A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
3
Ezüstérem
3
Bronzérem
2
HUNJózsa Levente
10:10TekvondoYushuai Liang-Levente Jozsa
HUNMagyarország
11:20Kajak-kenuKenu 500m-páros elődöntő 1
HUNMagyarország
12:00Kajak-kenuKajak 500m-négyes elődöntő 2
HUNMagyarország
18:00VízilabdaGreece-Hungary
NyílNyíl

Orbán Viktor beszámol a koronavírus-járvány alatt hozott legújabb intézkedésekről

ORBÁN Viktor
Orbán Viktor miniszterelnök interjút ad a Jó reggelt, Magyarország! című műsorban a Kossuth Rádió stúdiójában.
Vágólapra másolva!
Orbán Viktor miniszterelnök péntek reggel a Kossuth rádiónak nyilatkozik a koronavírus-járvány alatt hozott legújabb lépésekről.
Vágólapra másolva!
Cikkünk folyamatosan frissül18 bejegyzés
09:10
május 01, 2020
Vágólapra másolva!

Miniszterelnöki rádióinterjú

Orbán Viktor miniszterelnök péntek reggel a Kossuth rádiónak nyilatkozik a koronavírus-járvány alatt hozott legújabb lépésekről.

09:21
május 01, 2020
Vágólapra másolva!

Gulyás Gergely: Fokozatosan, szigorú menetrend mellett újraindítható az élet

Fokozatosan, szigorú menetrend mellett, a koronavírus-fertőzés területi különbségeire tekintettel újraindítható az élet Magyarországon - mondta Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtöki online sajtótájékoztatóján.

09:26
május 01, 2020
Vágólapra másolva!

Orbán Viktor: 50. napja álljuk a sarat - videó

50. napja álljuk a sarat - írta a közösségi oldalán Orbán Viktor. A magyar kormányfő egy videóban idézte fel a koronavírus elleni védekezés eddigi fontos pillanatait.

09:32
május 01, 2020
Vágólapra másolva!

Hamarosan kezdődik a beszélgetés

Hamarosan kezdődik a kormányfői interjú. 

09:35
május 01, 2020
Vágólapra másolva!

Orbán Viktor: A politikában a tapasztalat minden mást megelőz

Orbán Viktor a beszélgetés elején arról beszélt, hogy a következő napok kifejezése a szigorú menetrend és a fokozatosság. A politikában a tapasztalat minden mást megelőz, csak az a biztos, amit az ember átél - tette hozzá. Így van ezzel a mostani válságban is, szinte lehetetlen kiigazodni a különféle elméleteken - mondta a kormányfő. 

09:38
május 01, 2020
Vágólapra másolva!

Ezek a legfontosabb tények a mostani helyzetben

Orbán Viktor szerint a néhány közös pontot kell megtalálni. Legfontosabb tény, hogy a vírus létezik, nincs vakcina, és nincs garancia arra, hogy magától elmenne a vírus, így nem lehet feladni a védekezést. A vírus különféle módon érinti az embereket, mivel Budapest és Pest megyében haltak meg a legtöbben, és az idősek a leginkább kitettek. Mindezek alapján kellett új szabályokat alkotni. Az utóbbi helyeken a kijárási korlátozások fenn maradnak, míg a vidéki részeken nem maradnak. 

09:39
május 01, 2020
Vágólapra másolva!

Kéthetente születnek majd a felülvizsgálati döntések

Orbán Viktor beszélt arról is, hogy nem szeret hirtelen döntéseket hozni, de ha a helyzet megkívánja, akkor egy óra alatt lehet gyors döntéseket hozni. Két hét alatt fognak újabb döntéseket hozni a helyzet fényében. 

09:40
május 01, 2020
Vágólapra másolva!

Orbán Viktor: Magyarország az első csatát megnyerte a vírussal szemben

Orbán Viktor szólt arról is, hogy Magyarország az első csatát megnyerte a vírussal szemben, mivel nem szabadult el a vírus. Időt nyertünk, és felkészült az egészségügy a védekezésre. Ha újra nagy hullámban támadna a járvány, akkor nincs olyan ember, aki ellátás nélkül maradna - mondta a kormányfő. 

09:43
május 01, 2020
Vágólapra másolva!

"Ha sikerül Budapesten a halálozási arányt csökkenteni, akkor Budapesten újraindulhat az élet"

A kormányfő kijelentette, hogy a szabályok lazítása esetén Ausztria a példa. Mivel ott már láthatóak a hatások, és érdemes beépíteni a döntésekbe. Orbán Viktor elmondta, hogy az ő tapasztalatuk és a csehek tapasztalatai is felhasználhatóak. Ha sikerül Budapesten a halálozási arányt csökkenteni, akkor Budapesten újraindulhat az élet - mondta a kormányfő. A vírus nem ment el, csak időt nyertünk - tette hozzá. Lesz második hullám, de nyáron a vírus terjedése le fog lassulni, de október-novemberben jöhet egy második hullám. 

09:44
május 01, 2020
Vágólapra másolva!

Ez lehet a recept a mostani helyzetben

Orbán Viktor elmondta, hogy az egészségügyben egyszerre kell járványügyi készenlétet tartani és a normális működést biztosítani. 

09:47
május 01, 2020
Vágólapra másolva!

Meglepő lett volna, ha Soros György nem jelentkezett volna újabb ötlettel

Orbán Viktor a nemzetközi támadásokról azt mondta, még egy idegen országot is megtámadni a járvány alatt sem szép dolog. Nehéz szavakat találnia arra, amikor egy ellenzéki képviselő ilyen esetben támadja a hazáját, de láthatóan vannak, akik szégyellik magukat - mondta a kormányfő. Biztos voltam benne, hogy amikor nem tudják többen kontrollálni a járványt, akkor megjelennek a spekulánsok, és nem olyan javaslatok kerülnek elő, amiknek mi lennénk a haszonélvezői. Nagyon meglepődtem volna, ha Soros György, hazánk egyik legtehetségesebb fia, nem tűnt volna fel ebben a helyzetben. 

09:49
május 01, 2020
Vágólapra másolva!

Orbán Viktor: Ebben az ügyben is igazunk volt

Orbán Viktor elmondta, hogy nagyon kevés ország volt, amely képes volt nemet mondani Soros György legújabb tervére. Előre meg kellett támadni a magyarokat, hogy olyan helyzetbe kerüljünk, hogy ne adjon senki a szavunkra - mondta a kormányfő. Európában sok mindent lehet csinálni, de ha az ember vállalja a vitát, akkor idővel kiderül, hogy az adott törvényjavaslat semmilyen szinten nem megy szembe az európai gyakorlattal- mondta a kormányfő.  Ebben az ügyben is igazunk volt - tette hozzá. 

09:51
május 01, 2020
Vágólapra másolva!

Ez a liberálisok legfőbb célja

A liberálisok körében van a legerősebb hídfőállása Sorosnak. Ha sikerül a nemzetállami kereteket feloldani, és egy nagy globális államot létrehozni, akkor teljesül a liberálisok legfőbb célja - mondta a kormányfő. Amíg a Soros-hálózat fennáll, addig ez a világállam lesz a liberálisok legfőbb célja - tette hozzá.  

09:54
május 01, 2020
Vágólapra másolva!

Orbán Viktort is meglepte a román elnök kijelentése

Orbán Viktor a román elnök kijelentéséről azt mondta, hogy ő tiszteletreméltó embert ismert meg benne, és néhány dologban egyetértenek. Nehéz vitákban is kiállt bizonyos elvek mellett - tette hozzá. Az én viszonyom a román elnökhöz a tiszteleten alapul, és szeretnénk, ha a kapcsolataink ezen állnának. Éppen ezért értetlenül állunk a kijelentések előtt, ilyen mondatokat az elmúlt 30 évben sem hallottunk Romániából. Nem javaslom, hogy a ledobott kesztyűért lehajoljunk, és továbbra is keressük az együttműködést. 

Ugyanezt a tiszteletet elvárjuk a magyar államiság iránt. 

09:57
május 01, 2020
Vágólapra másolva!

Ha van munka, akkor van esély

Orbán Viktor a gazdasági helyzetről azt mondta, hogy lesznek biztató hírek, de az összkép nem lelkesítő. Magyarországnak sok válságon kellett keresztülmennie az elmúlt 30 évben, így vannak emlékei és tapasztalatai. A mostani helyzetben a 2008-2010-es válság kezelése terén szerzett tapasztalatok a legjobbak. Akkor is kiválasztottuk a vezércsillagot, és a döntő momentumra összpontosítottunk. 2010-ben ez a pont a munka és a munkahely volt, és most is erre kell összpontosítani - mondta Orbán Viktor. Ha van munka, akkor van esély - tette hozzá.  Annyi munkahelyet hozunk létre, amennyit a vírus megszüntet, erre megvan a tudás és a tapasztalat is - mondta a kormányfő. 

09:59
május 01, 2020
Vágólapra másolva!

Orbán Viktor: Minden válságkezelésben az összefogás kulcskérdés

A kormányfő kifejtette, hogy lesznek átképzések, ha valaki nem szerez állást 3 hónap után. Van közmunkaprogram, van egy hadsereg, és vannak állami cégek. Mindezen eszközökön keresztül lehet kezelni a helyzetet. Nehéz lesz, mert ez a válság különböző ágazatokat, különféle módon érint - mondta a kormányfő. Minden válságkezelésben az összefogás kulcskérdés. Csak így juthatunk vissza a 3 százalék körüli munkanélküliségi szinthez. 

10:00
május 01, 2020
Vágólapra másolva!

Nemcsak a gazdaságot, hanem az életünket is újra kell indítani

Nemcsak a gazdaságot, hanem az életünket is újra kell indítani. Ez nehezebb lesz, mint 2010 után -mondta a kormányfő. 

10:01
május 01, 2020
Vágólapra másolva!

Vége az interjúnak, hamarosan összefoglalóval jelentkezünk

Véget ért a kormányfői interjú, hamarosan összefoglalóval jelentkezünk. 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!