Vágólapra másolva!
Orbán Viktor miniszterelnök a Kossuth Rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorának nyilatkozik.
Vágólapra másolva!
Cikkünk folyamatosan frissül15 bejegyzés
08:12
november 18, 2022
Vágólapra másolva!

Rádióinterjú

Orbán Viktor miniszterelnök a Kossuth Rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorának nyilatkozik.

08:13
november 18, 2022
Vágólapra másolva!

Orbán Viktor: Mi mindig a történelem magyar oldalán állunk

Orbán Viktor miniszterelnök a Karmelita kolostorban fogadta a Diaszpóra Tanács tagjait, akiknek köszönetet mondott azért, hogy az általuk vezetett szervezetek az elmúlt időszakban is világszerte eredményesen és bátran kiálltak Magyarország mellett a nemzetközi vitákban. 

08:15
november 18, 2022
Vágólapra másolva!

Orbán Viktor: Nem újabb szankciókra van szükség, hanem béketárgyalásokra - videó

Nem újabb szankciókra van szükség, hanem béketárgyalásokra - mondta Orbán Viktor miniszterelnök közösségi oldalán, azt kérve az emberektől, támogassák küzdelmünket azzal, hogy elmondják a véleményüket a nemzeti konzultációban. Közölte azt is, ő már kitöltötte a szankciókról szóló nemzeti konzultációs kérdőívet.

08:31
november 18, 2022
Vágólapra másolva!

Hamarosan kezdődik

Hamarosan kezdődik Orbán Viktor interjúja. 

08:34
november 18, 2022
Vágólapra másolva!

Itt látható a beszélgetés élőben

08:37
november 18, 2022
Vágólapra másolva!

Orbán Viktor: A tűzszünet és a béketárgyalás a legfontosabb

Orbán Viktor kormányfő a beszélgetés elején közölte, ha háború van a szomszédodban, akkor nem érezheted magad biztonságban. Nemcsak a fizikai, hanem a gazdasági biztonságunk is veszélyben van - tette hozzá. Ha Európa úgy tekint erre a háborúra, hogy ez az ő háborúja, akkor még nagyobb lesz a veszély. A lengyel-ukrán határ az hosszú, míg a magyar-ukrán határ az rövid, és Kárpátalján nem volt komoly katonai csapás. A tűzszünet és a béketárgyalás a legfontosabb. 

08:40
november 18, 2022
Vágólapra másolva!

Lépésről lépésre csúszunk bele a háborúba

Orbán Viktor szerint nincs jele annak, hogy érdemi orosz-amerikai tárgyalások lennének. A kormányfő szerint a szankciós politika egy lépés a háború felé. Ugyan egy gazdasági természetű dologról van szó, de ez egyben állásfoglalás - tette hozzá. Óvatosan kezdte februárban a háborús viszonyulást, de egyre több olyan intézkedést hoztak, ami közelebb vitt a háborúhoz - mondta a kormányfő. Folyamatosan erősödtek a szankciós lépések, sőt ma már lassan nekünk kell finanszírozni Ukrajna működését. Lépésről lépésre csúszunk bele a háborúba - mondta Orbán. Mi békét akarunk, de rajtunk kívül senki nem követi a mi álláspontunkat.  

08:43
november 18, 2022
Vágólapra másolva!

Ezért fontos a nemzeti konzultáció

A szankciókkal gazdaságilag tönkretesszük magunkat, most már szankciós felár és szankciós infláció van - mondta a kormányfő. Ha valami nem sikerült, akkor az ember vagy újragondolja az egészet, vagy éppen másként emlékszünk - tette hozzá. De ez a politikában nagyon veszélyes.A kilencedik szankciós csomagról azt mondta a kormányfő, hogy mindig kivételekért küzdöttünk. Nem jó európai politika a szankciós politika, éppen ezért a magyar érdekeknek megfelelő mentességért küzdünk. Ezt a politikát folytatni kell, és ezért fontos a nemzeti konzultáció - mondta a kormányfő.

08:47
november 18, 2022
Vágólapra másolva!

Orbán: Nem tudunk érintetlen sziget lenni

Nagy csaták árán el fogom érni, hogy a számunkra létfontosságú kérdésben, az atomenergia területén mentességet kapjunk, ha lesz ilyen szankciós csomag - mondta a kormányfő. Szólt arról is, hogy árstoppokkal csökkenteni lehet a szankciós hatásokat.A szankció hatása miatt fizetünk szankciós felárat, nem tudunk érintetlen sziget lenni az EU-ban.  

Van egy 11 pontos akcióterve a kormánynak, aminek egy része volt a tojás- és burgonyaárstop. Nyolc termékre vonatkozik jelenleg az árstop. A védekező intézkedések közé tartozik a rezsicsökkentés fenntartása az átlagfogyasztásig, ez 180 ezer forintot jelent családonként - tette hozzá.  

08:48
november 18, 2022
Vágólapra másolva!

Cselekedni kell

Mi nem kibekkelni akarjuk a bajt, és ezért cselekedni kell - mondta a kormányfő. Három nagy válságot kezeltünk (Gyurcsány kormány utáni krízis, migrációs válság, Covid-válság), és ezek során mindig cselekedtem, és most ugyanígy védekezünk az infláció ellen - tette hozzá. 

08:50
november 18, 2022
Vágólapra másolva!

Orbán Viktor: Nem szabad a legfontosabb nemzetstratégiai célokat feladni

Orbán Viktor szerint a cél az, hogy a gazdaság növekedés helyett csökkenésbe váltson. Mi szeretnénk kimaradni ebből az általános európai tendenciából, és hogy jövőre se legyen recesszió. 

A kormányfő elmondta, hogy nem szabad a legfontosabb nemzetstratégiai célokat feladni. 

08:53
november 18, 2022
Vágólapra másolva!

Ezért változik a kormányszerkezet

Orbán Viktor arról is beszélt, hogy az egész kormányzás a tapasztalatokból levont dolgok értékeléséből áll. A választás után, amikor a kormány megalakult, akkor nem voltak még szankciók, de azóta megérkeztek a szankciók, és emiatt a magas energiaárak hosszabb ideig velünk lesznek, és ehhez a kormány szerkezetének is alkalmazkodnia kell. 

A kormányfő szerint éppen ezért kényszerültek arra, hogy önálló energiaügyi minisztérium legyen. Szükséges a hadiipar fejlesztése, és ezért Palkovics László a hadiipar élére áll. 

08:55
november 18, 2022
Vágólapra másolva!

Ha a Déli Áramlat működik tavasszal, akkor fel tudjuk tölteni a tározóinkat

Orbán Viktor szólt arról is, hogy az idei tél megoldottnak tekinthető, mert van elegendő energiaforrás ahhoz, hogy több mint fél éven keresztül működjön az ország. Tavasszal újra kell tölteni a tartalékokat a következő télre. Akik lemondtak az orosz gázról, azoknak máshonnan kell pótolniuk a forrásokat - tette hozzá.Ha a Déli Áramlat működik tavasszal, akkor fel tudjuk tölteni a tározóinkat - mondta a kormányfő. Mindezek mellett megfizethető árú energiaforrás kell, és ezért növelni kell az itthon előállított energia mennyiségét. 

08:59
november 18, 2022
Vágólapra másolva!

Orbán Viktor: Ez átverése a magyar polgároknak

A baloldali pártok finanszírozásáról azt mondta a kormányfő, tanulmányozzák az esetet. Meg kell hallgatnia a titkosszolgálatok vezetőinek a véleményt. Jó okunk van arra, hogy megdöbbenjünk, de a helyzet egyszerű. A magyarországi választást megelőző időszakban a magyarok bizalmát kérő pártok egy részét külföldről fizették  

Dollármilliókról van szó. Mit ígértek cserébe? - tette fel a kérdést a kormányfő. Ha adnak pénzt, akkor kérnek cserébe valamit - tette hozzá. Az biztos, hogy ellentétes Magyarország nemzeti érdekeivel, hogy külföldről beavatkozzanak a választásokba. Ez átverése a magyar polgároknak - mondta a kormányfő. 

08:59
november 18, 2022
Vágólapra másolva!

Vége a kormányfői interjúnak

Véget ért a kormányfői interjú, hamarosan összefoglalóval jelentkezünk. 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről