Vágólapra másolva!
Orbán Viktor miniszterelnök a Kossuth Rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorának nyilatkozik.
Vágólapra másolva!
Cikkünk folyamatosan frissül15 bejegyzés
08:21
január 14, 2022
Vágólapra másolva!

Kormányfői interjú

Orbán Viktor miniszterelnök a Kossuth Rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorának nyilatkozik.

08:23
január 14, 2022
Vágólapra másolva!

Változás a védelmi igazolványokban.

Február 15-től az minősül oltottnak, aki három oltást kapott vagy a másodikat hat hónapon belül kapta meg - jelentette be Gulyás Gergely, a Miniszterelnökség vezetője a csütörtöki Kormányinfón.

08:24
január 14, 2022
Vágólapra másolva!

Élelmiszerárstop

Február elsejétől hét termék árát hatóságilag rögzítik, ezt követően a tavaly október 15-i áron kell árulni ezeket a boltokban és üzletekben.

Az élelmiszerárstop a következő termékekre vonatkozik:

- kristálycukor
- búzafinomliszt
- napraforgó-étolaj
- a sertéscomb
- csirkemell
- csirke farhát
- 2,8 százalékos tehéntej

08:32
január 14, 2022
Vágólapra másolva!

Hamarosan kezdődik

Hamarosan kezdődik a kormányfői interjú. 

08:36
január 14, 2022
Vágólapra másolva!

Csak az oltással lehet védekezni

Orbán Viktor miniszterelnök a beszélgetés elején arról beszélt, hogy ha nincs is vége a járványnak, de ez nem jelenti azt, hogy ne kelljen védekezni. Az egyetlen védekezési eszköz az omikron variánssal szemben, az oltás - tette hozzá. A szülőket arra kérte, hogy fontolják meg a gyerekek beoltását. A gyengébb variáns nem jelenti azt, hogy véget ért volna a járvány - mondta a kormányfő. Januárban minden hétvégén van oltási akciónap, csütörtöktől szombatig - tette hozzá. 

08:37
január 14, 2022
Vágólapra másolva!

A háziorvosok is oltani fognak

A háziorvosok is fognak tartani oltónapokat hétvégén - mondta a kormányfő. Jelneleg több mint 2 millió Pfizer és 700 ezer Moderna van. Orbán Viktor köszönetet mondott minden hatóság munkájának, hogy az elmúlt hetekben sikeresen védekeztek.   

08:40
január 14, 2022
Vágólapra másolva!

Fontos szabályváltozások

Az omikron variáns lefolyása gyorsabb, ezért kellett több dolgon változtatni. A karantén hossza 7 napra csökken, és 5 nap után negatív teszttel ki lehet jönni a karanténból. Az iskolákban a karantén csak az oltatlanokra vonatkozik majd. A védettségi igazolvány oltási igazolvánnyá válik február 15-től- mondta a kormányfő. A negyedik oltásról azt mondta, az orvossal való konzultáció után lehetséges a harmadik oltás után négy hónappal.  

08:42
január 14, 2022
Vágólapra másolva!

Orbán Viktor: Biztonságban vagyunk

A kórházi kapacitásokról azt mondta, hogy büszkék lehetünk a kórházakban dolgozókra, a Nyugattal szemben is versenyképes munkát végeznek. 2611 ember van most kórházban koronavírussal, ennél lényegesen többen is voltak már kórházban, így most biztonságban vagyunk  - mondta Orbán Viktor.  

08:45
január 14, 2022
Vágólapra másolva!

Válság idején nincsen normativitás a gazdaságban

Az élelmiszerárstopról azt mondta, hogy mindig azt kell figyelni, mikor érdemes az államnak beavatkoznia. Válság idején nincsen normativitás a gazdaságban, most európai inflációtól szenvedünk - tette hozzá. Orbán közölte, hogy az infláció negatív hatásaitól kell megvédeni az embereket, így célzottan lehet eredményt elérni. 2012 óta van rezsicsökkentés Magyarországon - tette hozzá. Hatalmas szociális feszültséget okoz Nyugaton az elszabaduló energiaár. 

08:48
január 14, 2022
Vágólapra másolva!

Orbán Viktor: Ilyen lépéseket alig, vagy sehol nem csináltak Európában

Orbán Viktor felhívta a figyelmet arra, hogy a rezsicsökkentés miatt nem szabadultak el itthon az energiaárak. A benzinár esetében árstoppot sikerült bevezetni, és ez működik a valóságban is. A kamatstopról azt mondta, hogy azért arra volt szükség, hogy senki ne veszítse el az otthonát. Ilyen lépéseket alig, vagy sehol nem csináltak Európában - tette hozzá.  Szerbiában kiválasztottak öt olyan alapvető élelmiszert, ahol visszamentek egy korábbi időszak árszintjére.

Itthon az október 15-i szintre kell visszamenni, és ezekből az árukból kötelező tartani az áruházakban - hívta fel a figyelmet a kormányfő. 

08:53
január 14, 2022
Vágólapra másolva!

Orbán: A baloldalra nem lehet számítani

Orbán Viktor közölte, 90 napra vezetik be az árstopot. Bízik benne, hogy 90 nap után csökkeni fog az infláció. Így ki lehet bekkelni a mostani inflációs időszakot. Brüsszelben nem a józan ész, hanem kizárólag a piaci dogmák érvényesülnek.

A kormánynak sem csak piaci szempontokat kell képviselni - tette hozzá. Nem szabad, hogy egy kormány csak nézze a folyamatokat. A baloldali kritikák kapcsán kifejtette, hogy a baloldali pártok nem szavazták meg az alapvető élelmiszerek áfájának 5 százalékra csökkentését - tette hozzá. Teljesen ésszerűtlen dolgokat mond a baloldal, és nem lehet rájuk számítani. 

08:54
január 14, 2022
Vágólapra másolva!

Brüsszeli támadások

Orbán Viktor arról is beszélt, hogy sokak szerint Brüsszelben van a legtöbb tudás, de ez nem így van. Nagy különbség van egy francia középváros és egy magyar középváros között is, tehát a döntéseket helyben kell hozni. A kormányfő természetesen újabb brüsszeli támadásokra számít, de meg fogjuk védeni magunkat. 

08:57
január 14, 2022
Vágólapra másolva!

Orbán Viktor: A szexuális nevelés kérdésében a szülőnek kell döntenie

Orbán Viktor a gyermekvédelmi népszavazásról azt mondta, hogy ha valami nem tetszik Sorosnak, akkor Dunja Mijatovic szokott megszólalni. Magyarországon a felnőttek úgy élnek, ahogy akarnak, ha a törvényeket betartják, ezért harcoltunk korábban.  

A mostani népszavazás a gyerekekről szól majd, és a szülők döntik el, hogyan akarják nevelni a gyerekeiket - tette hozzá. A szexuális nevelés kérdésében a szülőnek kell döntenie. 

09:01
január 14, 2022
Vágólapra másolva!

Védekezni kell

A kormányfő arról is beszélt, hogy Németországban egy több száz fős pedofilhálózat bukott le, ezért jó ha tudjuk, hogy a modern világban olyan jelenségek felerősödnek, ami ellen védekezni kell. Egy másik jelenség, hogy bizonyos szexuális szokásokat népszerűsíti az állam, vagy az iskolai rendszer, amit egyébként a szülők nem akarnak - tette hozzá. Egyetlen magyar szülő se érezze úgy, hogy a gyerek nevelését elveszik tőle - mondta a kormányfő. 

09:02
január 14, 2022
Vágólapra másolva!

Vége az interjúnak

Véget ért a kormányfői interjú, hamarosan összefoglalóval jelentkezünk. 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről