A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0

Orbán Viktor újraindításról szóló beszédével indul az Országgyűlés

Események

ORBÁN Viktor
Budapest, 2019. október 21. Orbán Viktor miniszterelnök napirend előtt szólal fel az Országgyűlés plenáris ülésén 2019. október 21-én. MTI/Kovács Tamás
Vágólapra másolva!
Orbán Viktor „A gazdaság újraindításáról” - címen szólal majd fel napirend előtt az Országgyűlés tavaszi ülésszakának kezdetén.
Vágólapra másolva!
Cikkünk folyamatosan frissül35 bejegyzés
12:00
február 15, 2021
Vágólapra másolva!

Orbán Viktor felszólalásával indul az Országgyűlés

Orbán Viktor miniszterelnök napirend előtti felszólalásával indul az Országgyűlés tavaszi ülésszaka. A kormányfő a gazdaság újraindításáról beszél majd.

12:03
február 15, 2021
Vágólapra másolva!

Ez lesz a téma kedden

Kedden a koronavírus-világjárvány elleni védekezésről szóló kormányzati indítvány általános vitájával kezdődik az ülés. Az igazságügyi miniszter ebben a veszélyhelyzetben alkotott rendeletek hatályának meghosszabbítására tesz javaslatot.

12:05
február 15, 2021
Vágólapra másolva!

Meghalt képviselőkre emlékeznek

Az ülésen először három közelmúltban meghalt országgyűlési képviselőről emlékeznek meg: Szabó Ferencről (Fidesz), Tímár Györgyről (FKGP) és Pánczél Gyuláról (MDF). Ezt követi majd Orbán Viktor nyitóbeszéde és a napirend előtti felszólalások.

12:11
február 15, 2021
Vágólapra másolva!

Meghalt képviselőkre emlékeztek az Országgyűlésben

Kezdődik az Országgyűlés tavaszi ülésszaka. Kövér László házelnök az elmúlt időszakban meghalt három (Szabó Ferenc, Tímár György, Pánczél Gyula) volt képviselőre emlékezett.

12:16
február 15, 2021
Vágólapra másolva!

Minden a koronavírus elleni küzdelemről szólt

Orbán Viktor miniszterelnök beszéde elején közölte, tájékoztatást ad az elmúlt két hónapról. Legutóbb a baloldal is felhatalmazást adott a kormányzati válságkezeléshez - tette hozzá. Az elmúlt két hónap is a koronavírus elleni küzdelemről szólt. November 11-én korlátozó intézkedéseket vezettek be - tette hozzá.

12:18
február 15, 2021
Vágólapra másolva!

Orbán Viktor: Következetes a védekezés

Orbán Viktor elmondta, hogy a járványügyi szakemberek tudásával nem egyenlő a politikusok tudása, de az utóbbiaké a felelősség. A védekezés irányítása kormányzati feladat, de a járványügyi szakemberek véleménye mindig megjelenik a döntésben. A kormányfő elmondta, hogy a védekezés idején működnie kell az országnak, és ezt a nyári nemzeti konzultáció idején határozták meg az emberek. Orbán elmondta, válságkezelésünk következetes, november óta nem változtattak az intézkedéseken, ezért is sikerült kordában tartani a járványt".

12:20
február 15, 2021
Vágólapra másolva!

"Nem majd, hanem gyorsan kell minél több vakcinát szerezni"

Ismét emelkedő tendencia jöhet a járványban, ezért szükség van az eddigi szabályok szigorú, és következetes betartására, és a parlament felhatalmazására - mondta a kormányfő. Az egész polgári társadalmi életet újra akarjuk indítani, de ennek feltétele a vakcina, vakcina nélkül nem lehet megállítani a vírust - tette hozzá. Nem majd, hanem gyorsan kell minél több vakcinát szerezni.

12:22
február 15, 2021
Vágólapra másolva!

Orbán: Magyarországnak minden oltóanyagra szüksége van

Nem engedhetjük meg, hogy amivel a vajdasági magyarokat oltják, azok ne lehessenek elérhetőek Magyarországon - mondta a kormányfő. Orbán Viktor közölte, hogy 2,5 millió ember oltására elegendő vakcinát vásárolnak a Sinopharmtól. Az európai vakcinaellátás bizonytalanságai mellett sikerült elérni, hogy május végéig 3,5 millió emberrel többet tudunk beoltani, mint egy hasonló méretű nyugati ország"- mondta a kormányfő. Reális esélyünk van arra, hogy április elejére a 2 millió főt is meghaladja a beoltottak száma - tette hozzá. Magyarországnak minden oltóanyagra szüksége van, mert ez vezet vissza a normális élethez.

12:24
február 15, 2021
Vágólapra másolva!

7 kérdésben indul online nemzeti konzultáció

Nem a vakcina területén kell bizonygatni az amerikaiak és a brüsszeliek iránti elkötelezettséget, és nem szabadna ebből politikai kérdést csinálni - mondta Orbán Viktor. Csak olyan korlátozásokat van értelme bevezetni, amit a többség elfogad, és érvényt lehet szerezni annak - tette hozzá. Az oltási program elindulásával egy új szakaszba léptünk. Orbán Viktor elmondta, hogy ismét konzultációt indítanak 7 kérdésben az újraindításról. A konzultáció online lesz.

12:28
február 15, 2021
Vágólapra másolva!

A munkahelyek megvédése volt a legfontosabb feladat

Orbán Viktor elmondta, hogy a járvány előtt gyorsan nőtt a gazdaság, alacsony hiány és csökkenő hiány mellett. 2020-ban a járvány nagyot ütött a magyar gazdaságon, de nem omlott össze. A válságkezelés lényege a munkahelyek megvédése volt, hitelmoratóriumot vezettek be. 3300 milliárd maradt az embereknél - tette hozzá. 1434 magyar vállalkozásnál indult beruházásvédelmi akcióterv. Garanciaprogramokat vezettek be, és sokat költöttek arra, hogy a Széchenyi-kártya program elérhető legyen. A gazdaságba áramoltatott források több mint fele a kis- és középvállalkozásokhoz került".

12:29
február 15, 2021
Vágólapra másolva!

Orbán Viktor: A válságkezelés sikeres volt

Orbán Viktor elmondta, a válságkezelés sikeres volt, mert 2020 decemberében ugyanannyian dolgoztak, mint a járvány előtt. A foglalkoztatottak száma elérte a 4,5 milliót - tette hozzá. A munkanélküliséget tekintve a hazai adat a harmadik legjobb. A korlátozások enyhítése az oltások terjedésével kezdődik. Gazdaság-újraindítási akcióterv indul - tette hozzá.

12:32
február 15, 2021
Vágólapra másolva!

Hét fontos pont a gazdaság újraindítása mellett

Hét lépésből áll az újraindítás:

5 százalék a lakásépítés áfája,

bértámogatás a vállalkozásoknak,

visszaépítik a 13. havi nyugdíjat,

orvosi bérek jelentős emelése,

jövedelemadó-mentesség a 25 éven aluliaknak,

10 millió kamatmentes kölcsön a vállalkozásoknak,

lakásfelújítási támogatás.

A következő időszak legnagyobb nyertese a felsőoktatás lesz - mondta a kormányfő. 2010 előtt a nyugdíjasokkal fizettették meg a válság árát - közölte Orbán.

12:33
február 15, 2021
Vágólapra másolva!

Több csatát nyertünk

Orbán Viktor elmondta, hogy erős ország Magyarország, mert Brüsszelben több csatát nyert, és megbecsülik azokat, akik egy életet ledolgoztak és jobbá tették családjuk és az ország életét.

12:35
február 15, 2021
Vágólapra másolva!

Orbán Viktor: Magyarország erősebb lesz a járvány után, mint előtte volt

A 25 éven aluliak adómentességéről azt mondta, hogy ilyenre nem volt még példa. A fiataloknak munka mellé jár az adómentesség, és a különféle családtámogatási lehetőségek is - mondta Orbán Viktor. A következő hónapokban három nagy ügyön dolgoznak: végigviszik a tömeges oltási akciót, fokozatosan kivezetik a korlátozásokat az emberek véleménye alapján és végrehajtják a gazdaság-újraindítási akciótervet. Magyarország erősebb lesz a járvány után, mint előtte volt - mondta Orbán Viktor.

12:37
február 15, 2021
Vágólapra másolva!

Véget ért Orbán Viktor felszólalása, a frakcióvezetők következnek

Orbán Viktor felszólalása véget ért, a parlamenti frakcióvezetők felszólalása következik.

12:41
február 15, 2021
Vágólapra másolva!

Újabb valótlanságok Jakab Pétertől

Jakab Péter, a Jobbik frakcióvezetője ismételten valótlanságokat közölt a vakcinákról. A Jobbik elnöke szerint a kormány kötelezővé akarja tenni az oltást, miközben a valóság ezzel szemben az, hogy az továbbra is önkéntes. Jakab közölte, hogy nem szavazzák meg a veszélyhelyzet meghosszabbítását.

12:47
február 15, 2021
Vágólapra másolva!

Gyurcsány elismerte, ő vezeti a baloldalt

Gyurcsány Ferenc azt mondta, hogy "Gyurcsány Ferencről fog szólni minden." Ezzel a mondatával kijelölte szerepét a következő bő egy évben. Elismerte, hogy ő vezeti a baloldalt, és ő lesz a kampány középpontjában.

12:53
február 15, 2021
Vágólapra másolva!

Az LMP sem tudott újat mondani

Schmuck Erzsébet, az LMP frakcióvezetője hasonlóan a DK és a Jobbik frakcióvezetőjéhez szinte ugyanolyan érvekkel támadta a kormány válságkezelő tevékenységét.

12:59
február 15, 2021
Vágólapra másolva!

Vizet kért Schmuck Erzsébet

Egy érdekes jelent zajlott le Schmuck Erzsébet felszólalása alatt. A képviselőnő kiküldte egy pohár vízért Keresztes László Lórántot.

13:04
február 15, 2021
Vágólapra másolva!

Újabb párbeszédes valótlanság érkezett

Szabó Tímea, a Párbeszéd frakcióvezetője azt a valótlanságot állította, hogy az aki nem fizet TB-ellátást, annak később kiszámlázzák a sürgősségi ellátását.

13:10
február 15, 2021
Vágólapra másolva!

Tóth Bertalan sem beszélt ki az ellenzéki kórusból

Tóth Bertalan, az MSZP elnöke sem tért el a baloldali ellenzéki kórustól, és ugyanazokat a csúsztatásokat hangoztatta, mint a többi ellenzéki frakcióvezető.

13:17
február 15, 2021
Vágólapra másolva!

Simicskó: A baloldal eddig egyetlen válságot sem oldott meg sikeresen

Simicskó István, a KDNP frakcióvezetője elmondta, a baloldali frakcióvezetőket végighallgatva arra jutott, hogy a baloldal eddig egyetlen válságot sem oldott meg sikeresen, ezért is nehéz elfogadni a kritikákat. Természetesen lehet itt hangosan beszélni, de a hitelesség kérdésében nem állnak jól - tette hozzá.

13:21
február 15, 2021
Vágólapra másolva!

Minél több vakcina kell

A KDNP frakcióvezetője szerint szükség van a védelmi intézkedésekre és a szabályok betartására, mert csak így lehet megállítani, vagy fékezni a járvány terjedését. Simicskó István elmondta, teljesen támogatható, hogy minél több bevizsgált vakcina érkezzen az országba.

13:25
február 15, 2021
Vágólapra másolva!

Kocsis Máté: Ez egy egyszerű hazugság

Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője arról beszélt, hogy egyszerű hazugság az ellenzéki frakcióvezetőktől, hogy a kormány nem tesz semmit a mostani helyzetben. Szólt arról, hogy a hitelmoratóriumon át az orvosi béremelésekig egészen a 13. havi nyugdíjak visszaépítéséig nagyon sok lépés történt.

13:28
február 15, 2021
Vágólapra másolva!

Kocsis: Gyurcsány Úr, Ön hazudott és rátámadt a népére

Kocsis Máté szerint nagyon rosszul sikerültek az ellenzéki felszólalások. Furcsa, hogy a jobbikosok korábban uniós zászlót égettek, most pedig brüsszeli ódákat zengenek. Gyurcsány Ferencnek azt mondta, hogy az a helyzet, hogy bárki kioktathatja erkölcsből Balla képviselőt erkölcsből, de Ön az egyetlen, akinek erkölcsből semmilyen mondandója nem lehet. Odáig pedig végképp ne menjen, hogy fenyegetőzik. 

Mi nem kitalálunk vádakat Gyurcsány Úr, Ön hazudott és rátámadt a népére - tette hozzá. Önnek takarodnia kellene a közéletből - tette hozzá. Legalább attól tartózkodjon, hogy morális fölényről beszél Ön - mondta Kocsis Máté.

13:31
február 15, 2021
Vágólapra másolva!

Kocsis Máté: Egy kétszínű koalíció állt össze

Kocsis Máté elmondta, hogy az ellenzék politikai kultúrája a hazugságra és a gyűlöletre épül. Egy kétszínű koalíció állt össze. Kocsis felsorolta az elmúlt hónapok egymásnak teljesen ellentmondó nyilatkozatait. A Fidesz frakcióvezetője elmondta, a rendkívüli jogrendet bár bírálja az ellenzék, de a rendkívüli jogrendet kihasználva gond nélkül szerződnek le Czeglédy Csabával.

13:32
február 15, 2021
Vágólapra másolva!

Idáig jutott az ellenzék

Önök eljutottak oda, hogy akár emberéletek árán térdre kényszerítsék a kormányt - zárta szavait Kocsis Máté.

13:35
február 15, 2021
Vágólapra másolva!

Orbán Viktor: Hagyják abba az oltásellenes agitációt

Orbán Viktor miniszterelnök a frakcióvezetőknek válaszolva azt mondta, hiba, ha a Jobbik frakcióvezetője oltásellenes hangulatot kelt. Hagyják abba az oltásellenes agitációt - tette hozzá. Sértőnek érzem, hogy a nemzeti konzultációt bohóckodásnak minősíti a Jobbik.

Vannak, akik azt gondolják, hogy ami tőlünk nyugatra van, az jó, és a magyar hatóságok nem alkalmasak a munkájuk elvégzésére, de az, hogy a magyar orvosok és kutatók véleményét a brüsszeli mögé sorolják, az egyszerűen elfogadhatatlan - mondta a kormányfő.

13:36
február 15, 2021
Vágólapra másolva!

"Az Önök vörösbárói és tőkés csoportjai is kapnak beruházási támogatást"

Orbán Viktor arról is beszélt, hogy az Önök vörösbárói és tőkés csoportjai is kapnak beruházási támogatást, ha gazdaságilag értékes programokkal állnak elő. Gazdaságpolitikát nem lehet pártpolitikai alapon csinálni - tette hozzá. Nincs másfél milliós részmunkaidős állású ember - mondta a kormányfő Tóth Bertalannak.

13:39
február 15, 2021
Vágólapra másolva!

Több adatban is jobban állunk, mint Európa

Nem ízléses a halálozások kapcsán megszólalni, és valóban a halálozás a legfontosabb - mondta a kormányfő. Az Eurostat adatai alapján 9 százalékos többlethalálozás volt tavaly, de több európai országban bőven 10 százalék felett volt ez az adat - ismertette Orbán Viktor. A gazdaságvédelem eredményessége abban mérhető le, hogy 5,2 százalékos visszaesés volt tavaly, míg sok európai országban ennél lényegesen rosszabb adat volt - tette hozzá.

13:42
február 15, 2021
Vágólapra másolva!

Orbán Viktor: Ez egy fantasztikus teljesítmény

Csökken a GDP, miközben a munkában álló emberek száma nem csökkent, ez egy fantasztikus teljesítmény a vállalkozók és a munkaadók részéről - mondta a kormányfő. A baloldal segélyt, míg mi munkát akarunk adni - hangsúlyozta Orbán Viktor. A munkahelyek támogatását kell előtérbe helyezni, és a számok alapján jól látszik, hogy jól tesszük ezt - tette hozzá. Nemzetközi szinten nézve a hazai munkanélküliségi adatok alacsonyabbak, mint a francia és az osztrák. 

13:46
február 15, 2021
Vágólapra másolva!

Így segítik azokat, akik nem tudják fizetni a tb-járulékot

Orbán Viktor az államadósságról azt mondta, hogy a COVID miatt 18 százalékponttal nőtt az államadósság. Nálunk 82 százaléka az államadósság, míg az uniós átlag 95 százalék - tette hozzá. A 2021-es és 2022-es évet a magas beruházási ráta, a GDP-arányos beruházási rátánk 27 százalék - tette hozzá.  80 ezer ember nem fizet tb-járulékot, és piros lámpát kaptak. Ennek a 80 ezer embernek a fele külföldön dolgozik, és 11 százaléka semmilyen aktivitást nem mutatott. 

Orbán Viktor elmondta, hogy 13 százalék megítélésében van vita, és 7 százalék esetében súlyos szociális helyzetről van információ. Ők kedvezményt kapnak - tette hozzá.

13:48
február 15, 2021
Vágólapra másolva!

Hatalmas vagyon felett őrködik Budapest

122 milliárd forint volt 2020. december 31-én a főváros számláján - ismertette Orbán Viktor. Nagyon sokan cserélnének Budapesttel. Az összes állami támogatás 44 százaléka került Budapestre. Ez a kivéreztetés? - tette fel a kérdést Orbán Viktor. Erős Magyarországhoz, erős fővárosra van szükség - mondta a kormányfő. Ha Budapest támogatási aránya a jövőben csökken, az inkább az igazságosság felé viszi el majd az országot - mondta Orbán Viktor.

13:53
február 15, 2021
Vágólapra másolva!

Orbán Viktor nagyon helyretette a Jobbikot és Gyurcsányt

Orbán Viktor felidézte, hogy a Jobbik korábban nagyon élesen támadta Gyurcsány Ferencet. Jakab Péter korábban ki akarta tiltatni Gyurcsányt Miskolcról - idézte fel a kormányfő. Orbán Viktor emlékeztetett arra, hogy a Jobbik alapító nyilatkozata egyértelműen az uniós tágság ellen volt. A miniszterelnök felidézte Gyurcsány őszödi beszédét. Nincs tovább az nincsen - utalt Orbán Viktor arra, hogy akkor elfogytak a pénzből, majd azt mondta a baloldalnak, hogy lejjebb, az még van tovább.   

13:53
február 15, 2021
Vágólapra másolva!

Véget ért Orbán Viktor napirend előtti felszólalása, hamarosan összefoglalóval jelentkezünk

Véget ért Orbán Viktor viszonválasza. Hamarosan összefoglalóval jelentkezünk.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!