A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNMagyarország
09:00KézilabdaBrazília-Magyarország
HUNPongrácz Bence
10:30CselgáncsIsmael Alhassane-Bence Pongracz
HUNPásztor Flóra
10:55VívásFlora Pasztor-Jacqueline Dubrovich
HUNKoch Máté
12:25VívásMate Tamas Koch-Grabiel Lugo
HUNAndrásfi Tibor
12:50VívásRuben Limardo-Tibor Andrasfi
HUNFucsovics Márton
13:30TeniszMarton Fucsovics-Rafael Nadal
HUNSiklósi Gergely
13:40VívásJakub Jurka-Gergely Siklosi
HUNMarozsán Fábián
15:00TeniszFabian Marozsan-Ugo Humbert
NyílNyíl
Vágólapra másolva!
Hétfőn is megtartja szokott beszámolóját az Operatív Törzs. 
Vágólapra másolva!
Cikkünk folyamatosan frissül23 bejegyzés
11:56
október 19, 2020
Vágólapra másolva!

Hétfői koronavírus-adatok: 1478 új beteg van Magyarországon

1478 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 47 768 főre nőtt a hazánkban azonosított fertőzöttek száma. Meghalt 31, többségében idős, krónikus beteg, így a halálos áldozatok száma 1173 főre emelkedett, 14 312-en pedig már meggyógyultak. Az aktív fertőzöttek száma 32 283 fő. Az aktív fertőzöttek 31%-a, az áldozatok 40%-a, a gyógyultak 30%-a budapesti.

11:57
október 19, 2020
Vágólapra másolva!

Életveszélyes összeesküvés-ostobaságokkal gátolják a védekezést álorvosok és celebek

Van, aki szereplési vágyból, van, aki tájékozatlanságból, és van, aki rosszindulatból, üzleti érdekei miatt tagadja, vagy legalábbis jelentékteleníti az egész világot sújtó koronavírus-járványt. Ezeknek az embereknek a tevékenysége kifejezetten káros, hiszen az emberek szkepticizmusára építve alaposan megnehezítik a hatóságok dolgát, csökkentik a járvány elleni védekezés sikerességének esélyét, ezzel pedig emberéleteket veszélyeztetnek. Elsősorban az interneten juttatják el üzeneteiket célközönségüknek. A vírusellenesség népszerűsítésében pedig egyes orvosok, valamint hazai és külföldi celebek is részt vesznek. A valódi, tényleg elismert szakemberek azt kérik mindenkitől, hogy ne hallgassanak a csalókra, vegyék komolyan a járványt, és tartsák be a szabályokat.

11:58
október 19, 2020
Vágólapra másolva!

Az egyik legnagyobb belgiumi gócpont egy háziorvosi rendelőből indult, mert a háziorvos nem volt hajlandó maszkot viselni

Arról, hogy a koronavírus-járvány első hullámában hogyan bukott meg a belga egészségügyi rendszer, az Origo részletesen beszámolt. Itt és itt is megírtuk, hogy az ideiglenes kormány, és különösen annak bukott egészségügyi minisztere, a baloldali Maggie de Block milyen súlyos, emberéleteket is kockáztató hibákat követett el a járvány kezelése során. Egész Európában Belgiumban haltak meg arányosan a legtöbben koronavírusban. Úgy néz ki, hogy a belga politikusok nem vonták le a megfelelő következtetéseket a koronavírus-járvány első hullámából, ezért a járvány ismét elszabadult.

 

13:53
október 19, 2020
Vágólapra másolva!

Kezdődik

Kezdődik a tájékoztató. 

13:55
október 19, 2020
Vágólapra másolva!

A középmezőnyben vagyunk Európában

Müller Cecília országos tisztifőorvos arról beszélt, hogy mindenkinek be kell tartani a védelmi szabályokat, fegyelemmel kell viseltetni a rendszabályok iránt. A WHO elemzései alapján európai kitekintésben mind a fertőzöttek, mint az elhalálozások tekintetében a középmezőnyben vagyunk. 

13:57
október 19, 2020
Vágólapra másolva!

Magas kockázatúak haltak meg

Müller Cecília szólt arról is, hogy a meghaltak többsége a magas kockázatú csoportba tartozott. Nagyon fontos ezeket a csoportokat védeni - tette hozzá. Mindnyájunk felelőssége a közös védekezés. 

13:58
október 19, 2020
Vágólapra másolva!

A legeslegjobb védekezés, ha nem kapjuk el a betegséget

Müller Cecília elmondta, hogy nem jelent végsorsot, ha valaki lélegeztetőgépre kerül. Sok a jó tapasztalat, sok tudás gyűlt össze. A legeslegjobb védekezés, ha nem kapjuk el a betegséget - tette hozzá. 

14:00
október 19, 2020
Vágólapra másolva!

Semmiképpen se dohányozzunk!

Az elmúlt 24 órában meghaltak életkora 49-től 94 éves korig terjed. Mindegyikük szenvedett alapbetegségben. Ismét felhívta a tisztifőorvos a figyelmet arra, hogy a dohányzás is rontja a betegek helyzetét. 

14:01
október 19, 2020
Vágólapra másolva!

Mindenki részére lesz elég oltóanyag

Müller Cecília szerint az alapbetegségben szenvedők mindenképpen oltassák be magukat az influenza elleni oltással. Aki teheti, éljen az oltással - tette hozzá. Mindenki részére lesz elég oltóanyag. 

14:03
október 19, 2020
Vágólapra másolva!

Ennyi helyen van rendkívüli szünet

Müller Cecília elmondta, hogy 40 óvodában és 13 iskolában van rendkívüli szünet. 

14:05
október 19, 2020
Vágólapra másolva!

A mentőben is lehet majd gyorstesztelni

Szólt arról is, hogy az antigén alapú gyorstesztek azok esetében, akik középsúlyos állapotban vannak, azoknál a mentőben megtörténhet a vizsgálat, így a kórházba érkezésnél már tudják az állapotát. 

14:07
október 19, 2020
Vágólapra másolva!

109 alkalommal léptek a rendőrök

Kiss Róbert rendőr alezredes arról beszélt, hogy Ausztriában megváltozott a beutazási szabály, így Magyarországról korlátozási szabály nélkül lehet beutazni a jelenlegi helyzetben. Az elmúlt hétvégén 109 rendőri intézkedés volt a védelmi szabályok megszegése miatt. 

14:09
október 19, 2020
Vágólapra másolva!

Ennyien nem viselték jól a maszkot

Az elmúlt napon 55 olyan utazóval szemben intézkedtek a rendőrök, aki nem (jól) viselte a maszkot – mondta Kiss Róbert. 

14:10
október 19, 2020
Vágólapra másolva!

23 óra után szolgáltak ki alkoholt

Kiss Róbert beszámolt egy esztergomi esetről. Ennek lényege az volt, hogy 23 óra után egy szórakozóhelyen szeszes italt szolgáltak ki. Feljelentést tettek a hatóságok. 

14:12
október 19, 2020
Vágólapra másolva!

Nem kell maszkot viselnie a gyerekeknek az iskolában

Müller Cecília kérdésre válaszolva azt mondta, hogy nem kell viselnie az iskolás gyerekeknek a maszkot az intézményekben. 

14:14
október 19, 2020
Vágólapra másolva!

Csak egészséges gyerek menjen iskolába

Mindenki csak egészséges gyereket engedjen el iskolába - mondta Müller Cecília. 

14:15
október 19, 2020
Vágólapra másolva!

Ők a szabadtéren is viseljék a maszkot

Nagyon fontos a sérülékeny csoportok védelme, így életkortól függetlenül ők szabadtéren is viseljék a maszkot - mondta kérdésre Müller Cecília. Számos helyen nehezen tartható a távolság - tette hozzá. 

14:19
október 19, 2020
Vágólapra másolva!

Időpontot kell egyeztetni

Müller Cecília arról is beszélt, hogy magától senki ne induljon el a rendelő felé influenza elleni oltásra, hanem kérjenek időpontot. Általában a rendelés elején és a végén adják be ezeket, így nem találkozhatnak betegekkel azok, akik oltásra mennek. 

14:21
október 19, 2020
Vágólapra másolva!

Itt egy fontos összehasonlítás

Mindig van valamilyen törekvés arra, hogy összehasonlítsák egyesek az országok közötti adatokat, de ez nem mindig helyes - mondta kérdésre Müller Cecília. A WHO szerint a fertőzéseket tekintve az EU-ban a 10.-ek, a halálozásokat tekintve a 14. helyen vagyunk. A WHO egymillió lakosra vetítve vizsgálja az adatokat. Mindezért nagy köszönet illeti az egészségügyi hatóságokat. 

14:23
október 19, 2020
Vágólapra másolva!

A csoportosulást kerüljük el a temetőlátogatás során

A PCR-pozitivitás és a fertőzésképesség nem azonos, így minden egyes esetet egyedien kell vizsgálni, így azt is, hogy mikor mehet vissza valaki dolgozni - mondta kérdésre Müller Cecília. A csoportosulást kerüljük el a temetőlátogatás során - mondta az országos tisztifőorvos. 

14:25
október 19, 2020
Vágólapra másolva!

Fontos a temetőben és környékén a maszkviselés

Mindenképpen érdemes maszkot viselni a temetőkben, hogy így kerüljük el az esetleges fertőzést - mondta kérdésre Müller Cecília. 

14:28
október 19, 2020
Vágólapra másolva!

Nagyon jó eredmény

Ha pozitív gyermekkel együtt lakik egy krónikus beteg idős, akkor mindent el kell követni, hogy a fizikai távolságtartás megvalósuljon - mondta kérdésre Müller Cecília. Nagyon sokat kell fertőtleníteni - tette hozzá. A lélegeztetőgépre került betegek 50 százaléka meggyógyult a Szent László Kórházban - mondta egy másik kérdésre Müller. Ez nemzetközileg is elismert arány. 

14:29
október 19, 2020
Vágólapra másolva!

Vége a tájékoztatónak

Véget ért az Operatív Törzs tájékoztatója, hamarosan összefoglalóval jelentkezünk. 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!