley)

A boldogság titka (El misterio de la felicidad) 2014 (argentin romantikus vígjáték, Rendező: Daniel Burman)

A Fiú (The Boy) 2016 (amerikai horror, Rendező: William Brent Bell)

Forrás: Vimola Dóra
10:55
február 01, 2016
Vágólapra másolva!

Teherautó gázolt halálra egy gyalogost Óbudán

A Budapesti Rendőr-főkapitányság közleménye szerint a baleset a III. kerületi Gyógyszergyár utcában történt. Az elgázolt nő olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen életét vesztette. A helyszínelés jelenleg is tart.

10:56
február 01, 2016
Vágólapra másolva!

Mindenki jól jár: üres üzleteket töltenek meg élettel

Hónapok vagy akár évek óta üresen álló üzlethelyiségek keresik gazdájukat. A Kortárs Építészeti Központ Alapítvány kísérleti fesztiváljának célja, hogy lehetőséget adjon azoknak, akiknek új helyszínre van szükségük. Február közepéig várják a jelentkezőket - írja az üzletrész.hu.

10:58
február 01, 2016
Vágólapra másolva!

Fődíjat kapott Triesztben a Szerdai gyerek

Horváth Lili rendező egy állami gondozásból frissen kikerült kamaszlány megpróbáltatásainak szentelte első nagyjátékfilmjét. A kilátástalan magyar valóságban játszódó felnövéstörténet fókuszában Maja áll, aki egy mosoda üzemeltetésével próbálja bizonyítani, hogy elég érett a kisfia neveléséhez. Vecsei Kinga tekintetének iszonyú ereje van, Thuróczy Szabolcs játéka pedig ismét nagyon jó, hiteles és szívbemarkoló. Visszafogott, karakterközpontú társadalmi dráma, amely egyben az elmúlt évek egyik legjobb magyar filmje - mint arról az Origo Filmklubja is beszámolt.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről