A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
5
Ezüstérem
5
Bronzérem
5
Vágólapra másolva!
Orbán Viktor miniszterelnök a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorának nyilatkozik.
Vágólapra másolva!
Cikkünk folyamatosan frissül17 bejegyzés
08:12
december 04, 2020
Vágólapra másolva!

Kormányfői nyilatkozat

Orbán Viktor miniszterelnök a Kossuth Rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorának nyilatkozik.

08:13
december 04, 2020
Vágólapra másolva!

Orbán Viktor járványügyi szakemberekkel egyeztetett az ünnepekről - videó

08:14
december 04, 2020
Vágólapra másolva!

Újabb két vakcinaprogramhoz csatlakozott Magyarország - a Pfizertől csak több hónap múlva kaphat oltóanyagot az Európai Unió

Müller Cecília országos tisztifőorvos levélben fogja megkeresni a vakcina-előregisztrációval kapcsolatban a nyugdíjasokat, akik térítésmentesen, válaszlevélben jelezhetik igényüket az oltóanyagra – hangzott el a csütörtöki Kormányinfón. Az is kiderült, hogy a kormány továbbra sem enged a vétó és a bevándorlás ügyében.

08:31
december 04, 2020
Vágólapra másolva!

Hamarosan kezdődik

Hamarosan kezdődik a kormányfői interjú. 

08:33
december 04, 2020
Vágólapra másolva!

Megszólalt a lengyel miniszterelnök-helyettes a brüsszeli tárgyalásairól

Lengyelország kész elállni az Európai Unió következő hétéves költségvetésével és koronavírus-járvány okozta károk helyreállítását célzó pénzügyi alappal kapcsolatban kilátásba helyezett vétójától, ha az unió vezetői jóváhagynak egy magyarázó nyilatkozatot az uniós pénzügyi támogatások és a jogállamiság közötti kapcsolatra vonatkozóan - jelentette ki csütörtökön Jaroslaw Gowin lengyel miniszterelnök-helyettes Brüsszelben.

08:36
december 04, 2020
Vágólapra másolva!

Csak közös megoldást fogadunk el a lengyelekkel

Orbán Viktor a beszélgetés elején azt mondta, hogy az EU-nak most kell elkészítenie a hétéves büdzsét, és segíteni akar a bajba jutott országokon. Mindezek mellett még egy jogállamiságnak nevezett csomagot is hozzá akarnak fűzni - tette hozzá. Mi azt javasoltuk, hogy a költségvetési részt el kell fogadni, míg a jogállamisági rendeletről később kell megállapodni. A lengyelekről arról állapodtunk meg, hogy közös megoldást fogunk elfogadni. Egy külön kiegészítést nem fogunk elfogadni. A lengyel-magyar közös nyilatkozatot mindkét kormányfő aláírta. 

08:39
december 04, 2020
Vágólapra másolva!

Így érnek össze a dolgok

Mindenki mindenféle szamárságot beszél, így Weber úr is - mondta Orbán Viktor. Miközben zajlik a járvány, addig betolnak elénk egy gazdaságvédelmi akciótervet és betolnak egy jogállamisági rendeletet, és az utóbbi révén bármire rá lehetne kényszeríteni a tagállamokat. Miközben zajlik a járvány, addig kiderült egy friss bevándorlási terv, aminek révén 34 millió migránst akar behozni az unió területére. Azt akarják elérni, hogy a magyar és lengyel migrációellenes ellenállást egy többségi szavazással leverjék - mondta a kormányfő. Én csak a jogi garanciákban hiszek - tette hozzá. 

08:42
december 04, 2020
Vágólapra másolva!

Orbán: Itt nincs semmilyen bizonyíték

Orbán Viktor arról is beszélt, hogy semmilyen bizonyítékot nem látott arról, hogy Szájer József vagy Deutsch Tamás esetében politikai nyomásgyakorlás lenne, és összefüggésben lenne a költségvetési vitával. Az unió alapszerződésében nincs olyan jogi megoldás, ami alkalmas lehet a jelenlegi probléma egyéb megoldására. Miért volna az baj, ha nem sikerül januárig megállapodni az uniós büdzséről? 

08:44
december 04, 2020
Vágólapra másolva!

Mi szívességet teszünk

Orbán Viktor arról is beszélt, hogy ő személy szerint nem akar egy közös hitelt felvenni az uniós tagországokkal, mivel, ha valaki nem tud fizetni, akkor mi magunknak is fizetni kell helyettük. Mi szívességet teszünk, hogy részt veszünk ebben a közös programban - tette hozzá. Azt úgy beállítani, hogy probléma lenne, ha Magyarország kimarad ebből, az butaság. 

08:46
december 04, 2020
Vágólapra másolva!

Orbán Viktor: Ebben az esetben minden gyorsan megy majd

A helyreállítási alapot és a költségvetést le kell választani a jogállamisági részről, és az utóbbiról később kell megegyezni - mondta Orbán Viktor. A mi álláspontunk, hogy minden maradjon úgy, ahogy eddig, és akkor minden gyorsan megy majd - tette hozzá. 

08:49
december 04, 2020
Vágólapra másolva!

A migrációs terv az maga a Soros-terv

Az uniós migrációs terv az maga a Soros-terv - mondta a kormányfő. Orbán Viktor szerint 34 millió embernek akarnak lakást és szociális segélyt adni, majd pedig szavazati jogot adni nekik. Ha majd elég sokan lesznek, akkor saját politikai szervezeteik lesznek - tette hozzá. Az államvezetésnek van egy kellemetlen fejleménye, hogy a politikai beszéd és gondolkodás időtávja egyre rövidebb. Ma alig beszélünk arról, hogy mi lesz a politikában egy óra múlva, és semmilyen közép- és hosszú távú tervek nincsenek. 

08:50
december 04, 2020
Vágólapra másolva!

Ez a magyar baloldal célja

A magyar baloldal célja, hogy a migránsok behozatala révén plusz szavazatokat szerezzen. Éppen ezért beszélek azokhoz, akiknek gyermekeik vannak, ne engedjék, hogy megváltozzon az ország. 

08:53
december 04, 2020
Vágólapra másolva!

Orbán Viktor: Nagy pofont kapott Brüsszel

Nagy pofont kapott Brüsszel azzal, hogy kilépett Nagy-Britannia, és ott már egy vakcinával olt. Úgy tűnik, hogy aki kilépett, az sokkal hasznosabban képes képviselni az érdekeit - mondta a kormányfő. Nagy lecke ez - tette hozzá. Orbán Viktor szerint a vakcina és a járvány elleni védekezés nem politikai kérdés, így keleten és nyugaton is tárgyalni kell. Mindent meg fogunk tenni, hogy vakcina a lehető leggyorsabb módon legyen. 

08:55
december 04, 2020
Vágólapra másolva!

Világos listája lesz a beoltás sorrendjének

Orbán Viktor szólt arról is, hogy a beoltás sorrendjének van egy világos listája. Elsőként az egészségügyi dolgozók, és utána a súlyos állapotban lévők következnek - tette hozzá. 

08:56
december 04, 2020
Vágólapra másolva!

Orbán Viktor: Az orvosok és a tudósok mereven elleneznek mindenféle lazítást

Orbán Viktor szólt arról is, hogy több konzultáció vár rá a következő napokban, és hétfőn az Operatív Törzs ülésén születnek meg a döntések arról, mi lesz december 11-e után. Az orvosok és a tudósok mereven elleneznek mindenféle lazítást - tette hozzá. 

09:00
december 04, 2020
Vágólapra másolva!

Stabil kormánya legyen Romániának

Mai napig megvannak az elemei a 2004. december 5-i határon túli magyarok elleni baloldali kampánynak a hatásai - mondta a kormányfő. Orbán Viktor szerint a baloldal le akarja választani a magyarságról a határon túli közösséget. Bár több volt az igenek száma, de ez kevés volt, azonban 2010-ben sikerült kiköszörülni a csorbát - tette hozzá. Románia egy fontos ország, a negyedik legfontosabb exportpiacunk. Nagyon sok közös érdeke van a két országnak, így a stabil kormányzás is az. Orbán Viktor bízik benne, hogy stabil kormánya lesz Romániának, a magyarok pedig támogassák a magyar összefogást, és szavazzanak az RMDSZ listájára. 

09:00
december 04, 2020
Vágólapra másolva!

Véget ért a kormányfői interjú

Véget ért a kormányfői interjú, hamarosan összefoglalóval jelentkezünk.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!