Újraindulhat a Napló

Események

Magyarország Szépe Hajdú Péter Magyarország Szépe Hajdú Péter Magyarország Szépe választás első sajtótájékoztatója Hajdú Péter
Magyarország Szépe választás első sajtótájékoztatója
Vágólapra másolva!
Ma Benedek napja van. Változóan felhős időre számíthatunk, estétől kisebb eső, zápor is kialakulhat. Reggel 4, délután 14 fok körül alakul a hőmérséklet. Hajdú Péter indíthatja újra a Napló című músort a TV2-n. Távozhat Várkonyi Andrea a Tényekből, visszatérhet Andor Éva. Helyi idő szerint délután négy óra körül megérkezett Barack Obama amerikai elnök a kubai fővárosba, Havannába. A pápa már Instagramon is követhető. Ma van a költészet és a Down-szindróma világnapja. Így indult a hétfő reggel.
Vágólapra másolva!
Cikkünk folyamatosan frissül52 bejegyzés
07:45
március 21, 2016
Vágólapra másolva!

Boldog névnapot kívánunk!

Boldog névnapot kívánunk Benedek nevű olvasóinknak! Ha Ön nem Benedek, de van ilyen nevű ismerőse, ne felejtse el felköszönteni! A Benedek a latin benedictus szóból származik, amelynek jelentése: áldott. Női párja: Benedikta. Ma Bánk, Bekő, Bence, Bende, Bene, Benediktusz, Benett, Gergely, Gergő, Gerő, Hóvirág, Jáson, Jázon, Miklós, Napsugár, Nikol, Nikola, Nikolasz, Nikolett, Nikoletta, Tavasz, Tavaszka nap is van.

07:51
március 21, 2016
Vágólapra másolva!

Itt a tavasz kezdete

Március 21. az év 81. napja a Gergely-naptár szerint. Az évből még 285 nap van hátra. Általában ez a tavaszi nap-éj egyenlőség napja és a tavasz kezdete: ezen a napon az éjjelek és a nappalok a Föld minden pontján egyforma hosszúak. 

07:55
március 21, 2016
Vágólapra másolva!

Húsvétra melegszik a levegő

Ma változóan felhős időre számíthatunk, főleg a középső tájakon többórás napsütéssel. Délnyugaton lehet tartósabb és vastagabb felhőzet. Estétől kisebb eső, zápor is kialakulhat. Az északnyugati szél többfelé megélénkül, néhol meg is erősödik. Reggel 4, délután 14 fok körül alakul a hőmérséklet.

A húsvéti ünnepek alatt kevés felhő és sok napsütés várható. 15 fok körül alakulhat a csúcsérték.

07:55
március 21, 2016
Vágólapra másolva!

Orvosmeteorológiai tájékoztató

Ma még hidegfronti hatással számolhatnak az arra érzékenyek. Náluk előfordulhat fejfájás, migrén, illetve szédülés. Erősödhetnek a reumatikus, valamint az ízületi fájdalmak. Hosszabbá válhat a reakcióidő. Hazánk nagy részén szombaton is számítani lehet hosszabb-rövidebb napsütésre, ami jótékonyan hat szervezetünkre, közérzetünkre. Kevés helyen alakulhat ki zápor, és csak néhol erősödik meg a szél, így érdemes minél több időt a szabadban tölteni. A viszonylag nagy napi hőingadozás miatt öltözködjünk rétegesen!

07:57
március 21, 2016
Vágólapra másolva!

Obama Kubában

Ahogy azt az Origo is megírta, helyi idő szerint délután négy óra körül megérkezett Barack Obama amerikai elnök a kubai fővárosba, Havannába. Amerikai elnök még nem járt a szocialista ország fővárosában a Fidel Castro vezetésével lezajlott forradalma óta.

07:59
március 21, 2016
Vágólapra másolva!

Sztrájk bénítja a légi járatokat

Drámaian korlátozta a párizsi repülőterek forgalmát vasárnap a francia légiirányítók aznap kezdett kétnapos sztrájkja. Az Orly repülőtéren a járatok csaknem fele kimaradt, a Roissy-Charles de Gaulle reptér által kezelt járatoknak pedig mintegy negyven százaléka késett a légikikötő üzemeltetője szerint.

08:04
március 21, 2016
Vágólapra másolva!

97 éve vezették be a proletárdiktatúrát

1919. március első felében 13 vármegyében és törvényhatósági városban a munkástanácsok lemondatták a polgári pártokhoz tartozó kormánybiztos-főispánokat, és helyükbe szociáldemokratákat ültettek. A Szociáldemokrata Párton belül március elején már sokan keresték a kommunistákkal való kibékülés útját. Válaszul Kun Béla március 11-én kifejtette, hogy az együttműködésnek, még inkább az egyesülésnek alapvető feltétele a tanácsköztársaság és a proletárdiktatúra elfogadása.

08:05
március 21, 2016
Vágólapra másolva!

Torlódásra kell számítani

Baleset történt a Váci út újpesti szakaszán befelé a Zsilip utca előtt. Lassú a haladás a 10-es főúton befelé az ürömi körforgalom előtt, a 11-es főúton a Pünkösdfürdő utcánál, a Gyáli úton befelé az Ecseri út előtt, erős a forgalom a Hungária körúton a Thököly útnál mindkét irányban.

08:06
március 21, 2016
Vágólapra másolva!

Útlezárások

Az M3-as autópálya fővárosi szakaszán közműépítés miatt a Széchenyi utcai felüljáró és a Szentmihályi út között egy hosszabb szakaszon mindkét irányban sávlezárásra kell számítani.

Megkezdték a Keresztúri út felújítását a vasúti átjáró és a Határhalom utca között. Mától sávelhúzással irányonként egy sáv lesz járható.

Az Alkotás utcában a Tartsay Vilmos utcánál, a BAH-csomópont felé vezető oldalon a belső sávot lezárták gázvezeték-javítás miatt.

08:10
március 21, 2016
Vágólapra másolva!

Ma 57 éve végezték ki Mansfeld Pétert

Tizennyolcadik születésnapja után 11 nappal kivégezték Mansfeld Pétert. Szilágyi Andor 2006-ban magyar-kanadai koprodukcióban készített filmet az 1956-os forradalmat követő megtorlás legfiatalabb áldozatáról, Mansfeld Péterről. A filmet Magyarországon 2006. szeptember 14-én mutatták be, nemzetközi díszbemutatóját október 23-án, a forradalom kitörésének 50. évfordulóján tartották Kanadában. Költségvetése mintegy 550 millió forint. A filmben a 19 éves Fancsikai Péter alakítja Mansfeld Pétert, édesanyját pedig Maja Morgenstern román színésznő.

08:15
március 21, 2016
Vágólapra másolva!

Terhesen költözik a Farmra

Állapotos versenyző vesz részt az RTL Klub műsorában, írja a reggeli Blikk.

Blikk, lapszemle Forrás: Origo
08:21
március 21, 2016
Vágólapra másolva!

Damu Roland a Bors címlapján

Megvonta a gyámügy a felügyeleti jogot Damu Roland kislányának édesanyjától, Edinától. A gyerek Edina rokonaihoz vagy intézetbe kerül.

- mondta Damu.

Bors, lapszemle Forrás: Origo
08:25
március 21, 2016
Vágólapra másolva!

Lendületesen menetel Kína

Erősen kezdi a hetet a kínai részvénypiac: a Sanghai Composite közép-európai idő szerint fél 8-hoz közeledve 1,5 százalékos pluszban járt. A világ legnépesebb országának részvénypiacával csak az indiai tartotta a lépést, amelynek irányadó mutatója, a Sensex ekkor 0,54 százalékos pluszt mutatott a pénteki záráshoz képest. Hongkong vezető részvényindexe, a Hang Seng a múlt heti zárás körüli szinten billegett, hol alulról, hol felülről közelítve meg. Japánban ma nincs kereskedés. 

08:29
március 21, 2016
Vágólapra másolva!

Telítettek a sávok az M1/M7-es autópályán

Lassul a forgalom befelé a gazdagréti felhajtótól és tovább a Budaörsi úton, a Hungária körúton a Thököly útnál mindkét irányban, a Kerepesi úton befelé a Hungária körút előtt, valamint a Hűvösvölgyi úton és a Budakeszi úton a városközpont felé.

08:32
március 21, 2016
Vágólapra másolva!

Négyen indulnak az MSZP vezetéséért

Ha csak a párt túlélését tartják szem előtt a kongresszus küldöttei, akkor Tóbiás József maradhat az MSZP elnöke, értékelnek a pártban. A most induló tisztújítás azonban elég hosszan eltart még ahhoz, hogy a helyzet megváltozzon. Jelöltekből nincsen hiány, közülük Molnár Gyula még veszélyes is lehet a pártelnökre - írja a reggeli Népszabadság.

Népszabadság, lapszemle Forrás: Origo
08:38
március 21, 2016
Vágólapra másolva!

Szülőszobai emberi jogért tüntettek

Nagyjából 300 ember – nők, férfiak vegyesen, köztük nagyon sok kisgyerekes család – vett részt tegnap délután a Más állapotot a szülészetben! elnevezésű budapesti figyelem felhívó sétán - írja a vs.hu

08:39
március 21, 2016
Vágólapra másolva!

Djokovic újabb tornasikere

A világelső Novak Djokovic rendkívül könnyedén nyert a kaliforniai Indian Wellsben rendezett keménypályás tenisztorna férfi versenyének fináléjában.

A szerb játékos mindössze két játékot vesztett a 12. helyen kiemelt kanadai Milos Raonic ellen, így mindössze 79 perc alatt eldöntötte a meccset. A két teniszező hatodszor találkozott egymással, és eddig mindig Djokovic nyert, aki így Indian Wellsben ötödször emelhette magasba a trófeát.

férfiak (6,1 millió dollár összdíjazás), döntő:
Djokovic (szerb, 1.) - Raonic (kanadai, 12.) 6:2, 6:0

nők (6,8 millió dollár összdíjazás), döntő:
Azarenka (fehérorosz, 13.) - S. Williams (amerikai, 1.) 6:4, 6:4

08:40
március 21, 2016
Vágólapra másolva!

Változhat a nemzeti alaptanterv

Az RTL Klub Híradója szerint változtathatnak a nemzeti alaptanterven. A kezdeményezéssel a pedagógus-szakszervezetek egyetértenek, de a következő köznevelési kerekasztalnál nem lesznek ott.

RTL Klub Forrás: Origo
08:43
március 21, 2016
Vágólapra másolva!

Vegyesen nyitotta a hetet a forint

Az euróval, a dollárral és a svájci frankkal szemben enyhén erősödött, míg a japán jenhez képest gyengült. Reggel hét óra előtt tíz perccel az euró 309,88 forinton, a dollár 275,02 forinton, a svájci frank 283,57 forinton, a japán jen pedig 2,4665 forinton forgott. Nyitó jegyzéséhez képest az euró 0,07 százalékkal, a dollár 0,05 százalékkal, a svájci frank pedig 0,08 százalékkal gyengült, míg a jen 0,05 százalékkal erősödött. Az euró 0,01 százalékkal 1,1269 dollárra gyengült. Napi legalacsonyabb jegyzése 1,1259, a legmagasabb pedig 1,1286 dollár volt. A svájci frankhoz képest 0,04 százalékkal drágult a közös európai fizetőeszköz, 1,0929 frankon forgott. Egy dollárért 0,9698 frankot kértek, 0,07 százalékkal emelkedett az amerikai deviza árfolyama.

08:48
március 21, 2016
Vágólapra másolva!

Ötödével nőhet az étkeztetési támogatás

További 800 millió forinttal emeli a kormány a gyerekek étkezetésére szánt összeget, így az iskolai szünidőkre kiterjesztett ingyenes étel biztosítására az eddigi 4,5 milliárd helyett már 5,3 milliárd forint áll rendelkezésre – tudta meg a Magyar Idők. Az önkormányzatok úgy vélték, a program jó, fontos, szükséges, és működik is, de a 440 forint egy napra jutó költség alacsony. Annak érdekében pedig, hogy ne silány, kevésbé jó minőségű ételt kapjanak a gyerekek, a kormány úgy döntött: 570 forintra emeli a napi költséget – közölte Czibere Károly szociális ügyekért és társadalmi felzárkóztatásért felelős államtitkár.

08:50
március 21, 2016
Vágólapra másolva!

Ennyire sok virággal várja a tavaszt a Balaton

Képgalériát közölt a welovebalaton.hu arról, hogy az északi partot befoglalták a virágzó mandulafák. Szerintük a télre már gondolni sem szabad. Ha több kép is érdekli, kattintson!

welovebalaton.hu Forrás: Kőrösi Tamás/welovebalaton.hu
08:55
március 21, 2016
Vágólapra másolva!

50 éve van antirasszista világnap

Az ENSZ először 1966. március 21-én hirdette meg, ezzel állítva emléket egy 1960-ban Dél-Afrikában történt, vérfürdőbe torkollott apartheidellenes demonstráció 69 áldozatának. Ezen a napon a mindannyiunkat megillető kulturális és anyagi javaktól megfosztott embercsoportokra irányul a figyelem. Az antirasszista világnap azért is különösen fontos a Múlt-kor szerkesztőinek, mert eltérő kultúrák megértő egymás mellett éléséről szól, egymás jobb megismerését és elfogadását igyekszik elősegíteni, továbbá emléket állít azoknak, akik a rasszizmus elleni harcnak szentelték életüket.

08:55
március 21, 2016
Vágólapra másolva!

Csak a Széna térig jár a 4-6-os

Járműhiba miatt csak a Széna térig jár a 4-es és a 6-os villamos.

09:00
március 21, 2016
Vágólapra másolva!

Ma van a költészet világnapja

Bevezetését a marokkói kormányzat kezdeményezte 1998-ban az ENSZ Nevelésügyi, Tudományos és Kulturális Szervezeténél (UNESCO).

09:00
március 21, 2016
Vágólapra másolva!

József Attila: A spenót (részlet)

Nagy, méla bánat alvad a szivemben

A tányér fenekén meg a spenót

Mint vén kisasszony, nyugovóra hajolt

Porcellán-álmu kínos enyhületben

 

Bús gőze száll, mint sóhajtás ha lebben

Vánnyadt ajakról várva a hajót,

Melyről az irígy, szűk szavú derót

Húsz éve adott hírt, csóknál is szebben.

1924. január

09:04
március 21, 2016
Vágólapra másolva!

Hajdú Péter indíthatja újra a Naplót

A Népszabadság értesülései szerint a TV2-nél döntöttek a Napló című műsor újraélesztéséről. A folyamatot Hajdú Péter felügyelheti.

09:15
március 21, 2016
Vágólapra másolva!

Fizessen verssel a kávéjáért!

Keressen rá Ön is a Facebookon a "Fizess verssel a kávédért a költészet világnapján!" eseményekre, és ha leír vagy elszaval egy verset a felszolgálóiknak, akkor ingyen kaphatja a kávéját. A mű származhat magyar vagy külföldi költőtől is, de elfogadnak saját szerzeményeket is! Az akció reggel 9-től, este 8 óráig tart. A kezdeményezéshez rengeteg kávézó és cukrászda csatlakozott, listájukat itt éri el.

Forrás: Ács Bori
09:19
március 21, 2016
Vágólapra másolva!

És Ön követte már Ferenc pápát Instagramon?

Ferenc pápa, született: Jorge Mario Bergoglio a Twitter után már az Instagramot is meghódította.

Hétvégén kezdett el képeket közzé tenni "franciscus" néven, azóta másfél millióan követik. És Ön?

09:25
március 21, 2016
Vágólapra másolva!

Románia le akarja védeni a kürtőskalácsot

A kürtőskalácsot először Erdélyben egy román nemzetiségű nő készítette 1784-ben - jelentette ki kedden Achim Irimescu román mezőgazdasági miniszter. A tárcavezető egy hagyományos ételekről szóló romániai konferencián beszélt erről. Az Agerpres hírügynökség jelentése szerint Irimescu elmondta, hogy Románia le akarja védeni a kürtőskalácsot oltalom alatt álló földrajzi jelzésű termékként.

09:29
március 21, 2016
Vágólapra másolva!

Kisiklott egy Combino

Egy Combino kisiklott a Széll Kálmán téren, és most keresztben áll a síneken. A műszaki mentés jelenleg is tart. A 4-6-os villamosok a Széna térig közlekednek.

09:31
március 21, 2016
Vágólapra másolva!

Visszafordítják a görög szigetek felé tartó csempészhajókat

Törökország az Európai Unióval kötött megállapodásnak megfelelően megkezdte a görög szigetek felé tartó csempészhajók visszafordítását - mondta Hóvári János történész, turkológus a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában hétfőn. A szakértő szerint a következő fél évben derül ki, hogy hatásosan végzi-e a török parti őrség a munkáját.

09:32
március 21, 2016
Vágólapra másolva!

Egy oldal, ami segít a mobiltarifák összehasonlításában

Az egyes tarifacsomagok között hosszabb távon akár 50 000 forint eltérés is lehet, viszont ahhoz, hogy ennyit spóroljon az ember, órákon át kell böngészni a netet, és matematikusokat megszégyenítő kalkulációkat kell végezni - írja a Digitalhungary.hu. Éppen ezért indult el a TarifaExpert.hu, aminek célja, hogy bonyolult szolgáltatásokat átláthatóvá és összehasonlíthatóvá tegye, és ezzel egy kicsit felpezsdítse a versenyt a telekommunikációs piacon. Hasonló áttörést szeretnének elérni, mint ami a bankok, vagy az utazási irodák piacán történt.

Forrás: Thinkstock
09:35
március 21, 2016
Vágólapra másolva!

A székelyföldiek ellenzik a kürtőskalács földrajzi oltalmát

Megdöbbenéssel fogadták Székelyföldön a román mezőgazdasági miniszter bejelentését, miszerint országa földrajzi eredetvédelemben részesítené a kürtőskalácsot - írja hétfői számában a Magyar Nemzet. Albert Zoltán, a Nemzetközi Kürtőskalács Szaktestület (NKSZ) ügyvivője a lapnak nyilatkozva emlékeztetett arra, hogy az édesség receptje Dániel Istvánné Gróf Mikes Mária 1784-es erdélyi szakácskönyvében bukkant fel először, nem pedig - mint Achim Irimescu miniszter állította - egy román asszony alkotásaként.

09:39
március 21, 2016
Vágólapra másolva!

Gyengüléssel nyithatnak a főbb európai indexek

Csökkentek az olajárak és az ázsiai tőzsdék többségén is enyhén veszteséges a kereskedés. Az IG Markets londoni elemző cég a határidős indexek alapján arra számít, hogy a londoni tőzsde fő mutatója, az FTSE-100 31 ponttal, 0,5 százalékkal, a frankfurti DAX-30 index 34 ponttal, 0,3 százalékkal, a párizsi CAC-40 pedig 24 ponttal, 0,5 százalékkal eshet nyitáskor. Csendesnek ígérkezik a hétfő, csakúgy mint a húsvét előtti egész hét, viszonylag kevés piacmozgató hatású adat várható.

09:44
március 21, 2016
Vágólapra másolva!

Szilágyi Áron: A londoni úton Rióba

Harmadik olimpiáján vesz részt augusztusban Szilágyi Áron olimpiai, világ- és Európa-bajnok kardvívó, aki a riói ötkarikás játékokra a négy éve már bevált - aranyérmet eredményező - módon akar felkészülni. "Kifejezetten várom Riót, jó pár hónapja ezzel kelek és fekszem, motiválom magam" - mondta az MTI-nek a Vasas 26 éves vívója, majd arról beszélt, hogy első olimpiáján, Pekingben még nem volt érett az ötkarikás szereplésre.

09:48
március 21, 2016
Vágólapra másolva!

Kivételeznek a magyar kutyákkal?

Ezt a kérdést firtatja a TV2 Mokka című műsorában Kárász Róbert, aki a hazai ebtenyésztés és törzskönyvezés megváltozott szabályairól beszélget vendégeiről. Ahogy az Origo is megírta, fél év múlva már csak kilenc magyar kutyafajtát támogat az állam – a Magyarországon tenyésztett 146 egyéb fajtával nem foglalkozik többé. Ezzel ismét a Magyar Ebtenyésztők Országos Egyesületének kezébe kerül az irányítás, az ezen kívül dolgozó fajtaszervezetek civil szervezetekként működnek majd tovább.

TV2, Mokka Forrás: Origo
09:50
március 21, 2016
Vágólapra másolva!

Orbán Viktor ma elérheti a félmilliós határt

Orbán Viktor Facebook-oldala Forrás: Origo

Mint arról már pénteken beszámoltunk, Orbán Viktor nagyon közel van az 500 ezredik, vagyis félmilliomodik virtuális követőjéhez a Facebookon. Ma ezt a számot akár el is érheti.

09:56
március 21, 2016
Vágólapra másolva!

Pótlóbuszok járnak a 4-es, a 6-os és a 17-es villamos helyett

A 4-es és a 6-os villamos helyett a Széll Kálmán tér és a Jászai Mari tér, a 17-es villamos helyett pedig a Szent Lukács Gyógyfürdő és a Széll Kálmán tér között pótlóbusz közlekedik hétfőn délelőtt – közölte a Budapesti Közlekedési Központ. A problémát az okozza, hogy kisiklott egy Combino a Széll Kálmán téren. 

10:02
március 21, 2016
Vágólapra másolva!

Pukli nem akar pártot alapítani

Nem sokan mondhatják el magukról, hogy három nap leforgása alatt a fél fideszes vezérkar reagál a kijelentésükre. Pukli István, a zuglói Teleki Blanka Gimnázium igazgatója ultimátumára reagált Orbán Viktor, Kósa Lajos, Németh Szilárd és Lázár János is a múlt héten. Pukli egy hétvégi kerekasztal-beszélgetésen elmondta, nem akar pártot alapítani.

Népszabadság, lapszemle Forrás: Origo
10:09
március 21, 2016
Vágólapra másolva!

Megtámadtak egy katonanőt Budapesten

A rabló megfenyegette, ököllel megütötte a nőt, majd elvette a táskáját.

10:13
március 21, 2016
Vágólapra másolva!

Távozik Várkonyi Andrea, visszatérhet Andor Éva

Mint arról az Origo is beszámolt, Azurák Csaba után Várkonyi Andrea sem marad a TV2 esti hírműsorában. Úgy tudjuk, a hétvégi adásokban Andor Éva lesz a képernyőn.

Várkonyi Andrea a Tényekben Forrás: TV2
10:17
március 21, 2016
Vágólapra másolva!

Látványos csőtörés

Olvasónktól kaptunk egy videót, amin egy szombati csőtörést látni. A felvételt a Hungária körúton rögzítette.

10:25
március 21, 2016
Vágólapra másolva!

Évekre előre lekötötték a magyar filmstúdiókat

A Saul fia Oscar-díjának nagy marketingereje van, és pozitívan befolyásolja az egész magyar filmes iparágat, beleértve a stúdiókat is – így látja a Korda Filmstúdió Kft. társügyvezetője, Gyertyánfy Miklós. Egy-egy Oscar-díj két-három év múlva érezteti hatását a filmgyártó stúdiókra – mondta a Világgazdaságnak Tóth Mihály, a szintén magántulajdonú Origo Film Group Zrt. marketingvezetője. Mindegyik stúdió arról számolt be, hogy kapacitásaikat teljesen lekötötték. „Az új filmtámogatási rendszer bevezetése óta szinte folyamatosan bérbe tudták adni az összes etyeki stúdiót a kiszolgálóhelyiségekkel együtt. Az érdeklődés alapján ítélve a közeljövőben teljes lesz a kihasználtság” – mondta Gyertyánfy.

Budapest, 2016. március 15. A Kossuth-díjjal kitüntetett Röhrig Géza író, költő, színész, Nemes Jeles László filmrendező, forgatókönyvíró és Erdély Mátyás operatőr, az Oscar-díjas Saul fia című film alkotói a Kossuth- és Széchenyi-díjak, valamint a Magyar Érdemrend kitüntetéseinek ünnepélyes átadásán, az 1848–49-es forradalom és szabadságharc évfordulója alkalmából a Parlament kupolacsarnokában 2016. március 15-én. MTI Fotó: Illyés Tibor Forrás: MTI/Illyés Tibor
10:29
március 21, 2016
Vágólapra másolva!

Itt egy kisiklott villamos, nézze meg!

Budapest, 2016. március 21. Egy kisiklott 4-es villamos a Széll Kálmán téren 2016. március 21-én. A balesetben senki nem sérült meg. MTI Fotó: Mihádák Zoltán Forrás: MTI/Mihádák Zoltán
10:35
március 21, 2016
Vágólapra másolva!

88 év után Obama az első amerikai elnök, aki Kubába látogatott

Havanna, 2016. március 21. Barack Obama amerikai elnök és a felesége, Michelle Obama az amerikai nagykövetség munkatársaival és családtagjaikkal találkozik a havannai Melia Habana szállodában 2016. március 20-án. Nyolcvannyolc év után Obama az első amerikai elnök, aki Kubába látogatott. (MTI/AP/Pablo Martinez Monsivais) Forrás: MTI/AP/Pablo Martinez Monsivais
10:39
március 21, 2016
Vágólapra másolva!

Pénzt kért a születésnapjára Dopeman, Ön már utalt neki?

Drága Barátaim! Alig kezdődött el a nap, de már hemzseg a postaládám a szülinapi köszöntőktől, aminek nagyon örülök, de ...

Közzétette: DopeMan2016. március 20.
10:45
március 21, 2016
Vágólapra másolva!

Útépítés zaja miatt szökdösnek ki az oroszlánok

Egy vezető kenyai állatvédelmi szakértő szerint a Nairobi Nemzeti Park közelében folyó útépítési munkálatok zaja zavarja a rezervátumban élő oroszlánok nyugalmát, ezért szökdösnek ki és támadnak emberekre. Az elmúlt két hónapban három alkalommal is előfordult, hogy egy-egy oroszlán kiszökött a kerítéssel körülvett területről, legutóbb a múlt héten egy 63 éves férfit sebesített meg egy elkóborolt és lakott területre tévedt oroszlán. A 117 négyzetkilométeres rezervátumban - amely mindössze tíz kilométerre található Nairobi belvárosától - veszélyeztetett keskenyszájú orrszarvúk, leopárdok, gepárdok, zsiráfok és különféle madarak élnek.

10:51
március 21, 2016
Vágólapra másolva!

A betegek akár ötöde is belehalhat a stroke-ba

A stroke népbetegség Magyarországon, amelybe a betegek akár 20 százaléka belehalhat a legmodernebb terápia mellett is - mondta Folyovich András neurológus főorvos az M1 állami csatornán. A hirtelen jelentkező stroke (agyi érkatasztrófa) nagyon gyakori betegség, évente 45-50 ezer kórházi felvétel történik Magyarországon emiatt - számolt be a főorvos. Kiemelte: a stroke legnagyobb rizikófaktora a magas vérnyomás, de a cukorbetegség, a magas koleszterinszint vagy a szívritmuszavar is növeli a kockázatot.

Forrás: Thinkstock
10:56
március 21, 2016
Vágólapra másolva!

Csütörtökön itthon is összecsap Superman és Batman

Vasárnap, a New York-i Radio City Music Hallban mutatták be a Batman Superman ellen - Az igazság hajnala (Batman v Superman: Dawn of Justice) című filmet.

Henry Cavill Forrás: MTI/EPA/Peter Foley
11:07
március 21, 2016
Vágólapra másolva!

Ma van a Down-szindróma Világnapja

A Down-szindróma egy veleszületett kromoszóma-eltérés, ami a 21. kromoszómapár hibás osztódásának következtében jön létre. Középsúlyos vagy enyhe értelmi fogyatékossággal jár, és különböző testi rendellenességekkel társulhat. A Down-szindróma nevét John Langdon Down angol orvos után kapta, aki 1866-ban elsőként írta le klinikailag a tünetegyüttest.

DNS-lánc Forrás: AFP/Science Photo Library
11:12
március 21, 2016
Vágólapra másolva!

Ma este színház?

Ma este 19:00-kor játsszák az Ódry Színpad Padlás termében William Shakespeare: Macbeth című darabját, Hargitai Iván rendezésében végzős hallgatók mutatják be.

19:30-tól Szőke István rendezésében a Dózsa című monodrámát az Új Színház Stúdiószínpadán nézheti meg.

11:20
március 21, 2016
Vágólapra másolva!

Filmek a hétre

A héten mutatják be a Batman Superman ellen – Az igazság hajnala című képregény adaptációt és a Bazi nagy görög lagzi 2. részét is.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről