Mutatjuk a kormány legújabb döntéseit a koronavírus-járvány kapcsán - kövesse a Kormányinfót percről percre

Események

koronavírus, járvány, vírus, sorbanállás, sor, távolságtartás, várakozás, utca, Budapest
Vágólapra másolva!
Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő és Gulyás Gergely, a Miniszterelnökség vezetője most szombaton tartja a Kormányinfót. 
Vágólapra másolva!
Cikkünk folyamatosan frissül33 bejegyzés
12:47
április 04, 2020
Vágólapra másolva!

Szombati Kormányinfó

A korábbi szokásoktól eltérően most szombaton tartja Szentkirályi Alexandra és Gulyás Gergely a Kormányinfót.  

12:51
április 04, 2020
Vágólapra másolva!

Járványügyi alapot állít fel a kormány

Járványügyi alapot állít fel a kormány - mondta még pénteken Orbán Viktor kormányfő. Ennek részleteiről is beszámol Gulyás Gergely. 

12:58
április 04, 2020
Vágólapra másolva!

500 ezer forintnyi pluszjuttatás az egészségügyi dolgozóknak

Orbán Viktor miniszterelnök pénteken azt is bejelentette, hogy minden egészségügyi dolgozó 500 ezer forintnyi pluszjuttatást kap év végéig.

13:24
április 04, 2020
Vágólapra másolva!

Gulyás Gergely: A legfontosabb továbbra is az emberi élet védelme

Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter arról beszélt, 22 nap telt el a veszélyhelyzet kihirdetése óta. A legfontosabb továbbra is az emberi élet védelme. A költségvetés korlátlanul biztosít fedezetet a védekezéshez - tette hozzá. Minden anyagi forrás a védekezéshez rendelkezésre áll - mondta. 

13:26
április 04, 2020
Vágólapra másolva!

380 milliárd jutott eddig védőfelszerelése

A nyár elején kaphatják meg az egészségügyi dolgozók a bruttó 500 ezer forintot - mondta Gulyás. Eddig 380 milliárd forintot költött az ország védőfelszerelésekre. Létrejön egy járványvédelmi és gazdaságvédelmi alap. Közös teherviselésre kötelezi a kormány, így a politikai pártokat, a bankokat, az önkormányzatokat. 

13:28
április 04, 2020
Vágólapra másolva!

A pártoknak, a multiknak és a bankoknak kell többet fizetnie

A kormány magán kezdte az átcsoportosításokat, összesen 1345 milliárd forintot csoportosítottak át a tárcáktól. A pártok támogatása április 15-től 50 százalékkal csökken, és a járványvédelmi alapba kerül. A multinacionális vállalatokat terhelő adók révén 36 milliárd forintos bevétel lesz. A pénzügyi szektortól 55 milliárdot kell befizetni a járványvédelmi alapba. A gépjárműadó az önkormányzatoktól az állami szférába kerül, ez 34 milliárd forint. Eddig több mint 660 milliárd forint került a járványvédelmi alapba. 

13:30
április 04, 2020
Vágólapra másolva!

Megkapják az egészségügyi dolgozók a korábban bejelentett béremeléseket

Az egészségügyi dolgozók korábban megígért béremelése is megmarad, és a járványügyi alapból lesz kifizetve - mondta Gulyás Gergely. 

13:32
április 04, 2020
Vágólapra másolva!

Ennyi pénz jut a gazdaság megvédésére

A gazdaság védelmére és újraindítására 1345 milliárd forint áll majd rendelkezésre - mondta Gulyás. Ahhoz az óriási kihíváshoz, amivel az ország szembesül, ez szükséges. Körülbelül 30 ezerrel nőtt a munkanélküliek száma - mondta a miniszter. A szabad munkahelyek száma is 70 ezerről 40 ezerre csökkent. Április elejétől napi 4 ezer fő lehet a munkanélküliek számának napi növekedése.  

13:33
április 04, 2020
Vágólapra másolva!

Vasárnap lesz döntés erről

Vasárnap dönt a kormány a gazdaság újraindítási tervről - mondta Gulyás. 

13:34
április 04, 2020
Vágólapra másolva!

Minden jogállamisági kritériumnak megfelel a koronavírus-törvény

Gulyás Gergely kérdésre azt mondta, hogy a járvány elleni védekezéssel foglalkozik a kormány, míg Brüsszel pedig velük. Minden jogállamisági kritériumnak megfelel a koronavírus-törvény. Gulyás megdöbbentőnek nevezte a nyugati sajtóban megjelent hazugságokat. 

13:37
április 04, 2020
Vágólapra másolva!

Gulyás: A főváros oldja meg a tömegközlekedési helyzetet

Gulyás Gergely egy másik kérdésre azt mondta, hogy nem kívánják megváltoztatni az önkormányzatok hatáskörét. A kormány tudomásul vette, hogy a terveknek nem örültek az önkormányzatok - tette hozzá. A budapesti tömegközlekedésről azt mondta, hogy a főváros működteti az. Az a kérésünk, hogy a főváros oldja meg a kialakult helyzetet - mondta Gulyás. Úgy látja, a források rendelkezésre állnak. 

13:39
április 04, 2020
Vágólapra másolva!

Ezek a legfontosabb kormányzati célok

Szentkirályi Alexandra arról beszélt, hogy a cél a munkahelyek megőrzése az emberek egészségének megőrzése mellett. Nemcsak gazdaságvédelmi, hanem családvédelmi intézkedések is most bejelentett átcsoportosítások. Akik elvesztik az állásukat, azok minél előbb újabb állást találjanak - tette hozzá. 

13:42
április 04, 2020
Vágólapra másolva!

Mindenki tartózkodjon az álhírek terjesztésétől

Gulyás Gergely a megjelent álhírekkel kapcsolatban azt mondta, hogy a kormány elkötelezett a sajtószabadság mellett. Világos a tényállás, nem a büntetőjogi következmények elérése volt a cél, hanem az elrettentés is. Gulyás arra kért mindenkit, hogy tartózkodjon olyan hírek terjesztésétől, amik nem felelnek meg a valóságnak. 

13:44
április 04, 2020
Vágólapra másolva!

"A kormány nem kívánja bezárni a parlamentet, szemben az Európai Parlamenttel"

Több önkormányzat olyan intézkedéseket hozott az elmúlt időszakban, amik komoly vitákat váltottak ki, ezért is vették tervbe a módosításokat, de a tiltakozást látva a kormány elállt ettől a javaslattól - mondta Gulyás Gergely. A vírussal szembeni védekezés rengeteg területet érint, de ez nem jelenti azt, hogy a kormány eltekint a rendes ügymenettől. A kormány nem kívánja bezárni a parlamentet, szemben az Európai Parlamenttel. 

13:47
április 04, 2020
Vágólapra másolva!

A munkáltatói igazolás kiállítása nem lehet probléma

Gulyás Gergely arról is beszélt, hogy a babaváró hitelek esetében a munkáltatói igazolás kiállítása nem lehet probléma, ha valaki ilyennel találkozik, akkor az illetékes hatósághoz kell fordulni. 

13:50
április 04, 2020
Vágólapra másolva!

Gulyás: Semmilyen provokációnak nem ülünk fel

Gulyás Gergely szólt arról is, hogy sokaknak a hobbijává vált, hogy Magyarországot szidják és rágalmazzák. Semmilyen provokációnak nem ülünk fel - tette hozzá. Sokkal fontosabb, hogy a járvány elleni védekezést megoldja a kormány. 

13:51
április 04, 2020
Vágólapra másolva!

Szentkirályi Alexandra: A jó idő okozta csábításnak senki ne engedjen

Szentkirályi Alexandra arról is beszélt, hogy a kijárási korlátozás esetleges fenntartásáról jövő héten dönt majd a kormány. A jó idő okozta csábításnak senki ne engedjen - tette hozzá. 

13:55
április 04, 2020
Vágólapra másolva!

Ez a pontos helyzet a Városligetben

Radikálisan megnőtt a tesztek száma az elmúlt időszakban - mondta kérdésre Gulyás. Ahogy a járvány terjed, a tesztek száma tovább fog emelkedni - tette hozzá. Fontos azt is megemlíteni, hogy nagyon jelentős a fertőzés látenciája. A Városligettel kapcsolatban azt mondta, hogy minden épületnek jogerős engedélye van az építésre. Ha akarnánk, akkor már holnap elkezdődhetne az építkezés. A fővárosi változtatási tilalom a zöldfelületek rendbetételét is gátolja, ezért van szükség a mostani javaslatra. 

13:56
április 04, 2020
Vágólapra másolva!

Több forgatókönyv van az érettségivel kapcsolatban

Szentkirályi Alexandra az érettségivel kapcsolatban azt mondta, több forgatókönyv van. Mindenki időben értesülni fog a döntésről. 

13:58
április 04, 2020
Vágólapra másolva!

A kormány abban érdekelt, hogy az élet és a gazdaság minél előbb újrainduljon

Gulyás Gergely arról is beszélt, hogy a kormány minden segítséget megad ahhoz, hogy megtarthassa a jelenlegi állását. Azt reméli, hogy a bejelentendő gazdasági csomag hozzájárul az állásuk megtartásához. A kormány azt szeretné, hogy az élet és a gazdaság minél előbb újrainduljon - tette hozzá. 

14:00
április 04, 2020
Vágólapra másolva!

Három hét alatt elkészült a magyar mobilkórház

3 hét alatt elkészült egy új mobilkórház - jelentette be Gulyás Gergely. Nem stadionokat építünk, hanem az egészségügyre fordítunk minden forrást. Két népstadiont lehetne építeni abból a pénzből, amit az elmúlt időszakban a kormány egészségügyi felszerelésekre költött. 

14:03
április 04, 2020
Vágólapra másolva!

70 milliárdba kerül az egészségügyi dolgozók rendkívüli béremelése

Gulyás Gergely kérdésre válaszolva azt mondta, hogy a kormány tartja azt ígéretét, amit a korábbi egészségügyi béremelésekre tett. Köszönetet mondott a teljes egészségügyi szektornak. 70 milliárdba kerül az egészségügyi dolgozók rendkívüli béremelése. 

14:05
április 04, 2020
Vágólapra másolva!

Egy uniós alapot is nyit a kormány, hogy figyelemmel lehessen követni a Brüsszelből érkező pénzeket

Gulyás Gergely bejelentette, hogy egy uniós alapot is nyit a kormány, és ebben fel fogják tüntetni a konkrét összegeket. Eddig egyetlen forint sem érkezett - tette hozzá. Pluszpénzt nem kapunk, de könnyebben tudunk forráshoz jutni, ennek örülünk, de ez nem jelenti azt, hogy bármilyen pluszforrást kapnánk. 

14:07
április 04, 2020
Vágólapra másolva!

Semmilyen kutatás nem támasztja alá a BCG oltás hatékonyságát

Gulyás Gergely arról is beszélt, hogy semmilyen kutatás nem támasztja alá a BCG oltás hatékonyságát. Egyelőre csak a védekezés jó megszervezésében lehet bízni. A közölt adatok teljesen pontosak, minden ezzel ellentétes megszólalás hazugság - mondta a miniszter.  

14:09
április 04, 2020
Vágólapra másolva!

A magyar akcióterv egésze a GDP 18-22 százalékát érinti majd

A tranzitforgalom folyamatosságát biztosítani kell, ebben egyetértés van az uniós kormányfők között - mondta Gulyás. Orbán Viktor hétfőn, Palkovics László kedden beszél majd a gigantikus akcióterv részleteiről. A jegybankkal is folyamatos az egyeztetés, és ők is bejelentéseket tesznek majd. Az akcióterv egésze a GDP 18-22 százalékát érinti majd. 

14:10
április 04, 2020
Vágólapra másolva!

A jelenlegi intézkedések elegendőek a járvány terjedésének a lassításához

Gulyás Gergely közölte, hogy semmilyen spekulációval nem foglalkozik, a jelenlegi intézkedések elegendőek a járvány terjedésének a lassításához. 

14:12
április 04, 2020
Vágólapra másolva!

85 egészségügyi dolgozó fertőződött meg eddig

Nincs szükség az szja-bevallás határidejének a kitolására - mondta kérdésre Gulyás. Ennek oka, hogy annak leadása személyes kontaktust nem igényel - tette hozzá. 85 egészségügyi dolgozó fertőződött meg eddig. Nagy támogatást akar adni a turizmusnak a kormány, de például most alkalmas az idő a felújításra, és az utóbbira forrást is ad majd. 

14:14
április 04, 2020
Vágólapra másolva!

A jegybank jól kezelte a forint elleni spekulációs támadást

Gulyás Gergely arról is beszélt, hogy spekulációs támadás zajlik a forint ellen, a jegybank megfelelő intézkedéseket tett. Aki most elkezd törleszteni, és később nem tud, akkor később is kérheti a moratóriumot.  

14:18
április 04, 2020
Vágólapra másolva!

Gulyás: Nagyon nagy szükség van az egyházak támogatására

Gulyás Gergely kérdésre azt mondta, hogy egy hétig biztosan fennmaradnak a kijárási korlátozásra vonatkozó szabályok. Felekezetre való tekintet nélkül mindenkit érintenek a mostani szabályok. Szerencsére az online alkalmak szélesebb közönséghez juthatnak el, mint a templomi szertartások. Az egyházak tevékenységére ma sokkal nagyobb szükség van, mint bármikor az elmúlt évtizedekben bármikor - hangsúlyozta Gulyás. 

14:21
április 04, 2020
Vágólapra másolva!

Ez a legobjektívebb adat a járványról

A statisztikák szempontjából a legfontosabb az, hogy egy-egy országban hányan halnak meg - mondta Gulyás. Akinél komoly tünetek vannak, azok kórházba kerülnek, így nem lehet eltitkolni az adatokat. A rosszul pályázóknak kedvez az uniós intézkedés, így nekünk az sokkal kisebb segítséget jelent. 

14:23
április 04, 2020
Vágólapra másolva!

Csak a tényekkel nincsenek összhangban a nemzetközi bírálatok

A nemzetközi bírálatok nincsenek tekintettel a tényekre - mondta egy másik kérdésre Gulyás. Csak a járványügyi lépések esetében lehet élni a rendkívüli jogkörökkel. 

14:25
április 04, 2020
Vágólapra másolva!

Orbán Viktor nem tervez semmilyen külföldi programot

Orbán Viktor semmilyen külföldi programot nem tervez, amik lettek volna, azokat lemondta. Minden energiáját a kormányfő a védekezésre összpontosítja - mondta Gulyás.

14:26
április 04, 2020
Vágólapra másolva!

Vége a Kormányinfónak, hamarosan összefoglalóval jelentkezünk

Véget ért a Kormányinfó, hamarosan összefoglalóval jelentkezünk. 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről