A képviselők ölre mennek, közben Szijjártó Dubajban beszélget

Események

Szijjártó Péter
Dubai, 2016. március 1. A Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) által közreadott képen Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter (b) és Szultán bin Szaíd al-Manszúri gazdasági miniszter megbeszélést folytat Dubaiban, az Egyesült Arab Emírségekben 2016. március 1-jén. MTI Fotó: KKM / Kovács Márton
Vágólapra másolva!
Ma Albin napja van. Erősen felhős és csapadékos lesz az idő, a hőmérséklet 10 fok körül várható. A kanadai énekes, Justin Bieber ma ünnepli 22. születésnapját. Az Országgyűlés nyolcórás politikai vitanapot tart, ahol az egyik fő téma a közoktatás állapota lesz. Ma tartják a „szuperkeddet” az Egyesült Államokban, amikor több szövetségi államban is előválasztást rendeznek. Ez történt hétfő éjjel és kedd reggel a világban, percről percre.
Vágólapra másolva!
Cikkünk folyamatosan frissül55 bejegyzés
07:49
március 01, 2016
Vágólapra másolva!

Eső és hidegfront

Erősen felhős és borult lesz az ég. Jelentősebb felhőzetfelszakadozások csak délután várhatók. Délelőtt többfelé, délután szórványosan várható újabb eső, zápor. A magasabban fekvő tájakon havas eső, hó is hullhat. Nagy területen erősödik meg az északnyugati szél. Reggel 7, délután 9 fok körül alakul a hőmérséklet. Hidegfront érkezik. Erős oldalszélre és vizes útszakaszokra készülhetnek az autósok.

07:50
március 01, 2016
Vágólapra másolva!

Boldog névnapot!

Boldog névnapot kívánunk Albin nevű olvasóinknak! Az Albin a latin Albinus családnévből ered, jelentése fehér. Lehetséges azonban, hogy a germán eredetű Alvin alakváltozata, amelynek nemes és barát a jelentése.

07:51
március 01, 2016
Vágólapra másolva!

Vita a parlamentben

Az Országgyűlés ma a közoktatás állapotáról tart összesen mintegy nyolcórás politikai vitanapot az MSZP kezdeményezésére. A képviselők emellett a posta és a jegybank adatszolgáltatási gyakorlatán is szigoríthatnak, továbbá egy év haladékot adhatnak a cégeknek és civil szerveteknek az új polgári törvénykönyv egyes rendelkezéseinek alkalmazásához.

07:52
március 01, 2016
Vágólapra másolva!

Lövöldözés egy iskolában

Többen megsérültek egy iskolai lövöldözésben az Egyesült Államokban. Fegyvert rántott, és rálőtt diáktársaira egy 14 éves fiú Ohio államban, négyen megsebesültek. A lövöldözés után a fiú eldobta a fegyvert, és elmenekült, keresőkutya segítségével sikerült elfogni.

07:54
március 01, 2016
Vágólapra másolva!

Kezdődik a Magyar Filmhét

Ma kezdődik a 2. Magyar Filmhét, amelynek keretében hat kategóriában 270 film versenyez a Magyar Filmdíjért keddtől vasárnapig a Cinema City MOM Parkban. A versenyfilmek mellett Rófusz Ferenc Hoppimesék című animációs filmjét, Topolánszky Tamás Yvan Levél istenhez című kisjátékfilmjét, Novák Tamás a Rajk-perről és a hozzá kapcsolódó perekről szóló Cinema Inferno című dokumentumfilmjét vetítik.

Az éjszakám a nappalod című filmet is vetítik az első napon Forrás: A Company Hungary
07:58
március 01, 2016
Vágólapra másolva!

Szuperkedd az Egyesült Államokban

Az Egyesült Államokban ma tartják az előválasztási folyamat legfontosabb fordulóját: a republikánusok 595, a demokraták 1015 delegátust - az elnökjelöltet állító országos pártkonvención a jelöltet megválasztó küldöttet - választanak a mai voksolásokon.

08:04
március 01, 2016
Vágólapra másolva!

Forintmozgás kora reggel

A hétfő esti szinthez képest minimális elmozdulással, vegyesen alakult a forint árfolyama a főbb devizákhoz képest kedd kora reggel a nemzetközi devizakereskedelemben.
Az euró jegyzése a hétfő esti 309,78 forintról 310,01 forintra emelkedett, a frank ugyanakkor 285,82 forintról 285,57 forintra gyengült kedd reggel 6 órára.
A dollár árfolyama a hétfő esti 285,08 forintról 284,78 forintra változott.
Az euró jegyzése 1,0866 dollárról 1,0883 dollárra erősödött kedd kora reggelre.

08:07
március 01, 2016
Vágólapra másolva!

Nem szállhatnak buszra

Egyes közlekedési társaságok biztonsági okokra hivatkozva kitiltották járataikról az elektromos mopeddel utazó súlyosan mozgássérült embereket. A fogyatékos emberek jogainak biztosítása érdekében egyeztetések kezdődtek a minisztériumok, a hatóságok és az érdekképviseleti szervezetek között - írja a Magyar Hírlap.

08:11
március 01, 2016
Vágólapra másolva!

Sokat hoz az e-matrica

A vártnál jobban alakulnak az e-matrica-bevételek az első csaknem két hónap eredményei szerint - mondta a Világgazdaságnak Kibédi-Varga Lajos, a Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató Zrt. szóvivője.
Február 25-ig 2,373 millió e-matricát értékesítettek, csaknem 12 százalékkal többet, mint az előző év hasonló időszakában.

Tájékoztató táblák az útdíjköteles M30-as autópálya és az ingyenes, Miskolcot elkerülő szakasz felhajtójánál Miskolc határában Forrás: MTI/Vajda János
08:16
március 01, 2016
Vágólapra másolva!

50 milliós csúcsminőség

Tanári hangversennyel debütál kedden este a Debreceni Egyetem zeneművészeti karán az a csúcsminőségű Steinway zongora, amelyet 50 millió forintos állami támogatással vásárolt meg az intézmény.
A zeneművészeti kar több mint két évtizedes vágya volt egy csúcsminőségű hangversenyzongora beszerzése.

A csúcsminőségű hangszer a Debreceni Egyetem Zeneművészeti Karán Forrás: MTI/Czeglédi Zsolt
08:20
március 01, 2016
Vágólapra másolva!

Vádolják a volt kolumbiai elnök testvérét

Gyilkosság és összeesküvés miatt őrizetbe vették és megvádolták az egykori kolumbiai elnök testvérét, Santiago Uribét, aki egy rendőrtiszt vallomása szerint szélsőjobboldali halálbrigádot irányított az 1990-es években.

A 12 apostol nevű halálbrigád több tucat gyilkosságot hajthatott végre, és számos ember eltűnéséért is felelős lehet. A rendőrség szerint a gyilkosságokat Uribe farmján tervelték ki, ahol a volt elnök testvére marhákat tenyésztett.

08:25
március 01, 2016
Vágólapra másolva!

Támadják a komikust

Az amerikai komikus, Chris Rock kemény kritikát kapott egy Oscar-díjátadón elhangzott viccéért. Azzal vádolják az aktivisták, hogy a faji sztereotípiákat erősítette, amikor a csapat könyvelőt három ázsiai gyermekkel szemléltette - írja a BBC.

Chris Rock a 88. Oscar-gálán Forrás: AFP/2016 Getty Images/Kevin Winter
08:29
március 01, 2016
Vágólapra másolva!

Még mindig sok a per

Manapság is szép számmal indulnak perek a devizahitel-szerződések miatt, az adósok azt szeretnék elérni, hogy a bíróság állapítsa meg, a hajdanán aláírt megállapodások tisztességtelenek, jogsértőek, többen még kártérítésre is igényt tartanak - írja a Magyar Idők.

08:33
március 01, 2016
Vágólapra másolva!

Vérüket adták az egyetemisták

Sikeresen zárta első fél évét a 10. országos felsőoktatási véradóverseny - írta a Népszabadság. A 124 véradáson csaknem 5500 hallgató adott vért, közülük 1400-an első alkalommal. A verseny a tavaszi félévben tovább folytatódik. Csak februárban több mint negyven helyen várták az egyetemista és főiskolás véradókat.

08:38
március 01, 2016
Vágólapra másolva!

Incidens Trump kampánygyűlésén

Hevesek az érzelmek és felfokozott a hangulat az elnökválasztásra készülő Egyesült Államokban az úgynevezett szuperkedd előtt, amikor több szövetségi államban is előválasztást tartanak. Virginiában egy fotóriporter tűzött össze helyi idő szerint hétfőn a titkosszolgálat egyik ügynökével a republikánusok jelöltségére pályázó Donald Trump rendezvényén.

08:43
március 01, 2016
Vágólapra másolva!

Ingyen parkolhatnak

Márciustól Debrecenben és Kaposváron is ingyenesen parkolhatnak a környezetkímélő, zöld rendszámtáblás járművek. Hasonló szabályozás van érvényben például Székesfehérváron, Szolnokon és Pécsen is. A Fővárosi Közgyűlés tavaly decemberben döntött az elektromos gépkocsik díjmentes budapesti parkolásáról.

Forrás: MTI/Marjai János
08:47
március 01, 2016
Vágólapra másolva!

A Zika-vírus a hibás

Egy tanulmány szerint a Zika-vírus súlyos neurológiai rendellenességet okozhat, az úgynevezett Guillain–Barré-szindrómát. Ez egy ritka, autoimmun, perifériás idegeket érintő gyulladás. A vizsgálatok során 42 beteg véréből mutatták ki a betegséget – írja a BBC.

A vírust terjesztő Aedes Aegypti szúnyog Forrás: AFP/Marvin Recinos

08:51
március 01, 2016
Vágólapra másolva!

Kezdődnek a kilakoltatások

Mától nem védi a kilakoltatási moratórium azokat az adósokat, akik ellen tartozásuk miatt végrehajtási eljárás indult, vagy már el is árverezték az ingatlanukat. Bár a korábbi hírek arról szóltak, hogy tízezrek kerülhetnek az utcára, a Magyar Bírósági Végrehajtói Kar elnöke szerint az idén várható kilakoltatások száma nem éri el az ezret. Ugyanakkor már a héten végrehajtanak akár több lakáskiürítést is - írta a Magyar Nemzet.

08:55
március 01, 2016
Vágólapra másolva!

Meghalt az Oscar-díjas színész

Meghalt 91 éves korában George Kennedy Oscar-díjas amerikai színész, az Airport-sorozat és a Csupasz pisztoly-filmek egyik főszereplője.

A legjobb férfi mellékszereplőnek járó Oscar-díjat az 1967-es Bilincs és mosoly című filmben nyújtott alakításáért kapta.

George Kennedy Forrás: Origo
08:59
március 01, 2016
Vágólapra másolva!

Pörgetik a piacot

Az autóipar után a szolgáltató központok pörgetik leginkább a magyar munkaerőpiacot, amelyek átlagon felüli jövedelmet és nemzetközi karriert kínálnak - írja a Világgazdaság.

A Nemzeti Befektetési Ügynökség (HIPA) adatbázisa szerint nagyjából 90 vállalat több mint 100 aktív SSC-t működtet, amelyek közel 37 ezer főnek adnak munkát, jellemzően az Y generációhoz tartozó, nyelveket beszélő, diplomás fiataloknak.

09:03
március 01, 2016
Vágólapra másolva!

Nem kötelezhető az Apple

Nem kötelezhető az Apple, hogy oldja fel egy drogügyletben használt iPhone okostelefon titkosítását, hozzáférhetővé téve a készüléken lévő adatokat - döntött egy New York-i bíró.

Az ügy aktualitását az adja, hogy a tavaly decemberi, San Bernardinóban elkövetett terrortámadás egyik elkövetőjének iPhone-ján tárolt adatokhoz szintén szeretne hozzáférni a Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI), de a vállalat ellenáll a felszólításnak, mondván: ehhez rendkívül veszélyes eszközt kellene létrehozniuk, amely ha rossz kezekbe kerül, bárki féltve őrzött, személyes adataihoz hozzáférést biztosíthat. Az ügyből országos vita alakult ki az Egyesült Államokban.

09:03
március 01, 2016
Vágólapra másolva!

Menetrendváltozások a fővárosban

Márciusban több menetrendi változás is életbe lép a tömegközlekedésben Budapesten. Az ünnepek és az iskolai tavaszi szünet miatt is érdemes figyelni, hogy egy-egy napon melyik menetrend szerint lehet utazni.

Több változás is lesz Forrás: Lantos Gábor

Több vonalon új idénymenetrendet vezetnek be, és óraátállítás is lesz. Március 5., szombat munkanap lesz - március 15-ét dolgozzuk le, vasárnaptól pedig a budai Várba közlekedő 16-os, 16A, valamint 116-os buszok hétvégén sűrűbben közlekednek, mint a téli időszakban. Az új menetrend várhatóan október végéig marad érvényben.

09:08
március 01, 2016
Vágólapra másolva!

Forgalomkorlátozás mától

Forgalomkorlátozásra kell készülni mától szombatig a Clark Ádám téren a Lánchíd budai hídfője alatti villamosalagút felújítása miatt. A munkálatokat késő este, éjszaka és hajnalban végzik.

Megújul a körforgalom Forrás: Bagolyfotó - OWL's photo:

Új burkolatot kap a téren lévő körforgalom, ezért egy-egy éjszakára lezárják a tér egyik, majd a másik felét. A harmadik éjszaka a teljes körforgalmat, emellett a Lánchidat és az Alagutat is lezárják.

09:08
március 01, 2016
Vágólapra másolva!

Árokba borult egy busz

Kisodródott, majd az út menti árokba hajtott egy busz reggel hét óra előtt Budapest XVII. kerületében. A járművön csak a sofőr tartózkodott, de ő sem sérült meg a balesetben - tudta meg az Origo. Darus kocsival próbálják kiemelni az árokba csúszott buszt, torlódhat a forgalom a Szent Imre herceg úton.

09:10
március 01, 2016
Vágólapra másolva!

Teljes vonalon jár a szentendrei HÉV

Mától újra a teljes vonalon jár a szentendrei (H5-ös) HÉV. A BKK azt írta, hogy befejezik az ágyazatcserét a Bem rakparti alagútban, ezért a HÉV ismét a Batthyány tér és Békásmegyer, illetve Szentendre között szállítja az utasokat. 

09:12
március 01, 2016
Vágólapra másolva!

Hamarabb észlelhetjük a cunamit

Az MIT kutatói új módszert találtak a víz alatti akusztikus-gravitációs hullámok észlelésére. Ezek a hullámok általában óceáni földrengések, robbanások vagy meteorbecsapódások után jönnek létre, és a legnagyobb mélységekben képesek megmozgatni a vizet, akár hatalmas cunamikat okozva. A tudósok a felszíni gravitációs hullámok megfigyelésével sokkal többet tudhatnak meg a pusztító akusztikus hullámok természetéről - írja a Science Daily.

09:13
március 01, 2016
Vágólapra másolva!

Új forgalmi rend az M1-M7-es bevezetőjén

Megváltozik a forgalmi rend az M1-M7-es autópálya bevezető szakaszán, a kifelé vezető irányba, a Budaörsi úti új közúti csomópont építésének következő üteme mától várhatóan három hétig tart. Megkezdik a városból kifelé vezető szélső útpálya és a járdák felbontását, valamint a kifelé haladó BKK- és Volán-buszok Sasadi út megállóhelyének átépítését.

09:17
március 01, 2016
Vágólapra másolva!

Neves divattervezők készítik az egyenruhát

A Magyar Nemzet szerint neves hazai divattervezők álmodják meg a Belügyminisztérium rendvédelmi dolgozóinak új társasági egyenruháit.

Az új formaruhákról meghívásos pályázat keretében tárgyaltak tervezőkkel. Az első megbeszélésekre az elmúlt hetekben került sor, a kiválasztottak között kivétel nélkül luxusdivatházak szerepelnek.

Forrás: MTI/Szigetváry Zsolt
09:21
március 01, 2016
Vágólapra másolva!

Nyert az Oklahoma City

Az Oklahoma City Thunder Russell Westbrook kiváló játékának köszönhetően nyert a Sacramento Kings otthonában az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokság (NBA) legutóbbi játéknapján.

A 27 éves sztárjátékos 20 ponttal, 13 lepattanóval és 15 gólpasszal szezonbeli kilencedik tripla-dupláját (három statisztikai mutatóban is két számjegyű eredmény) érte el.

09:26
március 01, 2016
Vágólapra másolva!

Kínának 5400 repülőgépre lesz szüksége

Az Airbus nyugat-európai repülőgépgyártó szerint Kína gazdasági növekedésének lassulása nem befolyásolja az ázsiai ország légi piacát, amely a második legnagyobb a világon. Az Airbus azzal számol, hogy Kínának a következő húsz évben 5400 új repülőgépre lesz szüksége.

09:31
március 01, 2016
Vágólapra másolva!

Erősen nyitottak

A kínai jegybank gazdaságélénkítő lépést tett, csökkentette a bankokkal szembeni tőkekövetelményt. Az ázsiai tőzsdék erősen nyitottak, később esni kezdtek.

09:37
március 01, 2016
Vágólapra másolva!

Francia turistákat támadtak meg

Öt kambodzsai halász megtámadott négy francia turistát a hétvégén egy thaiföldi szigeten, és a csoport két női tagját megerőszakolták.

A halászok beismerték tettüket a rendőrségi kihallgatásukon. Azt állítják, hogy ittas állapotban támadták meg a francia turistákat, majd megerőszakolták a nőket, miközben kést tartottak a torkukhoz. Tettük után elmenekültek, de nem jutottak messzire, elfogták őket.

09:41
március 01, 2016
Vágólapra másolva!

15 milliárdos támogatás

A tavalyi próbaév jól sikerült, ezért döntött a kormány úgy, hogy 2016-ban 15 milliárd forinttal támogatja a magyar tulajdonú nagyvállalatokat - mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium helyettes államtitkára az állami televízióban.

Tavaly 3 milliárd forint állami támogatás jutott 14 cégnek, ebből 9 milliárd forint beruházás valósult meg országszerte, és mintegy 500 munkahelyet teremtettek.

09:44
március 01, 2016
Vágólapra másolva!

Kossuthra emlékeztek Washingtonban

Az amerikai szenátus egyik patinás termében Kossuth Lajosra emlékeztek az Észak-amerikai Magyar Alapítvány bemutatkozó rendezvényén. Az alapítvány 2014-ben alakult, amerikaiak hozták létre az amerikai-magyar kapcsolatok elmélyítése, sokrétűbbé tétele érdekében. Ezt a magyar kulturális örökség és történelem megismertetésével, kulturális programokkal, csereprogramokkal kívánják elérni.

09:48
március 01, 2016
Vágólapra másolva!

Látnak minket

A Nature tudományos folyóiratban megjelent cikk szerint csillagászok olyan exobolygók kutatása felé fognak fordulni, amelyek akár láthatnak is minket. A Max Planck Intézet munkatársai szerint olyan helyen kell keresni az életet, ahonnan a mi bolygónk Nap előtti haladása is látszik, így nagyobb az esély arra, hogy kapcsolatba is léphetünk valahogy a lehetséges idegen civilizációkkal. Az idegeneknek nagyobb motivációjuk lehet, hogy kapcsolatba lépjenek velünk, hiszen ha a miénkhez hasonló megfigyelőeszközeik vannak, láthatják, hogy lakható bolygón élünk.

09:52
március 01, 2016
Vágólapra másolva!

Új-Zélandon kezdődött

A világon elsőként Új-Zélandon szavazhattak a külföldön élő amerikaiak az úgynevezett szuperkedden, amikor a pártok előválasztása során egyszerre több szövetségi államban tartanak előválasztást, így a jelöltségre pályázók egyetlen nap alatt sok jelöltállító küldött támogatását nyerhetik el.

09:56
március 01, 2016
Vágólapra másolva!

Aréna-koncert és bakelitek

Bár Bródy János korábban nem tervezett több lemezt, az előző album komoly sikerére, valamint a közelgő 70. születésnapra és az Aréna-koncertre való tekintettel rábeszélték egy újabbra. A napokban megjelent Ráadás című album a dalszerző, előadóművész egyik legérettebb szólómunkája, amely érzékenyen reflektál a mindennapok aktuális problémáira.

Fotó: Szabó Gábor - Origo
10:01
március 01, 2016
Vágólapra másolva!

Várják az adatokat

A befektetők és az elemzők számos gazdaság beszerzésimenedzser-indexét megtudhatják kedden, beleértve Magyarországét. Az is kiderül, mekkora volt a munkanélküliség Németországban és az eurózónában.

10:05
március 01, 2016
Vágólapra másolva!

Sorozatban hét győzelem

A Tampa Bay Lightning 2-1-re nyert a Toronto Maple Leafs otthonában, ezzel sorozatban hetedik győzelmét aratta az észak-amerikai profi jégkorongligában (NHL).

Az Air Canada Centre-ben rendezett összecsapás legjobbja Tyler Johnson, a floridaiak centere volt, csapata mindkét találatát ő szerezte.

10:09
március 01, 2016
Vágólapra másolva!

Terroristák benzinje a bolgár kutakon

Az Iszlám Állam dzsihádista szervezet által előállított benzint és dízelüzemanyagot árulnak bolgár benzinkutak. A szervezett bűnözés elleni és a nemzetbiztonsági szolgálatok munkatársai nagyszabású ellenőrző akciókat hajtanak végre a bolgár fővárosban, Szófiában és a balkáni ország tizenöt megyéjében. Több mint 50 kereskedelmi létesítmény keveredett gyanúba.

10:14
március 01, 2016
Vágólapra másolva!

Felújítják a közutakat

Valamennyi megyében fel kell újítani a közutakat, kiemelt figyelmet kapnak az elmaradottabb területek - mondta Tasó László, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium közlekedéspolitikáért felelős államtitkára az állami tévén.

A közutak üzemeltetésére szánt 400 milliárd forint 5 éven keresztül arra is elegendő, hogy a kátyúzás, padkarendezés, a forgalombiztonsági elemek javítása és felújítása megtörténjen.

10:18
március 01, 2016
Vágólapra másolva!

Tévedésből összecsapás

Egy palesztin meghalt, tíz másik megsebesült egy izraeli katonák és rendőrök közötti összetűzésben.

Az incidens előzménye volt, hogy egy katonai dzsip két izraelivel éjfélkor tévedésből behajtott a táborba. Egy csoport palesztin kövekkel és gyújtópalackokkal dobálta meg a jármű utasait. A helyszínre rendőrségi és katonai erősítés érkezett, amelyet ugyancsak megdobáltak. Az izraeliek tüzet nyitottak a támadókra.

Az összetűzésben meghalt egy 22 éves palesztin. Öt rendőr megsebesült, a dzsip két utasa végül sértetlen maradt.

10:20
március 01, 2016
Vágólapra másolva!

2018-ra elkészülhet az új komáromi híd

Az Európai Bizottság több mint százmillió eurót hagyott jóvá a két Komáromot összekötő hídra – írja a Bumm.sk. Az építkezések már ebben az évben megkezdődnek, és a híd elvileg 2018-ra el is készülhet. Szlovákia 47,6 millió eurót, Magyarország 52,5 millió eurót kap. A projekt teljes költsége meghaladja a 117 millió eurót.

10:22
március 01, 2016
Vágólapra másolva!

Lövöldözés egy iskolában

Többen megsérültek egy iskolai lövöldözésben az Egyesült Államokban. Fegyvert rántott, és rálőtt diáktársaira egy 14 éves fiú Ohio államban, négyen megsebesültek. A lövöldözés után a fiú eldobta a fegyvert, és elmenekült, keresőkutya segítségével sikerült elfogni.

Forrás: MTI
10:27
március 01, 2016
Vágólapra másolva!

Diszkrimináció a szírekkel szemben

Felfüggesztette egy amerikai bíró az indianai kormányzó rendeletét, amellyel megtiltotta a szövetségi állam dolgozóinak, hogy segítsék szíriai menekültek letelepülését az államban. A bírói döntés szerint a rendelet diszkriminatív.

10:32
március 01, 2016
Vágólapra másolva!

Csökkent az orosz termelés

Oroszországban csökkent a feldolgozóipari aktivitás februárban a londoni Markit Economics gazdaságkutató intézet beszerzésimenedzser-indexe (BMI) alapján.

A februári feldolgozóipari BMI 49,3 pont volt a januári 49,8 pont után. Az új exportmegrendelések alindexe 19 hónapja a legalacsonyabb szintre, 43,5 pontra esett a januári 45,2 pontról.
Oroszországban a feldolgozóipar adja a hazai össztermék (GDP) mintegy 16 százalékát.

10:36
március 01, 2016
Vágólapra másolva!

Dubajban tárgyal Szijjártó

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter és Szultán bin Szaíd al-Manszúri gazdasági miniszter megbeszélést folytat Dubajban, az Egyesült Arab Emírségekben.

A fotót a Külgazdasági és Külügyminisztérium adta közre Forrás: MTI/Kkm / Kovács Márton
10:40
március 01, 2016
Vágólapra másolva!

Felháborodott a Jobbik

A Jobbik elképesztőnek és felháborítónak tartja a Magyar Nemzeti Bankról szóló törvény javasolt módosítását.

Volner János, az ellenzéki párt alelnöke bírálta, hogy a jegybank és alapítványai a parlament bizottságaitól és más szervektől függetlenítve működnek, "gyakorlatilag titokban gazdálkodhatnak" a közpénzekkel. A jobbikos politikus szerint miközben más európai országokban az állam szigorú felügyeletet gyakorol a jegybak eredményelszámolása fölött, itt az a tulajdonosi jogokat gyakorló államtól függetlenül működik.

10:44
március 01, 2016
Vágólapra másolva!

Ötvenkétszer lopott a győri banda

Öt ember ellen emelt vádat üzletszerűen és dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás és más bűncselekmények miatt a Győri Járási és Nyomozó Ügyészség. A négy férfi és a nő ötvenkét esetben lopott Győr környékén.

A vádlottak 2013 ősze és 2015 januárja között tizenkét, megyeszékhely környéki településről 3,2 millió forint értékben vittek el különböző tárgyakat, rongálással pedig félmilliós kárt okoztak. Többször követtek el lopást az M1-es autópálya és a 85-ös út kereszteződésénél is, ahonnan beépítésre váró burkolókövet és a munkagépek tartályából üzemanyagot is elvittek.

10:49
március 01, 2016
Vágólapra másolva!

Grammy-díjas a Zeneakadémián

A kilencszeres Grammy-díjas Emerson Vonósnégyes lép fel a Zeneakadémia nagytermében szerda este Schubert, Bartók és Csajkovszkij egy-egy művével.

Eugene Drucker és Philip Setzer (hegedű), Lawrence Dutton (brácsa) és Paul Watkins (cselló) Schubert a-moll vonósnégyesét, Bartók IV. vonósnégyesét és Csajkovszkij III. vonósnégyesét játssza el a budapesti közönségnek.

10:53
március 01, 2016
Vágólapra másolva!

Az Együtt távozást követel

Az Együtt Patyi Andrásnak, a Nemzeti Választási Bizottság elnökének és a testület valamennyi, Fidesz által delegált tagjának lemondását követeli.

Az ellenzéki párt értékelése szerint a bizottság demokráciaellenes döntést hozott, amivel a jogtiprásnak, a népszavazások erőszakos ellehetetlenítésének adtak zöld jelzést. A párt szerint a vasárnapi boltzárról az Erdősiné-féle kérdés hitelesítése és Orbán Viktor "Európa-ellenes népszavazási kérdésének" továbbengedése elfogadhatatlan törvénysértés, a demokrácia megcsúfolása.

Patyi András, az NVB elnöke Forrás: MTI/Marjai János
10:57
március 01, 2016
Vágólapra másolva!

Doppinggyanúba keveredtek

Oroszország és Kenya után Etiópia lehet a következő nagy atlétikanemzet, amely komoly doppingbotrányba keveredik, ugyanis kilenc atlétájával szemben merült fel doppingvád.

Az afrikai ország doppingellenes ügynökségének főtitkára jelentette az eseteket, hozzátéve, hogy a kilencből öt sportoló a világ legjobbjai közé tartozik. Az érintett atléták nevét nem hozta nyilvánosságra.

11:01
március 01, 2016
Vágólapra másolva!

Daruval mentik a buszt

Tűzoltók dolgoznak a reggel árokba csúszott autóbusz mentésén a XVII. kerületében, a Szent Imre herceg úton. A járművön csak a sofőr tartózkodott, aki a tűzoltók segítségével hagyta el a buszt.

A sofőr sem sérült meg Forrás: MTI/Mihádák Zoltán
11:05
március 01, 2016
Vágólapra másolva!

Kutathatják a titkokat

Vannak még titkos, feltáratlan dokumentumai az 1956-os forradalom és szabadságharc eseményeinek, ezeket most elkezdik kutatni és hozzáférhetővé tenni - közölte Bogyay Katalin.

Az ENSZ-nagykövet az 1956-os forradalom és szabadságharc 60. évfordulója alkalmából tartott emlékévről annyit mondott: több mint egy éve dolgoznak azon, hogy kutathatóvá váljanak az akták, amelyek létezéséről sokan nem tudnak, még a történészek közül sem.

11:10
március 01, 2016
Vágólapra másolva!

18 halottja van az ománi buszbalesetnek

Tizennyolcan meghaltak és tizennégyen megsérültek, amikor egy autóbusz, egy teherautó és egy gépkocsi összeütközött kedd hajnalban Omán északnyugati részén. Az áldozatok között külföldiek is vannak.

Az autóbusz 28 utassal hétfő délután indult, de a Fahud és Ibra közötti úton belerohant a teherautóba és a személygépkocsiba. A baleset oka egyelőre nem ismert.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről