Vágólapra másolva!
Ma a Sándorok és az Edék ünneplik a névnapjukat. Ezen a napon született Berki Krisztián olimpiai bajnok és háromszoros világbajnok tornász. A napsütést kevés fátyolfelhő zavarhatja, esőre nem kell számítani, délután 10 és 16 fok között alakul a hőmérséklet. Sikerült megállapodni az EU-csúcson a migrációs egyezmény szövegéről, és ismét emelkedett a benzin ára. Ez történt csütörtök éjjel és péntek reggel.
Vágólapra másolva!
Cikkünk folyamatosan frissül34 bejegyzés
07:48
március 18, 2016
Vágólapra másolva!

Boldog névnapot!

Ma Sándor és Ede névnap van. A Sándor az Alexander név rövidülésének magyaros alakja. Ha van Sándor vagy Ede nevű ismerőse, ne felejtse el felköszönteni.

07:49
március 18, 2016
Vágólapra másolva!

Napsütéses időnk lesz

A napsütést kevés fátyol- és gomolyfelhő zavarja. Esőre nem kell számítani. Az északnyugati szél egyre inkább megerősödik. Reggel 0 fok körül, délután 10 és 16 fok között alakul a hőmérséklet. Hidegfronti hatás várható.

07:52
március 18, 2016
Vágólapra másolva!

50 milliót érő drogot találtak

Ötvenmillió forint értékű drogot találtak a rendőrök Hegyeshalom közelében. A gyanúsított az autó hátsó üléstámlájába rejtette a kábítószert. Körülbelül 37 000 darab ecstasytablettát és 4 kilogramm amfetamint találtak és foglaltak le a nyomozók. P. Imrét a rendőrök elfogták, és gyanúsítottként hallgatták ki - írja a Police.hu.

07:54
március 18, 2016
Vágólapra másolva!

Emelkedett a benzin ára

Emelte bruttó 3 forinttal a 95-ös benzin literenkénti nagykereskedelmi árát pénteken a Mol Nyrt., a gázolaj ára nem változott. Az emeléssel a benzin átlagára 317-318 forintra nőtt, a gázolajé 316-317 forint maradt. 

Legutóbb vasárnap változtak az árak, akkor a 95-ös benzin és a gázolaj átlagára is bruttó 3-3 forinttal emelkedett.

07:56
március 18, 2016
Vágólapra másolva!

Sikerült megegyezni

Sikerült megállapodni az Európai Unió és Törökország között készülő migrációs egyezmény kompromisszumos szövegéről az uniós állam- és kormányfők csütörtöki brüsszeli tanácskozásán.

Donald Tusk európai tanácsi elnök péntek délelőtt fogja ismertetni Ahmet Davutoglu török kormányfővel az uniós vezetők által elfogadott szöveget. Amennyiben a török miniszterelnök számára nem lesz elfogadható a tervezet, az uniós állam- és kormányfők ismét összeülnek tanácskozni.

Tablófotózáshoz állnak össze az EU miniszterelnökei a csúcstalálkozón Forrás: AFP/Thierry Roge
08:01
március 18, 2016
Vágólapra másolva!

Újabb rakétákat lőttek ki

Észak-Korea újabb ballisztikus rakétát lőtt ki pénteken, amely mintegy 800 kilométer után a Japán-tengerbe esett, később egy másik rakéta kilövését is észlelték, az a levegőben robbant fel.

Ezt a mostani akciót újabb erőfitogtatásnak tekintik, amellyel Phenjan válaszolni akar arra, hogy az Egyesült Államok és Dél-Korea nemrég megkezdte a térségben a szokásos közös hadgyakorlatát, minden eddiginél több katonát és katonai eszközt vonultatva fel. Egymást követő két nagy hadgyakorlatról van szó, az egyik most ér véget, a másik pedig mostantól április végéig tart.

Állami propaganda az TV-ben Forrás: AFP/Jung Yeon-Je
08:07
március 18, 2016
Vágólapra másolva!

Hazatérhettek a lakók

A statikus vizsgálatai alapján három lakás kivételével mindegyikbe visszatérhetnek a lakók a Budapest VII. kerületi Dembinszky utcában lévő házba, amelynek harmadik emeleti lakásában robbanás történt, majd tűz ütött ki csütörtök este.

Az a lakás, amelyikben a robbanás történt, illetve a mellette és az alatta lévő lakhatatlanná vált ugyan, de nincs közvetlen életveszély. A harmadik emeleti körfolyosó egy része is károkat szenvedett, ezt lekordonozták a tűzoltók, továbbá egy ablakot is alá kell dúcolni az épületben.

Tűzoltók a főváros VII. kerületében, a Dembinszky utcában Forrás: MTI/Lakatos Péter
08:11
március 18, 2016
Vágólapra másolva!

Kamiont mentenek az M3-ason

Az M3-as autópálya a Tisza-hídon a főváros irányában egy műszaki hibás kamion vesztegel a külső sávban. A műszaki mentés a reggeli órákban várható. Addig a forgalom a belső sávban halad - írja az Útinform.

08:16
március 18, 2016
Vágólapra másolva!

Ingyenes étkezés

Több százezer rászoruló gyerek részesülhet ingyenes étkezésben a jövő héten kezdődő tavaszi szünetben. A kormány 2015-ben úgy döntött, idén már minden iskolai szünetben térítésmentesen biztosítani kell egyszeri meleg ételt a rászoruló 14 év alatti iskolás, óvodás és bölcsődés gyermekeknek - írja a Magyar Idők.

08:20
március 18, 2016
Vágólapra másolva!

Budapest megelőzte Prágát

Budapest lett a nyolcadik legvonzóbb európai város az ingatlanbefektetők körében, megelőzve Prágát és Münchent - derül ki a CBRE nemzetközi ingatlan-tanácsadó legfrissebb kutatásából.

A felmérés szerint Európa 2016-ban jelentős mértékű tőkére számíthat az ingatlanpiacon. A befektetések iránti érdeklődés növekedése mellett nagy változás, hogy három év után az első osztályú ingatlanok újra fontosak a befektetőknek.

Forrás: Photononstop/Hermes Images
08:24
március 18, 2016
Vágólapra másolva!

Villámcsapás kényszerítette földre

Villámcsapás miatt kényszerleszállást hajtott végre egy utasszállító repülőgép New Yorkban csütörtökön - közölte az Egyesült Államok szövetségi repülési hatósága.

A gépen 55 utas és négyfős személyzet tartózkodott. Az Észak-Karolina államból indult repülő eredetileg a New York belterületéhez közelebb eső LaGuardia repülőtéren landolt volna, de a villámcsapás után a pilóták biztonságosabbnak tartották, hogy a város külterületén fekvő John Kennedy légikikötőben tegyék le gépüket.

08:28
március 18, 2016
Vágólapra másolva!

Alig mozdult a forint

Csupán fillérekkel mozdult el a forint árfolyama péntek reggelig előző esti kurzusaihoz képest a bankközi piacon.

Az eurót 7 óra tájban 310,35 forinton jegyezték a csütörtök esti 310,49 forinttal szemben. A dollár 15 fillérrel, 274,30 forintra kúszott fel. A frank és a japán jen árfolyama nem változott, a svájci valuta 283,71 forinton, a jen 2,4620 forinton forgott.

08:32
március 18, 2016
Vágólapra másolva!

Ötmilliárdos bírság

Az elmúlt két évben csökkent a Gazdasági Versenyhivatal által kiszabott versenyfelügyeleti bírság összege. A legnagyobb bírságot minden évben a kartellezők fizették - írja a Világgazdaság.

Tavaly több mint ötmilliárd forint versenyfelügyeleti bírságot szabtak ki. Leggyakrabban, 42 esetben a fogyasztók megtévesztése miatt büntettek, de az összeget tekintve ez "csak" az összes büntetés tíz százalékát tette ki.

08:37
március 18, 2016
Vágólapra másolva!

Két újabb ebolás

Két újabb ebolafertőzéses estet jelentett be csütörtökön a guineai kormány, néhány hónappal az után, hogy ezt az afrikai országot ebolamentessé nyilvánították.

Ugyanannak a családnak a két tagjáról van szó, akik meghaltak a fertőzés következtében, a holttestekből származó mintán mutatták ki a vírus jelenlétét.

08:43
március 18, 2016
Vágólapra másolva!

Nyílt nap a telepen

Szombaton megnyílik a nagyközönség számára a dél-pesti szennyvíztisztító telep, a március 22-ei víz világnapja alkalmából tartandó nyílt napon az érdeklődők megtekinthetik a telepen alkalmazott élőgépes technológiát is.

A Fővárosi Csatornázási Művek tájékoztatása szerint a szakemberek megmutatják az érdeklődőknek, mi történik az otthon leengedett szennyvízzel, amely a folyamat végén tisztább állapotban távozik a Dunába, mint amilyen a befogadó folyó vize. A látogatás ingyenes, de regisztrációhoz kötött.

Tavaly is megnyitotta kapuit az érdeklődő diákok és a lakosság előtt a víz világnapja alkalmából Forrás: MTI/Balogh Zoltán
08:49
március 18, 2016
Vágólapra másolva!

Elromlott a fék

Teherautóval ütközött össze egy távolsági autóbusz Thaiföld keleti részén, pénteken. A balesetben négy ember meghalt, 19 súlyosan megsérült.

A busz Bangkokból indult. Útközben áttért a szemközti sávba, és nagy sebességgel nekiütközött a szembejövő teherautónak. Az utasok elmondása szerint az ütközés előtt nem sokkal a jármű vezetője nagyobb sebességbe kapcsolt, majd közölte, hogy elromlott a fék.

A balesetet követően a sofőr elmenekült a helyszínről. A rendőrség körözést adott ki ellene.

08:53
március 18, 2016
Vágólapra másolva!

Háromszor bírságoltak

Tavaly szeptember 1. és december 31. között 1141 közétkeztető főzőkonyhán ellenőrizték a menzareform szabályainak betartását, ám mindössze három esetben szabtak ki bírságot - írja a Magyar Nemzet.

Az ellenőrzések tapasztalatairól az országos tiszti főorvos elmondta: sok helyen továbbra is bő olajban sütnek, kevés halat szolgálnak fel, és nem adnak elegendő tojást. Azokon a helyeken viszont, ahol a szolgáltatók idejében megkezdték a felkészülést, ott a menzareformot pozitívan fogadták. A reform szeptemberben kezdődött.

Forrás: MN
08:57
március 18, 2016
Vágólapra másolva!

Lendületet vettek az ázsiai tőzsdék

Erős pluszokkal indult a pénteki kereskedés az ázsiai piacokon. A Sanghai Composite közép-európai idő szerint nem sokkal 8 óra előtt közel 1,5 százalékos pluszban járt, de fél százalék körüli emelkedést mutatott a hongkongi Hang Seng index is a csütörtöki záráshoz képest. Szembe ment a trenddel a japán piac, a Nikkei 1,25 százalékos mínuszban járt ekkor.

09:02
március 18, 2016
Vágólapra másolva!

Baleset az M5-ösön

Az M5-ös autópályán Röszke felé a 45-ös km-nél egy személyautó a korlátnak ütközött. A belső sávot lezárták, a forgalmat csak egy sávon engedik. Torlódás van – tájékoztat az Útinform.

09:06
március 18, 2016
Vágólapra másolva!

Lezárták a határátkelőt

Kamion és személyautó ütközött a 84-es úton, nem messze a határtól. A műszaki mentés idejére szünetel a határátlépés Sopron és az ausztriai Kelénpatak között.

A balesetben egy ember megsérült, őt a mentők kórházba vitték. A forgalmat a Fertőrákos és Szentmargitbánya (Sankt Margarethen) közötti határátlépési pont felé terelik. Nagy a torlódás a szakaszon.

09:10
március 18, 2016
Vágólapra másolva!

Autót tolt a HÉV

Személyautóval ütközött a HÉV Csömörön, a Vasúti soron - az elgázolt kocsit a szerelvény közel ötven méteren át tolta maga előtt. Az autó sofőrje beszorult a járműbe, úgy tudjuk, könnyebben megsérült a karambol során.

09:14
március 18, 2016
Vágólapra másolva!

Nincs ingyen a mentesség

A vízummentesség bevezetéséhez Törökországnak el kell fogadnia és be kell tartania a szükséges nemzetközi jogi normákat - jelentette ki Angela Merkel német kancellár az uniós állam- és kormányfők csúcsértekezletének sajtótájékoztatóján.

Hozzátette, hogy Törökország már sokat tett a vízummentesség bevezetéséért, de további erőfeszítésekre van szükség a menekültek nemzetközi jogainak betartásáért, és hangsúlyt kell helyeznie az emberi jogi normák teljesítésére is.

09:20
március 18, 2016
Vágólapra másolva!

Indul a Deszka Fesztivál

A Camille című darabot a Deszka Fesztivál nyitóelőadásaként mutatják be március 18-án. Az Alma H. Bond regénye alapján készült színdarabot Katona Gábor rendezi.

A Camille című darab próbáján a debreceni Csokonai Nemzeti Színház Víg Kamaraszínházában. Az Alma H. Bond regénye alapján készült színdarabot Katona Gábor rendezésében a Deszka Fesztivál nyitóelőadásaként mutatják be Forrás: MTI/Czeglédi Zsolt
09:25
március 18, 2016
Vágólapra másolva!

Újra bíróságon

Karim Benzema újra bíróság elé áll. Ezúttal tanúként hallgatják ki egy drogcsempészettel, pénzmosással és bűnszövetkezet létrehozásával összefüggő perben.

09:29
március 18, 2016
Vágólapra másolva!

Teljes útzár

A 84-es főúton, Sopronnál a 127-es km-nél egy kamion személyautóval karambolozott. Teljes útzár mellett helyszínelnek, áll a forgalom. Nagy a torlódás a környéken - írja az Útinform.

09:34
március 18, 2016
Vágólapra másolva!

Bunyó volt a meccsen

Egymásnak estek a Manchester United és a Liverpool szurkolói az Old Traffordon, a két csapat Európa Liga-nyolcaddöntőjének visszavágóján.

A reggeli lapok arról írnak, hogy egy Liverpool-szurkoló egy hatalmas zászló lobogtatásával váltotta ki a hazaiak dühét, innen indult a pofozkodás.

09:39
március 18, 2016
Vágólapra másolva!

Visszaállította az MNB

A Magyar Nemzeti Bank pénteken visszaállította a KEG Nyrt. tőzsdei részvényeinek kereskedését, mivel a kibocsátó egy rendkívüli tájékoztatással eleget tett a korábbi jegybanki kötelezésnek. A tudomására jutott információk alapján ugyanakkor a jegybank feljelentést is tett az illetékes nyomozó hatóságnál.

09:44
március 18, 2016
Vágólapra másolva!

Előkerült a felvétel

Előkerültek a térfigyelő kamerák felvételei, amik a Nemzeti Választási Irodánál történteket rögzítették február 23-án reggel, amikor Erdősi Lászlóné beadta a vasárnapi boltzárról szóló népszavazási kezdeményezését.

09:50
március 18, 2016
Vágólapra másolva!

Újra rangadót nyert

Tartja remek formáját a Los Angeles Kings, amely csütörtökön a New York Rangerst győzte le az észak-amerikai profi jégkorongligában (NHL).

A 2014-es bajnoki döntőben éppen a Rangerst felülmúló kaliforniai együttes a címvédő Chicago és a Nyugati főcsoportot vezető Dallas ellen nyert legutóbbi két meccsén, ezúttal pedig a kétgólos Anze Kopitar hosszabbításban szerzett találatával verte 4-3-ra a Keleti konferenciában harmadik helyen álló New York-i csapatot.

09:55
március 18, 2016
Vágólapra másolva!

Kivárásra számít

Kivárásra számít pénteken a Budapesti Értéktőzsdén az Equilor Befektetési Zrt. vezető elemzője, aki szerint a magyar tőzsdén enyhe pozitív hangulat uralkodhat.

Kiss Mónika kommentárjában kiemelte: piaczárás után több index összetétele is megváltozik, az ehhez kapcsolódó portfolio-átrendezések a kereskedés záró szakaszában várhatók.

09:59
március 18, 2016
Vágólapra másolva!

Elérheti fő célját

A kormányszóvivő szerint a brüsszeli migrációs egyezmény elfogadásával Magyarország elérheti legfontosabb célkitűzését.

Kovács Zoltán azt mondta, ha elfogadják a tervezetet a brüsszeli uniós csúcson, akkor sem a régi, sem pedig új keretben nem lesz új kötelezettsége az országnak. Hozzátette ugyanakkor: egyelőre óvatosan kezelné a megállapodás tényét.

10:04
március 18, 2016
Vágólapra másolva!

Hamiltoné a legjobb idő

A világbajnoki címvédő Lewis Hamilton érte el a legjobb időt az idénynyitó Forma-1-es Ausztrál Nagydíj pénteki szabadedzésein, amelyeket esős körülmények között rendeztek.

A Mercedes brit pilótája mindkét gyakorlást uralta, míg csapattársa, a német Nico Rosberg a második szakaszban kisebb balesetet szenvedett és mindössze négy kört tudott megtenni.

Lewis Hamilton követi monitoron az eredményeket Forrás: AFP/Paul Crock
10:08
március 18, 2016
Vágólapra másolva!

Elkóborolt egy oroszlán

Kenyában, Nairobi külvárosába tévedt egy oroszlán. Az állat elkóborolt a főváros melletti rezervátumból és megsebesített egy férfit a péntek reggeli csúcsforgalomban.

Az oroszlán azután támadt a 63 éves férfira, hogy az autósok dudálása felidegesítette.

10:12
március 18, 2016
Vágólapra másolva!

Ragaszkodhat a 3 munkanapos cseréhez

Megerősítette a Kúria a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság joggyakorlatát a 3 munkanapos cserekötelezettség ügyében. A Kúria szerint, aki 3 munkanapon belül visszavisz egy terméket, azt kötelező a kicserélni.

Előfordult ugyan is, hogy a NFH elmarasztalta a kereskedőt, mivel a vállalkozás elutasította a kötelező jótállás alá eső termék 3 munkanapon belüli azonnali cseréjét, a meghibásodást a fogyasztó közrehatásának tudta be, a terméket csak javításra volt hajlandó átvenni. 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről