Soros-Sargentini jelentés: Visszautasítják Magyarország megtámadását

Események

Sargentini Soros
Vágólapra másolva!
Elkezdődött a Parlamentben a Soros-Sargentini jelentést elutasító kormánypárti határozat vitája. Október második hetében aztán várhatóan már szavazhatnak is a javaslatról a képviselők. Gulyás Gergely, a Miniszterelnökség vezetője és Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője Magyarország szuverenitásának megvédéséről és a Magyarországgal szembeni rágalmak visszautasításáról címmel nyújtotta be a javaslatot. A kormány többek között ezzel a lépéssel reagált a politikai nyomásgyakorlás céljából született Soros-Sargentini jelentésre. A hazugságoktól hemzsegő jelentést még szeptemberben egyértelmű csalással fogadta el az Európai Parlament, azt gyakorlatilag Soros György szövetségesei mondták tollba.
Vágólapra másolva!
Cikkünk folyamatosan frissül87 bejegyzés
12:18
október 03, 2018
Vágólapra másolva!

Gulyás Gergely és Kocsis Máté adta be a javaslatot

Szerdán délelőtt kezdik el a Soros-Sargentini jelentést elutasító kormánypárti határozat vitáját a képviselők. Október második hetében aztán várhatóan már szavazhatnak is a javaslatról a képviselők. Gulyás Gergely, a Miniszterelnökség vezetője és Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője Magyarország szuverenitásának megvédéséről és a Magyarországgal szembeni rágalmak visszautasításáról címmel nyújtotta be a javaslatot. A kormány többek között ezzel a lépéssel reagált a politikai nyomásgyakorlás céljából született Soros-Sargentini jelentésre. A hazugságoktól hemzsegő jelentést még szeptemberben egyértelmű csalással fogadta el az Európai Parlament, azt gyakorlatilag Soros György szövetségesei mondták tollba.

12:24
október 03, 2018
Vágólapra másolva!

Az európai bírósághoz fordult a kormány

A válogatott hazugságoktól és valótlanságoktól hemzsegő Soros-Sargentini jelentést szeptember 12-én fogadta el az Európai Parlament meglehetősen vitatott jogi körülmények között. A szavazáson nem vették figyelembe a tartózkodó szavazatokat, ezért a kormány az európai bírósághoz fordult, hogy érvénytelenítse a voksolás eredményét. Ha a tartózkodó szavazatokat figyelembe vették volna, nem lett volna meg a kétharmados támogatottsága a jelentésnek.

12:28
október 03, 2018
Vágólapra másolva!

A bevándorlás miatt támadják Magyarországot Soros emberei

Judith Sargentini a Soros-hálózat megbízható tagjaként, megbízója kérését teljesítve fogalmazta meg a jelentést, melyet végül az Európai Parlament durva csalással fogadott el. Ezt szépen megmutatják a zöldpárti EP-képviselő Magyarországgal szembeni felszólalásai is. Egyrészt jól láthatóan a hazai Soros-katonák által megfogalmazott hazug vádakat harsogja maga is minden alkalommal, másrészt Sargentini támadásai onnantól váltak igazán agresszívvá és intenzívvé, miután a magyar kormány szembement gazdája, Soros György akaratával, és a határzárral megállította a bevándorlást.

12:33
október 03, 2018
Vágólapra másolva!

Kilépett két képviselő az LMP-ből

Kezdődik a szerdai ülés. Bejelentették, hogy kilépett az LMP-ből Szél Bernadett és Szabó Szabolcs, így a frakció létszáma hat főre csökkent. 

12:36
október 03, 2018
Vágólapra másolva!

Gulyás: Ezek a legrosszabb bolsevik hagyományok

Gulyás Gergely, a Miniszterelnökség vezetője kezd. A politikus emlékeztetett arra, hogy 2013-ban a Tavares-jelentés esetében is tárgyalt már egy határozattervezetet az Országgyűlés. Sokadjára látjuk, hogy a legrosszabb bolsevik hagyományokat idézve lép fel az Európai Parlament Magyarországgal szemben olyan témákban, amik nem tartoznak az unió hatáskörébe. A mostani eljárás abban is különbözik a korábbiaktól, hogy maga az elfogadás is jogtalan volt. 

12:39
október 03, 2018
Vágólapra másolva!

Valótlan állítások halmaza

A magyar kormány döntött arról, hogy bíróságon támadja meg a határozatot, mert annak elfogadása jogtalan volt - mondta Gulyás. A miniszter közölte, hogy a Soros-Sargentini jelentés részben valótlan állításokat tartalmaz, részben olyan ügyeket hoz felszínre, amiben a magyar kormány már megállapodott a bizottsággal. Gulyás kiemelte, hogy a magyar választási rendszerrel szemben korábban nem fogalmazott meg kritikát az EB. 

12:42
október 03, 2018
Vágólapra másolva!

Ennek alapján nincs értelme tárgyalni az Európai Bizottsággal

Gulyás Gergely szólt arról is, hogy az igazságszolgáltatás ügyében valóban voltak viták az EB-vel, de ezeket a kérdéseket lezárták már, és a hazai szabályozás összhangban áll az uniós joggal. Mindezek a példák azt mutatják, hogy nincs értelme tárgyalni az EB-vel, hiszen ez nem akadálya annak, hogy néhány év múlva politikai vádként előhozzák a korábban lezárt kérdéseket. A médiatörvényről azt mondta, hogy abban az esetben megállapodtak a bizottsággal. 

12:46
október 03, 2018
Vágólapra másolva!

Az ellenzék miatt nem sikerült módosítani a kritizált törvényen

Gulyás Gergely arról is beszélt, hogy a vallásszabadság esetében pont a magyar ellenzék miatt nem sikerült elfogadni az egyházügyi törvény módosítását.  

12:49
október 03, 2018
Vágólapra másolva!

Gulyás: El akarják ítélni a bevándorlásellenes magyar kormányt

A Miniszterelnökség vezetője a hazai kisebbségeket érintő megjegyzések esetében elmondta, pont Hollandia és Franciaország az az ország, ami a legkevesebb kritikát fogalmazhatja meg. Ez egy bevándorláspárti jelentés, és azért készült, hogy elítélje a magyar kormányt, hogy védi Európa határait - tette hozzá. Minden országnak joga van a bevándorlás kérdésében a lisszaboni szerződés alapján arról nemzeti hatáskörben dönteni - mondta Gulyás. 

12:52
október 03, 2018
Vágólapra másolva!

Intoleráns dokumentum a Soros-Sargentini jelentés

Gulyás Gergely arról is beszélt, hogy az EU-nak nem az a célja, hogy szétverje azt az intézményrendszert, ami a rendszerváltás után intézményesült. A Miniszterelnökség vezetője szerint a jelentés egy intoleráns dokumentum, mivel aki szerint a bevándorlás kérdésében egységes európai álláspontot lehet kialakítani, az szétveri a közösséget. A magyar kormány a szerződések alapján kíván eljárni, és visszautasítja a jelentést. 

12:55
október 03, 2018
Vágólapra másolva!

Durva támadás a magyar önrendelkezés ellen

A kormány nevében Dömötör Csaba, a Miniszterelnökség politikai államtitkára válaszol. A jelentés a legdurvább támadás a magyar önrendelkezés ellen, ez a vita nem a magyar kormányról szól, hanem a nyílt és zárt társadalom filozófiájáról. A jelentés maga is bevallja, hogy túlterjeszkedik az uniós hatáskörökön - tette hozzá. A jelentés előterjesztőjét teljesen hidegen hagyta, hogy a kormány 108 oldalban válaszolt a kritikákra. Csoda, hogy nem szakadt le a strasbourgi plafon - mondta az államtitkár. 

12:59
október 03, 2018
Vágólapra másolva!

Szégyenteljes ellenzéki magatartás

Dömötör Csaba felhívta a figyelmet arra, hogy a jelentés védelmébe vette az elítélt Ahmed H.-t. A jelentés azért támadja Magyarországot, mert rámutatott arra, hogy a bevándorlás és a terrorizmus között összefüggés van. A magyar ellenzék szégyenteljes magatartást folytat, mivel ünneplik azt a dokumentumot, ami elítéli Magyarországot. Dömötör felhívta a figyelmet arra is, hogy az ellenzék korábban álproblémának tartotta a bevándorlást és támogatták a kötelező kvótát.  

12:59
október 03, 2018
Vágólapra másolva!

Megjött Gyurcsány is

Időközben megérkezett Gyurcsány Ferenc bukott miniszterelnök is. 

13:02
október 03, 2018
Vágólapra másolva!

Egyértelmű üzenetet küldött a magyar nép

Dömötör arról is beszélt, hogy mivel az EP-ben többségében vannak a bevándorláspárti erők, ezért akarják még most áterőltetni a bevándorláspárti javaslatokat. A magyar nép már egyértelmű üzenetet küldött a mögöttünk hagyott országgyűlési választáson és népszavazáson. A kormány támogatja, hogy nagyon erős üzenetet küldjön az Országgyűlés. 

13:05
október 03, 2018
Vágólapra másolva!

Kocsis: Az EP-választások középpontjában a bevándorlás lesz

Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője arról beszélt, hogy a mostani jelentés a korábbi balliberális kormány kritikája lehetett volna, mégis a mostani kormányt vádolják. Az európai politikai világban az elmúlt években a bevándorlás került a középpontba, ami a tagállami választásokat is meghatározta az elmúlt időszakban. Az EP-választások középpontjában is a bevándorlás lesz - tette hozzá. 

13:07
október 03, 2018
Vágólapra másolva!

Kocsis Máté: Politikai támadás érte Magyarországot

Az EP célja, hogy megbüntesse azokat az országokat, akik más véleményt képviselnek a bevándorlás ügyében, mint a jelenlegit többség. Politikai támadás érte Magyarországot - mondta Kocsis Máté. Nem nehéz észrevenni, hogy a bizottság Magyarországot és Lengyelországot vette célkeresztbe, akik a legélesebb kritizálói a brüsszeli bevándorlásbarát politikának. 

13:11
október 03, 2018
Vágólapra másolva!

Határvédelem: A bevándorlás megszervezésére készül Brüsszel

A Fidesz frakcióvezetője felhívta a figyelmet arra, hogy a legújabb határvédelmi javaslatok egyértelműen a bevándorlásszervezés mellett állnak, és ezt vissza kell utasítania a parlamentnek. Az EP olyan megállapításokat tesz, amit a magyar parlament saját hatáskörében, demokratikus legitimáció mellett hozott meg. Kocsis Máté elmondta, hogy nem érti, az ellenzék miért nem támogatja a határok megvédését és a keresztény kultúra megőrzését. 

13:16
október 03, 2018
Vágólapra másolva!

Miért nem támogatják, hogy a kormány kiáll a határvédelem mellett?

Kocsis Máté külön felhívta a figyelmet arra, hogy pont a balliberális kormányzás alatt jöttek létre neonáci szervezetek és voltak neonáci felvonulások, és volt aktív a Magyar Gárda. A Fidesz frakcióvezetője elmondta az EP bevándorláspárti többsége fogadta el a jelentést. Mi a nem támogatható abban, hogy a magyar kormány kiáll a határ védelme mellett? - tette föl a kérdést Kocsis Máté az ellenzéknek. A politikus felhívta a figyelmet arra, hogy az ellenzék éppen azért nem támogatja a határozati javaslatot, mert külföldről dédelgeti a politikai álmait. 

13:18
október 03, 2018
Vágólapra másolva!

Vajon meghallják-e az európai kormányok az európai emberek szavát

Kocsis Máté bízik benne, hogy az európai kormányok végre meghallják az emberek szavát. 

13:22
október 03, 2018
Vágólapra másolva!

Gyöngyösi Márton álvitát lát

Gyöngyösi Márton, a Jobbik frakcióvezetője következik. Szerinte Sargentini szélsőbaloldali szellemben írta meg a jelentését, bár úgy látja álvita az egész. A jobbikos képviselő áldialógusnak és figyelemelterelésnek nevezte az ügyet, és nem a migrációról szól a jelentés.

13:24
október 03, 2018
Vágólapra másolva!

Óriási logikai buktában a Jobbik

Gyöngyösi szerint ők nem támogatták a jelentést, mert tartózkodtak az EP-szavazáson. Ezzel a logikai ellentmondással sikerült ismét előrukkolnia a Jobbik frakcióvezetőjének.

13:29
október 03, 2018
Vágólapra másolva!

Tovább magyarázkodik Gyöngyösi

Gyöngyösi továbbra is próbálja valahogyan elmagyarázni, hogy az általuk leadott tartózkodó szavazat nem a Soros-Sargentini jelentés támogatását jelentette. 

13:32
október 03, 2018
Vágólapra másolva!

Nyugodj meg - így válaszoltak a jobbikos frakcióvezetőnek

Gyöngyösi Márton hülyegyereknek nevezte a kormánypárti politikusokat, akik csak annyit válaszoltak erre, hogy "nyugodj meg". 

13:37
október 03, 2018
Vágólapra másolva!

Nacsa: Brüsszel érdekeit képviseli a magyar ellenzék

Nacsa Lőrinc, a KDNP vezérszónoka arról beszélt, hogy a magyar emberek döntöttek arról, hogy nem kérnek a bevándorlásból. Míg a Fidesz-KDNP kiállt a bevándorlás ellen, addig az ellenzék ezt nem tette meg. A mi politikai közösségünk a magyar érdekeket képviseli Brüsszelben, míg a magyar ellenzék Brüsszel érdekeit Magyarországon - mondta a politikus. 

13:41
október 03, 2018
Vágólapra másolva!

Nagyon kemény kritikát kapott a Jobbik

Nacsa beszélt arról is, hogy Ujhelyi István korábban arról beszélt, hogy nem fogja soha megszavazni a hetes cikkelyt, ehhez képest most támogatta a jelentést. A Jobbik a tartózkodással segítette, hogy a jelentés átmenjen, sunyítottak és lapítottak. Bana Tibor jobbikos képviselő azzal érvelt a bizottsági vitában, hogy tartalmi problémái vannak a jelentéssel - hívta fel a figyelmet Nacsa. 

13:43
október 03, 2018
Vágólapra másolva!

Kicsinyes bosszú a Soros-Sargentini jelentés

A KDNP politikusa szerint egy kicsinyes bosszú a Sargentini-jelentés. Az európai intézményekben masszív többségben vannak a bevándorláspárti politikusok, akik bosszút álltak Magyarországon - mondta Nacsa Lőrinc. Az ellenzék korrigálhatja a politikáját a határozati szavazáson, és végre a magyar érdekek mellé állhat - zárta a politikus. 

13:48
október 03, 2018
Vágólapra másolva!

Vejkey: A migránsok nem is akarnak beilleszkedni az európai társadalomba

Vejkey Imre, a KDNP politikusa szerint az ellenzék egy hangos kisebbség. Nem kérünk a gondolatrendőrségből sem - tette hozzá. Vejkey szerint egyre erősebb a muszlim invázió, és lassan ott tartunk, hogy a migránsok nem is akarnak beilleszkedni az európai társadalmakba, és rögtön párhuzamos társadalmakat akarnak létrehozni. Mindez azzal a következménnyel jár, hogy Brüsszel szándékosan szétzilálja a keresztény közösségeket - mondta Vejkey. 

13:50
október 03, 2018
Vágólapra másolva!

"Büszkék vagyunk arra, hogy támadnak minket"

Vejkey Imre közölte, hogy büszkék arra, hogy támadják őket. A mi jövőnk a keresztény-nemzeti Magyarország jövője - tette hozzá. 

13:55
október 03, 2018
Vágólapra másolva!

Európai együttműködést akar migrációügyben az MSZP

Tóth Bertalan, az MSZP frakcióvezetője szerint ők a magyar valóságról akarnak beszélni. Soha nem mondtuk azt, hogy bevándorlóországgá akarjuk tenni Magyarországot, és pont - tette hozzá. Csak európai együttműködéssel lehet megoldani a migrációs válságot - vélte az MSZP politikusa. 

13:59
október 03, 2018
Vágólapra másolva!

Gyurcsány Ferenc már nagyon készül egy beszéddel

Gyurcsány Ferenc felszólalásra készül, ami sokkal érdekesebb, mint Tóth Bertalan beszéde.

14:04
október 03, 2018
Vágólapra másolva!

Molnár Zsolt lelkesíti a szoci képviselőket

Tóth Bertalan beszéde nem túlságosan izgalmas, gyakorlatilag mindenki csöndben ül az ülésteremben, csak Molnár Zsolt, az MSZP képviselője ösztönzi tapsolásra frakciótársait.  

14:06
október 03, 2018
Vágólapra másolva!

Gyurcsány a porondon

Gyurcsány következik. 

14:08
október 03, 2018
Vágólapra másolva!

Gyávaságról beszél a bukott miniszterelnök

Gyurcsány szerint hazug és aljas a határozati javaslat. A DK elnöke szerint a Sargentini-jelentés a magyar kormány politikáját kritizálja. A bukott miniszterelnök szerint a kormány gyáva. 

14:12
október 03, 2018
Vágólapra másolva!

Gyurcsány szerint nem a legfontosabb kérdés a bevándorlás

Gyurcsány Ferenc szerint nem a legfontosabb kérdés a bevándorlás ügye. Milyen Európát képzelünk el - ez a vita fő tárgya a DK frakcióvezetője szerint. Tiszta közéletről, tiszteletről és korrupciómentességről beszél Gyurcsány. 

14:17
október 03, 2018
Vágólapra másolva!

Semleges államot akar a DK elnöke

Gyurcsány Ferenc semleges államot szeretne, amiben az egyház és állam egymástól elválasztva működik. 

14:22
október 03, 2018
Vágólapra másolva!

Ujhelyi megtapsolta Gyurcsányt

Gyurcsány Ferenc arról is beszélt, hogy a kormányzás értékelését nem a hatalmon töltött idő, hanem a kormányzás eredményei határozzák meg. Gyurcsány beszédét Ujhelyi István is megtapsolta. 

14:27
október 03, 2018
Vágólapra másolva!

Az LMP is a magyarázkodásba menekült

Keresztes László Lóránt, az LMP frakcióvezetője a Jobbikhoz hasonlóan próbálja megmagyarázni, hogy miért nem támogatták a Sargentini-jelentést, miközben a képvisleőjük nem szavazott. 

14:30
október 03, 2018
Vágólapra másolva!

LMP-DK-csörte a falak között

Az LMP frakcióvezetője közölte, hogy a határvédelem valóban fontos, majd egy picit ekézte a DK-t. Gréczy Zsolt mindezt szóvá is tette. 

14:35
október 03, 2018
Vágólapra másolva!

Visszatért a fogyatkozó LMP a szokásos mederbe

Keresztes László a jelentés helyett kampányolni kezdett, és a szokásos ellenzéki paneleket puffogtatja, hogy miért rossz a kormányzás. 

14:38
október 03, 2018
Vágólapra másolva!

Még saját frakciótársai sem kíváncsiak Szabó Tímeára

Szabó Tímea, a Párbeszéd politikusa beszél. Ötfős frakciójából csak Kocsis-Cake Olivio kíváncsi rá. Mellár Tamás, Tordai Bence és Burány Sándor úgy tűnik, otthon maradt.  

14:44
október 03, 2018
Vágólapra másolva!

Unalomba fulladt a Párbeszéd vezérszónokának a felszólalása is

Szabó Tímea sem tudott kilépni a szerepéből, és gyakorlatilag a választási programjukat olvassa fel. 

14:50
október 03, 2018
Vágólapra másolva!

Sokan távoztak az ülésteremből

Az ellenzéki frakciók tagjainak a jelentős része távozott az ülésteremből. 

14:52
október 03, 2018
Vágólapra másolva!

Vége a vezérszónoki felszólalásoknak

Vége a vezérszónoki felszólalásoknak. 

14:55
október 03, 2018
Vágólapra másolva!

Bősz Anett szerint sem a bevándorlásról kell beszélni

Bősz Anett, a Liberálisok független képviselője szólhatott hozzá először a vitához. A képviselő szerint nem a bevándorlásról, hanem a jogállamiságról kell beszélni. 

14:59
október 03, 2018
Vágólapra másolva!

Ki is aggódik Magyarországért?

Bősz szerint az európai politikusok aggódnak Magyarországért, és bejelentette, hogy valódi nemzeti konzultációt indítanak. 

15:02
október 03, 2018
Vágólapra másolva!

Dömötör: Az Európai Bizottság felgyorsítaná a migrációt

Dömötör Csaba válaszol az ellenzéknek. Felhívta a figyelmet arra, hogy a Jobbik korábban még azt sürgette, hogy a Tavares-jelentést megszavazókat hallgassa meg a külügyi bizottság. A Miniszterelnöki Kabinetiroda államtitkára emlékeztetett arra, hogy mind az EB elnöke, mind Angela Merkel a migráció legalizálásáról és a szuverenitás átadásáról beszélt. 

15:05
október 03, 2018
Vágólapra másolva!

Nagyon keményen visszavágtak a baloldali hazugságokra

Dömötör Csaba azokra az ellenzéki kritikákra is reagált, hogy a kormány nem foglalkozik az oktatással és az egészségüggyel. Közölte, hogy 2010 óta több mint 1000 milliárd forinttal több jut ezekre a területekre. Szólt arról is, hogy a baloldal korábban nem támogatta a devizahitelesek megmentését sem, és a kötelező kvótáról szóló népszavazás esetében sem állt az elutasítás mellett. 

15:07
október 03, 2018
Vágólapra másolva!

Dömötör: A baloldali határnyitás miatt kevesebb jutna oktatásra és egészségügyre

Ha a baloldal megnyitná a határokat, akkor jóval kevesebb jutna az oktatásra és egészségügyre - mondta Dömötör Csaba. Közölte, Gyurcsány Ferenc a gazember szót használta a kormánypártiakra, de ezt semmilyen körülmények között nem fogadják el attól, aki a saját állampolgáraira lövetett. 

15:09
október 03, 2018
Vágólapra másolva!

Balla: Farizeus magatartást folytat a Jobbik a migráció ügyében

Balla György, a Fidesz képviselője közölte, a Jobbik farizeus magatartást folytat a migráció ügyében, míg legalább Gyurcsány Ferenc egyenes ebben a kérdésben. 

15:11
október 03, 2018
Vágólapra másolva!

Varju László elnémult

Varju László, a DK képviselője egyperces néma felállást tartott. 

15:16
október 03, 2018
Vágólapra másolva!

Folytatódik a jobbikos mosakodás

Z. Kárpát Dániel, a Jobbik képviselője is megpróbálja elmagyarázni, hogy miért nem szavazták meg a 2016-os alaptörvény-módosítást. 

15:18
október 03, 2018
Vágólapra másolva!

Sargentini pártjának jogelődje örült az 1956-os szabadságharc leverésének

Kósa Lajos, a Fidesz képviselője szerint Visinszkij, a Szovjetunió volt főügyésze is barackot nyomott volna Sargentini fejére. Emlékeztetett arra is, hogy Sargentini pártjának jogelődje, a holland kommunista párt támogatta az 1956-os szabadságharc leverését. Szólt arról is, hogy sok nyugat-európai országban nincsen alkotmánybíróság, de ennek ellenére senki sem mondja, hogy ott nincs demokrácia. 

15:23
október 03, 2018
Vágólapra másolva!

Csökkentenék Magyarország szuverenitását a Soros-Sargentini jelentés révén

Kósa Lajos elmondta, hogy a Sargentini-jelentés révén csökkentenék Magyarország szuverenitását. A magyar képviselők esküt tettek a magyar önrendelkezés védelmére, ezért is furcsa, hogy most több ellenzéki képviselő a jelentés mellett áll. A Fidesz politikusa közölte, hogy korábban nem volt olyan kérdés az emberek előtt, hogy lemondanak-e az ország területének a megvédéséről. 

15:27
október 03, 2018
Vágólapra másolva!

Kósa: Ez gazdasági migráció volt

Kósa Lajos elmondta, a magyar határok védelme elszántság kérdése is volt. Emlékeztetett arra, hogy a migránsok 95 százaléka nem volt együttműködő, mindenki láthatta, hogy ez egy gazdasági migráció volt.   

15:31
október 03, 2018
Vágólapra másolva!

Az emberek eldöntötték, kire lehet bízni az ország megvédését

Kósa Lajos közölte, hogy nem bízzuk Brüsszelre, hogy milyen legyen a magyar társadalom, hanem ezt mi magunk döntjük el. A magyar emberek eldöntötték, hogy a Fidesz-KDNP-re lehet bízni a magyar társadalom biztonságát - tette hozzá. Kiemelte, hogy több tízezer katona védte a magyar határt, és ezért köszönet jár nekik. Aki komolyan veszi a parlament esküjét, annak támogatnia kell a határozati javaslatot - zárta Kósa Lajos. 

15:38
október 03, 2018
Vágólapra másolva!

Álcuki bukott elnökét védi a jobbikos képviselő

Ismételten Z. Kárpáté a szó, aki védelmébe vette egykori álcukiskodó főnökét kerítésügyben. 

15:46
október 03, 2018
Vágólapra másolva!

Csekély érdeklődés Z. Kárpát beszéde iránt

Meglehetősen elfogytak a képviselők az ülésteremből Z. Kárpát beszéde alatt. 

15:48
október 03, 2018
Vágólapra másolva!

Deutsch: A baloldali képviselők 2015 óta a kötelező kvóta mellett állnak

Deutsch Tamás, fideszes EP-képviselő arról beszélt, hogy a baloldali EP-képviselők 16 olyan javaslatot támogattak amik sürgették a kötelező kvótát, és a legális migráció felgyorsítását. Már 2015-ben a kötelező kvóta mellett állt szavazatával a baloldali képviselőcsoport az EP-ben - mondta Deutsch. 

15:52
október 03, 2018
Vágólapra másolva!

A baloldali EP-képviselők évek óta a bevándorlás mellett állnak

Többször is igen szavazattal támogatták az MSZP és a DK képviselői a kötelező kvóta bevezetését - emlékeztetett Deutsch Tamás. A politikus több olyan szavazási eredményt sorolt, amikor a baloldali képviselők bevándorláspárti javaslatot támogattak. Azt a javaslatot is támogatták a baloldali képviselők, hogy megbüntessék azokat a tagállamokat, akik nemet mondanak a kényszerbetelepítésre - emlékeztetett a fideszes politikus. Évek óta nem a magyar emberek mellett állnak, hanem azok mellett akik bevándorlóországgá akarják tenni Magyarországot - tette hozzá. 

15:56
október 03, 2018
Vágólapra másolva!

Deutsch: A Jobbik és az LMP képviselői sem álltak ki a magyar emberek mellett

Deutsch Tamás arról is beszélt, hogy a Jobbik és az LMP képviselői sem álltak ki a magyar emberek mellett a Sargentini-jelentés szavazásakor, hasonlóan a baloldali képviselőkhöz. Egyértelmű  bevándorláspárti többség van Brüsszelben - tette hozzá. Úgy látja, az ellenzéki pártok célja a bevándorláspárti erők támogatása, de a Fidesz kész ezzel felvenni a harcot. 

15:59
október 03, 2018
Vágólapra másolva!

Erősen indít Ujhelyi

Ujhelyi István meglepő módon egy 1956-os párhuzammal él, miközben pont az MSZP az az erő, ami jogelődjének tartja a forradalmat leverő MSZMP-t. 

16:02
október 03, 2018
Vágólapra másolva!

Ujhelyire a sajátjai sem kíváncsiak

Ujhelyi István, az MSZP EP-képviselője beszéde alatt az MSZP frakciójának a jelentős része az üléstermen kívül van. 

16:08
október 03, 2018
Vágólapra másolva!

2002-es kampányjelszavakat puffogtatott Ujhelyi

Ujhelyi István azt mondta, hogy ő büszke magyar, majd pedig gyakorlatilag az MSZP 2002-es kampánynak a jelszavait sorolja fel. Közölte, nem támogatja az illegális bevándorlást. 

16:12
október 03, 2018
Vágólapra másolva!

Hatan tapsolták meg Ujhelyit

Összesen hat képviselő tapsolta meg Ujhelyit. 

16:14
október 03, 2018
Vágólapra másolva!

Németh: Kicsinyes bosszú a Sargentini-jelentés

Németh Szilárd, a Fidesz képviselője arról beszélt, egy kicsinyes bosszú a Sargentini-jelentés azon ország ellen, aki képes volt az embereket megkérdezve megállítani a migrációt. Az EU összes intézményében azok vannak többségben, akik szerint a bevándorlás jó dolog - tette hozzá. Éppen ezért mindent megtesznek, hogy az ő álláspontjuk győzzön - hívta fel a figyelmet Németh Szilárd. 

16:17
október 03, 2018
Vágólapra másolva!

"Önök megsértődtek az emberekre?"

Németországban azon törik a fejüket, hogy az illegális migránst kell előnyben részesíteni a munkavállalás során egy némettel szemben - hívta fel a figyelmet a fideszes képviselő. Németh Szilárd azt kérdezte az ellenzéktől, hogy "Önök megsértődtek az emberekre?". Már a rezsicsökkentés idején is a külföldi szolgáltatók mellé állt az ellenzék - emlékeztetett Németh Szilárd.  

16:22
október 03, 2018
Vágólapra másolva!

Ezért kellett megépíteni a tranzitzónát

Amíg nem állt a műszaki és jogi határzár, addig nagyjából 170 ezer embert lehetett beazonosítani - hívta fel a figyelmet Németh Szilárd. A fideszes képviselő szerint 230 ezer embert nem tudtak beazonosítani, ők egyszerűen átmeneteltek az országon. Szerencsére a határzár felépítésével megállt a migráció. Ha nincs tranzitzóna, akkor úgy jönnének át Magyarországon, mint kés a vajon - mondta a fideszes politikus. 

16:26
október 03, 2018
Vágólapra másolva!

A Frontex fejlesztése a migráció menedzselését szolgálja

Németh Szilárd arról is beszélt, hogy a Frontex fejlesztésével a határmenedzselés a cél, a migráció legális megszervezése áll a középpontban. A fideszes képviselő elmondta, hogy a műszaki és jogi határzár a biztosítéka annak, hoogy nem lesz tömeges migráció. Ki tudja elképzelni, hogy zsoldosok védjék a magyar határt? - tette fel a kérdést a politikus. Csak a magyar határvédőkkel képzelhető el a védelem - zárta szavait. 

16:29
október 03, 2018
Vágólapra másolva!

Böröcz: Az ellenzék Brüsszel érdekeit képviseli

Böröcz László, a Fidesz képviselője közölte, hogy az ellenzék Brüsszel érdekeit képviseli. A Sargentini-jelentés mögött egyértelműen Soros György szervezetei állnak, Judith Sargentini is Soros György embere - tette hozzá. Az európai intézményi keretek  semmibevételét jelenti, hogy már lezárt ügyeket hoz fel a Sargentini-jelentés - mondta Böröcz.  

16:33
október 03, 2018
Vágólapra másolva!

"Idegen népességgel akarják elárasztani Magyarországot"

Böröcz László a következő időszak tétje, hogy ne vegyék el Magyarországtól a határvédelem jogát. Szégyen, hogy az ellenzék asszisztált a Sargentini-jelentés elfogadásához - tette hozzá. Idegen népességgel akarják elárasztani Magyarországot, és bevándorlóországgá szeretnék azt tenni - mondta a fideszes képviselő. 

16:36
október 03, 2018
Vágólapra másolva!

Ez veszélyezteti Európa biztonságát

Böröcz László arról is beszélt, hogy Brüsszel célja, hogy minél több hatáskört vegyen el a tagállamoktól, így segítve a betelepítést. Elmondta, a kötelező kvóta továbbra is napirenden van, mindez pedig veszélyezteti Európa biztonságát. 

16:41
október 03, 2018
Vágólapra másolva!

Hiller figyelmeztetett

Arató Gergely, a DK képviselője szólal fel, miután Hiller István, a parlament alelnöke figyelmeztette a képviselőket. A Gyurcsány-párt képviselője szerint a jelentés arról szól, hogy meg kell védeni az uniós értékeket Magyarországon. 

16:46
október 03, 2018
Vágólapra másolva!

Arató: Hiányos a Soros-Sargentini jelentés

Arató Gergely szerint a fideszes képviselők döntéseit bírálja a Soros-Sargentini jelentés. Úgy látja, hiányos a jelentés, bár nagy tekintélyű nemzetközi szervezetek megállapításaiból építkezik. 

16:53
október 03, 2018
Vágólapra másolva!

Katonák felajánlását javasolta a DK

A DK képviselője arra szólította fel a kormányt, hogy ajánljon fel határőröket a Frontexnek.   

16:57
október 03, 2018
Vágólapra másolva!

Völner Pál: Szuverenitási vita zajlik a migráció ügyében

Völner Pál, az IM államtitkára szerint a migráció kérdésében szuverenitási vita zajlik. A magyar választók április 8-án egyértelmű döntést hoztak, hogy nem kérnek a bevándorlásból - tette hozzá. Lezárt ügyek bukkantak föl a Soros-Sargentini jelentésben.  

17:01
október 03, 2018
Vágólapra másolva!

Az Európai Néppártot is megosztja a migráció

Manninger Jenő, a Fidesz országgyűlési képviselője arról beszélt, hogy magát az Európai Néppártot is megosztja a migráció kérdése, ezért nem szavazott egységesen a pártcsalád a jelentésről. 

17:06
október 03, 2018
Vágólapra másolva!

Demeter Márta egy kéréssel fordult a képviselők felé

Demeter Márta, az LMP képviselője, aki korábban az MSZP-frakcióban ült, azt mondta, hogy a magyar kormány semmilyen érdemi javaslatot nem tett a migráció ügyében uniós színtéren. Teljesen értelmetlennek nevezte a határozattervezetet a Sargentini-jelentés ellen. Arra kérte a képviselőket, hogy vegyék napirendre az LMP határozattervezetét a migráció ügyében. 

17:12
október 03, 2018
Vágólapra másolva!

Színre lépett Szanyi Tibor is

Az LMP képviselője beszéde alatt Szanyi Tibor, az MSZP EP-képviselője is feltűnt a színen. 

17:16
október 03, 2018
Vágólapra másolva!

Rosszul lett egy képviselő

Rosszul lett egy képviselő.

17:19
október 03, 2018
Vágólapra másolva!

Már jobban van a rosszul lett képviselő

Hiller István levezető elnök szünetet rendelt el. Egy fideszes képviselő lett rosszul, leültették, de már jobban van. A teremőrök vizet vittek neki. Úgy tűnik, szerencsére nincsen komolyabb baj. 

17:22
október 03, 2018
Vágólapra másolva!

Demeter Zoltán képviselő lett rosszul

Demeter Zoltán fideszes képviselő lett rosszul, minden bizonnyal leesett a vérnyomása. 

17:23
október 03, 2018
Vágólapra másolva!

Véget ért a kényszerszünet

Folytatódik az ülés. 

17:25
október 03, 2018
Vágólapra másolva!

Dúró Dóra is szuverenitási vitát lát

Dúró Dóra független képviselő szerint is szuverenitási vitáról van szó, és Európa jövőjéről. 

17:32
október 03, 2018
Vágólapra másolva!

Ez a legfőbb probléma Európában

Dúró Dóra arról is beszélt, hogy az illegális bevándorlás Európa egyik fő problémája, de az igazi gond, hogy nem születik elég gyermek Európában.

17:40
október 03, 2018
Vágólapra másolva!

Nacsa: Kettős beszédet folytat az MSZP

Nacsa Lőrinc arról beszélt, hogy a szocialisták kettős beszédet folytatnak a migráció ügyében. A KDNP-s képviselő közölte, hogy a kormánynak van migrációs stratégiája. 

17:50
október 03, 2018
Vágólapra másolva!

Szél Bernadett számára egy internetes szavazás is mérce

Szél Bernadett, az LMP-ből frissen kilépett képviselő is felszólal a vitában, aki internetes szavazásokra hivatkozott, mint mértékadó forrás. 

18:03
október 03, 2018
Vágólapra másolva!

Mátra Márta igen szavazatra buzdított

Mátra Márta fideszes képviselő arra kérte a képviselőket, szavazzák meg a határozatot a Sargentini-jelentés ellen. 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről