A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
2
Ezüstérem
2
Bronzérem
2
Vágólapra másolva!
Orbán Viktor miniszterelnök ismét élő interjút ad a Kossuth rádió 180 perc című műsorában. Az Origo percről percre követte a beszélgetést, ami nagyrészt a jövő évi költségvetésről szólt.
Vágólapra másolva!
Cikkünk folyamatosan frissül12 bejegyzés
09:35
június 08, 2018
Vágólapra másolva!

A költségvetésről

Masszív és földrengésbiztos költségvetést állítottunk össze. Van lehetőség benne a növekedésre, ha meg tudjuk védeni a gazdaságot - mondta rádióinterjújában Orbán Viktor miniszterelnök.

09:37
június 08, 2018
Vágólapra másolva!

Annyit költsünk, amennyink van

1,8%-os többletkiadással tervez a jövő évi költségvetés, ami kevesebb ugyan a megengedettnél, de a működés tekintetében ez egy nullás költségvetés. A hiányt a létrehozandó beruházások teszik ki, vagyis hosszú távon jól járunk majd vele.

A korábbi kormányok lényegesen nagyobb hiányokkal vittek végig egy-egy évet, de lehetséges, hogy újabb gazdasági válság jön, amit stabil költségvetéssel és stabil gazdasággal lehet kibírni.

09:39
június 08, 2018
Vágólapra másolva!

Másképp kell terveznünk

Ha csak annyit termelne Magyarország, mint amennyit fogyaszt, nem élhetnénk a mai életszínvonalunkon. Világszínvonalú munkásaink és áruink vannak. A többletből a magyar gazdaságnak komoly erőforrása keletkezik, viszont a világgazdasági mozgások bennünket jobban érintenek, mint egy szinte csak belső piacra termelő országot. Ezért másképp kell terveznünk egy-egy költségvetést.

09:41
június 08, 2018
Vágólapra másolva!

Nem lesz már olcsó pénz

Megindult a nemzetközi kamatok emelkedése, vagyis drágábban vehetünk majd fel hitelt, mint eddig, ezért fontos, hogy a lehető legkevesebb legyen az ország eladósodottsága. 

Kereskedelmi háború bontakozik ki a világban, ami bennünket kedvezőtlenül érint. Még nincs vihar, de felhők vannak az égen, amikből akár válság is lehet. Felelősen kell gazdálkodni, ezért kell megfontolt költségvetést alkotni, jelentős tartalékokkal.

09:43
június 08, 2018
Vágólapra másolva!

A céljaink változatlanok

Magyarországnak világos céljai vannak, ezek mentén áll össze a gazdaságpolitika. A biztonság, a növekedés, a gyermeket nevelő családok támogatása és a munkahelyteremtés változatlan cél.

2010 előtt az volt a szokás, hogy a választás előtt tönkrevágták a költségvetést. Mi ezt a módszert sosem követtük. Nem a pártok, hanem az emberek érdekeit kell képviselnie egy költségvetésnek.

09:44
június 08, 2018
Vágólapra másolva!

Kemény fiúk

Európában megjelentek a kemény fiúk a politikában, ezt látom Ausztriában és Olaszországban is. 

09:47
június 08, 2018
Vágólapra másolva!

Nem ugyanaz a súlycsoport

Viselkedjünk úgy, ahogy egy 1000 éves, magára büszke ország polgárainak illik! Kevés ilyen ország van Európában, ugyanakkor nem szabad átesnünk a ló másik oldalára. Nem lehet Magyarországot és Olaszországot egy lapon említeni, ha politikai súlyról van szó. Kellő szerénységgel kell alakítani a kapcsolatainkat.

09:48
június 08, 2018
Vágólapra másolva!

Ki kell vinni a migránsokat

Olaszország azt mondta, hogy véget kell vetni a migrációnak, a migránsokat ki kell szállítani Európából. Magyarország ezt támogatja, ahogy a V4-ek is.

09:50
június 08, 2018
Vágólapra másolva!

Két hét múlva uniós csúcs

A bevándorlás-/migrációkonfliktusról az elején láttuk, hogy bele kell állni, mert mostanra jó néhány ország megváltoztatta kezdeti álláspontját. Magyarország az első perctől kezdve egyértelmű álláspontot fogalmazott meg - még úgy is, hogy az szembement az európai elit politikával. Két hét múlva, az uniós csúcson újabb komoly döntések születnek.

09:53
június 08, 2018
Vágólapra másolva!

Magyarország a Balkán kapuja

Elemi érdekünk, hogy Szerbia erős és stabil szomszédunk legyen, ezért is fontos, hogy közös jövőben gondolkodjunk. Támogatjuk az uniós törekvéseiket, a határvédelmet, a gázellátásukat. Igyekszünk megbízható, baráti országként kapcsolatot ápolni velük.

Ugyanilyen fontos számunkra Macedónia. Látjuk a jelét annak, hogy az őket érő migrációs nyomás ismét nagyobb, ezért segítenünk kell őket.

09:55
június 08, 2018
Vágólapra másolva!

Nyílt sisakkal

Nyílt sisakkal kell játszani a Soros-hálózat ellen, így van esélyünk Soros György és a hadserege ellen. Nyíltan be kell vallani a célokat. Ők bevándorlást, népességcserét akarnak, mert abból nagy profitot remélnek. Ők egy multikulturális Európában hisznek, mi egy keresztényben. Nem gondoljuk, hogy tökéletesek lennénk, de jók vagyunk, ahogy vagyunk. Kitartunk az európai életmódunk mellett, és nem akarunk keveredni másokkal.

10:00
június 08, 2018
Vágólapra másolva!

Magyarország az első

Egy alkotmánymódosítás és egy Btk-módosítás szerepel a parlament előtt. Kimondjuk, hogy idegen népesség Magyarországra telepítése tilos, és kimondjuk, hogy az illegális bevándorlás támogatása, szervezése tilos. 

Kimondjuk az identitás védelmét, kimondunk néhány elvet, ami a saját kultúránkat védi. Ha már hozzányúlunk az alkotmányhoz, megtesszük benne a módosítást a magánélet védelmére és a közigazgatási bíróságok felállítására is.

Ősszel elkezdődik egy 1-1,5 éves alkotmányrevízió, amiben felmérjük az alkotmány módosítandó, átértékelendő részeit.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!