Vágólapra másolva!
1991. június 19-én hagyta el az utolsó szovjet katona Magyarországot. A 30. évfordulón Orbán Viktor miniszterelnök beszédet mond a Pesti Vigadóban. Az eseményt élőben közvetítjük.
Vágólapra másolva!
Cikkünk folyamatosan frissül15 bejegyzés
11:33
június 19, 2021
Vágólapra másolva!

30 éve történt

1991. június 19-én hagyta el az utolsó szovjet katona Magyarországot.

11:34
június 19, 2021
Vágólapra másolva!

Ők is felszólalnak

Az eseményen Schmidt Mária, a Terror Háza Múzeum főigazgatója és Varga Judit igazságügyi miniszter is beszédet mond.

11:34
június 19, 2021
Vágólapra másolva!

Orbán Viktor is megemlékezik a szovjetek távozásáról

A szovjet csapatok távozásának 30. évfordulóján Orbán Viktor miniszterelnök beszédet mond a Pesti Vigadóban. Az eseményt élőben közvetítjük.

13:00
június 19, 2021
Vágólapra másolva!

Hamarosan kezdődik

Hamarosan kezdődik a kormányfő beszéde.

13:03
június 19, 2021
Vágólapra másolva!

Orbán Viktor: Európa egy kulturális képződmény, és egyben lemásolhatatlan

Orbán Viktor a beszéde elején azt mondta, ez az a nap, amikor Magyarország először megszólal az Unió jövőjéről szóló vitában. A szavak pontos értelme a legfontosabb, mert ha nincs rend, akkor nincs rend a gondolatainkban - tette hozzá. A kormányfő közölte, hogy Európa részéhez tartoznak azok az országok is, akik nem tagjai az Uniónak. Európa egy kulturális képződmény, és egyben lemásolhatatlan.

13:06
június 19, 2021
Vágólapra másolva!

Jobb és rosszabb korszakok

Orbán Viktor elmondta, hogy Európa életében jobb és rosszabb korszakok váltották egymást, de Európa örök. Az EU egy politikai képződmény, amelyet azért hoztak létre, hogy megvédjék országaik gazdasági és katonai érdekeit - tette hozzá. Azért jött létre az EU, hogy ne vesszen el a remény, hogy egyszer Európa sorsáról az európaiak dönthetnek majd.

A kormányfő közölte, hogy csak a németek 45 százaléka mondta azt, hogy szabadon elmondhatja a véleményét egy idei júniusi felmérés szerint. A nemzet és a család egyszerre áll támadás alatt - tette hozzá.

13:08
június 19, 2021
Vágólapra másolva!

Mi történt az EU-val?

Orbán Viktor azt kérdezte, mi történt a mi Európai Uniónkkal? 2008-ban még 25 százaléka volt a világ GDP-jének, míg 2019-ben már csak 18 százalékát adta. A világ legnagyobb ötven cége közül 2001-ben még 14 volt európai, míg ma csak 7. Az elmúlt 25 évben húsz olyan cég alakult, amelynek értéke 100 milliárd dollár volt, de ebben egyetlen európai sincs - mondta a kormányfő. A világ 10 legnagyobb katonai kiadással rendelkező országa között csak két európai van - mondta. Az Unió polgárainak csak a negyede gondolja, hogy a következő generáció jobban fog élni  - tette hozzá.

13:11
június 19, 2021
Vágólapra másolva!

"A szovjetek nem kimentek, hanem kiszorítottuk őket"

Orbán Viktor elmondta, hogy konvergencia helyett divergencia van az Unióban. Csak Németország és Hollandia nyer az euróval, míg a többiek vesztenek - tette hozzá. 30 éve, hogy a hidegháborút megnyertük - mondta a kormányfő. A miniszterelnök felidézte, hogy a közép-európai népek felsorakoztak a lengyelek mellé, és megnyerték a hidegháború utolsó szakaszát, a szabadság nem beköszöntött, hanem kivívtuk. A szovjetek nem kimentek, hanem kiszorítottuk őket. 

13:12
június 19, 2021
Vágólapra másolva!

Orbán Viktor: Nekünk kell megjavítani és átalakítani az Uniót

Ma is ugyanazok vagyunk, akik voltunk, Európa utolsó szabadságharcosai - mondta a kormányfő. Most, amikor az EU bajban van, akkor nem fog magától megjavulni. Nekünk kell megjavítani és átalakítani az Uniót, és visszavezetni a helyes útra.

13:14
június 19, 2021
Vágólapra másolva!

Birodalmi elit készülődik

Orbán Viktor közölte, hogy egy birodalmi jellegű EU felé robogunk. Egy európai szuperállamot építenek, amire senki sem adott felhatalmazást, nincs európai démosz - tette hozzá. A brüsszeli birodalom építése szükségszerűen vezet el a demokrácia hiányához - mondta a kormányfő. Mi, nemzeti alapon álló demokraták szállunk szembe a birodalomépítőkkel, akik a demokrácia ellenfelei. Brüsszelt azok irányítják, akik szerint az integráció öncél - mondta a kormányfő. Az EU jogrendszerei ezt a törekvést nem akadályozzák, hanem elősegítik. Politikai ellenfeleink ezért támadják a családokat, a nemzetet, a kereszténységet és a zsidó felekezetet.

13:17
június 19, 2021
Vágólapra másolva!

Kiszervezés Soros szervezeteinek

Orbán Viktor szólt arról is, hogy Brüsszel kiszervezte a hatalmát a Soros-féle NGO-knak és az amerikai demokratáknak. Politikai testületté alakult az Európai Bizottság, és később jogállami jelentéseket készített. Az utóbbit kiszervezték a tagállamokban működő NGO-knak, és ezek tipikusan Soros György hálózatához tartoznak. Az ő adatszolgáltatásuk alapján minősítik a demokratikusan megválasztott tagállami kormányokat, és büntetik azokat, akik nem tetszenek nekik.

13:19
június 19, 2021
Vágólapra másolva!

Helyre kell állítani az uniós demokráciát

Közös gazdasági siker nélkül az EU szét fog esni - mondta Orbán Viktor. Csak olyan politikát lehet támogatni, ami közös gazdasági sikert alapoz meg. Brüsszel ehelyett visszaél a hatalmával, és szétveri magát. A következő időszak a járványok és a migráció kora lesz, és egy ilyen helyzetben kell sikeresnek lenni. Csak a demokrácia helyreállítása révén lehet sikeres az EU. A tagállamok alkotmánybíróságainak bevonásával egy új szervezet kell.

13:20
június 19, 2021
Vágólapra másolva!

Orbán Viktor: Szerbiát fel kell venni az Unióba

Az Európai Parlamentbe csak a nemzeti parlamentek küldhessenek képviselőt, és nem sértheti a nemzeti parlamentek hatáskörét. Szerbiát fel kell venni az Unióba - mondta a kormányfő.

13:22
június 19, 2021
Vágólapra másolva!

Orbán Viktor: 30 éve azt hittük, hogy Európa a jövőnk, míg most mi vagyunk Európa jövője

Orbán Viktor elmondta, hogy kaptunk egy lehetőséget, hogy megállítsuk Brüsszel elmoszkvásodását. Mi tudjuk, milyen veszély fenyeget. Mi voltunk mindig Európa szabadságharcosai. Mi kiharcoltuk, a nyugatiak pedig megörökölték a szabadságot - tette hozzá. 30 éve azt hittük, hogy Európa a jövőnk, míg most mi vagyunk Európa jövője.

Csak ebből születhet meg az új európai reneszánsz - zárta beszédét a kormányfő.

13:22
június 19, 2021
Vágólapra másolva!

Vége a beszédnek, hamarosan összefoglalóval jelentkezünk

Véget ért a kormányfői beszéd, hamarosan összefoglalóval jelentkezünk.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről