A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0
HUNMuhari Eszter
19:25VívásEszter Muhari-Auriane Mallo-Breton
HUNMuhari Eszter
20:40VívásEszter Muhari-Nelli Differt
HUNMagyarország
21:44ÚszásSzabad 4 x 100m
HUNPóta Georgina
22:15AsztaliteniszGeorgina Pota-Xiaona Shan
NyílNyíl

Orbán Viktor is megszólal az Operatív Törzs tájékoztatóján

Események

ORBÁN Viktor
Budapest, 2020. március 5. A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök (k) a koronavírus-fertőzés elleni védekezésért felelős operatív törzs ülése után tartott sajtótájékoztatón Budapesten 2020. március 5-én. MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán
Vágólapra másolva!
Orbán Viktor miniszterelnök is beszél az Operatív Törzs délelőtti tájékoztatóján. 
Vágólapra másolva!
Cikkünk folyamatosan frissül26 bejegyzés
11:34
március 23, 2020
Vágólapra másolva!

167-re nőtt a koronavírus-fertőzöttek száma Magyarországon, újabb idős ember halt meg

Újabb magyar állampolgároknál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 167-re nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma, és újabb idős, krónikus betegségben szenvedő férfi halt meg, írja a kormányzati tájékoztató portál.

11:47
március 23, 2020
Vágólapra másolva!

Eddig 16-an gyógyultak meg

A hazánkban beazonosított új koronavírus-fertőzöttek száma: 167 fő. Közülük 10 iráni, 2 brit, 1 kazah, 1 vietnámi és 153 magyar állampolgár. Az aktív esetek száma 144, mivel 7 ember meghalt, 16 meggyógyult.

11:53
március 23, 2020
Vágólapra másolva!

A magyarok 94 százaléka támogatja a veszélyhelyzet meghosszabbítását

A magyarok 94 százaléka támogatja, hogy a parlament meghosszabbítsa az új koronavírus-járvány miatt március 11-én kihirdetett veszélyhelyzetet - közölte a Nézőpont Intézet legfrissebb, ezer ember megkérdezésével készített közvélemény-kutatásuk eredményét ismertetve. Hozzátették: a határozottan fellépő kormány mögött soha nem látott társadalmi támogatás alakult ki.

12:23
március 23, 2020
Vágólapra másolva!

Orbán Viktor: Négy vonalon szerveztük meg a védekezést

Orbán Viktor a tájékoztatón azt mondta, 12 napja hirdették ki a rendkívül veszélyhelyzetet. Ennek oka az volt, hogy mivel nincsen, és a közeljövőben nem lesz vakcina a vírusra, egy olyan helyzet alakult ki, amikor szokásos jogrendben nem lehet intézkedéseket hozni. Négy vonalon szerveztük meg a védekezést: katonai, rendőri, egészségügyi és gazdasági védekezés.

12:26
március 23, 2020
Vágólapra másolva!

A ténylegesen fertőzöttek száma lényegesen több lehet 167-nél

A vírusnak három szakasza van: mi az egyéni szakaszból átléptünk a csoportos szakaszba, és közeledünk a tömeges szakaszba. A kormányfő elmondta, hogy 167 azonosított fertőzés volt hétfőn reggel, nyílván nagyobb számmal fertőződtek meg, de erről csak becslések lehetnek. A becslések túl tág határok között mozognak, a ténylegesen megfertőződtek száma nyílván jóval nagyobb, mint a 167 fertőzött szám. 27 ember számít betegnek a fertőzöttek közül, és 9 ember kórházi intenzív ellátásra szorulnak, ők komoly veszélyben vannak - mondta a kormányfő. A 7 halottról tudni kell, hogy közülük 5-en szív- és cukorbetegségben szenvedtek, míg ketten daganatos betegek voltak.

12:27
március 23, 2020
Vágólapra másolva!

Orbán Viktor: Óriási készleteket foglaltunk le Keleten

Orbán Viktor közölte, hogy orvosi maszkból 1,5 millió áll rendelkezésre, és a héten 80 ezer darabra fut fel a termelés. 20 millió gumikesztyű van, 170 ezer védőruha és 2560 lélegeztetőgép áll rendelkezésre. Nyugaton mindenből hiány van, ezért keleten óriási készleteket foglaltunk le - mondta a kormányfő. Több mint 10 repülőgépet vár az ország eszközökkel - tette hozzá.

12:29
március 23, 2020
Vágólapra másolva!

Ennyi bevethető egészségügyi dolgozó van

65 év alatt 24 643 orvost lehet bevetni, míg az egészségügyi dolgozók közül 105 ezer kiképzett szakdolgozó van - ismertette Orbán Viktor.

12:30
március 23, 2020
Vágólapra másolva!

Minden intenzív ágy mellett dolgozó orvos és ápoló speciális maszkot kap

A kormányfő elmondta, hogy holnap reggeltől minden intenzív ágy mellett dolgozó orvos és ápoló speciális maszkot kap. A többi kórházi orvos és ápoló sebészi maszkot kap, és minden koronavírus-gyanús beteg sebészi maszkot kap. A védekezés hosszú lesz - tette hozzá.

12:32
március 23, 2020
Vágólapra másolva!

A teherforgalom továbbra is működik

Csak magyarok léphetnek be az országba, a teherforgalom továbbra is megengedett. Orbán Viktor közölte, a rendőrség lezárta a határokat. A románoktól garanciákat kértünk, hogy olyan ütemben engedjük át őket, ahogyan ők beengedik a magyarokat, ez egy zsilipelés - mondta Orbán Viktor. A kormányfő közölte, hogy egyre több feladata van a rendőröknek.

12:34
március 23, 2020
Vágólapra másolva!

139 ezer ember tud részt venni a rendfenntartásban

65 év alatti bevethető egyenruhás több mint 70 ezer fő áll rendelkezésre - mondta a kormányfő. Több mint 46 ezer nem fegyveres bevethető ember áll rendelkezésre. Orbán elmondta, több  mint 139 ezer ember áll rendelkezésre a rendvédelem terén. A katonaságot illetően azt mondta, hogy ők is készen állnak a segítésre. 23 950 hivatásos katona van, több mint 9 ezer tartalékos, és több mint 10 ezer olyan ember van, aki öt éven belül szerelt le. A katonaság és a rendőrség együttesen 139 ezer főből áll, ők tudják fenntartani a közrendet.

12:37
március 23, 2020
Vágólapra másolva!

Orbán Viktor újabb nagyon jelentős gazdasági lépéseket jelentett be

Orbán Viktor elmondta, hogy június 30-ig kapnak adómentességet a kkv-k a kata fizetése alól, ez több mint 81 ezer vállalkozás. A március 1-je előtti kata hátralékára felfüggesztés van. Mentességet kapnak a hazai médiaszolgáltatók is a közterhek fizetése alól. A kilakoltatásokat és az adóvégrehajtásokat is felfüggesztjük, és végül hatodszor a gyes és gyed jogosultságokat meghosszabbítjuk. A legfontosabb, hogy a magyar emberek munkahelyét megvédjük - mondta Orbán Viktor. Az előttünk álló időszak nehéz lesz, de ezt vállalni kell, mert emberéleteket menthetünk meg.

12:38
március 23, 2020
Vágólapra másolva!

Orbán Viktor szerint most nincs itt az ideje a széthúzásnak

Most a széthúzás helyett az összefogás ideje jött el, és erre kérte a kormányfő a parlamenti képviselőket is - mondta a kormányfő.

12:39
március 23, 2020
Vágólapra másolva!

Rövid szünet után folytatódik a tájékoztató

Rövid szünet után folytatódik az Operatív Törzs tájékoztatója.

12:40
március 23, 2020
Vágólapra másolva!

Folytatódik a tájékoztató

Folytatódik az Operatív Törzs tájékoztatója.

12:42
március 23, 2020
Vágólapra másolva!

A tömeges megbetegedés felé tartunk

Müller Cecília országos tisztifőorvos arról beszélt, hogy az adatok világosan mutatják, hogy nem egyenes vonalú az emelkedés, hanem hatványozott növekedésnek nézünk elébe a fertőzöttek számát tekintve. Minden arra mutat, hogy a csoportos fertőzések időszakából a tömeges megbetegedések időszaka jöhet - tette hozzá.

12:44
március 23, 2020
Vágólapra másolva!

Müller Cecília köszönetet mondott az egész magyar társadalomnak

Müller Cecília elmondta, hogy a fertőzés 80 százalékban nagyon enyhe tünetekkel jár, de vannak olyan emberek, akikre a fertőzés sokkal nagyobb kockázatot jelent. Mindezt igazolja az a hét meghalt ember is, akik valamilyen krónikus megbetegedésben szenvedtek. Müller megköszönte az időseknek, hogy meghallgatták a tanácsukat. Köszönet a lakosság együttműködéséért.

Mindennek révén lehet csökkenteni a megbetegedések számát, és egy időben, egyszerre a megbetegedések száma nem lesz extrém nagy.

12:47
március 23, 2020
Vágólapra másolva!

Így csökkentik az emberi kontaktusok lehetőségét

Müller Cecília elmondta, hogy most is azoktól vesznek mintát, akik gyanúsak koronavírus-fertőzésre. A betegmozgás minimalizálása érdekében a mentők mennek ki egy-egy gyanús beteghez, hogy az emberek ne menjenek orvoshoz. Hamarosan elkészülnek azok a tervek, amik az ellátható betegek számát is biztosítják egy-egy kórházban. Mindenhol zajlik a kapacitások növelése.

12:47
március 23, 2020
Vágólapra másolva!

A kutatások is folytatódnak

Müller Cecília szólt arról is, hogy mindezek mellett folytatódnak a kutatások a vírussal kapcsolatban.

12:48
március 23, 2020
Vágólapra másolva!

Nincsen fennakadás a magyar határokon

Lakatos Tibor arról beszélt, hogy egyetlen határátkelőhelyen sincs jelentős fennakadás.

12:49
március 23, 2020
Vágólapra másolva!

Ennyi magyar van karanténban külföldön

Lakatos Tibor szólt arról is, hogy a teherforgalomban több helyen van 60 perces várakozás. Európában 188 magyar van karanténban, ebből 187-en Ausztriában. Európán kívül 30-an vannak karanténban. 

12:51
március 23, 2020
Vágólapra másolva!

Ilyen bűncselekményekkel kapcsolatban indítottak eljárást

Lakatos Tibor szólt arról is, hogy immár 100 fővel szemben kellett feljelentést tenni a házi karanténban lévőkkel szemben. 24 személlyel szemben indult szabálysértés miatt eljárás, míg 14 személyt helyszíni bírsággal sújtottak az üzletek bezárásával kapcsolatban - mondta Lakatos Tibor. Beszámolt arról is, hogy több mint egy tucat esetben indult eljárás rémhírterjesztés miatt.

12:54
március 23, 2020
Vágólapra másolva!

Folyamatosan érkeznek az országba az egészségügyi szállítmányok

A külföldön beszerzett eszközök hazaszállítása megkezdődött, folyamatosan érkeznek a szállítmányok - mondta kérdésre Lakatos Tibor. Alaposan mérlegelni kell, hogy mikor vezetnek be újabb korlátozó intézkedések a hatóságok - mondta Lakatos.

12:56
március 23, 2020
Vágólapra másolva!

Kemény üzenetet kaptak az álhírterjesztők

14 esetben folyik rémhírterjesztés miatt eljárás az országban - mondta Lakatos Tibor. Müller Cecília az álhírek terjesztőit arra kérte, hogy az energiájukat inkább arra fordítsák, hogy a hatóságokat segítsék.

12:57
március 23, 2020
Vágólapra másolva!

A boltokkal kapcsolatban egyelőre nem lesznek újabb korlátozások

A boltokkal kapcsolatban nem lesz újabb korlátozás - mondta Lakatos Tibor. A lakosság ellátását biztosítani kell, és ezt bármilyen vészhelyzetben meg is teszik a hatóságok.

13:00
március 23, 2020
Vágólapra másolva!

A kórházak folyamatosan növelik a kapacitásaikat

Müller Cecília arról is beszélt, hogy a kórházak folyamatosan növelik a kapacitásaikat. A járvány terjedésében nem az esetszám a legfontosabb - tette hozzá. Többféle modellszámítás van, ezért nem is beszélnek erről részletesen, mert csak találgatások lennének belőle. Korlátozni kell az állampolgárok mozgását, ha gócpontok alakulnak ki - mondta egy másik kérdésre Lakatos Tibor.

13:00
március 23, 2020
Vágólapra másolva!

Véget ért a tájékoztató, hamarosan összefoglalóval jelentkezünk

Véget ért az Operatív Törzs tájékoztatója, hamarosan összefoglalóval jelentkezünk.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!