Áramot vezetett a kilincsbe a szomszédok ellen

Vágólapra másolva!
Egy férfi áramot vezetett bejárati ajtajának kilincsébe, hogy megvédje lakását a betörőktől. Bár maga szólt erről a rendőröknek, őrizetbe vették, és eljárás folyik ellene emberölési kísérlet gyanúja miatt.
Vágólapra másolva!

Egy szombathelyi férfi elektromos áramot vezetett bejárati ajtajának kilincsébe, mielőtt elment otthonról. Ezt telefonon bejelentette a rendőrségre is és a villanyóraszekrénybe is elhelyezett egy papirost, "Ne nyúlj a kilincshez!" felirattal, azonban a "Ne" szócska nem volt látható. Egyelőre még nem tudni, hogy direkt tette-e úgy a papírt a férfi, hogy ne látszódjon a "Ne" szó.

A helyszínre érkező rendőrök az ÉDÁSZ szakembereivel megállapították, hogy a bejelentés fedi a valóságot. Dr. Farsang László, a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese elmondta, hogy ha valaki a kilincset megérintette volna, akár halálos áramütést is kaphatott volna.

Kora délután a rendőrök elfogták, és őrizetbe vették a 60 éves férfit. Ellene emberölés kísérlet elkövetésének alapos gyanúja miatt eljárás indult. Kihallgatása során elmondta, hogy körülbelül egy hónapja költözött ebbe a lakásba, s azóta több lakóval is volt már nézeteltérése. Szerinte távollétében több alkalommal bementek hozzá, s a lakásból különböző dolgok tűntek el. Ennek megelőzésére vezetett áramot a kilincsbe.

Az ügyben a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság Vizsgálati Osztálya szakértők bevonásával folytatja a vizsgálatot.

[origo]

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről