A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNMuhari Eszter
19:25VívásEszter Muhari-Auriane Mallo-Breton
HUNMuhari Eszter
20:40VívásEszter Muhari-Nelli Differt
HUNMagyarország
21:44ÚszásSzabad 4 x 100m
HUNPóta Georgina
22:15AsztaliteniszGeorgina Pota-Xiaona Shan
NyílNyíl

Orbán Viktor: Európa a nemzetek hazája

Események

Vágólapra másolva!
A kormányfő a Terror Háza előtt beszél a 62 évvel ezelőtt kezdődött szabadságharcról.
Vágólapra másolva!
Cikkünk folyamatosan frissül28 bejegyzés
16:04
október 23, 2018
Vágólapra másolva!

Szijjártó: Hálásak vagyunk

Hálásak vagyunk 1956 valamennyi hősének, mivel nagy szerepük van abban, hogy ma élvezhetjük a szabadságot – mondta a határon túli magyarságnak és a magyar külképviseleteknek küldött videóüzenetében Szijjártó Péter külügyminiszter.

16:06
október 23, 2018
Vágólapra másolva!

Gulyás: Szuverén Magyarországot akartak

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter úgy fogalmazott: 1956 hősei egy szabad, szuverén, önálló Magyarországot akartak, amely független a birodalmaktól, és olyan országért áldozták életüket, amely kiáll önmagáért, és saját maga dönthet sorsáról.

16:07
október 23, 2018
Vágólapra másolva!

"A szabadság 12 napja a bátor magyar emberek fellépése volt"

Kósa Lajos Debrecenben, az Egyetem téri '56-os emlékműnél rendezett koszorúzási ünnepségen beszélt. Kiemelte: a szabadság 12 napja a bátor magyar emberek fellépése volt a magyar szabadságért, a magyar függetlenségért.

17:17
október 23, 2018
Vágólapra másolva!

Schmidt: A kommunisták lúzerek voltak

Schmidt Mária, a Terror Háza főigazgatója arról beszélt, hogy a kommunisták született lúzerek voltak, ezért kellett az erőszak és a terror. 1956-ban a megszállók azt tapasztalták, hogy tízéves terror sem törte meg a magyarokat. 

17:19
október 23, 2018
Vágólapra másolva!

Belekacagunk az ellenfél arcába

Schmidt Mária szerint a magyarok soha nem voltak híján a humornak még a legnehezebb időkben sem. A fájdalomból tréfát csinálunk, és belekacagunk a legyőzhetetlen ellenfél arcába - tette hozzá.  

17:21
október 23, 2018
Vágólapra másolva!

A politikai korrektség megöli a szabadságot

Soha nem is leszünk politikailag korrektek, mert az megöli a szabadságot - mondta Schmidt Mária. A szuverenitásunktól és a szabadságunktól csak erővel lehetett megfosztani - tette hozzá. 1956 nagyszerű példája ismét történelmet csinált 1989-ben. 

17:22
október 23, 2018
Vágólapra másolva!

Schmidt: 1989 antikommunista forradalom volt

Schmidt Mária elmondta, hogy 1989 után sokan megpróbálták kisajátítani a szabadságharcot. Itt az ideje, hogy végre kimondjuk, hogy 1989 antikommunista forradalom volt, ami nem fejlődött véres szabadságharccá - mondta a történész. 

17:24
október 23, 2018
Vágólapra másolva!

"Mindnyájan 1956 büszke örökösei vagyunk"

A Terror Háza főigazgatója közölte, hogy a pesti srácok önfeláldozása világtörténelmi tett volt. Mindnyájan 1956 büszke örökösei vagyunk - zárta beszédét Schmidt Mária. 

17:26
október 23, 2018
Vágólapra másolva!

Nagy tömeg a Terror Háza előtt

Nagyon sokan gyűltek össze a Terror Háza előtt.

Az 1956-os forradalom és szabadságharc kitörésének 62. évfordulóján tartott megemlékezés résztvevői a fővárosi Terror Háza Múzeumnál Forrás: MTI/Kovács Tamás
17:30
október 23, 2018
Vágólapra másolva!

"Az 1956-os hősök a teljes magyarságért cselekedtek "

Orosz Ildikó, a II. Rákóczi Ferenc Kárpátaljai Magyar Főiskola elnöke arról beszélt, hogy az 1956-os hősök a teljes magyarságért cselekedtek és ők kezdték lebontani a kommunista világot. Annak a magyar közösségnek az üzenetét hozom, ami nem létezett 1944 előtt, mert korábban soha nem tartoztak a Szovejtunióhoz.  

17:34
október 23, 2018
Vágólapra másolva!

Bűnbakká tennék a kárpátaljai magyarokat

Orosz Ildikó szólt arról is, hogy a kárpátaljai magyarság megmaradása az isteni gondviselésnek köszönhető. A kárpátaljai magyarság is szorongva követte az eseményeket 62 évvel ezelőtt. A 20. századi kommunista-fasiszta hatalomgyakorlási eszközei a mai napig uralkodnak, főleg Ukrajnában. Az utóbbi években rendszeressé vált, hogy a kárpátaljai magyarokat becsmérlő műsorokkal félrevezetik az ukrán többséget - mondta az egyetemi tanár. Szólt a kárpátaljai magyarokat megbélyegző lépésekről is. 

17:37
október 23, 2018
Vágólapra másolva!

Orosz: Mi otthon maradunk

Orosz Ildikó megköszönte Magyarországnak, hogy kiállt és kiáll a kárpátaljai magyarok mellett. Az egyetemi vezető élesen bírálta az új ukrán oktatási törvényt, ami egyértelműen a magyarok jogfosztásához vezet. A vegzálások ellenére a kárpátaljai magyarok nem mennek el, és otthon maradunk - tette hozzá. Nemzetközi védelmet kérünk a kultúránknak. 

17:40
október 23, 2018
Vágólapra másolva!

Stabilitás és kiszámítható jövő

Kiszámítható jövőt szeretnénk, amihez politikai stabilitásra van szükség - mondta Orosz Ildikó. 

17:43
október 23, 2018
Vágólapra másolva!

Sokan magyar zászlót lobogtatnak

A Terror Háza Múzeumnál az épület előtti terület - amelyet az Oktogon és a Vörösmarty utca között kordonokkal zártak le -, szinte teljesen megtelt, de az Andrássy úton folyamatosan érkeznek az érdeklődők, sokan magyar zászlót lobogtatnak, többen kokárdát viselnek. A később érkezők az Andrássy úton, a kordonozott területen kívül hallgathatják végig a beszédet. Orbán Viktor beszéde előtt felszólalt Schmidt Mária, a Terrori Háza Múzeum főigazgatója is. Azt mondta, "a kommunisták született lúzerek voltak, és ezt ők is tudták".

17:47
október 23, 2018
Vágólapra másolva!

Schmidt: A magyarok nem képesek szabadság nélkül élni

Schmmidt Mária arról is beszélt, hogy a magyarok nem voltak és - reméli - soha nem is lesznek politikailag korrektek, mert az megöli a szabadságot, amely nélkül a magyarok nem képesek élni. Hangsúlyozta: itt az ideje, hogy kimondjuk: ami 1989-ben történt, antikommunista forradalom volt, amelynek nem kellett véres szabadságharccá fejlődnie. 

17:52
október 23, 2018
Vágólapra másolva!

"Ami 1989-ben történt, antikommunista forradalom volt"

Schmidt Mária történész, a Terror Háza Múzeum és a XX. Század Intézet főigazgatója is beszédet mondott az 1956-os forradalom és szabadságharc kitörésének 62. évfordulóján tartott megemlékezésén. Szólt arról is itt az ideje, hogy kimondjuk: ami 1989-ben történt, antikommunista forradalom volt.

Forrás: MTI/Kovács Tamás
17:54
október 23, 2018
Vágólapra másolva!

Kezdődik Orbán Viktor beszéde

Kezdődik Orbán Viktor beszéde. 

17:57
október 23, 2018
Vágólapra másolva!

Orbán Viktor: A magyar nem szívesen bocsátkozik kétes kimenetelű kalandokba

Két negatív szám szorzata mindig pozítiv - mondta Orbán Viktor. Minden szabadságharcunk negatív mérleggel zárult, de végül mindegyik pozitív eredménnyel zárult - tette hozzá. Ez egy igazi misztérium. 1955-ben a szovejet csapatok kivonultak Ausztriából. Magyarországon a szovjet világ logikája szabta meg az élet rendjét - mondta a kormányfő. Mindenki tudta, ha ez így megy tovább, akkor atomjaira hullik a keresztény kultúra. Orbán Viktor elmondta, a magyar nem szívesen bocsátkozik kétes kimenetelű kalandokba

17:59
október 23, 2018
Vágólapra másolva!

Orbán Viktor: Észszerű döntést hoztak 1956-ban

Ésszerű döntéseket hoztak az 1956-os szabadságharcosok, mivel Ausztriából kivonultak a szovjetek, a nyugati világ buzdította őket, míg a hazai kommunisták egymással csatáztak. Ezért megpróbálták a lehetetlent - mondta a kormányfő. Orbán szerint minden évvel amivel távolodunk 1956-tól, egyre kevesebben vagyunk, akik tanúi voltak az akkori eseményeknek. 

18:02
október 23, 2018
Vágólapra másolva!

"1956 nem emlék, hanem a szívünk és a gerincünk"

A kormányfő kijelentette, hogy 1956 nem emlék, hanem a szívünk és a gerincünk. Nem volt olyan rég emlékszünk még a diktatúrák rideg mindennapjaira - tette hozzá. Mi a hősiesség és a nagyság példáját kaptuk, így még a kommunista elnyomás idején is büszkék lehettünk a hazára - mondta a kormányfő.  

18:04
október 23, 2018
Vágólapra másolva!

Orbán Viktor: A magyar megmaradás misztériuma megfejthetetlen

A kormányfő emlékeztetett arra, hogy a magyar a panaszkodás ellenére is 1100 éve él a Kárpát-medencében. A végeláthatatlan germán és szláv tengerben megmaradtunk, ez a magyar történelem legnagyobb matematikája, a sok-sok mínusz kiadott egy pluszt - mondta Orbán. A magyar megmaradás misztériuma megfejthetetlen, de a szív valamit megsejthet az okok között - tette hozzá. Az egyik ok az örök magyar hősiesség. 

18:08
október 23, 2018
Vágólapra másolva!

Orbán: Európa saját magát sodorta veszélybe

Orbán Viktor beszélt arról is, hogy pesti srácoknak nagyon nehéz történelmi helyzetben kellett helytállni. Amikor azonban megcsillant az első fénysugár, akkor önként mentek - tette hozzá. Ott a helyük az örök magyar hősiesség panteonjában – mondta a kormányfő. Amikor fél évszázad után visszaszereztük a szabadságot, akkor azt hittük hazaértünk - mondta. A szovjetek távozása után úgy éreztük, hogy megnyugodhatunk, és elfoglalhatjuk a helyünket Európában - mondta a miniszterelnök.  Nem gondoltuk volna, hogy 28 évvel a rendszerváltás után Európát nem külső fenyegetések, hanem saját maga sodorja veszélybe - mondta a kormányfő. 

18:12
október 23, 2018
Vágólapra másolva!

Orbán Viktor: A magyarok a nemzetek Európájához csatlakoztak

A kormányfő szerint Európa más, mint a többi kontinens, Európa a nemzetek hazája és nem olvasztótégely. Ki gondolta, hogy ismét a birodalmi gondolat erősödik Európában? Ki gondolta volna, hogy megfenyegetik Magyarországot, Lengyelországot, Romániát és Szlovákiát, valamint Olaszországot? Orbán Viktor elmondta, hogy a magyarok a nemzetek Európájához csatlakoztak, és nem Napóleon, vagy a Harmadik Birodalomhoz. A magyarok a birodalmi szándékokat kiszagolják és a helytartókat elzavarják - tette hozzá. Európát a birodalomépítési kísérletek vitték vakvágányra. 

18:14
október 23, 2018
Vágólapra másolva!

"Brüsszelben ismét birodalmi indulókat játszanak"

A miniszterelnök szerint ma Brüsszelben ismét birodalmi indulókat játszanak, ma nem fegyverekkel hódítanak. Brüsszelből csak gyarmatokat igazgattak - tette hozzá. Mi nem igazgattunk soha semmilyen gyarmatot, és nem is adjuk oda a mi országunkat. Brüsszelt ma azok uralják, akik olyan európai birodalmat akarnak, amit a brüsszeli bürokraták irányítanak – mondta a kormányfő. 

18:17
október 23, 2018
Vágólapra másolva!

Orbán Viktor: A májusi EP-választások eldöntik, merre fordul Európa

A terror a nagyvárosi élet részévé válik, a szólás és sajtószabadság pedig addig terjed, amíg őket viszhangozza - mondta a kormányfő. Az európaiság mércéje lett a bevándorlás támogatása - mondta a kormányfő. Szándékosan nem védték meg Európát a migránsok tömegeitől, nem a képesség, hanem az akarat hiányzott - mondta a kormányfő. Ma sokan esélyként tekintenek a migránsokra, hogy egy nemzetállamoktól független Európa jöjjön létre - mondta. A májusi EP-választások eldöntik, merre fordul Európa. A nemzetek eggyütműködésére van szükség a globalizmus ideológiájával szemben - mondta a miniszterelnök. 

18:20
október 23, 2018
Vágólapra másolva!

"A nemzeti érzéseinket nem eltörölni, hanem bátorítani akarjuk"

Orbán Viktor szólt arról is, hogy hisznek az erős családokban, ünnepelik a hőseiket, és szeretik a hazájukat, és erről nem fogunk lemondani semmilyen globális kormányzás kedvéért. A nemzeti érzéseinket nem eltörölni, hanem bátorítani akarjuk – tette hozzá.  Válasszuk a nemzeti büszkeség jövőjét – zárta beszédét a kormányfő. 

18:21
október 23, 2018
Vágólapra másolva!

Vége a miniszterelnök beszédének

Véget ért Orbán Viktor beszéde. 

18:26
október 23, 2018
Vágólapra másolva!

A tömeg elénekelte a Himnuszt

Orbán Viktor után nincs több felszólaló, a Himnusz eléneklésével véget ért a hivatalos ünnepség.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!