A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
1
Ezüstérem
2
Bronzérem
3
HUNMagyarország
18:00VízilabdaGreece-Hungary
HUNLosonczi Dávid
19:55BirkózásTurpal Bisultanov-David Losonczi
NyílNyíl
Vágólapra másolva!
Orbán Viktor miniszterelnök pénteken is rádióinterjút ad.
Vágólapra másolva!
Cikkünk folyamatosan frissül15 bejegyzés
09:09
június 19, 2020
Vágólapra másolva!

A megszokott rádióinterjú

Orbán Viktor péntek reggel a megszokott módon a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország című műsorának nyilatkozik.

09:11
június 19, 2020
Vágólapra másolva!

Orbán Viktor: 2021 is gazdaságvédelmi év lesz

A járványügyi készültség fenntartására szükség van, noha a rendkívüli jogrendre már nincs - jelentette ki egy héttel ezelőtt Orbán Viktor. Az Európai Bizottság helyreállítási alapja kapcsán a V4-ek teljes egyetértésre jutottak csütörtöki csúcstalálkozójukon - emelte ki a kormányfő, hozzátéve, hogy nem vált valóra azok vágya, akik reménykedtek abban, hogy a visegrádiak nem jutnak megállapodásra.

09:12
június 19, 2020
Vágólapra másolva!

Gulyás Gergely: A fővárosnál rendelkezésre álló összegből többször is fel lehetne újítani a Lánchidat

Az Európai Bizottság azt javasolta - és a kormány álláspontja is az -, hogy mihamarabb lehetővé kell tenni a határok átjárhatóságát az uniós tagállamok között. Ugyanakkor, míg korábban úgy tűnt, a migráció megállt, a májusi adatok már aggasztóbbak, de remélhetőleg a határok átjárhatósága nem jelenti azt, hogy ne lehetne tartani a határok védelmét - mondta Gulyás Gergely, a Miniszterelnökség vezetője.

09:31
június 19, 2020
Vágólapra másolva!

Hamarosan kezdődik a miniszterelnöki interjú

Hamarosan kezdődik a kormányfői interjú.

09:35
június 19, 2020
Vágólapra másolva!

Orbán Viktor: Észnél kell lenni

Orbán Viktor a beszélgetés elején arról beszélt, hogy Szlovéniában három balkáni ország tekintetében visszaállítják a belépési korlátozást. Ez pedig egy fontos figyelmeztetés, észnél kell lenni - tette hozzá. Mindezek ellenére nagy teljesítménynek kell tekintetni, hogy több tízezer ember életét sikerült megmenteni Magyarországon, de közben gondolni kell arra, hogy ennek a sikernek a feltétele a fegyelmezettség és az összefogás volt. 

09:37
június 19, 2020
Vágólapra másolva!

"Készen állok, hogy a második hullám előtt a szükséges jogi és gazdasági lépéseket megtegyük"

Orbán Viktor elmondta, hogy örülni kell annak, hogy sikerült. A magyar egészségügyi rendszer jobban teljesített, mint a nyugat-európai, és ezt korábban nem lehetett volna meghozni. Készen állok, hogy a második hullám előtt a szükséges jogi és gazdasági lépéseket megtegyük - mondta a kormányfő.

09:39
június 19, 2020
Vágólapra másolva!

Megfelelő mennyiségű eszköz áll rendelkezésre

Orbán Viktor elmondta, hogy megfelelő mennyiségű eszköz van, továbbra is képesek vagyunk több tízezer embert ellátni. Mivel nálunk időben szólalt meg a csengő, ezért egy tömeges fertőzésre készültünk, és egy katonai terv szerint készültünk fel. Egy katonai gyakorlat szerint készültünk - tette hozzá. Nem kívánom, hogy élesben is ki kelljen próbálni ezt a tudást.

09:43
június 19, 2020
Vágólapra másolva!

Orbán Viktor: Liberális imperializmus érkezik Nyugatról

Orbán Viktor szólt arról is, hogy 30 évvel ezelőtt mindenki eszményként tekintett a Nyugatra, míg ma az látszik, hogy a négy legnagyobb uniós gazdaság közül három a pénzügyi csőd felé halad, bandaháborúk zajlanak nyugat-európai kisvárosok utcáin. És ezek az országok mondják meg nekünk, hogyan kéne helyesen élni - mondta a kormányfő. Van egy liberális imperializmus Nyugat-Európából, és ők megpróbálják a világlátásukat ráerőltetni azokra az országokra, akik másként gondolkoznak, a nemzetközi bíróságok is részei ezeknek.

09:47
június 19, 2020
Vágólapra másolva!

Orbán Viktor: Luxemburgban kimondták, hogy a civil szervezetek átláthatósága fontos dolog

A kormányfő szerint összeesküvések nincsenek, de világos, hogy bizonyos esetekben háttérerők működnek közre a liberális imperializmus érvényre juttatásában. Luxemburgban kimondták, hogy a civil szervezetek átláthatósága fontos dolog, és annak érvényesülnie kell - mondta Orbán Viktor. Aki a politikai életben részt vesz és a gondolkodást befolyásolni akarja, azokra a szervezetekre vonatkozóan egyforma átláthatóságra van szükség. A pártokra nem lehet szigorúbb szabály, mint a politikai gondolkodást befolyásoló szervezetek esetében. Pontosan tudni kell, hogy honnan és ki mennyi pénzt tesz be szervezetekbe és a politikába - mondta a kormányfő.

09:49
június 19, 2020
Vágólapra másolva!

Orbán Viktor: Bizonyos hazai politikai szervezetek csökkentenék az ország függetlenségét

Vannak olyan politikai szereplők Magyarországon, akik csökkenteni szeretnék a magyar szuverenitást, és Brüsszelbe kerülnének jogok - mondta a kormányfő. Orbán Viktor szerint vannak olyan politikai szervezetek, akik a hazai függetlenség csökkentését szeretnék elérni. Mindig az idegenek és a mások oldalára állnak - tette hozzá. Ez nem tegnap kezdődött, és legalább 150 éve bizonyos politikusok a nemzetközi színtéren mindig Magyarország ellen küzdenek.

09:52
június 19, 2020
Vágólapra másolva!

A nemzeti konzultáció a legfontosabb dolog

A nemzeti konzultáció a legfontosabb dolog - mondta Orbán Viktor. A demokráciában egyetlen megfellebbezhetetlen vélemény van, mégpedig a választási eredményekben testet öltő népakarat. A nemzetközi színtéren is folyamatosan változnak a dolgok, és ezért nem elég négyévente választani, hanem egyetértési pontok kellenek a ciklus közben is - tette hozzá. Orbán Viktor szerint a nemzeti konzultáció nagy segítséget jelent.

09:53
június 19, 2020
Vágólapra másolva!

Orbán Viktor: A bajban lévő országok egy közös hitelfelvételt sürgetnek

Orbán Viktor szólt arról is, hogy több nyugati országban 10 százaléknál nagyobb visszaesés jöhet. Kijelentette, hogy óriási államadósságok jönnek létre, és ezzel a fő gond, hogy idővel csak drágán lehet pénzt szerezni. A bajban lévő országok egy közös hitelfelvételt sürgetnek.

09:56
június 19, 2020
Vágólapra másolva!

Készen vannak a legfontosabb kormányzati programok

Orbán Viktor kijelentette, hogy most olyan gyalázatos állapotban van számos európai ország, hogy nem lehet elkerülni a közös hitelfelvételt. Ha rosszul költjük el, akkor bukta van, ha pedig jól, az egy lehetőség - tette hozzá. Magyarországon Palkovics László vezetésével felállt egy csoport, hogyan lehet jól elkölteni ezt a pénzt -  mondta a kormányfő. Számos fontos programunk van, hogyan lehet elkölteni ezt a pénzt, nekünk nem okoz nehézséget, hogy egy nagyobb uniós összeget a nemzetgazdaság megerősítésére fordítsunk.

09:58
június 19, 2020
Vágólapra másolva!

Orbán Viktor nem rossz szándékot, hanem szerencsétlenkedést lát a Lánchíd körül

Orbán Viktor nem rossz szándékot, hanem szerencsétlenkedést lát a Lánchíd körül. Szánalmasnak tartja, hogy pénzhiányra hivatkoznak, mivel a főváros számláján 180 milliárd forint van. Szurkolunk nekik, hogy sikerüljön - zárta a beszélgetést Orbán Viktor.

09:58
június 19, 2020
Vágólapra másolva!

Véget ért a miniszterelnöki interjú, hamarosan összefoglalóval jelentkezünk

Véget ért a miniszterelnöki interjú, hamarosan összefoglalóval jelentkezünk.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!