Románia
18:002024. július 02.
Hollandia
Ausztria
21:002024. július 02.
Törökország

Vajna újabb csatornákat kebelezne be

Események

Várkonyi Andrea dolgozik ÉPÜLET Foglalkozás greenbox HÉTKÖZNAPI kereskedelmi televízió monitor műsorvezető MŰSZAKI ESZKÖZ stúdió SZEMÉLY TÁRGY TV2
Budapest, 2014. március 17. Várkonyi Andrea, a Tények műsorvezetője a TV2 kereskedelmi televízió új stúdiójában a XIV. kerületi Róna utcai stúdióban 2014. március 17-én. MTI Fotó: Mohai Balázs
Vágólapra másolva!
Andy Vajna filmügyi kormánybiztos újabb csatornák felvásárlásában gondolkodik. Kamion ütközött személyautóval az 1-es főúton. Obama bezárná Guantánamót, de a republikánusok ellenzik a tervét. Donald Trump republikánus elnökjelölt nyert Nevadában. Szinte lehetetlen a nagyméretű és drága lakásokat eladni. Meghalt a legidősebb Castro fivér. Kihagyták Görögországot a Bécsben rendezett menekültügyi találkozóról. Ha érdekességet lát, fényképezze le, és küldje el az Origo Facebook-oldalára, vagy ha egy hírt érdekesnek tart, küldje el a hirugyelet@origo.hu címre.
Vágólapra másolva!
Cikkünk folyamatosan frissül29 bejegyzés
07:57
február 24, 2016
Vágólapra másolva!

Obama bezáratná a kubai fogolytábort

Barack Obama újfent kísérletet tesz, hogy választási ígéretéhez hűen bezárja Guantánamót - írja az ABCNews. Az amerikai elnök benyújtotta javaslatát a Kongresszushoz, azonban félő, hogy az amerikai elnök tervét ismételten megvétózhatja a republikánus többség. 

07:58
február 24, 2016
Vágólapra másolva!

Meghalt a legidősebb Castro fivér

Ramón Castro, aki a volt és jelenlegi kubai államfő legidősebb testvére, 91 éves korában elhunyt. A legidősebb fivér nem volt politikus, de gazdálkodóként, mezőgazdasági szakemberként is támogatta fivérei pályafutását.

Ramón Castro Forrás: AFP/Adalberto Roque
07:58
február 24, 2016
Vágólapra másolva!

Kamion ütközött személyautóval

Az 1-es főúton, Levél és Hegyeshalom között a 171-es km-nél egy kamion személyautóval ütközött össze. A helyszínelés idejére a fél útpályát lezárták - írja az Útinform.

08:01
február 24, 2016
Vágólapra másolva!

Kínkeserves a nagyméretű lakások értékesítése

Szinte lehetetlen a nagyméretű és drága lakásokat eladni - írja az Mfor. Az ingatlanpiac fellendülése és a csok (családi otthonteremtési kedvezmény) sem segít a helyzeten. Az 90-100 négyzetméternél nagyobb ingatlanok értékesítése a legnehezebb.

08:04
február 24, 2016
Vágólapra másolva!

Baleset Újpesten

Baleset történt Újpesten az Árpád úton kifelé az István útnál, sávlezárásra és torlódásra számítsanak. A 12-es és a 14-es villamos helyett Rákospalota-Újpest vasútállomás és Angyalföld kocsiszín között pótlóbusz közlekedik - írja a BKK Info.

08:10
február 24, 2016
Vágólapra másolva!

Trump nyert Nevadában

Donald Trump republikánus elnökjelölt szerezte meg az elsőséget Nevada államban kedd éjszaka - írja a New York Times. Sorozatban ez a harmadik győzelme Trumpnak.

Forrás: AFP/Josh Edelson
08:21
február 24, 2016
Vágólapra másolva!

Fradihoz köthető biztonságiak tartották távol az MSZP-seket

Fradihoz köthető biztonsági emberek akadályozták, hogy az MSZP beadja a népszavazási kérdését - írja a Magyar Nemzet. Lökdösődés, bőrfejűek és egy titokzatos telefon vezetett ahhoz, hogy a szocialisták kedden a Nemzeti Választási Iroda (NVI) épületébe - már nem először - nem tudtak bejutni a vasárnapi nyitvatartás ügyében.

Bebocsátásra várva Forrás: Origo
08:30
február 24, 2016
Vágólapra másolva!

Vajna újabb tévékre ácsingózik

Nem elégszik meg a TV2-csoport jelenlegi csatornáival Andrew G. Vajna - írja a Népszabadság. A társaságot tavaly októberben felvásárló filmügyi kormánybiztos a lap értesülése szerint újabb tévéket szeretne vásárolni, illetve alapítani.

08:37
február 24, 2016
Vágólapra másolva!

Magyar teniszező diadalmaskodott Dohában

A világranglista-tizenhetediket is legyőzte Babos Tímea magyar teniszező a dohai keménypályás tenisztornán - írja a Nemzeti Sport. Egyesben és párosban is a premiertorna nyolcaddöntőjében jár.

08:50
február 24, 2016
Vágólapra másolva!

Szaúdi bejelentésre esett az olaj ára

Csökkent a kőolaj ára szerda reggel a szaúdi olajügyi miniszter bejelentésére. A nagy olajtermelők nem fogják vissza termelésüket. A bejelentés hírére az ázsiai tőzsdeindexek is lejtmenetbe kerültek - írja a Reuters.

09:01
február 24, 2016
Vágólapra másolva!

Egyre több fiatal vesz állampapírt

Egyre több a fiatal állampapír-vásárló - derül ki Dancsó József Magyar Időknek adott interjújából. A Magyar Államkincstár (MÁK) elnöke szerint a magyar ifjak is a hosszabb lejáratú lakossági papírok iránt érdeklődnek. 

09:13
február 24, 2016
Vágólapra másolva!

Tűz volt egy budapesti bútorboltban

Tűz keletkezett egy bútorüzlet földszintjén Budapest XIII. kerületében, a Róbert Károly körúton. A fővárosi hivatásos tűzoltók nagy erőkkel vonultak a helyszínre, az oltást a fővárosi katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányította - írja az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF).

09:21
február 24, 2016
Vágólapra másolva!

Magyar gól Angliában

A legutóbb még a szurkolók által kritizált Tőzsér Dániel megszerezte első gólját a QPR-ban, amely 1-1-re végzett a Sheffield Wednesday otthonában az angol másodosztályban. 

09:29
február 24, 2016
Vágólapra másolva!

Drágult a gázolaj

Emelte 4 forinttal a gázolaj árát szerdán a Mol. A 95-ös benzin ára most nem változott. Az emeléssel a gázolaj átlagára 300-301 forintra nőtt, a benzin ára 298-299 forint maradt. Legutóbb múlt szerdán változtak az árak, akkor a 95-ös benzin átlagára bruttó 2 forinttal, a gázolajé bruttó 3 forinttal csökkent.

Forrás: MTI/Máthé Zoltán
09:31
február 24, 2016
Vágólapra másolva!

Repülőgép tűnt el Nepálban

Egy kisgép 21 utassal a fedélzetén eltűnt Nepál nyugati részén - írja a BBC. A Tara Air légitársaság gépe Pokhara városából tartott Jomsom felé. Az eltűnt utasak közül ketten külföldiek.

A képen a nepáli Tara légitársaság egyik Twin Otter típusú gépe leszáll a Katmandutól nyugatra fekvő, a hegymászók kedvelt kiindulóhelyének számító Jomsom repülőterén 2015. április 4-én. Sajtóhírek szerint 2016. február 24-én Nepál légterében eltűnt a helyi légitársaság egyik Twin Otter típusú gépe 21 emberrel a fedélzeten. Az utasok között a sajtóértesülések szerint két külföldi is van, a személyzet három főből áll Forrás: MTI/EPA/Narendra Sreszta
09:34
február 24, 2016
Vágólapra másolva!

Június 5-én választhat Macedónia

Az eredetileg tervezett április 24. helyett június elején tarthatják meg az előrehozott általános választást Macedóniában a vezető politikai pártok kedd éjjeli egyezsége értelmében. A szkopjei törvényhozás az éjjel 83-3 arányban határozott arról, hogy kedd éjfél helyett a parlament csak később oszlatja majd fel magát, ami után 60 nappal kell megtartani a szavazást. Ilija Dimovszki, a kormánypárt egyik vezető politikusa nyilatkozott arról, hogy a választásokat várhatóan június 5-én tartják majd meg. 

09:41
február 24, 2016
Vágólapra másolva!

Még mindig papír nélkül jönnek a menekültek

A Németországba érkező menedékkérők zömének nincsenek papírjai - írja a Die Welt. A német határon januárban regisztrált migránsok 77 százaléka nem tudta igazolni személyazonosságát. 

09:49
február 24, 2016
Vágólapra másolva!

Letett a szexuális támadókról a kölni rendőrség

"A szexuális támadók többsége valószínűleg soha nem fog rendőrkézre kerülni" - mondta Jürgen Mathies, kölni rendőrkapitány. A BBC-nek adott nyilatkozatában elmondta, hogy eddig 75 feltételezett elkövetőt sikerült beazonosítani. A többségük észak-afrikai származású, és illegálisan tartózkodnak Németországban. 

09:53
február 24, 2016
Vágólapra másolva!

Terrorelhárítási gyakorlat Szöulban

Terrorelhárítási gyakorlatot tartottak a szöuli metróban szerdán, pár nappal az után, hogy az ország elnöke figyelmeztetett: Észak-Korea terrortámadásokat hajthat végre Dél-Koreában. A gyakorlatban a hadsereg, a rendőrség és a tűzoltóság 150 embere vett részt.

A gyakorlat célja az volt, hogy javítsák reagálási képességüket egy olyan terrortámadás esetén, amelyet valamilyen nyilvános helyen követnek el; ezúttal a szöuli metróhálózat ellen elkövetett támadást szimuláltak. 

10:05
február 24, 2016
Vágólapra másolva!

Tovább dagad a Buda-Cash-botrány

A Buda-Cash felszámolója 200 milliónyi bankingatlant adna el - írja a Portfolio. A Cégközlönyben meghirdetett pályázati felhívás szerint a felszámoló összesen 12 különböző, az ÉRB Bank tulajdonában lévő ingatlant és ATM-et értékesítene. A felhívásban jó és rosszabb minőségű lakóingatlanok, ipari ingatlanok, telkek és jó minőségű bankautomaták is vannak.

10:07
február 24, 2016
Vágólapra másolva!

Odavannak a bátaszéki molyhosért a szavazók

Jelentősen, mintegy 46 ezer szavazattal vezet a bátaszéki molyhos tölgy az Év fája versenyben, amelyre még február 29-ig lehet a szavazni.

A február 1-jén kezdődött megmérettetésre ugyan még egy hétig lehet szavazni, keddtől azonban a szavazás állása titkos, és végeredmény az április 20-i brüsszeli díjátadón derül ki.

Forrás: treeoftheyear.org
10:18
február 24, 2016
Vágólapra másolva!

Egyre több gyalogost ütnek el Debrecenben

A cívis városban 29 baleset történt kijelölt gyalogos-átkelőhelyen a múlt évben, ami 10,3 százalékkal több, mint az előző évben. A 29 balesetből 2 halálos kimenetelű volt, míg 11 súlyos, 16 pedig könnyű sérüléssel végződött - írja a Cívishír.hu

A balesetet okozó gyalogosoknál a leggyakoribb probléma a hirtelen úttestre lépés.

10:29
február 24, 2016
Vágólapra másolva!

Hasít az Airbus

Az Airbus-csoport 15 százalékkal növelte a profitját 2015-ben - írja a AFP. A cég adózott eredménye 2,3 milliárd euróról 2,7 milliárd euróra emelkedett. 

A repülőgépgyártó 2016-ra rekordmennyiségű megrendelést kapott. A cégtől 650 vasmadár legyártását kérték a megrendelők. 

10:36
február 24, 2016
Vágólapra másolva!

Ördögtől valónak tartják Madonna dalait

A Fülöp-szigeteki katolikus püspök ördögtől valónak nevezte Madonna több dalát is - írja a Daily Mail. Az 57 éves énekesnő a "Like A Virgin" és az "Erotica"  című számaiért kapta az éles kritikát. 

Az amerikai popdíva ezekkel a dalokkal is készül az ázsiai országban betervezett koncertjére. 

10:42
február 24, 2016
Vágólapra másolva!

Újabb kamatvágást fontolgat az MNB

A monetáris kondíciók enyhítése érdekében a jegybank továbbra is használni kívánja mind a hagyományos, mind a nem hagyományos eszközöket - írja a Napi.hu.

Nagy Márton, a jegybank alelnöke nem tartja kizártnak az alapkamat csökkentését, azonban nem tartja valószínűnek, hogy ez tavasszal megtörténik. 

10:50
február 24, 2016
Vágólapra másolva!

Megtetszett a hétvégi boltzár ötlete a románoknak

Egy kizárólag a hipermarketekre kitalált korlátozást javasolt Achim Irimescu román mezőgazdasági miniszter. A tervezet szerint a nagyobb áruházláncok szombaton és vasárnap nem nyithatnának ki - írja az Ado.hu

A javaslatban még az is szerepel, hogy a román termékek arányát jelentősen növelni kellene az hipermarketekben. 

 

11:00
február 24, 2016
Vágólapra másolva!

Nyaralókat fosztogattak szarvasi fiatalok

Szarvas és Békésszentandrás külterületén több hétvégi házból is lopott az a két fiatal, akiket őrizetbe vett a rendőrség - írja a Beol.hu. 

A 19 éves K. Á. és a 18 éves V. M. január 30-a és február 21-e között egy orosházi férfi nyaralójába törtek be, ahonnan távcsöves légpuskát, merítőhálót, rotációs kapát és egyéb dolgokat loptak el.

11:10
február 24, 2016
Vágólapra másolva!

Nemzetközi emberjogi szervezet kritizálta Merkelt

Az Amnesty International nyíltan kritizálta Angela Merkel német kancellár azon döntését, miszerint több észak-afrikai országot is biztonságos származási országnak nyilvánított - írja a Tagesschau.de. 

A nemzetközi emberjogi szervezet szerint Marokkóban, Algériában és Tunéziában alapvető emberi jogok sérülnek, így oda nem lenne szabad menedékkérőket visszatoloncolni.

11:20
február 24, 2016
Vágólapra másolva!

Nem tárgyalnak az osztrákok a görögökkel menekültügyben

Bécsben tárgyalnak nyugat-balkáni országok bel- és külügyminiszterei a menekültválság kezeléséről - közölte a Tagesschau.de. A találkozóra nem hívták meg Görögországot annak ellenére, hogy az országba több ezer menekült lép be nap mint nap. 

A görög kormány elégedetlenségének adott hangot, hogy a házigazda Ausztria kihagyja őket a válság kezeléséből.  

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről