A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
2
Bronzérem
1
HUNVég Zsombor
12:10CselgáncsNikoloz Sherazadishvili-Zsombor Veg
HUNMagyarország
12:16ÚszásSzabad 4 x 200m
HUNMagyarország
14:00KézilabdaSpanyolország-Magyarország
HUNHámori Luca
16:18ÖkölvívásAnna Hamori-Marissa Williamson
HUNKovács Richárd
17:38ÖkölvívásRichard Kovacs-Sofiane Oumiha
HUNMagyarország
21:05VízilabdaMagyarország-Japán
NyílNyíl
Vágólapra másolva!
Noha Nagy-Britannia nem az unióban maradása mellett tette le a voksát, a magyar kormányfőt nem érte váratlanul a brexitszavazás eredménye, felelős politikusként felkészült erre az eshetőségre is. Orbán Viktor pénteki rádióinterjújában azt mondta: a brit választók döntésének legfontosabb tanulsága, hogy Brüsszelnek változtatnia kell politikáján, és meg kell hallania az emberek hangját.
Vágólapra másolva!
Cikkünk folyamatosan frissül16 bejegyzés
09:25
június 24, 2016
Vágólapra másolva!

A várható témák

A miniszterelnök rádióinterjúinak nyitótémája hónapok óta a migrációs helyzet értékelése volt, ma viszont minden bizonnyal a brexitnépszavazás eredményét fogja elsőként kommentálni. A brit választók ugyanis úgy döntöttek, hogy országuk lépjen ki az Európai Unióból. Orbán Viktor még a szavazás előtt adott interjút a Bildnek. Ebben azt mondta: a referendum eredményétől függetlenül alapvető uniós reformokra van szükség.

09:28
június 24, 2016
Vágólapra másolva!

Magyarország is referendumra készül

Bár a köztársasági elnök még nem tűzte ki a magyar népszavazás időpontját, az már biztos, hogy lesz referendum a kötelező betelepítési kvótákról. Orbán Viktor valószínűleg ismét elmondja, miért és mennyire fontos az EU-magyar kapcsolatokban a szavazás eredménye.

09:30
június 24, 2016
Vágólapra másolva!

Rögtön kezdődik

Orbán Viktor már a stúdióban, rögtön kezdődik a beszélgetés.

09:37
június 24, 2016
Vágólapra másolva!

A politika a lehetőségek művészete

Az európai vezetőkről nem mindig van jó véleményük az embereknek, de van eszük, ezért mindenki időben végiggondolta, mi lesz, ha mennek vagy maradnak a britek. A piac a mában él, a politika a jövőben,  ezért minden felelős vezetőnek, így nekem is van elképzelésem arról, hogy mi fog történni - mondta Orbán Viktor. A kormányfő szerint fontos, hogy a megfelelő sorrendben válaszoljunk a kérdésekre.

09:39
június 24, 2016
Vágólapra másolva!

A döntés tisztelete

Minden nemzetnek joga van ahhoz, hogy a saját sorsáról döntsön - ez a legfontosabb - mondta Orbán Viktor. Meg kell vizsgálni, hogy melyek voltak a meghatározó témák, amik a brit döntést befolyásolták. A magyar kormányfő szerint a legfontosabb téma a migráció, a bevándorlás kézben tartása volt.

09:39
június 24, 2016
Vágólapra másolva!

A tanulság

Brüsszelnek meg kell hallania az emberek hangját - ez a brit referendum legfontosabb üzenete - mondta Orbán Viktor.

09:41
június 24, 2016
Vágólapra másolva!

Miért van benn Magyarország az EU-ban?

Hiszünk az Európai Unióban, Magyarország ezért tag, de vannak kérdések - főleg a bevándorlás -, amiben Brüsszel nem tudott megfelelő válaszokat adni - fogalmazott Orbán Viktor. Ide vezethető vissza, hogy Nagy-Britanniában az emberek többsége a kilépésről döntött.

09:42
június 24, 2016
Vágólapra másolva!

Felelősök

Egyelőre nem lehet személyi felelősökről beszélni, most különböző csoportosulásokban egyeztetnek az EU tagállamai, ezek döntéseit nem érdemes megelőzni.

09:43
június 24, 2016
Vágólapra másolva!

A védelem a legfontosabb

Minden nemzetnek meg kell védenie a saját határait, különösen, ha azok egybeesnek az Európai Unió külső határaival - fogalmazott Orbán Viktor. Mi magyarok akarjuk, ezért meg is fogjuk magunkat védeni.

09:45
június 24, 2016
Vágólapra másolva!

Értelmes kampány lesz

A balliberális oldal meg akarta fúrni a kötelező betelepítési kvóta elleni népszavazást, de a bírói fórumok a demokráciát erősítették, amikor a referendum lehetőségéről döntöttek - mondta a kormányfő, aki szerint értelmes kampányt lehet majd folytatni a kérdésről.

09:46
június 24, 2016
Vágólapra másolva!

Schengen 2.0

Napirenden szerepel, de nincs még döntés a Schengen 2.0 javaslatcsomagról, ezért vannak még rések az EU határrendszerén, de ez nem érint magyar területet, a magyar határvédelem szilárd lábakon áll.

09:50
június 24, 2016
Vágólapra másolva!

Takarékok átalakítása

Spéder Zoltán kapcsán nincs szó semmilyen személyes bizalmi kérdésről - mondta Orbán Viktor. A takarékszövetkezetek átalakításával foglalkozni kellett, mert azok nem öltönyös, gazdag emberek, hanem hétköznapi emberek tulajdonában vannak. A takarékszövetkezeti rendszerben történtek visszaélések, a bajok mértéke pedig akkora volt, hogy a kormánynak közbe kellett lépnie. Meghirdettük a szövetkezetek újjászervezését, ami egy szép szakmai munka volt. A szerencsétlenséget az okozza, hogy a pozitív folyamat összeépült egy Posta és FHB körüli üggyel. A jogi eljárások erősödtek most fel, a kétségek tisztázása zajlik jelenleg.

09:52
június 24, 2016
Vágólapra másolva!

Rogán-Portik-vita

Nem beszéltem Rogán Antallal arról, hogy egy bűnöző őt megvádolta valamivel. Miniszterelnökként nem vagyok hajlandó egy elítélt bűnöző véleményével, szavaival foglalkozni - mondta Orbán Viktor.

09:54
június 24, 2016
Vágólapra másolva!

Le a kalappal

A foci az elegánsan harcolók sportja. Aki itt helytáll, az valaki, különösen, ha többször is helytáll. A magyar játékosok mögé is kell nézni, azokra az emberekre, akik ezeket a labdarúgókat kinevelték, a hátteret biztosították. Amikor kalapot emelünk az Eb-n szereplő játékosok előtt, tisztelettel kell adóznunk a hátteret biztosítók előtt is. 

09:56
június 24, 2016
Vágólapra másolva!

Visszakapaszkodni nehezebb

A libalegelőről nem lehet azonnal a világ vezető stadionjaiba visszatérni, ha kiestünk a nemzetközi vérkeringésből. Sok kitartó munka kell ehhez. Tudnunk kell, hogy kik vagyunk, honnan jöttünk, és mennyi munka van még előttünk. A mértéktartás erényét kell szem előtt tartanunk, de a futballban bármi megtörténhet. Ebben érdemes hinnünk - mondta Orbán Viktor.

09:58
június 24, 2016
Vágólapra másolva!

Van tehetségünk a sporthoz

Orbán Viktor miniszterelnök a Kossuth rádió stúdiójában Forrás: MTI/Koszticsák Szilárd

Egy látomásos élményben van részünk a foci-Eb kapcsán. Ez kívül áll időn, téren, ami nagyszerű dolog, ez a sport különlegessége. A magyaroknak szerencsére sok sporthoz van érzékük, de fontos, hogy nemzeti ügyként kezeljük, nem süllyedhet a pártpolitikák mocsarába - mondta a kormányfő.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!