A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNMuhari Eszter
19:25VívásEszter Muhari-Auriane Mallo-Breton
HUNMagyarország
21:44ÚszásSzabad 4 x 100m
HUNPóta Georgina
22:15AsztaliteniszGeorgina Pota-Xiaona Shan
NyílNyíl
Vágólapra másolva!
Ma Gábor, Karina és Miléna napja van. Ma ünnepli születésnapját Tolvai Renáta énekesnő, és ezen a napon született 1874-ben Harry Houdini. A nap folyamán észak, északnyugat felől felszakadozik a felhőzet, a hőmérséklet napközben 11 Celsius-fok körül alakul. A legtöbb napsütésre az ország középső részén lehet számítani, míg a Tiszántúlon borús marad az idő. Megoldódni látszik a két éve eltűnt maláj gép rejtélye. Obama táncra perdült Argentínában. Tovább nőhet a keddi brüsszeli támadások halálos áldozatainak száma. Bakondi György szerint hetekig fenntartják a kettes terrorkészültségi fokozatot. Tudja meg az Origótól, hogy mi történt éjszaka és reggel! Ha bármi érdekeset lát, fotózza le, és küldje el a hirugyelet@origo.hu-ra!
Vágólapra másolva!
Cikkünk folyamatosan frissül23 bejegyzés
07:55
március 24, 2016
Vágólapra másolva!

Észak-Korea megint rakétát tesztelt

Sikerrel tesztelt Észak-Korea egy szilárd üzemanyagú rakétahajtóművet - jelentette a KCNA állami hírügynökség.

Ha a bejelentést megerősítik, az azt jelentheti, hogy a phenjani rezsim,

szembeszegülve az ENSZ tilalmával

és szankcióival, nagy léptekben folytatja egy interkontinentális ballisztikus rakéta kifejlesztésére irányuló programját.

A Rodong Sinmun című észak-koreai pártlap által közreadott dátummegjelölés nélküli képen Kim Dzsong Un első számú észak-koreai vezető, a Koreai Munkapárt első titkára látogatást tesz egy hamhungi gépgyárban. A KCNA állami hírügynökség szerint Észak-Korea sikerrel tesztelt egy szilárd üzemanyagú rakétahajtóművet Forrás: MTI/EPA/YONHAP/RODONG SINMUN/
07:56
március 24, 2016
Vágólapra másolva!

Kokóék válnak

22 év házasság után elválik feleségétől Kovács Kokó István olimpiai bajnok bokszoló – írja a Bors. A lap szerint a pár békében, barátságban engedi el egymást.

08:02
március 24, 2016
Vágólapra másolva!

Megoldódhat az eltűnt gép rejtélye

Nagy valószínűséggel a Malaysia Airlines két éve eltűnt MH370-es járatából származik a Mozambik partjainál nemrég fellelt két roncsdarab - közölte Darren Chester ausztrál közlekedési miniszter.

Az NBC amerikai tévécsatorna a március elején megtalált első roncsdarabról azt jelentette, hogy az a repülőgép hátsó vízszintes vezérsíkja lehet.

Mozambik partjainál talált egyik alkatrész Forrás: AFP/Candace Lotter
08:07
március 24, 2016
Vágólapra másolva!

Vizsgálat egy beteghalál miatt

Vizsgálatot rendelt el az egészségügyért felelős államtitkár egy beteghalállal végződött márciusi eset ügyében - írta csütörtöki számában a Népszabadság.

A lap március végén számolt be arról, hogy egy 37 éves nőhöz, stroke-gyanúval a XII. kerületbe riasztották a mentőket, akiket a Szent Imre Kórház sürgősségi ügyelete a Szent János Kórházba irányított. Azonban itt sem vállalták az ellátását, ezért a nőt a Szent Margit Kórházba vitték, ahol az ügyeletes orvos  neurológus szakorvos hiányában nem akarta átvenni,  majd a Szent Imre jelezte, ebben az esetben mégis fogadja a beteget.

A nőt végül a Szent Margitban műtötték meg, ám azóta elhunyt.

08:09
március 24, 2016
Vágólapra másolva!

Baleset az M0-son

Az M0-s autóúton, az M1-es autópálya felé, a gyáli csomópontnál, a 34. kilométernél két személyautó összeütközött - írja az Útinform. A járművek a belső sávot elfoglalják, torlódik a forgalom.

08:15
március 24, 2016
Vágólapra másolva!

Lagzi Lajcsi Mexikóban kezdhet új életet

Egy Mexikóban élő magyar milliárdostól kapott ajánlatot Lagzi Lajcsi, aki a közelmúltban családjával utazott a közép-amerikai országba - írja a Blikk

A lap szerint négy nappal ezelőtt a zenész ügyvédjét telefonon kereste meg a férfi, aki azt ajánlotta, hogy a trombitás egész családjával kitelepülhet hozzá,  biztosít számukra pompás otthont, és elegendő pénzt ahhoz, hogy mindenük meglegyen Mexikóban is. 

08:22
március 24, 2016
Vágólapra másolva!

Amerikaiak lehettek a célpontok Brüsszelben

A brüsszeli merényletek célpontjai részben amerikai állampolgárok lehettek - mondta Devin Nunes.

A képviselőház hírszerzési bizottságának elnöke arra alapozta meggyőződését, hogy

illetve, hogy a keddi merényletek másik célpontja, a Maelbeek metróállomás "az amerikai nagykövetség közelében van".

Rendőrségi szakértők a brüsszeli Zaventem nemzetközi repülőtér megrongálódott utascsarnoka előtt Forrás: MTI/EPA/AP POOL/Geert Vanden Wijngaert
08:24
március 24, 2016
Vágólapra másolva!

Alig változott a forint árfolyama

Fillérekkel változott a forint árfolyama csütörtök reggelig az előző esti kurzusaihoz képest a bankközi devizapiacon.

Az eurót 7 óra tájban 313,27 forinton jegyezték a szerda esti 313,12 forinttal szemben. A svájci frank 20 fillérrel, 287,33 forintra erősödött, a dollár árfolyama nem változott, az amerikai valuta 280,30 forinton forgott.

08:28
március 24, 2016
Vágólapra másolva!

Baleset az 5-ös főúton

Egy busz és egy személyautó karambolozott az 5-ös főúton Kecskemét és Városföld között, a 90. kilométernél - írja az Útinform.

A helyszínelés idejére a fél útpályát lezárták.

08:38
március 24, 2016
Vágólapra másolva!

Obama tangózott Argentínában

Barack Obamát felkérték tangózni Argentínában. Az amerikai elnök azért utazott a dél-amerikai országba, hogy az elmúlt időkben végrehajtott reformokról egyeztessen. Obamát egy Buenos Aires központjában tartott hivatalos vacsorán kérték fel táncolni.

08:42
március 24, 2016
Vágólapra másolva!

Akkumulátorokat gyárthat a Samsung Gödön

Akkumulátorgyár telepítését tervezi a Samsung a Pest megyei Gödre - írja a Magyar Idők.

A koreai cég korábban képcsőgyárat üzemeltetett a telephelyen, és bár az ipari trendek változásával ezzel a tevékenységgel felhagyott, a gyárat megtartotta. 

08:48
március 24, 2016
Vágólapra másolva!

Változik a vonatközlekedés

Változik a vonatközlekedés a húsvéti ünnepek és az óraátállítás miatt - közölte a MÁV.

Vasárnap az ünnepnapi, húsvéthétfőn a vasárnapi, kedden pedig már a munkanapi menetrend szerint közlekednek a vonatok. A vasárnapi óraátállítás csak néhány éjszakai belföldi és nemzetközi szerelvényt érint, ezért nem kell módosítani a menetrendet.

08:57
március 24, 2016
Vágólapra másolva!

Baleset a Ferihegyi gyorsforgalmin

Baleset történt a Ferihegyi repülőtérre vezető gyorsforgalmi úton befelé, a D porta után - írja a BKK. Csak lépésben halad a forgalom.

09:06
március 24, 2016
Vágólapra másolva!

Babos továbbjutott Miamiban

Babos Tímea kétjátszmás szerdai sikerével továbbjutott a miami keménypályás tenisztorna női versenyének első fordulójából.

Babos Tímea továbbjutott Miamiban Forrás: AFP

A világranglistán 49. magyar játékos a honosított amerikai Anna Tatishvilivel csapott össze. A két teniszező első találkozója egy szoros és egy sima szettet hozott.

09:09
március 24, 2016
Vágólapra másolva!

Nagyhét a Fülöp-szigeteken

Fülöp-szigeteki vezeklők ostorral csapkodják a hátukat San Fernandóban, nagycsütörtökön. A húsvétot megelőző nagyböjti héten a vezeklők önostorozással, vagy más módon kínozzák magukat, hogy Jézus Krisztus szenvedését átélve megtisztuljanak bűneiktől Forrás: MTI/EPA/Francis R. Malasig
09:14
március 24, 2016
Vágólapra másolva!

Kamion és teherautó ütközött az M1-esen

Egy kamion és egy tehergépkocsi karambolozott az M1-es főváros felé vezető oldalán, a 26. kilométernél - írja az Útinform. A forgalmat a csomóponton keresztül terelik.

09:27
március 24, 2016
Vágólapra másolva!

Nőhet a brüsszeli halálos áldozatok száma

Tovább nőhet a keddi brüsszeli támadások halálos áldozatainak száma - írja a BBC a belga egészségügyi miniszterre hivatkozva. Maggie de Block azt mondta, hogy körülbelül 300 sebesültet ápolnak, akik közül 61 embernek kritikus az állapota.

09:33
március 24, 2016
Vágólapra másolva!

Nyert a Golden State Warriors és a Spurs

A címvédő Golden State Warriors, valamint a San Antonio Spurs hazai győzelmi sorozata is folytatódott  az NBA alapszakaszának szerdai játéknapján.

Stephen Curry 33, csapattársa, a hét triplát dobó Klay Thompson pedig 32 ponttal járult hozzá a Golden State sikeréhez a Los Angeles Clippers elleni találkozón.

09:37
március 24, 2016
Vágólapra másolva!

Baleset Kispesten

Baleset történt a XIX. kerületben, a Nádasdy utca és a Hunyadi utca kereszteződésében - írja a BKK. Sávlezárásra kell számítani.

09:45
március 24, 2016
Vágólapra másolva!

Bakondi: Hetekig marad a terrorkészültség

és az, hogy milyen további szálai lehetnek - mondta Bakondi György a TV2 Mokka című műsorában.

A miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója szerint ez a nemzetközi együttműködésben zajló folyamat akár egy-két hétig is eltarthat.

TEK-esek a Kossuth téren Fotó: Szabó Gábor - Origo
09:54
március 24, 2016
Vágólapra másolva!

Áder visszaküldte a nok törvényt

Megfontolásra visszaküldte az Országgyűlésnek a nemzeti otthonteremtési közösségekről (nok) szóló törvényt Áder János köztársasági elnök csütörtökön.

A jogszabályt egy hete fogadták el a képviselők a Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető Rogán Antal javaslatára.

09:58
március 24, 2016
Vágólapra másolva!

8 kilométeres dugó az M0-son

Már 8 kilométeres a dugó az M0-s M1-es felé vezető oldalán, mert korábban két autó összeütközött a 34. kilométernél, így csak a leállósáv járható - írja az Útinform.

Kerülni a 31-es főúton vagy az M4-es autóúton lehet.

10:13
március 24, 2016
Vágólapra másolva!

25 697 ponton nyitott a BUX

25 697 ponton nyitott csütörtökön a Budapesti Értéktőzsde részvényindexe (BUX). A szerdai záróértékéhez képest nem változott.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!