A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
3
Ezüstérem
3
Bronzérem
2
HUNMagyarország
10:10Kajak-kenuKajak 500m-négyes 1. forduló 2. futam
HUNMagyarország
10:30Kajak-kenuKenu 500m-páros 1. forduló 1. futam
HUNMagyarország
11:10Kajak-kenuKenu 500m-páros 1. forduló 2. futam
HUNMagyarország
11:40Kajak-kenuKajak 500m-páros 1. forduló 2. futam
HUNMagyarország
12:00Kajak-kenuKajak 500m-páros 1. forduló 4. futam
HUNMagyarország | Magyarország
12:20Kajak-kenuKajak 500m-páros 1. forduló 2. futam
HUNLévai Zoltán
12:30BirkózásZoltan Levai-Burhan Akbudak
HUNMagyarország | Magyarország
12:40Kajak-kenuKajak 500m-páros 1. forduló 4. futam
NyílNyíl

Idén is mindenki Orbán Viktor tusnádfürdői beszédére figyel

Események

TŐKÉS László; ORBÁN Viktor
Tusnádfürdő, 2019. július 27. Orbán Viktor miniszterelnök (b) és Tőkés László, az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács (EMNT) elnöke a 30. Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktáborban (Tusványos) az erdélyi Tusnádfürdőn 2019. július 27-én. MTI/Koszticsák Szilárd
Vágólapra másolva!
A harmincadik Tusványost, azaz a Tusnádfürdőn megtartott nyári szabadegyetemet és fesztivált rendezik idén. Tusványos legfőbb programpontja mostanra Orbán Viktor beszéde lett. Az ő előadását várják legjobban minden évben. Orbán Viktor minden évben programbeszédet tart, előadásai a magyar sajtó mellett bekerülnek a világsajtóba is.
Vágólapra másolva!
Cikkünk folyamatosan frissül34 bejegyzés
11:13
július 27, 2019
Vágólapra másolva!

Orbán Viktor meghatározó beszédei

Orbán Viktor történelmi jelentőségű tusnádfürdői beszédeiről itt olvashat részletesen. 

11:13
július 27, 2019
Vágólapra másolva!

Tusványos 30. Erdély örök

11:15
július 27, 2019
Vágólapra másolva!

Így érkezett meg Orbán Viktor Tusnádfürdőre

11:40
július 27, 2019
Vágólapra másolva!

Így várták Orbán Viktort Tusnádfürdőn

Forrás: Origo
11:53
július 27, 2019
Vágólapra másolva!

Németh Zsolt: A szabadság a legdrágább kincsünk

A magyar szabadságról szól Tusványos, a szabadság a legdrágább kincsünk - mondta Németh Zsolt, a külügyi bizottság elnöke. 

12:04
július 27, 2019
Vágólapra másolva!

Tőkés: A bevándorláspártiak a keresztény identitás felszámolására készülnek

Tőkés László arról beszélt, hogy egy rendszerváltó intézménnyé vált a tusnádfürdői tábor. A volt EP képviselő szerint nagyon fontos a nemzeti egység megteremtése és fenntartása. Az európai bevándorláspárti politikusok a keresztény identitás felszámolására készül - tette hozzá. Tőkés szerint Magyarország ellenáll ezen törekvéseknek.

Forrás: Origo
12:16
július 27, 2019
Vágólapra másolva!

Kezdődik Orbán Viktor beszéde

Kezdődik Orbán Viktor beszéde 

12:19
július 27, 2019
Vágólapra másolva!

Orbán Viktor gratulált az RMDSZ-nek

Orbán Viktor miniszterelnök beszéde elején közölte, hogy megtiszteltetés volt, hogy 30 évig itt lehetett és szólhatott a táborban. Megköszönte Tőkés László 12 éves EP munkáját, valamint gratulált az RMDSZ-nek, hogy két mandátumot szerzett.

12:22
július 27, 2019
Vágólapra másolva!

Orbán Viktor: Jó hogy ez a 30 év mögöttünk van

Az a jó, hogy ez a 30 év mögöttünk van és nem előttünk – mondta a kormányfő. Ma azt mondhatjuk, hogy bizakodóan, tervekkel teli tarisznyával és az erősödés érzésével ülünk itt – mondta Orbán. Mindez nem természetes állapot, hanem csoda – tette hozzá. 30 éve ki kellett vívni az ország szabadságát, majd a szocialista tervgazdaság helyett egy piacgazdaságot kellett építeni. Az utóbbi korszak 1990-94 között volt, amikor az első rendszerváltás lezajlott. Ezt követően a szocialista korszak embereit kellet legyőzni. Az utóbbi korszak zajlott 1994-2010 között – mondta Orbán Viktor.

12:26
július 27, 2019
Vágólapra másolva!

Nemzeti rendszerváltás történt 2010 után

A kormányfő emlékeztetett arra, hogy a Fidesz nem került az SZDSZ sorsára. Az igazi dráma volt az övék, és hálát kell adni, hogy nekünk nem ez a sors jutott. Orbán Viktor elmondta, hogy 2006-ot követően a nemzeti rendszerváltásért kellett küzdeni. 2010-et követően ezt az új nemzeti rendszert kellett kiépíteni, hogy a tömegtámogatottság megmaradjon. Úgy éltük meg az elmúlt kilenc évet, hogy egyik kezünkben a kőműveskanál, míg a másikban a kard volt – tette hozzá. Van-e erőnk ahhoz a 15 évhez, ami előttünk áll? – tette fel a kérdést a kormányfő.

12:30
július 27, 2019
Vágólapra másolva!

Orbán Viktor: Visszaszereztük az önrendelkezésünket

Most jön az esti nagy film – mondta a kormányfő. Orbán Viktor elmondta, hogy nem az időnek kell célt tulajdonítani, hanem a saját életünknek kell az időben értelmet adni. A mi nemzedékünknek kell értelmet adni az élethez – tette hozzá. A mi nemzedékünk történelmi lehetőséget kapott a nemzet megerősítésére, ami egy roppant nehéz küzdelem volt, és a jövőben is így lesz – mondta a kormányfő. Ma a magyar nemzet birtokában van annak a politikai és gazdasági képességeknek, amikkel meg tudja magát védeni. Az önrendelkezésünket visszaszereztük – mondta a kormányfő.

12:33
július 27, 2019
Vágólapra másolva!

Emelkedő pályán van az ország, a veszélyek kívülről jöhetnek

Orbán Viktor elmondta Magyarország ma emelkedő pályán van. Persze lehet és kell is mindent jobban csinálni. Ma kívülről fenyegeti veszély Magyarországot, hogy lekerül az emelkedő pályáról. Ezen külső támadások egyik eleme volt, hogy félő volt, hogy Soros György jelöltjei kerülnek az európai intézmények élére. Különféle manőverekkel sikerült elhárítani ezt a veszélyt. Orbán közölte, a bizottságnak vissza kell térnie az alapvető szerepéhez, nem dolga, hogy politikai támadásokat indítson a tagállamok ellen. Mindennek véget kell vetni – tette hozzá. Minderre van is esély. A kormányfő elmondta, hogy a csúcsjelölti rendszer nem hunyt ki, csak visszakerült az eredeti helyére.

12:37
július 27, 2019
Vágólapra másolva!

Orbán Viktor: A migránsok helyett az európai családoknak kell adni a pénzt

Orbán Viktor szólt arról is, el kell hárítani azt a veszélyt, amit a migráció jelent. A bizottságnak ki kell vonulni a migráció területéről. Az összes migrációval kapcsolatos jogkört a belügyminiszterek hatáskörébe kell terelni – mondta a kormányfő. A miniszterelnök szerint Európa sokkal sikeresebb lehetne, ha nem egy szocialista Európát építenének, hanem vissza kell térni a versenyképesség erősítéséhez. Nincs szükség az alapjövedelemre, hanem munkahelyre és adócsökkentésre van szükség – mondta a kormányfő. A migránsok helyett az európai családoknak kell adni a pénzt. Kétséges, hogy mindezeket a lépéseket végig lehet vinni – tette hozzá.

12:40
július 27, 2019
Vágólapra másolva!

Újabb gazdaságvédelmi akciótervek jöhetnek

Orbán Viktor szólt arról is, hogy a nyugati országok nem olyan mértékben nőnek majd, amit várunk. Mindezért egy olyan utat kell tervezni Magyarországnak, hogy ne érje negatívan az országot a nyugati lassulás. Már az ország tett lépéseket az első gazdaságvédelmi akciótervvel, de 2020-ban várhatóan két újabb gazdaságvédelmi akciótervre lesz szükség a versenyképesség erősítése érdekében – mondta Orbán Viktor.

12:42
július 27, 2019
Vágólapra másolva!

Orbán Viktor: Nem szabad kinevetni a minket bírálókat

Orbán Viktor elmondta, hogy a jövőben komoly nemzetközi vitákra kell számítani többek között azzal a Finnországgal jogállamiság ügyében. A kormányfő szerint nem szabad nevetéssel reagálni a finn felvetésekre, hanem kellő tisztelettel kell, válaszolni. Példaként említette, hogy Finnországban a bírákat a köztársasági elnök nevezi ki.

12:46
július 27, 2019
Vágólapra másolva!

A liberális demokrácia keretében nem lehetett választ adni

A kormányfő szólt arról is, hogy a nemzetközi közmegegyezés szerint mindenhol liberális demokráciáknak kell működnie. Magyarország valami mást csinál, és sokan mindenfélét mondanak. Orbán Viktor szerint a helyzet megértéséhez vissza kell menni 2010-ig. Akkor az ország terheinek a jelentős részét kevesebb, mint az emberek fele viselte, míg mára már 4,5 millióan dolgoznak. Egy kilátástalan adóssághelyzetben voltunk 2010-ben, és folyamatosan gyengült a magyar nemzet – mondta a kormányfő. Szellemileg és biológiailag is kiürülőben volt az ország – hívta fel a figyelmet a kormányfő. A liberális demokráciák keretében nem lehetett választ adni az akkori súlyos kérdésekre – mondta Orbán Viktor. A közösség szervezési módját radikálisan meg kellett változtatni – tette hozzá.

12:51
július 27, 2019
Vágólapra másolva!

Nem magánügy az elismerésre méltó teljesítmény

Orbán Viktor azt is mondta, hogy a liberális felfogásban az egyéni teljesítmény magánügy, nem eshet erkölcsi megítélés alá. Egy nemzeti rendszerben az az egyéni teljesítmény érdemel elismerést, amivel a közösség javát szolgálják – tette hozzá. A nemzeti rendszerben nem magánügy az elismerésre méltó teljesítmény – hangsúlyozta a kormányfő. Ami Magyarországon létrejött az teljesen más, mint ami az 1990-es liberális rendszerváltás után megvalósult – hívta fel a figyelmet a kormányfő. ma egy más erkölcsi iránytűt követünk, és ennek lényege, hogy amit másnak nem kívánsz, azt nem teszed meg.

12:54
július 27, 2019
Vágólapra másolva!

Orbán: Kereszténység nélkül nem jöhetett volna a liberalizmus

Orbán Viktor az illiberalizmusról azt mondta, hogy annak adtak a liberálisok egy negatív tartalmat. Pedig kereszténység nélkül nem jöhetett volna a liberalizmus, mivel például mindenkinek ugyanannyit ér a szavazata. A miniszterelnök szerint mindez csak úgy jöhetett létre, hogy elismerjük, hogy az Isten mindenkit a saját képmására teremtett. Az a tétel, hogy kereszténydemokráciának liberálisnak kell lennie, az egyszerűen nem igaz – tette hozzá. Azt követően, hogy a liberalizmus leértékelte a korábbi stabil értékeket, elvesztette korábbi jellemzőjét.

12:57
július 27, 2019
Vágólapra másolva!

Egy illiberális-keresztény állam jött létre Magyarországon

Orbán Viktor elmondta, hogy létrejött Magyarországon egy illiberális-keresztény állam. Miért gyűlölnek minket a liberális demokrácia hívei? – tette fel a kérdést a kormányfő. Nem vitatkoznak velünk az ellenfeleink, hanem gyűlölnek minket – mondta a kormányfő. Ezzel szemben mi nem gyűlöljük az ellenfeleinket – tette hozzá.

13:01
július 27, 2019
Vágólapra másolva!

Az az illiberális, aki védi a határokat és a hagyományos családot

Orbán Viktor szerint mára az európai politikai eszmékben az alakult ki, hogy csak a liberális demokrata álláspont a jó. Ők úgy gondolják, hogy ez a liberális tézis mondja meg, hogy mit szabad gondolni, és mit nem – tette hozzá. A liberálisok szerint minden kapcsolatot a lazán szerveződő üzleti modell alapján kell megszervezni. Innen érthető meg a migráció szervezése – tette hozzá. Ha valaki ki tud lépni a keretekből, akkor éri el a célját. Ezzel szemben áll az illiberális nézet, amely szerint az állam több kérdésben nem lehet közömbös. Ma az illiberális, aki védi a határokat és a családokat – mondta Orbán Viktor.

13:07
július 27, 2019
Vágólapra másolva!

„Az illiberális rendszer lényege a keresztény szabadság megvédése”

A kormányfő szerint az európai egység megalkotói az illiberális táborba tartoztak. Egyetemes üdvözülést hirdetnek a liberálisok, és ez az akarat nem ütközhet semmibe, ha pedig beleütközik, akkor csak gyűlölettel tud válaszolni. Orbán szerint egy kis makacsság sem fér bele, mivel annak fennmaradása esetén az egész rendszer bomlik. Ez a magyarázata annak, hogy Magyarországot, Lengyelországot, Olaszországot, Ausztriát és Csehországot gyűlölni kell, mert más utat járnak. Orbán szerint a legutóbbi EP-választáson azok érték el a legnagyobb sikert, akikre ágyúval lőttek. Pozitív értelmet kell adni az illiberális kifejezésnek. Az illiberális rendszer lényege a keresztény szabadság megvédése – mondta Orbán.

13:10
július 27, 2019
Vágólapra másolva!

Orbán Viktor: Csak akkor lehetünk sikeresek, ha bátrak vagyunk és összetartunk

A kormányfő szerint a keresztény szabadságot veszélyezteti a migráció és a keresztény értékek leépülése. A mi nemzedékünk legfontosabb feladata, hogy szembeforduljunk a liberális korszellemmel, és kiálljunk a keresztény szabadság mellett – mondta Orbán Viktor. Lehetséges-e, hogy egy 10 milliós ország gyorsabban fejlődjön a liberális korszellemmel szemben? – tette fel a kérdést a kormányfő. Mindez igenis lehetséges, de csak akkor, ha bátrak vagyunk és összetartunk. Erről fog szólni a következő 15 évünk – zárta beszédét Orbán Viktor.

13:12
július 27, 2019
Vágólapra másolva!

Jönnek a kérdések

Jönnek a kérdések Orbán Viktor miniszterelnök beszéde után. 

13:17
július 27, 2019
Vágólapra másolva!

Középpontban a határon túli magyarság

A kérdések egy jelentős része a határon túli magyarságról, és az autonómia lehetőségeiről szólt. 

13:21
július 27, 2019
Vágólapra másolva!

Sok kérdés jött az Úz-völgyi temetőgyalázás ügyében

A kérdések egy másik része belpolitikai kérdések érint, valamint az Úz-völgyi temetőgyalázás is felmerült.  

13:26
július 27, 2019
Vágólapra másolva!

Tőkés: Nekünk kell a sarkunkra állnunk

Elsőként Tőkés László válaszolt a felmerült kérdésekre. A volt EP-képviselő nem híve annak, hogy a szórványmagyarságot a tömbmagyarság közé kéne telepíteni a megmaradás érdekében. Nem lehet Magyarországtól elvárni azt, hogy helyettünk elvégezze azt a munkát, amit nekünk kéne. Nekünk kell a sarkunkra állnunk - tette hozzá.  

13:31
július 27, 2019
Vágólapra másolva!

Újfajta magyar egységre van szükség Erdélyben

Tőkés László arról is beszélt, hogy egy újfajta magyar egységre van szükség Erdélyben. Úgy látja, önmagában egy magyar-román csúcsnak nincs semmi értelme, amíg a romániai politikában nem lesz jelentős változás.

13:39
július 27, 2019
Vágólapra másolva!

Egyelőre nem terjesztik ki a CSOK-ot a határon túlra

Orbán Viktor a kérdésekre azt mondta, hogy a családvédelmi intézkedéseket csak akkor lehet kiterjeszteni a határon túlra, ha az anyaországbeli támogatás megvan hozzá. Ha olyasmivel próbálkozunk, amihez nincs meg a megfelelő támogatás, akkor az rosszul sülhet el. Egyelőre nincsen meg a megfelelő támogatás az anyaországban ahhoz, hogy kiterjesszük a határon túlra a családvédelmi intézkedéseket.

13:44
július 27, 2019
Vágólapra másolva!

„Nem lehet politikai kategóriában beszélni arról, ami az Úzvölgyében történt”

Orbán Viktor arról is beszélt, hogy a kormány a hatalomról úgy gondolkozik, hogy az nem más, mint a közös cselekvés képessége. Közös cselekvésre békeidőben nem lehet rávenni az embereket – tette hozzá. Tőlem nem várhatják az erdélyiek, hogy Budapestről rendet tegyek a pártviszonyokban – tette hozzá. Úzvölgyéről azt mondta, hogy a kormány tárgyal a románokkal. Nem tudok politikai kategóriában beszélni arról, ami történt ott – mondta Orbán Viktor. Nem érti, hogyan juthatott egyesek eszébe, hogy a végtisztesség megadását megtagadják. Higgadtan végig kell beszélni a románokkal, mi történt.

13:47
július 27, 2019
Vágólapra másolva!

Orbán Viktor: Johannisz segítsége nélkül Timmermans lett volna az EB elnöke

Orbán Viktor elmondta, hogy a román politikai elittel folyamatosan tárgyal. Kiemelte, hogy Klausz Johannisz román államelnök kiállása nélkül nem lehetett volna megakadályozni, hogy Timmermans kerüljön az Európai bizottság élére. A mai román politika nincs döntésképességi helyzetben, mivel több választásra is készülnek – tette hozzá. Addig nincs értelme egy csúcstalálkozónak, amíg nem tudunk közös döntéseket hozni – hívta fel a figyelmet a miniszterelnök.

13:51
július 27, 2019
Vágólapra másolva!

Magas szintű ukrán-magyar csúcstalálkozó jöhet

Orbán Viktor arról is beszélt, hogy azok az EP-képviselők, akik nem szavazták meg a magyar jelölteket Brüsszelben, az egy ócska és vacak dolog. Kárpátaljáról azt mondta, hogy a választás része volt a fizikai megfélemlítés is. Csak akkor kerülhet közelebb a NATO-hoz és az EU-hoz Ukrajna, ha a magyar kisebbség jogai biztosítva lesznek. A kormányfő szurkol az új ukrán vezetésnek, és kapott egy lehetőséget az új többség, hogy újjászervezze az ukrán államot. Előkészítés alatt van egy magas szintű ukrán-magyar találkozó – tette hozzá.

13:54
július 27, 2019
Vágólapra másolva!

Van még tartalék a magyar munkaerőpiacon

Orbán Viktor a magyar munkaerőpiacról azt mondta, hogy foglalkoztatottsági adatok szerint még legalább 6-7 százaléknyi tartalék van. Szólt arról is, hogy a magyarok nem tehetik meg, hogy bizonyos munkákat nem végeznek el, hanem másokra bízzák. Nem támogatok semmilyen külföldről érkező munkaerőbeáramlást.

13:57
július 27, 2019
Vágólapra másolva!

Orbán Viktor: Ne féljetek

Merítsünk erőt abból, amit magunk mögött hagytunk - mondta Orbán Viktor. Meggyőződésem, hogy tíz év sikereinek ismeretében mindenki bátron álljon ki, és akkor Magyarországon és Erdélyben is győzni fogunk. Csak ne féljetek - zárta a kérdésekre adott válaszát Orbán Viktor. 

13:57
július 27, 2019
Vágólapra másolva!

Véget ért Orbán Viktor tusnádfürdői beszéde

Véget ért Orbán Viktor Tusnádfürdői beszéde. Hamarosan összefoglalóval jelentkezünk. 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!