A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0

Két cég is felújítaná a Mig-eket

Vágólapra másolva!
Egy orosz és egy német-orosz cég is ajánlkozott a Mig-29-esek felújítására. A beruházásra szükséges 4-5 milliárd forintot a honvédelmi tárca 2002-es költségvetéséből különítik el. A felújítás után még három évig lehet használni a gépeket.
Vágólapra másolva!

Két ajánlat is érkezett a Magyar Légierő MiG-29-es vadászrepülőgépeinek jövő év júliusáig esedékessé váló üzemidő-hosszabbítására - közlöte a tárca sajtó- és tájékoztatási főosztályának vezetője. Joós György szerint az egyik ajánlat a MiG Aircraft Product Support (MAPS) elnevezésű német-orosz konzorciumtól, míg a másik a repülőgépeket gyártó orosz RSZK-MiG-től érkezett.

A sajtófőosztály vezetője az ajánlatok részleteiről nem kívánt nyilatkozni, de annyit elmondott, hogy az RSZK-MiG ajánlata a 27 darab magyar MiG-29-es felújítására vonatkozik, míg a német-orosz konzorcium ajánlata több variációt is tartalmaz az üzemidő-hosszabbításra.

A sajtóban megjelent hírek szerint 4-5 milliárd forintba kerül majd a 27 MiG-29-es vadászrepülőgép üzemidő-hosszabbítása. Joós György elismerte, hogy körülbelül ilyen nagyságrendű beruházásról van szó. Az erre szükséges összeget a tárca 2002-es költségvetéséből különítik majd el.

Az üzemidő-hosszabbítás az előírt repülési idő utáni átvizsgálást és a szükségessé váló javítások elvégzését jelenti, amit az arra felhatalmazott gyártó cég tehet meg. A munkálatok elvégzése után további három évig használatban maradhatnak a repülőgépek.

Korábban:

Ötmilliárdos ajánlatok a MiG-ek kötelező javítására

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!