A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Orbán Viktor is felszólal ma az Országgyűlésben - kövesse a fejleményeket tudósításunkban

Események

ORBÁN Viktor
Budapest, 2019. október 21. Orbán Viktor miniszterelnök napirend előtt szólal fel az Országgyűlés plenáris ülésén 2019. október 21-én. MTI/Kovács Tamás
Vágólapra másolva!
Az Országgyűlés hétfői napirend előtti felszólalásaiban is a koronavírus van a középpontban. Orbán Viktor miniszterelnök is értékeli a helyzetet.
Vágólapra másolva!
Cikkünk folyamatosan frissül32 bejegyzés
11:26
március 16, 2020
Vágólapra másolva!

Napirend előtt a koronavírusról

Az Országgyűlés hétfői ülésén is a koronavírus elleni fellépés lesz a legfontosabb téma. 

11:27
március 16, 2020
Vágólapra másolva!

Már 39-en fertőződtek meg Magyarországon

Újabb magyar állampolgároknál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 39-re nőtt a hazánkban diagnosztizált fertőzöttek száma - írta a Kormányzati Tájékoztatási Központ.

11:27
március 16, 2020
Vágólapra másolva!

Újabb rendbontó iráni egyetemistákat utasítottak ki

Az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság - kitoloncolással - kiutasított Magyarország és az Európai Unió területéről 13 iráni állampolgárságú egyetemistát, akik a Dél-pesti Centrumkórház Országos Hematológiai és Infektológiai Intézet Szent László Telephelyén voltak karanténban a koronavírus miatt - közölte a Belügyminisztérium. Az irániak a kórházban randalíroztak, székeket és kukákat dobáltak, agresszívek voltak az ápolókkal és az orvosokkal, nem tették azt, amit kértek tőlük, sőt szökést terveztek a karanténból, amivel mások egészségét is veszélyeztették volna.

12:08
március 16, 2020
Vágólapra másolva!

Orbán Viktor is megszólal napirend előtt

Orbán Viktor miniszterelnök felszólalásával kezdődik az Országgyűlés.

12:14
március 16, 2020
Vágólapra másolva!

Kezdődik a parlament hétfői ülése

Kezdődik az Országgyűlés ülése.

12:18
március 16, 2020
Vágólapra másolva!

A magyar zászló napjára emlékeztek

Jakab Péter, az Országgyűlés alelnöke a magyar zászló napjára emlékezett. Mindezek mellett a szabad Országgyűlés 30 évvel ezelőtti megalakulására is emlékezett a levezető elnök. Szólt a 100 évvel ezelőtti trianoni békediktátumról is. 

12:20
március 16, 2020
Vágólapra másolva!

Orbán Viktor: Ismeretlen ellenséggel állunk szemben

Orbán Viktor miniszterelnök napirend előtti felszólalását azzal kezdte, hogy múlt hét végén a kormány veszélyhelyzet kihirdetéséről döntött. Rendkívüli helyzet van, ismeretlen ellenséggel állunk szemben - tette hozzá. Az egész emberiség számára kihívás, hogy ismeretlen vírussal állunk szemben.

12:22
március 16, 2020
Vágólapra másolva!

Nincsen globális megoldás a járvány ellen, minden ország maga dolgozza a saját megoldásait

Orbán Viktor szólt arról is, hogy egyelőre nincs vakcina a járvánnyal szemben. Nagyon sokan dolgoznak a kutatásokon, hogy legyen ellenszer. A magyar virológusok is figyelemmel kísérik a fejlesztéseket. Iránból, Izraelből és Olaszországból érkezett a járvány. Nincsen globális megoldás a járvány ellen, minden ország maga dolgozza ki a saját megoldásait - tette hozzá. Korábban is több válságkezelési akciótervet dolgoztunk ki - mondta a kormányfő.  Minden szomszédunkkal és uniós országgal kapcsolatban vagyunk, de a döntéseket csak mi tudjuk meghozni - tette hozzá.

12:23
március 16, 2020
Vágólapra másolva!

Orbán Viktor: A nemzeti összefogás útját járjuk

Az osztrák intézkedéseket próbáljuk átültetni a magyar gyakorlatba. Sokszor kerültünk nehéz helyzetbe, de csak az összefogás segít - mondta a kormányfő. A nemzeti összefogás útját járjuk - mondta Orbán Viktor.

12:25
március 16, 2020
Vágólapra másolva!

"Az összefogás és a fegyelmezettség a legfontosabb erőtartalék"

A kormányfő szólt arról, hogy nagyban megváltozik az élet a következő hónapokban. Megköszönte az egészségügyi és rendvédelmi dolgozók munkáját. Az emberek meglehetősen jól fogadták az intézkedéseket. Az összefogás és a fegyelmezettség a legfontosabb erőtartalék - mondta Orbán Viktor.  

12:27
március 16, 2020
Vágólapra másolva!

A csoportos megbetegedések időszakába lépünk

Orbán Viktor kijelentette, hogy a következő időszakban átlépünk a csoportos megbetegedések időszakába. Egyetlen esélyünk van: a vírus terjedésének mérséklése. A kontaktusok számát csökkenteni kell, ezért több intézkedést is hozott a kormány. Ilyen lépések voltak a beutazási tilalmak, és a veszélyhelyzet kihirdetése - mondta a kormányfő. Megtiltották a rendezvények megtartását, az egyetemeken és a közoktatásban intézménylátogatási tilalom van. Megkezdődött a konténerkórház építése.

12:29
március 16, 2020
Vágólapra másolva!

Orbán Viktor bejelentette a legújabb intézkedéseket

Újabb döntések születtek. Magyarország határait lezárjuk a személyforgalom elől. Csak magyar állampolgárok léphetnek be hétfő éjféltől. Minden rendezvényt betilt a kormány  - mondta Orbán Viktor. A szórakozóhelyeket és a mozikat bezárják. Az éttermek, kávézók csak 15 óráig lehetnek nyitva. A kormány nem tilthatja meg, hogy a 70 évesek elhagyják a lakásukat, de arra kért mindenkit, hogy ne hagyja el a lakását.

12:30
március 16, 2020
Vágólapra másolva!

Az idősekről az önkormányzatok is gondoskodnak

Az önkormányzatok tegyenek meg mindent az idősek gondozása érdekében - mondta Orbán Viktor.

12:31
március 16, 2020
Vágólapra másolva!

A magyar emberek munkahelyét veszélyezteti a helyzet

A kormányfő a gazdasági helyzetről azt mondta, hogy a már most bajbajutott ágazatokkal megkezdik a konzultációt. A magyar emberek munkahelyét veszélyezteti a helyzet, komoly munkanélküliségi helyzet fenyegeti az országot. Mindezekkel kapcsolatban elmondta, hogy a költségvetést is teljesen újra kell tervezni. Orbán Viktor szólt arról is, hogy a magyar gazdaság megsegítését elősegítő intézkedések kidolgozása folyamatban van. A kormányfő megkezdte az egyeztetést Matolcsy Györggyel is.

12:35
március 16, 2020
Vágólapra másolva!

Sokan nem tartják be az önkéntes karantént

Szabó Tímea, a Párbeszéd frakcióvezetője a kormányfői bejelentés kapcsán azt mondta, hogy az önkéntes karantént sokan nem tartják be.

12:39
március 16, 2020
Vágólapra másolva!

Az MSZP ezekben az ügyekben támogatja a kormányt

Tóth Bertalan, az MSZP frakcióvezetője azt mondta, a legfontosabb a magyar emberek biztonsága számukra is. Minden döntést a kormány tud meghozni ebben a helyzetben - tette hozzá. Mindennek keretében az MSZP minden intézkedést támogat, ami segít a magyar emberek biztonságának megőrzésében.

12:42
március 16, 2020
Vágólapra másolva!

Ötpontos védelmi csomagot terjeszt be az MSZP

Ötpontos védelmi csomagot terjeszt az Országgyűlés elé az MSZP - mondta Tóth Bertalan.

12:47
március 16, 2020
Vágólapra másolva!

Munkahelyvédelmi alap és határzár

Jakab Péter, a Jobbik frakcióvezetője üdvözölte a magyar határ lezárását. Javaslata szerint egy munkahelyvédelmi alapra van szükség.

12:52
március 16, 2020
Vágólapra másolva!

Csökkentené a társadalmi érintkezéseket a DK

Arató Gergely, a DK frakcióvezető-helyettese arról beszélt, hogy körülbelül fél tucat javaslatukat megfogadta a kormány. Szerintük is a lehető legminimálisabbra kell csökkenteni a társadalmi érintkezéseket. Arató szerint több tesztre van szükség.

12:57
március 16, 2020
Vágólapra másolva!

LMP: Csak nemzeti együttműködéssel lehet kezelni a helyzetet

Keresztes László Lóránt, az LMP frakcióvezetője arról beszélt, hogy mindenkinek köszöni a munkát, aki erőn felül dolgozik a nemzet megmentéséért. Ezt a krízishelyzetet csak nemzeti együttműködéssel lehet kezelni - tette hozzá. A legfontosabb az emberi élet megvédése. Örömteli intézkedésnek nevezte a legújabb intézkedéseket.

13:00
március 16, 2020
Vágólapra másolva!

Harrach Péter: A provokációnak sincs helye most

Harrach Péter, a KDNP frakcióvezetője azt mondta, ebben a helyzetben nincs helye a pártpolitikai szempontoknak. A provokációnak sincs helye most - tette hozzá. A KDNP politikusa arról is beszélt, hogy szükséges a felesleges kockázatok kerülése. Bátorságra van szüksége mindenkinek.

13:02
március 16, 2020
Vágólapra másolva!

A szülői társadalom kérte az iskolák bezárását

A KDNP frakcióvezetője elmondta, hogy várhatóan szükséges lesz a veszélyhelyzet meghosszabbítása, és fontos lesz a költségvetés megtárgyalása. Harrach Péter szólt arról is, hogy azért támogatták az iskolák bezárását, mert a szülői társadalom kérte ezt. A távoktatás a kormány jó döntése, és alkalmat ad arra, hogy a tanév befejeződjön - tette hozzá.

13:04
március 16, 2020
Vágólapra másolva!

Kocsis: A most bejelentett intézkedések lehetővé teszik, hogy a károkat mérsékeljük

Kocsis Máté. a Fidesz frakcióvezetője azt mondta, köszönetet kell mondani az egészségügyben és a rendvédelemben dolgozóknak. A neheze még csak most jön - tette hozzá. A most bejelentett intézkedések lehetővé teszik, hogy a károkat mérsékeljük.

13:07
március 16, 2020
Vágólapra másolva!

Rendszerváltás óta nem látott helyzetben van az ország

Rendszerváltás óta nem látott helyzetben van az ország - mondta Kocsis Máté. Éppen ezért megköszönte a parlamenti pártoknak a hétpárti értekezleteket. Szükség van a politikai erők összefogására, mi a saját szimpatizánsainkat vesszük rá, hogy az intézkedéseket betartsák, és Önök pedig a saját szimpatizánsaikat kérjék meg erre.

Nincs helye a személyeskedéseknek - tette hozzá. A sunyiságra sincs most mód, a mértéktartást mindenképpen be kell tartani.

13:09
március 16, 2020
Vágólapra másolva!

Fidesz: Egyetlen célnak van itt az ideje, hogy megőrizzük a magyar állampolgárok egészségét

A hétpárti egyeztetésekről továbbra is tájékoztatják a közvéleményt - mondta Kocsis Máté. Nekünk egy feladatunk van, hogy Magyarország polgárainak minél nagyobb részét megóvjuk - tette hozzá. Az előttünk álló időszakban nagyon sok múlik azon, hogy mennyire tartjuk be a szabályokat - mondta a Fidesz frakcióvezetője. Egyetlen célnak van itt az ideje, hogy megőrizzük a magyar állampolgárok egészségét.

13:10
március 16, 2020
Vágólapra másolva!

Orbán Viktor: Minden forrás megvan, és rendelkezésre áll a védekezésre

Orbán Viktor viszonválaszában azt mondta, minden pozitív észrevételt megköszönt. Csalódott, hogy vannak olyanok, akik nem értik a helyzetet. Azokat a szamárságokat hagyjuk abba, hogy a kormány nem tett meg mindent a vírus betörése ellen - tette hozzá. A kormányfő elmondta, hogy felülről nyitott költségvetési kerete van az egészségügynek, minden forrás megvan a védekezésre.

13:12
március 16, 2020
Vágólapra másolva!

Bővült az egészségügyi dolgozók köre

Fel kell készülni arra, hogy az egészségügyi dolgozók megfertőződnek, így a védőeszközök elsősorban hozzájuk jutnak el. Orbán Viktor elmondta, hogy az egészségügyi felsőoktatásban dolgozók is egészségügyi dolgozók lettek. A munkaadóknak is meg kell állapodnia a munkavállalókkal, hogyan tudják őket tovább foglalkoztatni.

13:14
március 16, 2020
Vágólapra másolva!

A munkahelyvédelmi akcióterv révén azt kell támogatni, hogy a munkaadó meg tudja tartani a munkavállalóit

Orbán Viktor elmondta, hogy a munkahelyvédelmi akcióterv révén azt kell támogatni, hogy a munkaadó meg tudja tartani a munkavállalóit. Olyan intézkedéseket kell hozni, hogy bent tudjuk tartani a munkavállalókat a helyükön. 2010-ben 12 százalékos volt a munkanélküliség, míg most 3 százalék. Első helyen azon kell dolgozni, hogy senki se essen ki a munkából.

13:15
március 16, 2020
Vágólapra másolva!

Orbán Viktor: Át tudunk állni a digitális oktatásra

Orbán Viktor szólt arról is, hogy azoknak a szülőknek a gyermekeit megőrzik, akik nem tudnak otthon maradni. A miniszterelnök szerint a centralizált intézményrendszer révén sikeresebben tudják kezelni a válságot. Át tudunk állni a digitális oktatásra - tette hozzá.

13:18
március 16, 2020
Vágólapra másolva!

Ha nem tartjuk munkában az embereket, akkor annak a vége megszorítás lesz

Ha nem tartjuk munkában az embereket, akkor annak a vége megszorítás lesz - mondta Orbán Viktor.

13:21
március 16, 2020
Vágólapra másolva!

Orbán Viktor: Higgadtságra és határozottságra van szükség

A tesztelésekről azt mondta, hogy sokszor nem mutatható ki a vírus. Ha gyakrabban tesztelnénk, akkor nem tudnánk megelőzni a vírus terjedését. Sajnos megbízhatóságot nem eredményez. Orbán Viktor elmondta, hogy teszteléssel előrehaladott betegséget lehet megállapítani. Ne provokálja senki a védekezésben dolgozókat - tette hozzá. Nehéz idők jönnek. A vírus gyorsuló ütemben terjed, hasonlóan Ausztriához. Érthető, ha az emberek idegesek ebben a helyzetben - tette hozzá. Higgadtságra és határozottságra van szükség - zárta szavait.

13:23
március 16, 2020
Vágólapra másolva!

Hamarosan összefoglalóval jelentkezünk

Véget ért Orbán Viktor felszólalása, hamarosan összefoglalóval jelentkezünk.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!