Itt vannak a legújabb kormányzati lépések - Élőben a Kormányinfóról

Események

koronavírus, vírus, járvány, arcmaszk, védőmaszk, hó, havazás, hóesés, hajnal, időjárás, havas út, csúszós út, fagy, Budapest, 2021.02.11., maszk, koronavírus, vírus, járvány, arcmaszk, védőmaszk,
Vágólapra másolva!
Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter és Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő ad tájékoztatást csütörtökön.
Vágólapra másolva!
Cikkünk folyamatosan frissül34 bejegyzés
11:10
február 11, 2021
Vágólapra másolva!

Újabb döntések

A járvánnyal kapcsolatos kormányzati döntésekről és az aktuális ügyekről a kormányinfón tudhatunk meg részleteket.

11:20
február 11, 2021
Vágólapra másolva!

1862 új koronavírus-fertőzöttet azonosítottak Magyarországon

1862 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 381 875 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Meghalt 97, többségében idős, krónikus beteg, így a halálos áldozatok száma 13 444 főre emelkedett. A gyógyultak száma folyamatosan nő, jelenleg 287 134 fő, az aktív fertőzöttek száma 81 297 főre csökkent. 3799 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 299-en vannak lélegeztetőgépen. Eddig 294 624 fő kapott oltást, közülük 117 368 fő már a második oltását is megkapta. Az e heti oltási terv alapján a háziorvosok többsége mától oltja a védőoltásra regisztrált legidősebbeket és a 60 év alatti krónikus betegeket.

11:25
február 11, 2021
Vágólapra másolva!

Korai lenne még a korlátozások enyhítése, nincsenek elegendően beoltva

Jelenleg a hazánkba érkezett oltóanyagok kiszállítása zajlik az orvosi praxisokba. A Pfizer/BioNTech-vakcinával oltanak a háziorvosi praxisokban, az AstraZeneca szerével a krónikus betegeket fogják kezelni. A Szputnyik V vakcinákkal pedig a fővárosi oltópontokon fognak oltani – mondta Müller Cecília országos tisztifőorvos az Operatív Törzs szerdai online sajtótájékoztatóján.

11:48
február 11, 2021
Vágólapra másolva!

Kezdődik a Kormányinfó

Kezdődik.

11:49
február 11, 2021
Vágólapra másolva!

Átlépjük a 300 ezres oltotti számot

A következetes védekezésnek köszönhetően a járvány második hullámát sikerült megfékezni - mondta Gulyás. Sajnos az adatok mostanság nem mutatnak csökkenést, a brit vírusmutáns Magyarországon is terjed, tehát több fertőzésre kell számítani - tette hozzá. Ma átlépjük a 300 ezres számot az oltások számában.

11:52
február 11, 2021
Vágólapra másolva!

Minden uniós lehetőséggel éltünk

Gulyás Gergely elmondta, hogy mind az oltópontokon, mind a háziorvosoknál zajlik az oltások beadása. A várt vakcinaszállítmányok ismeretében jövő héten is folytatódik a legidősebbek oltása, valamint a nem krónikus betegséggel rendelkező idősek oltása is. A miniszter elmondta, hogy az ország minden unió által felkínált lehetőséggel élt.Az uniós beszerzésből több mint 19 millió adagot kötött le az ország. Ha az uniós beszerzés itt lenne, akkor majdnem 10 millió embert lehetne beoltani.

11:54
február 11, 2021
Vágólapra másolva!

Jövő héten érkezik a kínai vakcina

Az orosz és kínai féllel azért szerződött az ország, hogy legyen elég vakcina. Már több mint 30 millió embert oltottak be a kínai vakcinával, ebből jövő héten 500 ezer érkezik. Ha az utóbbit engedélyezik, és megvizsgálják az oltóanyagot, akkor lehet majd használni - mondta Gulyás. A további oltóanyaggyártókkal is tárgyal a kormány - tette hozzá.

11:55
február 11, 2021
Vágólapra másolva!

Védettséget igazoló okmányt vezet be a magyar állam

Az EU is elismerte, hogy hibákat követett el a vakcina beszerzése során. A múlton nem lehet változtatni, ezért minél előbb fel kell gyorsítani a vakcinaszállítmányokat. Védettséget igazoló okmányt vezet be a magyar állam. Ilyet az kaphat, aki megkapja a második oltást - jelentette be Gulyás.

11:58
február 11, 2021
Vágólapra másolva!

Ők is védettséget igazoló okmányt kapnak

Szintén védettséget igazoló okmányt kap az, aki koronavírusból felgyógyultnak minősül - mondta Gulyás. Itt az érvényesség ideje az első negatív PCR-teszt időpontja lesz, vagy pedig az első pozitív tesztet követő 10. nap - tette hozzá. Egy harmadik lehetőség lesz, amikor valakinek a vérében antitestet találnak, az is kaphat okmányt négy hónapra. Az utóbbi esetben fizetni kell - tette hozzá. Az, hogy ez milyen jogosultságokkal jár, arról nincsenek még döntések.

12:00
február 11, 2021
Vágólapra másolva!

Zajlik a gazdaság-újraindítási akcióterv

Gulyás arról is beszélt, hogy nagy eredmény, hogy tavaly decemberben többen dolgoztak, mint 2019 decemberében. Zajlik a gazdaság-újraindítási akcióterv - tette hozzá. Ennek eleme a lakásfelújítási támogatás és a 13. havi nyugdíj visszaépítése.

12:02
február 11, 2021
Vágólapra másolva!

Nagyon nagy összegeket kap majd a felsőoktatás

10 millió forintos kamatmentes hitelt kaphatnak a kisvállalkozások, és 3 évig nem kell törleszteni. Áprilistól kezdve a felsőoktatás áll a középpontjában a gazdaság újraindításának - tette hozzá.

12:04
február 11, 2021
Vágólapra másolva!

A megítélt bértámogatások 99 százalékát már kifizették

Gulyás Gergely arról is beszélt, hogy 8-10 évre szóló agrárgazdasági programot fogadtak el, és a nemzeti hozzájárulás minden korábbinál több lesz. Ezeknek a lépéseknek a lényege, hogy ne csak az élet, hanem a gazdaság is visszatérjen a növekedési pályára - tette hozzá. A bértámogatások 40 milliárdos összegéből 35,5 milliárdot kifizettek. A megítélt támogatások 99 százalékát fizették ki.

12:05
február 11, 2021
Vágólapra másolva!

A vakcinainfo.gov.hu oldalon indul majd a nemzeti konzultáció

Jövő héten indul az online konzultáció az élet újraindításáról - mondta Szentkirályi Alexandra. A vakcinainfo.gov.hu oldalon lehet majd konzultálni - tette hozzá.

12:07
február 11, 2021
Vágólapra másolva!

„Rossz időket idéz Fekete-Győr kijelentése”

Gulyás kérdésre azt mondta, hogy pontosan azért kell konzultáció az újraindításról, hogy a kormány annak fényében dönthessen. Mindenkit arra biztatott, hogy vegyen részt a konzultáción. Gulyás arról is beszélt, hogy Fekete-Győr beszédmódja rossz időket idéz, ő sem tehet arról, hogy a nagyapja egy kommunista diktatúra kiszolgálója volt, de arról igen, ha az ő nézeteit követi.

12:09
február 11, 2021
Vágólapra másolva!

Gulyás: Az ellenzék továbbra sem meri kritizálni Brüsszelt

Gulyás kérdésre azt mondta, hogy maga Brüsszel ismerte be, hogy hibázott, míg az ellenzék továbbra sem meri kritizálni Brüsszelt, hasonlóan Moszkvához.

12:11
február 11, 2021
Vágólapra másolva!

Nem igaz, hogy nem jut uniós forrásokhoz Budapest

Szó sincs arról, hogy a főváros nem jutna fejlesztésekhez a következő években, egy újabb álhírt terjeszt a baloldali sajtó - mondta egy másik kérdésre Gulyás. Több százmilliárdos fejlesztéshez jut a főváros és agglomerációja, főleg közlekedési területen - tette hozzá.

12:15
február 11, 2021
Vágólapra másolva!

Kétmillió embert lehetne beoltani március végére

Gulyás elmondta, már több mint 2 millióan regisztráltak az oltásra, és ennyi embert optimista forgatókönyv szerint be lehet oltani március végére. "Április vége lehet a legkorábbi időpont, amikorra mindenkit beolthatunk, de ez egy optimista forgatókönyv" - tette hozzá. Gulyás egy másik kérdésre azt mondta, hogy a Momentumhoz képest tizedannyira ostobaság az MSZP javaslata, hogy 10 ezer forintot kellene adni az oltott személyeknek.

12:17
február 11, 2021
Vágólapra másolva!

Több mint 10 ezer forintba kerül a kínai vakcina

Gulyás kérdésre azt mondta, hogy a kínai vakcina lényegesen drágább az oroszhoz képest. Tízezer forint felett van a kínai vakcina ára, de ez nem szempont, mert még ma is többtucatnyian halnak meg - tette hozzá.

12:19
február 11, 2021
Vágólapra másolva!

Mindenki kapott hivatalos levelet

Gulyás kérdésre azt mondta, az illetékes államtitkárság hivatalos levelet küldött az uniós források 2021-27 közötti felhasználásáról az összes önkormányzati szövetségnek. Budapest is bármikor összehívhatja az illetékes tanácsot - tette hozzá.

12:21
február 11, 2021
Vágólapra másolva!

Gulyás: Mi is nagyon sok dolog miatt aggódunk

Mi is sok minden miatt aggódunk, így a Franciaországban növekvő antiszemitizmus és a bizottsági vakcinabeszerzés miatt, de a kormánynak semmi köze nincsen a Klubrádió ügyéhez - mondta kérdésre Gulyás. Az ügy jogilag teljesen tiszta - tette hozzá.

12:24
február 11, 2021
Vágólapra másolva!

Megújul a hulladékgazdálkodás

Gulyás Gergely kérdésre azt mondta, hogy a jelenleginél lényegesen hatékonyabb hulladékgazdálkodási rendszer jöhet majd létre.

12:26
február 11, 2021
Vágólapra másolva!

Ekkor olthatják be a kormánytagokat

Az ellenzék egyelőre nem közölte, hogy támogatja-e a rendkívüli jogrend meghosszabbítását 90 nappal - mondta kérdésre Gulyás. A 60 évnél idősebbek beoltása után kezdődik a kormánytagok beoltása - mondta egy másik kérdésre.

12:28
február 11, 2021
Vágólapra másolva!

Brutális értékvesztést szenvedtek el a nyugdíjak Gyurcsányék alatt

Gyurcsányék voltak már kormányon, és annak következménye a nyugdíjak brutális értékvesztése lett, és semmi okunk nincs feltételezni, hogy az idősek mást várhatnának Gyurcsányéktól, mint korábban - mondta egy másik kérdésre Gulyás.

12:32
február 11, 2021
Vágólapra másolva!

Sok ország megelőzte az uniót

Normális hatóság és kormány sem állít olyat, hogy nem biztonságos vakcinával lehet oltani - mondta egy másik kérdésre Gulyás. Sok országban sikerült ellenőrzött és biztonságos vakcinát szerezni, amelyek az unió előtt vannak a beoltottságot tekintve - tette hozzá.

12:35
február 11, 2021
Vágólapra másolva!

Gulyás: Minden önkormányzat partner számunkra

Gulyás kérdésre azt mondta, hogy a kabinet minden önkormányzatra partnerként tekint. Mi azt szeretnénk, ha a magyar politika nem csak a hidegháborúról szólna - tette hozzá. Miskolc esetében nagyon jó az együttműködés.

12:37
február 11, 2021
Vágólapra másolva!

Más országok belügyeit nem kommentálja a kormány

Gulyás kérdésre azt mondta, hogy nem kommentálja az amerikai belső vitákat.

12:38
február 11, 2021
Vágólapra másolva!

Ez a korlátozás tarthat a legtovább

Gulyás kérdésre azt mondta, hogy egész Európában a határok átjárhatósága fog a legtovább csorbát szenvedni.

12:41
február 11, 2021
Vágólapra másolva!

Ettől függ a korlátozások enyhítése

Gulyás kérdésre azt mondta, hogy a korlátozások feloldása az esetszámoktól és a nemzeti konzultáció eredményétől függ.

12:44
február 11, 2021
Vágólapra másolva!

Bármire költhetik a kisvállalkozások a 10 milliós hitelt

Bármire költhetik a kisvállalkozások a 10 millió forintos hitelt - mondta kérdésre Gulyás.

12:46
február 11, 2021
Vágólapra másolva!

Adott esetben több mint félmillió embert tudnak beoltani

Ha nagyobb mennyiségű vakcina áll rendelkezésre, akkor a teljes egészségügyi intézményrendszert fel fogják használni, napi szinten több mint félmillió embert be tudnak majd oltani - mondta kérdésre Gulyás.

12:48
február 11, 2021
Vágólapra másolva!

Keveslik a fővárosi nyitási csomagot

Keveselljük a fővárosi újranyitási csomagot - mondta egy másik kérdésre Gulyás.

12:51
február 11, 2021
Vágólapra másolva!

Ennyi oltóanyag érkezhet március végéig

Gulyás kérdésre azt mondta, hogy ha a jelenlegi becslések szerint minden oltás megérkezik, akkor több mint kétmillió embert lehet beoltani március végéig. Ez egy optimista becslés - tette hozzá.

12:55
február 11, 2021
Vágólapra másolva!

Február 15-re lesz meg a pontos szám

Gulyás kérdésre azt mondta, hogy humánusan jártak el a TB-járulékot nem fizetőkkel szemben. Aki több mint 6 havi járulékkal tartozik, ott érvényteleníteni fogják a tajszámot - tette hozzá. Február 15-én tudják majd pontosan megmondani, hogy hány tajszámot függesztettek fel.

12:57
február 11, 2021
Vágólapra másolva!

Vége a Kormányinfónak, jön az összefoglaló

Véget ért a Kormányinfó, hamarosan összefoglalóval jelentkezünk.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!