A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
3
Ezüstérem
3
Bronzérem
2
HUNMagyarország
12:00Kajak-kenuKajak 500m-páros 1. forduló 4. futam
HUNMagyarország | Magyarország
12:20Kajak-kenuKajak 500m-páros 1. forduló 2. futam
HUNLévai Zoltán
12:20BirkózásZoltan Levai-Burhan Akbudak
HUNMagyarország | Magyarország
12:40Kajak-kenuKajak 500m-páros 1. forduló 4. futam
HUNMagyarország
13:30Kajak-kenuKenu 500m-páros negyeddöntő 2
HUNMagyarország
14:00Kajak-kenuKenu 500m-páros negyeddöntő 2
HUNMagyarország
17:30KézilabdaHungary-Sweden
HUNMagyarország
20:35VízilabdaHungary-USA
NyílNyíl

Felvonták, majd a helyi önkormányzat nyomására levonták az Ébredésmentes Zóna zászlaját a milliomos cégénél

Fotó: AFP
Vágólapra másolva!
Egy fiatal walesi milliomos fittyet hányva a politikai korrektség szabályaira, cége wrexhami központjában „ébredésmentes zóna” zászlót tűzött ki. A 36 éves sportszerforgalmazó cég tulajdonosa, Alex Loven szerint a fiatalokat fel kell építeni, nem pedig a lehúzni őket a mélybe. A helyi tanács tisztviselői azonban nem sokáig hagyták szó nélkül a zászlót, engedélyek híján le kellett vonni.
Vágólapra másolva!

Mr. Loven – Wales leggazdagabb fiataljaként emlegetnek napjainkban – azonban felvette a bürokraták által elé dobott kesztyűt. Igaz, némileg megosztotta az észak-walesi Wrexham lakóit a zászlós ügy. Legalábbis egyik helyi lakó azonnal össztűz alá vette cégét, a Net World Sports-t, és sértőnek minősítette a Woke Free Zone lobogót. A névtelenségbe burkolózó panaszos a befogadás teljes hiányát, és a diszkriminációt rótta a fiatal milliomos szemére.

Nagyon csalódott lennék, ha csatlakoznának egy olyan vállalkozáshoz, amelyből egyértelműen hiányzik az etnikai, faji és szexuális kisebbségek elfogadása és megértése” 

– magyarázta a névtelen bejelentő.

Mr. Loven azonban megvédte döntését és teljes egészében megkérdőjelezte az „ébredés kultúráját”, amely szerinte hátráltatja az emberek fejlődését.

„Nagyon is észszerű megkérdőjelezni az ébredés köntösébe burkolózott ideológiák értékét, amely a társadalom szinte minden részét megfertőzte már az oktatástól kezdve a mainstream médiáig – idézte Alex Lovent a MailOnline

Egyszerűen nem igaz, hogy az ébredés, a woke narratívja segíti a fiatalok fejlődését. A világ kemény, és az élet tele van kihívásokkal. A tétlenség nem vezet sehova. A fiatalokat fel kell építeni, nem pedig lehúzni őket."

Mr. Loven vállalkozó szellem, 13 évesen vett egy krikettütőt, és rájött, hogy szép hasznot húzhat abból, ha egy helyett tucatjával veszi az ütőket, és eladja barátainak, tanárainak az iskolában. Majd hosszú ideig dolgozott egy építőanyag-kereskedőnél, hogy az ott keresett pénzből 2009-ben beindítsa sportüzletét. A Net World Sports központja jelenleg egy 25 millió font értékű modern épületben található, és évente több milliós forgalmat bonyolít le.

A wrexhami tanács tisztviselői azonban belekötöttek a fiatal milliomosba, miután felfedezték, hogy a cég központi irodája előtti zászlórudakat – hármat állítottak fel –engedély nélkül szerelték fel. Mr. Loven most visszamenőleges hatállyal jóváhagyást kér annak érdekében, hogy az ébredésmentes övezet lobogója tovább lengedezzen.

A tanács szóvivője szerint az utólagos kérelemről később döntenek.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!