Ha mi nyerünk, a győztes Magyarország lesz - zajlik a Fidesz-kongresszus

Események

ORBÁN Viktor
Budapest, 2021. november 14. Orbán Viktor, a Fidesz elnöke, miniszterelnök (j) a Fidesz 29. tisztújító kongresszusán Budapesten, a Hungexpón 2021. november 14-én. MTI/Koszticsák Szilárd
Vágólapra másolva!
Vasárnap tartja kétévente esedékes tisztújító kongresszusát a Fidesz, ahol szavaznak a pártelnökről, valamint négy alelnökéről. A kongresszuson Orbán Viktor is felszólal, az eseményeket az Origón élőben követhetik.
Vágólapra másolva!
Cikkünk folyamatosan frissül62 bejegyzés
10:00
november 14, 2021
Vágólapra másolva!

Egy óra múlva kezdődik

10:36
november 14, 2021
Vágólapra másolva!

A menetrend

A Fidesz XXIX. tisztújító kongresszusa délelőtt 10 órától várhatóan 16 óráig tart majd, ahol szavaznak a pártelnöki pozícióról, amire egyetlen jelölt van Orbán Viktor miniszterelnök személyében, őt legutóbb két éve, egyhangúlag választották vezetőnek a küldöttek.

A MEGVÁLASZTOTT ELNÖK VÁRHATÓAN FÉL HÁROM KÖRÜL FOGJA MEGTARTANI A BESZÉDÉT.

10:47
november 14, 2021
Vágólapra másolva!

1470 küldött

1470 küldött részvételével tartja XXIX. tisztújító kongresszusát a Fidesz – közölte a Magyar Nemzettel Hollik István, a Fidesz kommunikációs vezetője szombaton, hozzátéve: több mint hétszáz településről érkeznek majd küldöttek.

11:08
november 14, 2021
Vágólapra másolva!

Tóth Edina: Újra együtt!

11:16
november 14, 2021
Vágólapra másolva!

Kezdődik a kongresszus

Megkezdődött a Fidesz 29. kongresszusa a Hungexpón vasárnap nem sokkal délelőtt 10 óra után. 

11:17
november 14, 2021
Vágólapra másolva!

Látványos fényjáték

Látványos fényjátékkal vette kezdetét a nagyobbik kormánypárt kongresszusa. 

11:18
november 14, 2021
Vágólapra másolva!

Himnusz

A kongresszus elején a küldöttek elénekelték a Himnuszt. 

11:22
november 14, 2021
Vágólapra másolva!

Koncz Zsófia és Zsigó Róbert vezeti le a kongresszust

Koncz Zsófia és Zsigó Róbert a kongresszus háziasszonya és házigazdája. Koncz Zsófia külön megköszönte azt a segítséget, amit a tavalyi szerencsi időközi voksoláson kapott. A tavalyi időközi választáson a baloldal jelöltjét 50 százalék feletti eredménnyel verte meg Koncz Zsófia.  

11:26
november 14, 2021
Vágólapra másolva!

Semjén Zsolt: Az ellenzék egész gondolkodása idegen a magyar valóságtól

Semjén Zsolt, a KDNP elnöke, miniszterelnök-helyettes arról beszélt, hogy külön öröm, hogy a teljesen megújult HUNGEXPO területén van a kongresszus, mert korábban itt volt a vadászati világkiállítás. Itt a HUNGEXPO-n több mint 600 ezer ember volt a kiállítás alatt - tette hozzá. Szólt arról is, hogy a baloldal kezdetektől támadta a vadászati kiállítást. Az ellenzék egész gondolkodása idegen a magyar valóságtól. Ha én lennék Budapest főpolgármestere, akkor köszönetet mondtam volna a kormánynak, hogy megépült ez a komplexum. 

11:31
november 14, 2021
Vágólapra másolva!

Semjén: Reformkommunista reformfasiszta ellenzék jött létre

Semjén arról is beszélt, hogy a Fidesz-KDNP által létrehozott politikai közösség az európai és a magyar politikatörténet legsikeresebb közössége, mivel 2008 óta minden országos választást abszolút többséggel nyertek meg. A cél a keresztény civilizáció védelme és a nemzeti szuverenitás biztosítása - tette hozzá. A nemzeti szuverenitás legfontosabb lépése az volt, hogy kiterjesztették az állampolgárságot - mondta a KDNP elnöke. Semjén a baloldalról azt mondta, a reformfasiszta reformkommunista ellenzék egyesült. Az egészet csak az Orbán Viktor elleni gyűlölet tartja össze.  

Ha 2018-ban nyert volna a baloldal, akkor a pandémia közepén mi lett volna ezzel az országgal? - tette fel a kérdést. Brüsszelben eldöntötték, hogy a keresztény civilizációt meg kell szüntetni, a nemzeti szuverenitást le kell rombolni, és a családot relativizálni kell. Mindennek a legfőbb képviselője Márki-Zay Péter - zárta Semjén. 

11:35
november 14, 2021
Vágólapra másolva!

Kelemen Hunor: A határon túli magyar közösségek magukra találtak

Kelemen Hunor, az RMDSZ elnöke arról beszélt, hogy több sorskérdésről kellene beszélni, de a szűk időkeret miatt csak egyet-kettőt választ ki. Az RMDSZ elnöke felhívta a figyelmet arra, hogy sok esetben a jó döntéseket csak a hosszú idő igazolja. Az Orbán-kormány felelős paradigmaváltást hajtott végre a nemzetpolitikában több mint 10 éve, és ennek révén a határon túli magyar közösségek magukra találtak - tette hozzá.  

11:39
november 14, 2021
Vágólapra másolva!

A görög-római-zsidó hagyomány megvédése ma a legfontosabb feladat

Kelemen Hunor arról is beszélt, hogy új reneszánsz kezdődött a Kárpát-medencében kulturális és gazdasági téren is. Nemzeti szolidaritás, bizalom, bátorság, remény és közös felelősség jellemezte az elmúlt 10 év nemzetpolitikáját. 

Az RMDSZ elnöke közölte, hogy a görög-római-zsidó hagyomány megvédése ma a legfontosabb feladat, ezek azok a gyökerek, amik biztosítják a prosperitást. Aki ezt fel akarja számolni, az a reményt öli meg. Aki ezt a hagyományt védi, az a jó oldalon áll - mondta Kelemen. Arra kérte a küldötteket, hogy semmit se bízzanak a véletlenre.  

11:44
november 14, 2021
Vágólapra másolva!

Érvényes a kongresszus

A kongresszuson elhangzott, hogy 1386 küldöttet delegálhattak az alapszervezetek. Összesen 1475 küldött érkezhetett, mivel a szövetséges szervezetek is delegálhattak, és a mandátumukat igazolták. A kongresszus érvényes, mivel az összes küldött több mint fele megjelent - jelentették be. 

11:47
november 14, 2021
Vágólapra másolva!

Elfogadták a napirendet, és döntöttek a szavazatszámlálókról

A kongresszuson elfogadták a napirendet és a szavazatszámláló bizottságot is. 

11:53
november 14, 2021
Vágólapra másolva!

Kövér: Négy éve is úgy láttuk, a magyar választások európai jelentőségűek

Kövér László házelnök, az országos választmány vezetője arról beszélt, hogy mik történtek az elmúlt évek kongresszusain. Már négy éve is úgy láttuk, hogy a magyar választások európai jelentőségűek lesznek - tette hozzá. 

11:59
november 14, 2021
Vágólapra másolva!

Kövér László: Hibrid háború folyik az Unió keleti határán

Kövér László elmondta, hogy Európa nemzetállamait egy globális rendszerbe akarják illeszteni, Brüsszel is csak egy helytartósági központ lesz. Bíztunk benne, hogy lesz egy olyan választás, amikor legalább a alapvető kérdésekben egyetértenek a politikai erők, de 2022 sem ez lesz. 

A házelnök elmondta, hogy az 1990-es években a liberálisok janicsárokká akarták nevelni a Fideszt, de 1998 után kiderült, hogy a Fidesz a haza javára is tud tenni. 2002 után megpróbálták kiiktatni a posztkommunisták a Fideszt, de 2010 után erősebbek lettek, mint bármikor - tette hozzá. Hibrid háború folyik az Unió keleti határán, szolidárisak vagyunk Lengyelországgal, de halkan kérdezzük meg, mi folyik Magyarország déli határán 2015 óta? Kövér szerint a Nyugat hibrid háborút folytat a magyar és lengyel kormány ellen. Ha nem tudjuk Közép-Európát megfelelő politikai tényezővé tenni, akkor megérdemeljük, hogy a történelem megismétlődjön velünk. 

Háromszor vonultak fel a nemzetközi erők Magyarország ellen az elmúlt években, háromszor nyertünk, és negyedszer is győzni fogunk - zárta Kövér. 

12:03
november 14, 2021
Vágólapra másolva!

Kubatov: A Városháza mintájára a Parlamentet is eladná a baloldal

Kubatov Gábor, a Fidesz alelnöke arról beszélt, hogy eladó a Városháza. Azt hittem először, hogy ez valami vicc, de ez egy igazi abszurd helyzet. Az évtized abszurdja: Gyurcsány Ferenc a baloldal vezére - tette hozzá. Nem változott itt semmi, mindent ott folytatnának, ahol 2010-ben befejezték - mondta Kubatov. Egyetlen olyan ciklusa sem volt a baloldalnak, ami jobb életkörülményeket hozott volna az embereknek - tette hozzá. A Városháza mintájára a Parlamentet is eladná a baloldal, ők ilyenek, és nem is akarnak megváltozni - mondta a Fidesz alelnöke. Mindezzel szemben azt lehet tenni, hogy meg kell nyerni a következő országgyűlési választást.

12:06
november 14, 2021
Vágólapra másolva!

"Nekünk Magyarország az első"

Kubatov Gábor arról is beszélt, hogy 2002-ben a választásokat a jó kormányzás ellenére elvesztették. Akkor nem voltunk képesek arra, hogy szavazókörönként elvigyünk 5 embert. 

Most éppen Gyurcsány legújabb üdvöskéje azt tanácsolja, hogy kevesebb fürdés, hidegebb és kisebb lakás legyen. A migránsokat engedjük be, és próbáljuk integrálni - tette hozzá. Soha nem volt ilyen egységes a Fidesz, és már csak néhány lépést kell megtenni, hogy egyetlen ember sem maradhat otthon  - mondta a Fidesz alelnöke. Kubatov közölte, hogy nekik Magyarország az első. 

12:12
november 14, 2021
Vágólapra másolva!

Kocsis Máté: Karácsony inkább eladja a Városházát, hogy ne kelljen bemenni dolgozni

Kocsis Máté, Fidesz frakcióvezetője örömét fejezte ki, hogy többen vannak, mint a baloldal október 23-i rendezvényén. Az ellenzék nemcsak a szórakoztatásról, hanem a szégyenérzetről is gondoskodott. A baloldal nem segítette, hanem kamuvideókkal és álhírekkel támadta a koronavírus elleni védekezést - mondta a Fidesz frakcióvezetője. Jakab Péter az elmúlt években annyi élelmiszert vitt a Parlamentbe, hogy abból egy vegyeskereskedés is kitellett volna. Jakab az egyetlen bohóc, aki saját magán nem tud nevetni. Fekete-Győr pedig lezuhanyozta az elektromos rollert, és több ajánlást kapott, mint voksot. Karácsony inkább eladja a Városházát, hogy ne kelljen bemenni dolgozni - tette hozzá. A Fidesz frakcióvezetője szerint a baloldalnak van egy különös rituáléja, miszerint a választások előtt megbuktatnak valakit: 2014-ben Bajnait, 2017-ben Botkát, és most pedig Karácsonyt. 

12:16
november 14, 2021
Vágólapra másolva!

"Mégiscsak a legerősebb baloldali párt Gyurcsány pártja, kár szépíteni a dolgot"

Kocsis Máté arról is beszélt, hogy most találtak egy olyan baloldalit, aki egy porszívóügynök magabiztosságával tudja állítani magáról, hogy jobboldali. Aki egy baloldali programot kíván végrehajtani, és úgy mentegeti a migránsokat, mint egy baloldali, akinek a szövetségesei baloldaliak, az baloldali. 

A Fidesz frakcióvezetője felidézte, hogy az egyik baloldali politikus szerint 360 fokos fordulatot tett a baloldal, így eljutottak Gyurcsánytól Gyurcsányig. Mégiscsak a legerősebb baloldali párt Gyurcsány pártja, kár szépíteni a dolgot. 

Ha nem akarnának kormányra kerülni, akkor nevetséges lenne az egész, de így siralmas, éppen ezért az lesz a legjobb, ha mi nyerjük meg a tavaszi választásokat - zárta Kocsis Máté 

12:20
november 14, 2021
Vágólapra másolva!

Deutsch Tamás: Brüsszel el akarja venni a szabadságunkat

Deutsch Tamás, a Fidesz EP-képviselője arról beszélt, hogy a hatóságok szigora kérlelhetetlen erővel sújtott le egy pályára rohanó kislányra, míg a migránsok probléma nélkül szaladhatnak az Unió területére. Semmit nem tesznek az európai hatóságok, hogy megvédjék az uniós polgárokat az illegális migránsokkal szemben, sőt, azokat támadja Brüsszel, akik megvédték a határokat - tette hozzá. Az EU egy nettó agyrém - mondta Deutsch. Brüsszel hideg polgárháborút folytat a magyarok és a lengyelek ellen, és el akarják venni a szabadságunkat.  

12:24
november 14, 2021
Vágólapra másolva!

"A Brezsnyev-doktrínától eljutottunk a genderdoktrínáig"

A Fidesz EP-képviselője szerint sokan még mindig azt gondolják, hogy minden, amit Brüsszel tesz, az jó. Szétvernének mindent, amire a szabadságunk alapul - tette hozzá. Deutsch Tamás úgy látja, végül a nemzetállami szuverenitást verné szét Brüsszel. A Brezsnyev-doktrínától eljutottunk a genderdoktrínáig. Brüsszel és a magyar baloldal el akarja venni tőlünk a szabadságunkat - mondta a politikus. Itt és Brüsszelben is meg fogjuk védeni a rezsicsökkentést. Ránk akarják kényszeríteni az át- és betelepítési kvótát - mondta a politikus. Deutsch úgy fogalmazott, hogy Brüsszel el akarja venni azt a szabadságot is tőlünk, hogyan neveljük a gyerekeinket. Nekünk Brüsszelben is Magyarország az első. 

12:32
november 14, 2021
Vágólapra másolva!

Marek Kuczyński: Keletről és Nyugatról is fenyegetik a térséget

Marek Kuczyński, a PiS politikusa arról beszélt, hogy a lengyel és magyar fél hasonlóan ítéli meg az Unió válságát is. Ma világosan látjuk, hogy országaink szuverenitását nemcsak Keletről, hanem Nyugatról is támadják. Szólt arról is, hogy egy hibrid háború zajlik a lengyel határon a Kreml által támogatott belorusz rezsim által. A lengyel politikus szerint a veszélyek nemcsak Keletről, hanem az Unión belülről is származnak, mivel egy szuperállami modellt próbálnak rájuk erőltetni. Ezért utasítjuk el az európai nemzetek egyesítésének a politikáját. 

Az EU-nak sürgős reformokra van szüksége - tette hozzá. 

12:35
november 14, 2021
Vágólapra másolva!

Varsóban egyeztetnek majd a konzervatív pártok

Marek Kuczyński arról is beszélt, hogy decemberben Varsóban egyeztetnek majd az európai konzervatív pártok a Unió jövőjéről. Közép-Európa erős, és erős is marad, ezért továbbra is közösen kell cselekednünk. 

A PiS politikusa sok sikert kívánt a Fidesznek a jövő évi választásokra. 

12:37
november 14, 2021
Vágólapra másolva!

Elfogadták az eddigi beszámolókat

A küldöttek elfogadták az eddigi beszámolókat. 

12:44
november 14, 2021
Vágólapra másolva!

Ők a Fidesz elnök- és alelnökjelöltjei

Kontrát Károly ismertette a szavazás módját és menetét. A Fidesz elnökének jelölték Orbán Viktort. Alelnöknek jelölték Gál Kingát, Kósa Lajost, Németh Szilárdot és Kubatov Gábort. 

12:49
november 14, 2021
Vágólapra másolva!

Megkezdődött a szavazás

Megkezdődött a szavazás, 60 percig szünet van a kongresszuson. 

12:53
november 14, 2021
Vágólapra másolva!

Orbán Viktor szavazott elsőként

Elsőként Orbán Viktor miniszterelnök voksolt. 

12:59
november 14, 2021
Vágólapra másolva!

Ezt a célt tűzte ki a Fidesz-KDNP szövetség

- mondta Semjén Zsolt, a KDNP elnöke.

13:07
november 14, 2021
Vágólapra másolva!

Kövér László elmondta, mi a választás tétje

Kövér László: A választás tétje, hogy mi, magyarok megvédjük, ami a miénk.

13:17
november 14, 2021
Vágólapra másolva!

Orbán Viktor: Újra együtt!

13:31
november 14, 2021
Vágólapra másolva!

Kocsis Máté: Az lesz a legjobb, ha mi nyerjük meg a jövő tavaszi választásokat

13:32
november 14, 2021
Vágólapra másolva!

Képek a Fidesz-kongresszusról

13:44
november 14, 2021
Vágólapra másolva!

Kubatov Gábor: A baloldalon nem változott semmi

13:52
november 14, 2021
Vágólapra másolva!

Lengyelország szolidáris, és az is marad!

14:00
november 14, 2021
Vágólapra másolva!

Deutsch Tamás: Az elmúlt ezer esztendőben mindig megvédtük a szabadságunkat

14:09
november 14, 2021
Vágólapra másolva!

Folytatódik a Fidesz-kongresszus

Folytatódik a Fidesz kongresszusa. 

14:15
november 14, 2021
Vágólapra másolva!

Szijjártó Péter: A baloldal kerítést bontana és beengedné a migránsokat

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter arról beszélt, hogy hat évvel ezelőtt 400 ezer illegális migráns tört be Magyarországra. Átmasíroztak az országon, a tisztelet legalapvetőbb jelét sem mutatták, kritikán aluli módon viselkedtek - tette hozzá. Hat éve védjük Magyarországot és egész Európát. Ha nem tettünk volna így, akkor sok millióval több migráns lenne Európában. 

Továbbra is ragaszkodunk ahhoz, hogy mi döntsük el, kivel akarunk együtt élni, és kivel nem. Külön köszönetet mondott a határt védő rendőröknek, katonáknak. Brüsszelből hat éve nyomják a kötelező kvóta ügyét, de mi magyarok vagyunk és nem hülyék. Továbbra is mindent megteszünk a kötelező kvóták ellen - tette hozzá. Ha a V4-ek nem lettek volna egységesek, akkor sok százezer migráns élne Közép-Európában. 

A magyar baloldal elmúlt hat éve a migráció ügyében három eseményhez kapcsolódik: demonstráltak a kerítés ellen, bojkottálták a népszavazást, és nem támogatták az alaptörvény módosítását. A baloldal kerítést bontana és beengedné a migránsokat.

14:17
november 14, 2021
Vágólapra másolva!

Brüsszel és a magyar baloldal migrációs politikája a Soros-terv végrehajtására irányul

Szijjártó Péter köszönetet mondott a lengyel határőröknek, hogy védik Európát. Miközben változatlanul erős a migrációs nyomás, addig Afganisztánból is több tízezren jönnek, addig Brüsszel azt mondja, nincs pénz a kerítésre. Ma a migrációs hullámok nemcsak civilizációs, hanem egészségügyi kockázatot is jelentenek - mondta a miniszter. Brüsszel és a magyar baloldal migrációs politikája a Soros-terv végrehajtására irányul - mondta Szijjártó. 

14:26
november 14, 2021
Vágólapra másolva!

Fontos kormányzati eredmény

Illés Boglárka, a Fidelitas elnöke arról beszélt, hogy ma már bátran lehet családot alapítani a különféle kormányzati segítségekkel. Kiemelte, hogy az elmúlt 11 évben közel a felére csökkent az abortuszok száma, de a cél, hogy minden kisgyermek élete kiteljesedjen. 2006 októberében a gyurcsányi terror célja a rettegés előidézése volt. 

14:30
november 14, 2021
Vágólapra másolva!

"Átláthatóságot ígért Karácsony, de hazudnak reggel, délben és este"

Kovács Péter, a XVI. kerület polgármestere arról beszélt, hogy Karácsony zöld fordulatot ígért, de több fát vágott ki, mint amennyit ültetett. Azt ígérte Karácsony, hogy párbeszéd lesz, de még kérdést sem lehet feltenni. Átláthatóságot ígért Karácsony, de hazudnak reggel, délben és este. 

Tudtuk, hogy Karácsony teljesen alkalmatlan, de legalább magas és vékony. Kosz, rendetlenség, hajléktalanok - ezt kaptuk Karácsonytól - mondta a polgármester. Kovács közölte, marketingre költ a budapesti baloldal. 

14:33
november 14, 2021
Vágólapra másolva!

A Fidesz vagy a rombolás - ez a két alternatíva

Kovács felhívta a figyelmet, hogy a budapesti példa mutatja meg a legjobban, mi lesz az országgal a baloldali kormányzás során. A baloldaliak készpénznek veszik, hogy Budapesten minden körzetet megnyernek, de ezt ne hagyjuk nekik - tette hozzá. A fideszes polgármester arról is beszélt, hogy a munkát mindig el kell végezni, mindenhová be kell csöngetni. A Fidesz vagy a rombolás - ez a két alternatíva. 

14:39
november 14, 2021
Vágólapra másolva!

