Orbán Viktor ismerteti a koronavírus-járvány legújabb fejleményeit

ORBÁN Viktor
Orbán Viktor miniszterelnök interjút ad a Jó reggelt, Magyarország! című műsorban a Kossuth Rádió stúdiójában.
Vágólapra másolva!
Orbán Viktor a Kossuth Rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorának nyilatkozik. 
Vágólapra másolva!
Cikkünk folyamatosan frissül17 bejegyzés
09:14
április 03, 2020
Vágólapra másolva!

Orbán Viktor beszámol az aktuális helyzetről

Orbán Viktor péntek reggel a koronavírus-helyzet aktuális helyzetéről is beszél majd a Kossuth Rádiónak. 

09:15
április 03, 2020
Vágólapra másolva!

Tovább lassult a járvány terjedése Magyarországon, 6,5 százalékos a növekedés

38 új eset van, ezzel 623 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma (ez az összes fertőzöttet jelenti a járvány kezdete óta). Meghalt öt idős krónikus beteg, a legfiatalabb 79 éves volt. Meggyógyult egy fertőzött. 6,5 százalékos növekedés, két napja 6,7 volt, előtte március 10-én volt ilyen alacsony.

09:15
április 03, 2020
Vágólapra másolva!

Orbán Viktor videóban mutatja be az akciócsoportok vezetőit

A koronavírus elleni védekezés keretében tíz akciócsoport állt fel. Csütörtök este tizedik alkalommal üléseztek, Orbán Viktor miniszterelnök pedig egy videóban mutatta be az akciócsoportok vezetőit.

09:33
április 03, 2020
Vágólapra másolva!

Hamarosan kezdődik az interjú

Hamarosan kezdődik a kormányfői interjú. 

09:36
április 03, 2020
Vágólapra másolva!

Egyelőre csak lassítani lehet a vírus terjedését

Orbán Viktor miniszterelnök a beszélgetés elején azt mondta, hogy az Operatív Törzs ülésén mindig az aktuális jelentéseket hallgatják meg. Így szóba kerülnek az egészségügyi és határkérdések, valamint a felkészülést arra a helyzetre, amikor sokan betegednek meg. A vírust az ember fel akarja számolni, de mivel nincs vakcinának, ezért nem lehet egyszerűen felszámolni ezt a helyzet. Ebben a helyzetben a vírus terjedését lehet lassítani, így a találkozások számát a minimálisra kellene csökkenteni - mondta Orbán Viktor. Marad a lassítás - tette hozzá. Mindezeken felül minden egyes emberéletét harcolnunk kell. 

09:38
április 03, 2020
Vágólapra másolva!

Orbán Viktor mindenkinek köszönetet mondott a helytállásért

23 napja hirdettük ki a veszélyhelyzetet - mondta Orbán Viktor. A kormányfő mindenkinek köszönetet mondott, akik harcolnak a helyzettel szemben, mindenki tisztességesen teszi a dolgát az egészségügyi dolgozóktól a fuvarozókig. A kormányfő arról is szólt, hogy az édesanyák terhe annál nagyobb, minél kisebbek a gyermekek. 

09:41
április 03, 2020
Vágólapra másolva!

Jövő héten dőlhet el a kijárási korlátozás jövője

Orbán Viktor arról is beszélt, hogy az időseknek is nagyon nehéz a helyzetük, mert nem tudnak találkozni a rokonokkal, ismerősökkel. Szerdán dönthet a kormány a kijárási korlátozás jövőjéről - mondta Orbán Viktor. Húsvétkor elmélyültebb gondolkozásra lesz lehetőség, és lesz gondolkodni valónk a jövőnkről. A fő kérdés, meddig kell vállalni ezeket a kolrátokat? - tette fel a kérdést a kormányfő. 

09:43
április 03, 2020
Vágólapra másolva!

Egy alattomos, nehezen elképzelhető ellenséggel állunk szemben

Orbán Viktor arról is beszélt, hogy a kommuniszmusban is tudták, hogy előbb-utóbb kiszorítják az oroszokat, de addig, mi lesz. Most is ez a helyzet, mert csak másfél év múlva lesz vakcina, és hogyan lehet addig berendezni az életünket - mondta a kormányfő. Egy alattomos, nehezen elképzelhető ellenséggel állunk szemben - tette hozzá. Két vírus ellen kúzdünk: az egyik a félelem, a másik pedig a vírus. Vannak olyan csoportok, akiknek le kell győznie a félelmet - mondta a kormányfő. A papoknak és az állami vezetőknek, a rendőröknek, a katonáknak és az orvosoknak le kell győzniük a félelmet - mondta Orbán Viktor. 

09:44
április 03, 2020
Vágólapra másolva!

Így lesz elviselhető élet

Akkor lesz egy elviselhető élet Magyarországon, ha sokan legyőzik a félelmüket - mondta a kormányfő. 

09:47
április 03, 2020
Vágólapra másolva!

Kész a teljes egészségügyi vezénylési terv a tömeges járvány időszakára

Orbán Viktor nem csinálna ideológiai kérdést abból, hogy honnan jön a segítség. Bár igaz, hogy a Türk Tanácstól és a kínaikatól érkezett segítség - tette hozzá. Egy légihídat kellett építeni Kína felé, érkezett egy maszkkészítő gyártósor is. A kormányfő szólt arról is, hogy egy megfelelő vezénylési terv mellett létezik az egészségügy is, és egy komoly terv van arról, hogyan kell átcsoportosítani az erőket, ha tömegessé válik a fertőzés. 

09:48
április 03, 2020
Vágólapra másolva!

Minden egészségügyi dolgozó 500 ezer forintnyi pluszjuttatást kap

Brüsszel velünk foglalkozik és nem a vírussal - mondta Orbán Viktor. Nekünk minden magyar élet elvesztése fáj, és nem lehet senkinek fontosabb dolga, hogyan lehet több életet megmenteni. Brüsszelben buorékban élnek és osszák az észt, és nem azzal foglalkoznak, hogyan lehet több életet megmenteni - mondta a kormányfő. Járványügyi alapot állít fel a kormány - mondta a kormányfő. Minden egészségügyi dolgozó 500 ezer forintnyi pluszjuttatást kap  - mondta Orbán Viktor.  

09:51
április 03, 2020
Vágólapra másolva!

Orbán Viktor: Akkora jogköröm van most, mint amennyi a francia elnöknek békeidőben

Orbán Viktor arról is beszélt, hogy a magyar parlament gőzerővel dolgozik. Tényszerűen hamisak azok az állítások, amikkel az ellenségeink dolgoznak - tette hozzá. Akkora jogköröm van most, mint amennyi a francia elnöknek békeidőben. A kormányfő megismételte, hogy egy Soros György vezette hálózat áll a mostani támadások mögött. 

09:52
április 03, 2020
Vágólapra másolva!

Nem szabad visszakanyarodni a segélyalapú gazdasághoz

A mostani gazdasági válsággal kapcsolatban azt mondta, hogy nem meghátrálni és védekezni akarnak, hanem támadni. Nem akarjuk feladni a céljainkat - mondta Orbán Viktor. Most megváltoztak a körülmények, de a korábban kitűzött célokat nem szaab feladni. Nem szabad visszakanyarodni a segélyalapú gazdasághoz - mondta a kormányfő. 

09:54
április 03, 2020
Vágólapra másolva!

Orbán Viktor kedden mutatja be a gazdaságélénkítési tervet

Kedden mutatjuk be a legnagyobb gazdaságélénkítési tervet, aminek az elő két fejezete a munkahelyek megőrzéséről és új munkahelyek teremtéséról szólt. Ha nem sikerül ezeket megvalósítani, akkor a végén az IMF és a Soros-féle spekulánsok állnak - mondta a kormányfő. 

09:55
április 03, 2020
Vágólapra másolva!

Nagyon komoly intellektuális erők mozdultak meg

Orbán Viktor arról is beszélt, hogy folyamatosan bevonnak intellektuális energiákat a különféle szereplőktől. Alakul a program, hetek óta folyik ennek a programnak az előkészítése, nagyon jól haladunk vele, hétfő délután megleszünk vele, és kedden bejelentjük - mondta a kormányfő. 

09:57
április 03, 2020
Vágólapra másolva!

Orbán Viktor: Most nincs itt a politikai viták ideje

Orbán Viktor bízik benne, hogy az ellenzék is belátja, hogy most nem a politikai viták ideje van. Annyi munkahelyet kell teremteni, hogy az elpusztultak helyett legyen. A kormányfő szólt arról is, hogy hitel nélkül  nem lehet ingyenpénzhez jutni, és ez egy nagyon fontos szempont a mostani tervezések során. 

09:58
április 03, 2020
Vágólapra másolva!

Véget ért a beszélgetés, hamarosan összefoglalóval jelentkezünk

Véget ért a kormányfői interjú, hamarosan összefoglalóval jelentkezünk. 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről