A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
3
Ezüstérem
3
Bronzérem
2
HUNMagyarország
12:00VízilabdaMagyarország-Szerbia

Orbán Viktor helyzetértékelése Brüsszelben

HAVASI Bertalan; ORBÁN Viktor
Brüsszel, 2019. március 20. A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen újságírók várják Orbán Viktor miniszterelnököt (k) Brüsszelben, az Európai Parlament épületében, az Európai Néppárt tanácskozása előtt 2019. március 20-án. Mellette Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóirodát vezető helyettes államtitkár (b). MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Szecsődi Balázs
Vágólapra másolva!
Orbán Viktor nemzetközi sajtótájékoztatón értékeli az Európai Néppárt döntése utána helyzetet.
Vágólapra másolva!
Cikkünk folyamatosan frissül18 bejegyzés
17:53
március 20, 2019
Vágólapra másolva!

Orbán Viktor: Ebben nem engedünk

Délután három órakor kezdődött el az EPP ülése, ahol a Fidesz kizárásáról döntenek. Az egyre inkább liberális irányba tolódó konzervatív-centrista pártcsalád belső vitát tart, majd többségi szavazás lesz. Az EPP közgyűlésén részt vett Orbán Viktor magyar kormányfő is, aki már az első perctől fogva világossá tette, hogy a migráció és a keresztény kultúra védelme területén semmilyen kompromisszumot sem hajlandó kötni.

18:07
március 20, 2019
Vágólapra másolva!

Ezt javasolta a CDU frakcióvezetője

A német Kereszténydemokrata Unió (CDU) új elnöke, Annagret Kramp-Karrenbauer (AKK) azt nyilatkozta, hogy ő a maga részéről a Fidesz tagságának a felfüggesztését fogja javasolni.
Amennyiben AKK tényleg így fog dönteni, akkor szinte biztosra vehető, hogy az osztrákok, a spanyolok és a románok is ezt az opciót választják, hiszen ezek a pártok lényegében mindig a CDU hivatalos álláspontját követik.

18:11
március 20, 2019
Vágólapra másolva!

Janez Jansa is a Fidesz kizárása ellen van

Janez Janša levélben követelte az EPP-től, hogy ne szavazzanak a Fidesz kizárásáról. A Szlovén Demokratikus Párt (SDS) politikusának levelét az Euractiv szerezte meg. A levélben az áll, hogy nem időszerű a Fidesz kizárásáról beszélni, mert ezzel a pártszakadást veszélyeztetik, ami a Néppárt meggyengüléséhez vezetne.

20:02
március 20, 2019
Vágólapra másolva!

Kezdődik Orbán Viktor sajtótájékoztatója

Kezdődik Orbán Viktor brüsszeli nemzetközi sajtótájékoztatója.

20:05
március 20, 2019
Vágólapra másolva!

Orbán: Ez egy tanulságos vita volt

Orbán Viktor miniszterelnök arról beszélt, hogy egy nagyon érdekes, izgalmas és tanulságos vita után vagyunk. Mindig tudnak történni olyan dolgok, amik korábban nem történtek - mondta a kormányfő. Az EPP jövője kérdésessé vált, a vita a néppárt jövőjéről szólt. Egy különleges kísérlet az EPP, mert meglehetősen széles ideológiájú erőket fed le. Így lett az EPP a legnagyobb erő.

20:07
március 20, 2019
Vágólapra másolva!

Orbán: Mi azt szeretnénk, ha az EPP maradna a legerősebb párt

Az elmúlt hetekben az történt, hogy ennek a színes közönségnek a balliberális része azzal a javaslattal állt elő, hogy az EPP keresztény-konzervatív részét zárják ki - mondta Orbán Viktor. Egy liberális súlypontú pártot akartak a baloldali erők - tette hozzá. Az EPP jövőjéről szólt a vita, miközben egy választási kampány elején vagyunk. Ennek a vitának a leginkább azok az erők örültek, akik fel akarták szeletelni az EPP-t. A fő kérdés az volt, hogy az EPP képes-e egységesen fellépni a szocialistákkal szemben - mondta Orbán Viktor. Azt nem tudtuk elérni, hogy 13 kizárásunkat akaró párt vonja vissza a kizárásunkat, ezért egy vitára került sor - mondta Orbán Viktor. Mi azt szeretnénk, ha az EPP maradna a legerősebb párt.

20:09
március 20, 2019
Vágólapra másolva!

"Ami jó volt az osztrákoknak, az jó lesz nekünk is"

Azt a megoldást választottuk az egység érdekében, amit 2000-ben már egyszer kipróbáltunk - mondta Orbán Viktor. Akkor az Osztrák Néppártot akarták kizárni, mert koalícióra léptek az Osztrák Szabadságpárttal. Akkor három bölcset kértek fel a vizsgálódásra. Ami jó volt az osztrákoknak, az jó lesz nekünk is - mondta Orbán Viktor. Ez egy vállalható megoldás - tette hozzá.

20:12
március 20, 2019
Vágólapra másolva!

Orbán Viktor: A politikánkon nem kívánunk változtatni

Minket nem lehet kizárni, és nem lehet felfüggeszteni  - mondta Orbán Viktor. Azt a megoldást választottuk, amíg a három ember elkészül a jelentésével, addig felfüggesztettük a szavazati jogaink gyakorlását. Utána ismét tárgyalni fogunk. Mi is kiválasztottuk a magunk három emberét. Az Európai Néppárt jó döntést hozott - mondta Orbán Viktor. A politikánkon nem kívánunk változtatni: erős Európát akarunk.

20:13
március 20, 2019
Vágólapra másolva!

Nem lesznek engedmények a migráció területén

A kormányfő beszélt arról is, hogy a migráció területén, és a keresztény értékek és kultúra védelme esetében sem tesznek engedményeket.

20:14
március 20, 2019
Vágólapra másolva!

Orbán Viktor: A minél erősebb Néppártért dolgozunk

Nem időszerű arról beszélni, hogy mi lesz, ha nem sikerül megegyeznie a három bölcsnek, mert most az EPP melletti kampány a legfontosabb - mondta Orbán Viktor. A kormányfő közölte, hogy a minél erősebb Néppártért dolgoznak majd.

20:17
március 20, 2019
Vágólapra másolva!

Orbán: A migráció megállítható

Orbán Viktor kérdésre elmondta, a magyar kormány tájékoztatni akarja a magyar polgárokat, hogy milyen szándékok vannak Brüsszelben. Ez a kampány már véget ért. A kormányfő közölte, mi magyarok bizonyítékot szolgáltattunk arra, hogy a migráció megállítható, ha erre van akarat. Az olasz kormány bizonyítékot szolgáltatott arra, hogy a migráció a tengeren is megállítható.

20:20
március 20, 2019
Vágólapra másolva!

A Bölcsek Tanácsa csak a választások után teszi le a jelentését

Orbán Viktor szólt arról is, nem lehet tudni, hogy a Bölcsek Tanácsa mennyi ideig vizsgálódik majd, de ez nem is fontos. A határidő a választások után fog lejárni, mert ha a jelentés a választás előtt jelenne meg, akkor újabb vita lenne - tette hozzá. Mivel úgy döntöttünk, hogy semmilyen jogunkat nem gyakoroljuk a Néppártban, ezért még nincsen döntés arról, hogy május 26-a után hová ülnek be a Fidesz képviselői.

20:22
március 20, 2019
Vágólapra másolva!

A Fidesz csak olyan frakcióba ül be a választások után, ami bevándorlásellenes

Orbán Viktor kérdésre azt mondta, hogy az unió azért népszerű Magyarországon, mert a fontos kérdésekről megkérdezi őket a kormány. A Fidesz csak olyan frakcióba ül be a választások után, ami bevándorlásellenes és kiáll a keresztény értékek mellett, valamint nem köt háttéralkukat.

20:26
március 20, 2019
Vágólapra másolva!

Orbán Viktor: Mi vagyunk a Néppárt

Orbán Viktor elmondta, hogy az uniós ügyészségben való magyar részvétel teljes mértékben ellenkezik a magyar alaptörvénnyel. Soros György nem szerepelt az EPP napirendjén, hanem ez egy érdekes kérdés lett volna - mondta egy másik kérdésre a magyar kormányfő. Az EPP nem alkalmas arra, hogy megvitassuk, hogy léteznek-e magánpénzből finanszírozott korrupt szervezetek, akik a politikát befolyásolni akarják. Ezt a kérdést nem hoztuk szóba, mert tovább élezte volna a feszültséget. Mi vagyunk a Néppárt, és a Néppárt nem tud garanciát adni, hanem csak a tagpártok tudnak garanciát adni egymásnak. Mi nem adtunk garanciát semmire, és nem is kaptunk - mondta a kormányfő.

20:31
március 20, 2019
Vágólapra másolva!

"Ott volt a kezemben a Fidesz kilépéséről szóló levél a vita során"

Orbán Viktor kérdésre azt mondta, az hogy a választások után a Néppárt balra, vagy jobbra megy-e, ez a legfontosabb kérdés. Ha valaki meg akarja őrizni az egységet, az nem veti fel ezt a kérdést - tette hozzá. A kormányfő kérdésre válaszolva kifejtette, úgy jött Brüsszelbe, hogy 13 párt megtámadott minket. Bennünket el akartak távolítani - tette hozzá. Az a kísérlet történt itt, hogy átalakítsák a Néppárt szellemi karakterét. Úgy gondoltuk, hogy a Néppárt maradjon olyan széles, mint amilyen volt - mondta Orbán Viktor. Ott volt a kezemben a Fidesz kilépéséről szóló levél a vita során - mondta a kormányfő.

20:33
március 20, 2019
Vágólapra másolva!

Orbán: A keresztény-konzervatív iránynak helye van a Néppártban

Orbán Viktor elmondta, hogy a Fidesz az EPP egyik legsikeresebb pártja, ezért nem fordulhatott volna elő semmilyen szavazás a kilépésről, vagy a kizárásról, mert ezt kívánta a kölcsönös tisztelet. A Néppárt jövőjéről született olyan döntés, hogy a keresztény-konzervatív iránynak helye van a Néppártban - mondta Orbán Viktor. Végre lesz olyan három ember, akit a tények érdekelnek.

20:36
március 20, 2019
Vágólapra másolva!

"Most végre lesz három ember, aki a tényeket megnézi"

Orbán Viktor elmondta, hogy azok, akik a kormánnyal szemben megszólalnak a jogállamiság ügyében, azok egyszer sem jöttek el Magyarországra, hogy megnézzék, mik a tények. Most végre lesz három ember, aki a tényeket megnézi. Jogállamiság szempontjából semmilyen különbség nincsen köztünk és a többi uniós ország között - tette hozzá.

20:38
március 20, 2019
Vágólapra másolva!

Vége a sajtótájékoztatónak, hamarosan összefoglalóval jelentkezünk

Közvetítésünk véget ért, hamarosan összefoglalóval jelentkezünk.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!