Varga Mihály: Eredményeinket nemzetközi szinten is elismerik

Varga Mihály arról beszélt, hogy egy világválság után Európa leggyorsabban újraindított gazdasága a magyar. A kilábalás nem lett volna ilyen gyors, ha a pandémia nem egy ellenálló magyar gazdaságot érintett volna. Nekünk dupla akkora válságot kellett kezelni, mint a Gyurcsány-Bajnai-kormánynak - mondta a miniszter. A pénzügyminiszter szerint, ha most a baloldal kormányzott volna, akkor megszorítások lettek volna, míg a Fidesz-kormány lépései két számjegyű visszaeséstől védték meg az országot. Elértük az egymillió munkahelyre tett ígéretünket is - hívta fel a figyelmet a miniszter. Eredményeinket nemzetközi szinten is elismerik - tette hozzá. 

14:42
november 14, 2021
Vágólapra másolva!

Három területen gátolja a kilábalást a baloldal

Sohasem volt kérdés, a kormányzás sikerei nem öncélúak, biztonságosan szeretnénk élni - mondta Varga Mihály. A pénzügyminiszter közölte, hogy 200 ezer forintra emelik a minimálbért, szja-mentességet kapnak a 25 éven aluliak és nyugdíjprémiumot fizetnek. Varga Mihály szólt arról is, hogy a baloldal sem a védekezésben, sem az újraindításban nem vett részt, Brüsszel visszatartja a helyreállítási pénzeket. Az európai rezsiválság közepette a baloldal eltörölné a rezsicsökkentést - tette hozzá. Ma Európa legalacsonyabb árait a magyar háztartások fizetik. A veszélyek ellenére a baloldal továbbra is ösztönözné a migrációt - mondta a miniszter. 

14:49
november 14, 2021
Vágólapra másolva!

Sztojka Attila: A cigányság ügye nyomormarketing volt a baloldal számára

Sztojka Attila romaügyi kormánybiztos szerint az ellenzék márkája a bóvlizmus lett. Amikor látható, hogy 2010 óta milyen eredményeket értünk el, akkor sokan természetesnek veszik a jót - tette hozzá. 2010 előtt sem gazdaságilag, sem társadalmilag nem voltak jó idők. A cigányság ügye nyomormarketing volt a baloldal számára - mondta Sztojka. A kiszolgáltatottság fenntartása volt a cél - tette hozzá. 2010 után egymás mellé álltunk, hogy mindenki számára tisztességes és biztonságos élet legyen, és mára a vidéki élet egyre inkább élhetőséget jelent. 2010-hez képest 50 százalékkal több roma dolgozik Magyarországon. 

14:52
november 14, 2021
Vágólapra másolva!

A munkaalapú társadalom sikere

Sztojka Attila arról is beszélt, hogy a hátrányos helyzetű emberek oktatására is lényegesen több jut. A magyarországi települések kétharmada megvalósított valamilyen felzárkózási programot - tette hozzá. Soha többet nem akarunk kiszolgáltatottságot és félelmet, lehetőséget és értékeket akarunk - mondta a kormánybiztos. Nemzeti ügyként kell kezelni a romák ügyét - hívta fel a figyelmet. A munkaalapú társadalom megvalósulásával a romák visszakapták saját önbecsülésüket is, és képesek részt venni gazdasági és társadalmi folyamatokban.  

14:58
november 14, 2021
Vágólapra másolva!

2027-ig 4265 milliárd forint jut vidékfejlesztésre

Nagy István földművelésügyi miniszter arról beszélt, hogy a gazdák is nehéz időszakon vannak túl, de sikeresen helytálltak. Látványosan fejlődött a magyar mezőgazdaság az elmúlt években, és a magyar agrárium ütésálló lett - tette hozzá. Feladatunk, hogy minden hazai térség a nyertese legyen az agrárium fejlődésének. 

A vidék nem egy homogén struktúra - tette hozzá. A következő években 2027-ig 4265 milliárd forint jut vidékfejlesztésre. Ez olyan mozgásteret biztosít, ami korábban elképzelhetetlen volt.

15:05
november 14, 2021
Vágólapra másolva!

A történelemnek nincs vége

Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda államtitkára arról beszélt, hogy a baloldal szerint álprobléma, hiszti és kommunikációs trükk a bevándorlás. A történelemnek nincs vége, és most népvándorlásként tör ránk. Hat éve próbálnak minket megtörni ebben a témában, de egyszer sem sikerült - mondta az államtitkár. Míg egyes országok elfogadták a migrációt, addig Magyarország kitartott a vitákban. 

Dömötör közölte, hogy ennek a közösségnek köszönhető, hogy nincs betelepítés Magyarországra, és ez addig marad, amíg ez a kormány marad. 

15:08
november 14, 2021
Vágólapra másolva!

Márki-Zay egy igazi Gyurcsány-fióka

Dömötör szerint a baloldal nem tud annyira összevissza lenni, hogy ne tudjanak kárt okozni. Emlékszünk arra, hogyan akarták drótvágóval átvágni a kerítést - tette hozzá. Márki-Zay szerint a bevándorlás összességében pozitív, és amúgy sem bántanak senkit. Igazi Gyurcsány-fióka. 

Az államtitkár arról is beszélt, hogy nekik a magyarok boldogulása a legfontosabb, és meg fogják védeni az otthonukat. 

15:14
november 14, 2021
Vágólapra másolva!

Lezsák Sándor: Sorsdöntő választás következik

Lezsák Sándor, a parlament alelnöke arról beszélt, hogy sorsdöntő választás következik. 2006-ban torkon vágták a rendszerváltást - tette hozzá. Mára a Fidesz-KDNP-ben érvényesül az, amit az MDF képviselt 1987-1990 között. 

15:21
november 14, 2021
Vágólapra másolva!

Varga Judit: Igazunk lesz abban is, hogy megállítjuk az LMBTQ-lobbit az iskolák kerítésénél

Varga Judit igazságügyi miniszter arról beszélt, hogy mindennap a brüsszeli bürokratákkal szemben képviselheti Magyarország érdekeit. Uniós intézmények a legalapvetőbb jogelveket is felrúgják ideológiai okok miatt - tette hozzá. Látom, hogy az alapító szerződések megkerülésével azon források visszavételével fenyegetnek, amiket ide sem adtak. 

Voltak pillanatok, amikor azt gondoltam, hogy teljesen a brüsszeli tárgyalópartnerekkel vitázni - mondta a miniszter. Most úgy tűnik, fordulat van, mert igazunk lehet. Varga Judit elmondta, igazunk lett abban, hogy a pénzügyi válságban nem a bankokat kell védeni, és igazunk lett abban is, hogy a rezsit csökkenteni lehet. Igazunk lesz abban is, hogy megállítjuk az LMBTQ-lobbit az iskolák kerítésénél - mondta a miniszter. 

15:25
november 14, 2021
Vágólapra másolva!

Megéri vállalni a konfliktusokat alkotmányos identitásunk védelméért

A baloldal csak ideológiákat gyárt, és hangzatos célokat hangoztat, és arról beszél, hogy csak több Európa lehet a megoldás - mondta Varga Judit. Kiállunk a nemzetállamok szuverenitása mellett, és a saját szülőföld a legfontosabb. Nem akarunk egy neomarxista birodalom felépítésében részt venni. 

Varga Judit szerint segíteni kell Európának, hogy visszataláljon saját önmagához. Megéri vállalni a konfliktusokat alkotmányos identitásunk védelméért - tette hozzá. 

15:31
november 14, 2021
Vágólapra másolva!

Gulyás: Megszületett a magyar Molotov-Ribbentrop-paktum

Gulyás Gergely, a Miniszterelnökség vezetője elmondta, mi hiszünk a jogállamban, ezért néhány hónap múlva választás lesz. Két célt tűzött ki a baloldal maga elé 2010 után: meg kell szabadulni Gyurcsánytól és terhes örökségétől, és karanténba kell zárni a náci Jobbikot. Ma Gyurcsány vezetésével indul a Jobbik a választási harcba. A magyar Molotov-Ribbentrop-paktumot a hatalom akarása, a nemzetközi támogatók és a Fidesz iránt érzett gyűlölet tartja össze - összegzett Gulyás.  

15:35
november 14, 2021
Vágólapra másolva!

Gulyás: A baloldal tud őszinte is lenni, eltörölnék a rezsicsökkentést

Gulyás felhívta a figyelmet arra, hogy míg a baloldal alatt 7 százalék volt a gazdasági csökkenés, most ennyi lehet a növekedés. A baloldal lelki Trianont hajtott végre, míg most több mint egymillió magyar kapott állampolgárságot - tette hozzá. Mi helyreállítottuk a kormánnyal szembeni egyet nem értés jogát. Bármilyen durva is lett a magyar közélet, de a baloldal tud őszinte is lenni, mert a baloldal listavezetője kijelentette, vége a rezsicsökkentésnek. 

A vírus előtti 10 évünk a legeredményesebb időszak volt az elmúlt egy évszázadban - hívta fel a figyelmet a miniszter. 

15:42
november 14, 2021
Vágólapra másolva!

Gál Kinga: Európában a legfőbb kérdés a demográfia

Gál Kinga, a Fidesz alelnökjelöltje arról beszélt, hogy a baloldalon mindig összezárnak, és ez világosan 2006 őszén derült ki. 2010 óta amióta a baloldalnak nem jön ki a politikai matematika, akkor az Európai Parlament ítélkező bírósággá válik. A fő törésvonal Európában: a demográfia. 

Nyugaton a bevándorlást támogatják, míg Keleten a családokban látják a jövőt - tette hozzá. A fő cél, hogy a nemzeti identitást erősítő politikák kerüljenek előtérbe - mondta Gál Kinga. Évtizedek óta küzdök az őshonos kisebbségek jogaiért, Von der Leyen soha nem állt ki az őshonos kisebbségek mellett, miközben hisztérikusan támadja a magyar gyermekvédelmi törvényt. 

Gál Kinga arról is beszélt, hogy egy új európai sikeres jobboldalra van szükség. Kulcsidő van - zárta szavait. 

15:49
november 14, 2021
Vágólapra másolva!

Gyopáros Alpár: A baloldal a falusi embereket zsigerből lenézi és gyűlöli

Gyopáros Alpár arról beszélt, hogy a falvak reneszánsza zajlik napjainkban. A Magyar Falu Program vezetője arról is beszélt, hogy több száz rendelőt újítottak fel az elmúlt években. A baloldal a falusi embereket zsigerből lenézi és gyűlöli. Felidézte azokat a baloldali megjegyzéseket, amik szerint a vidéki emberek ostobák. 

15:58
november 14, 2021
Vágólapra másolva!

Már vannak eredményei a családpolitikai fordulatnak

Novák Katalin családokért felelős tárca nélküli miniszter arról beszélt, hogy megvédik a magyar családokat és az ehhez kapcsolódó értékeket. Itthon csak a szülők dönthetnek a gyermekek neveléséről - tette hozzá. Az elmúlt 2 évben 200 ezren kaptak babaváró támogatást, és eléri a 100 ezret az otthonfelújítási programot igénybe vettek száma. 

Éppen most kapta meg a 2,5 millió nyugdíjas a 80 ezer forintos prémiumot és a nyugdíjkiegészítést - tette hozzá. A 2010-es családpolitikai fordulatnak már vannak eredményei, így duplájára nőtt a házasságok száma.

16:06
november 14, 2021
Vágólapra másolva!

A baloldal az egekbe emeli a rezsi árát

A magyar honvédség már a koronavírus elleni védekezésben és az afganisztáni kimenekítésben is bizonyított - mondta Németh Szilárd. A Fidesz alelnöke arról beszélt, hogy ha a magyarok bedőlnek a komcsiknak, akkor az egekbe emelik a rezsi árát, és így is lett 2002 után. Korábban a csepeli lakosok többet költöttek rezsire, mint élelmiszerre - hívta fel a figyelmet a Fidesz alelnöke. 

16:09
november 14, 2021
Vágólapra másolva!

Németh Szilárd: A rezsicsökkentés 8 éve töretlenül működik

Németh Szilárd felhívta a figyelmet arra, hogy 2010-ben a magyarok fizették a legtöbbet a háztartási energiáért. Később sikerült 25 százalékkal csökkenteni a rezsiárakat, és azóta nem történt változás ezen a téren. A rezsicsökkentés 8 éve töretlenül működik. 

Németh elmondta, ha a kormány a piaci árakat alkalmazná, akkor havi szinten 32 ezer forinttal kellene többet fizetnie a családoknak. Visszaszereztük az erőműveket, az energiaelosztókat és a gáztározókat. 

16:12
november 14, 2021
Vágólapra másolva!

"Rezsiharcra fel!"

Németh Szilárd arról is beszélt, hogy a magyar családokat a jövőben is megvédi a rezsicsökkentés. Márki-Zay Péter is üzent rezsiügyben, és nem kell magyarázni a mondatait - tette hozzá. Napnál is világosabb, hogy csak egy baloldal van, és visszahozná a gáz-és villanyáremelések korát - tette hozzá. Rezsiharcra fel! - zárta Németh Szilárd. 

16:15
november 14, 2021
Vágólapra másolva!

Ők lettek a Fidesz alelnökei

Kontrát Károly bejelentette, hogy Kubatov Gábor 1050, Gál Kinga 1040, Németh Szilárd 1025, míg Kósa Lajos 1021 szavazatot kapott. 

16:18
november 14, 2021
Vágólapra másolva!

Orbán Viktor maradt a Fidesz elnöke

Orbán Viktort választották meg a Fidesz elnökének. A Fidesz elnöke 1061 szavazatot kapott.  Élőben az Origón a kormányfői beszéd.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről