A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
5
Ezüstérem
7
Bronzérem
6
Vágólapra másolva!
Orbán Viktor miniszterelnök a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorának nyilatkozik.
Vágólapra másolva!
Cikkünk folyamatosan frissül16 bejegyzés
09:04
április 09, 2021
Vágólapra másolva!

Kormányfői interjú

Orbán Viktor miniszterelnök a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorának nyilatkozik.

09:06
április 09, 2021
Vágólapra másolva!

Mikor jöhet a lépcsőzetes újraindítás következő szintje?

Az újraindítás következő lépéseiről a kormány akkor dönt, ha a beoltottak száma eléri a 3 milliót - jelentette be a Miniszterelnökséget vezető Gulyás Gergely, hozzátéve: ez öt-hat napon belül várható. Még ebben a hónapban 4 millió felett lesz a beoltottak száma, azoké, akik legalább az első oltásukat megkapják. Közölte azt is, hogy az oktatási-nevelési feladatok hatékony ellátása érdekében április 19-én visszaáll az oktatás normál rendje.

09:25
április 09, 2021
Vágólapra másolva!

Orbán Viktor az Operatív Törzs ülésén

09:30
április 09, 2021
Vágólapra másolva!

Hamarosan kezdődik

Hamarosan kezdődik a kormányfői interjú. 

09:35
április 09, 2021
Vágólapra másolva!

Csak vakcinával lehet megsemmisíteni a vírust

Orbán Viktor a beszélgetés elején azt mondta, hogy a mostani járványban a brit mutáns pusztít. Ugyanaz a vírus, de más a tűzereje. Most a zárásokkal nem lehet visszaszorítani a vírust - tette hozzá. Az izolálás csak lassítani tudja a terjedését, megsemmisíteni csak vakcinával lehet. 

09:36
április 09, 2021
Vágólapra másolva!

Háborús állapotban élünk

Orbán Viktor elmondta, hogy a rendszerváltás sem produkált háborús állapotokat, míg most olyan helyzetben élünk. Filmekben lehet ilyet látni, ami most van - tette hozzá. Az embereknek a háborúból előbb-utóbb elegük van. 

09:38
április 09, 2021
Vágólapra másolva!

Május elejére 4 millió beoltott lehet

Orbán Viktor közölte, hogy mindenki békés életre vágyik. A kérdés, hogy mikorra jutunk el oda, ahol a britek vannak. Ahhoz, hogy legyőzhessük a vírust, ahhoz regisztrálni kell, és mára már több mint 4 millió ember regisztrált. Ez azonban még kevés, és kampányt indítunk, hogy még többen vegyék rá magukat a regisztrálásra. Már 2,7 millió embert oltottunk be, és május elejére 4 millió lesz a beoltottak száma. 

09:41
április 09, 2021
Vágólapra másolva!

Június elejére 7 millió beoltott lehet

Május elejétől számítva 10 naponként egymillió oltást tudunk majd beadni, így június elejére 7 millió beoltott lehet, de ehhez elég regisztrált kell. Orbán Viktor elmondta, hogy a labdarúgó-EB elejére mindenkit beoltunk, aki regisztrált. A kormányfő elmondta, hogy egy óvatos lépést tettünk ezen a héten. Orbán Viktor mindenkinek köszönetet mondott, hogy betartották az este 8 órakor kezdődő kijárási tilalmat. Az emberek példás fegyelemmel tartották be a korlátozásokat. 

09:44
április 09, 2021
Vágólapra másolva!

Hatalmas logisztikai akció

Orbán Viktor szólt arról is, hogy az ország egyik legfőbb logisztikai akcióját irányítják most az oltások megszervezésével. Az egész egy nagyon bonyolult folyamat - tette hozzá. Önmagában nézve sem rossz a teljesítményünk, de összevetve az uniós országokkal Magyarország messze megelőzve vezet. 

09:46
április 09, 2021
Vágólapra másolva!

Orbán Viktor: Brüsszelben az történt, mint a migrációnál és a kerítésépítésnél

Orbán Viktor arról is beszélt, hogy 90 százalék fölött van a 65 év felettiek beoltása. Az elejétől fogva bíztam benne, hogy ez sikerülni fog - tette hozzá. Az idősek életveszélyben voltak, és ember nem tudta megmondani, hogy ha a 65 év felettiek megkapják a vírust, akkor mi fog történni. Brüsszelben az történt, mint a migrációnál és a kerítésépítésnél, és mire észbe kaptak, addigra bent voltak - mondta a kormányfő. Csak a magyaroknak volt a helyén az eszük. 

09:49
április 09, 2021
Vágólapra másolva!

Jól döntött az ország a keleti vakcinákkal

Orbán Viktor elmondta, hogy a vakcinák esetében mondtuk, hogy nemcsak az árat, hanem az időpontot is figyelembe kell venni. A kínai és orosz vakcina esetében is ugyanolyan támadásokat kapott az ország, mint a kerítésépítés idején - tette hozzá. Most pedig Bajorország orosz vakcinát akar rendelni. Úgy látja, jól döntött az ország, és hiába vannak nálunk nagyobb országok, akkor is nekünk kell vállalni a döntés felelősségét. 

09:50
április 09, 2021
Vágólapra másolva!

Május 10-én nyitnak a középiskolák, és csak írásbeli érettségi lesz

Orbán Viktor szólt arról is, hogy Magyarországon sokkal nagyobb a bizalom az oltásokkal kapcsolatban, mint sok nyugati országban. Még nincs döntés a 16-18 évesek oltásáról. Úgy döntött az Operatív Törzs, hogy a középiskolák csak május 10-én nyitnak. Csak írásbeli érettségi lesz - mondta a kormányfő. 

09:53
április 09, 2021
Vágólapra másolva!

Így néz ki az újraindítás

Orbán Viktor szólt arról is, hogyha elérjük a 4 milliós létszámot május elejére, akkor nyithatnak a szállodák, éttermek és a közösségi események. Most egyelőre az iskolák újranyitása következik - tette hozzá. 

09:54
április 09, 2021
Vágólapra másolva!

Orbán Viktor: A baloldal oltásellenes

A baloldal oltásellenes, és ez nem képezheti vita tárgyát - mondta a kormányfő. A baloldal beadott egy országgyűlési határozatot arról, hogy tiltsák be a kínai és orosz vakcinát, ez egy tény - tette hozzá. Ha ezt a parlament elfogadja, akkor sokkal többen haltak volna meg. Az csak a képmutatás része, hogy magukat beoltják, és az embereket lebeszélik - tette hozzá. 

09:58
április 09, 2021
Vágólapra másolva!

Orbán Viktor: Petry Zsolt sincs egyedül

Petry Zsolt kirúgásáról azt mondta a kormányfő, hogy Németországot nem minősíti, éppen elég bajt okoz, hogy Németország minősítget minket. Azt le lehet vonni, hogy a liberális politika ma Európában elnyomó politika, aki hangot ad a véleményének, azt megbüntetik - tette hozzá. Az elvi kérdéseken túl nagyon fontos, hogy itt egy magyar emberről van szó. Magyarország ma egy sikeres ország akar lenni, és ezt akkor lehet elérni, ha betartjuk a legfontosabb törvényeket, így egyetlen magyar sincs egyedül, így Petry Zsolt sincs egyedül. Orbán Viktor elmondta, hogy a válogatott körüli nyilatkozat miatt alakult ki ez a helyzet. A válogatott sportolókra lányainkként és fiainkként tekintünk, így nem mindegy, milyen állapotok vannak a válogatott körül. Most a válogatottegység megbomolhat  a csapatban, és a csapat és a szurkolók között, de az egységet helyre kell állítani, ez pedig a szövetségi kapitányon és Szalai Ádámon múlhat. 

09:59
április 09, 2021
Vágólapra másolva!

Véget ért a kormányfői interjú

Véget ért a kormányfői interjú, hamarosan összefoglalóval jelentkezünk. 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!