A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
2
Bronzérem
1
HUNVég Zsombor
11:20CselgáncsZsombor Veg-Aleksandar Kukolj
HUNMagyarország
12:16ÚszásSzabad 4 x 200m
HUNMagyarország
14:00KézilabdaSpanyolország-Magyarország
HUNHámori Luca
16:18ÖkölvívásAnna Hamori-Marissa Williamson
HUNKovács Richárd
17:38ÖkölvívásRichard Kovacs-Sofiane Oumiha
HUNMagyarország
21:05VízilabdaMagyarország-Japán
NyílNyíl
Vágólapra másolva!
Orbán Viktor mai rádióinterjújában nem került szóba sem a vasárnapi boltzár eltörlése, sem pedig a szerdai tanársztrájk, viszont hosszan beszélt a menekülthelyzetről, németországi tárgyalásairól és az egészségügyi dolgozók béremeléséről. Az Origo percről percre követte a beszélgetést.
Vágólapra másolva!
Cikkünk folyamatosan frissül12 bejegyzés
09:25
április 22, 2016
Vágólapra másolva!

A várható témák

Szinte biztosra vehető, hogy Orbán Viktor rádióinterjújában fontos szerepet kap a migrációs helyzet, a menekültkérdésre adható válaszok és ezen belül Magyarország szerepe és megítélése Európában. A kormányfő biztosan beszél majd a Schengen 2.0 nevű akciótervéről, amit a brüsszeli döntéshozók elé terjeszt.

09:28
április 22, 2016
Vágólapra másolva!

Vasárnapi boltnyitás

A legutóbbi miniszterelnöki rádióinterjú óta a legfontosabb belpolitikai döntés a kiskereskedelmi dolgozók szabad vasárnapjának eltörléséről szóló törvény volt. Korábban a kormány teljes mellszélességgel kiállt a törvény mellett, majd közel ekkora fegyelemmel el is törölte. Orbán Viktor bizonyára beszél majd a lépés okairól is.

09:32
április 22, 2016
Vágólapra másolva!

Sztrájkoló tanárok az iskolákban

A hét legfontosabb belpolitikai eseménye a szerdai tanársztrájk volt. A kormányfő eddig nem értékelte a munkabeszüntetés hatását, lehet, hogy most töri meg a csendet, és tesz gesztust a pedagógusok felé.

09:35
április 22, 2016
Vágólapra másolva!

A Kohl-találkozóval kezdik

Európáról beszéltünk, a német–magyar barátság adta az apropót - mondja a miniszterelnök. Amikor Németországban jár, mindig meglátogatja Kohlt. Merkelre utalva azt mondta, hogy a találkozó harmadik személyt nem érintett.

09:37
április 22, 2016
Vágólapra másolva!

A németek ma azt gondolják, amit mi

Egymással szemben álló álláspont volt migránsügyben Németország és Magyarország között, a németek álláspontja azonban közben megváltozott, ma ugyanazt mondják, mint mi, és a külső határok megvédésére helyezik a hangsúlyt.

09:39
április 22, 2016
Vágólapra másolva!

A kvóták ügye még nincs lezárva

A kvótaügy nem arról szól, hogy engedjünk be bárkit is, hanem az, hogy mi legyen azokkal, akiket már beengedtek. Az ő szétosztásukról folyik a vita. Mi lezártuk ugyan a balkáni útvonalat, de ismét feléledt a probléma Olaszország tengeri határainál, ott még jöhetnek menekültek. 

09:42
április 22, 2016
Vágólapra másolva!

A schengeni tagság kötelezettségekkel jár

Aki tagja a schengeni rendszernek, élvezi annak előnyeit, annak vállalnia kell az ezzel járó kötelezettségeket is, meg kell védenie a schengeni határokat. Vagy megvédi maga, vagy átadja a határvédelmet az unió közös határvédelmének, vagy kilép Schengenből - ez a magyar álláspont.

09:45
április 22, 2016
Vágólapra másolva!

Meg kell állítani Brüsszelt és a baloldalt

Európán kívül, Afrika területén kell lefolytatni a menekülteket érintő eljárásokat. Ha van befogadó ország, akkor onnan, az eljárás lefolytatása után jöhessen - ez lenne a kívánatos. Brüsszel és a magyar baloldal között teljes az összhang, be akarnak hozni sok millió embert az országba. Ez Orbán szerint agyrém, lehetetlenség. Nemcsak Brüsszelt, de így a magyar baloldalt is meg kell állítani. A kormány álláspontja az, hogy ezt a kérdést a népszavazással kell lezárni. Miért nem azon dolgozunk inkább, hogy a saját gyerekeinknek adjunk munkát? 

09:47
április 22, 2016
Vágólapra másolva!

A Nyugat buborékban él

Nyugaton a magyar álláspontot önzésnek, érzéketlenségnek tekintik, még esetleg rasszizmust is belelátnak. A Nyugat egy buborékban él, és aki a fő áramtól eltérő eszméket vall, azt ledorongolják - mondta a miniszterelnök.

09:50
április 22, 2016
Vágólapra másolva!

Megállapodás a Deutche Telekommal

Találkozott a Deutche Telekom vezetőivel - mondta Orbán Viktor -, a világ nagy átalakulás előtt van, a digitalizáció az élet minden területét érinti, sok mindent átalakít majd, jó lenne, ha nem tárgyai, hanem alakítói, szereplői lennénk ennek az átalakításnak. Magyarország erejét nem a mérete, hanem a szellemisége, gyorsasága, nyitottsága adja. 2018-ra a cégeknél is és a háztartásoknál is a szélessávú internetelérés 100 százalékos legyen - ez a cél, ebben állapodtak meg a Deutche Telekommal.

09:54
április 22, 2016
Vágólapra másolva!

Jó lett a büdzsé, hasít a gazdaság

A jövő évi büdzsében 130 milliárdos többlet áll az oktatás rendelkezésére. A miniszterelnök szerint jó költségvetés készült 2017-re. 2010-ben milliárdok mentek el arra, hogy megmentsék az országot az összeomlástól. 2013-tól azonban új szakasz kezdődött, minden évben lehetett egy lépést előre tenni, és ez folytatódik. Egy felívelő korszakban vagyunk, nőnek a bérek, 25 éve soha nem dolgozott annyi ember, mint most, és közben visszafizettük az adósságot az IMF-nek, csökkentették a szegények számát, és csökkentik a legfontosabb élelmiszerek áfáját - mondta a kormányfő.

09:57
április 22, 2016
Vágólapra másolva!

Az egészségügy örök vitatéma

Az adócsökkentés és az otthonteremtés költségvetése lesz a 2017-es, és még így is jut többletpénz az egészségügyre és az oktatásra - mondta Orbán Viktor. Az, hogy milyen állapotban van az egészségügy, örök vitatéma. Nyugat-Európában sokkal magasabb béreket kapnak az orvosok és az ápolók. Itt is magasabb bérekre van szükség. Szerinte folyamatos bérfejlesztésre van szükség. Azt, hogy eltűnnek a különbségek, nem tudja vállalni, de mindent meg fognak tenni, amit lehet, hogy a különbség csökkenjen, és meginduljon a felzárkózás - tette hozzá.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!