A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0
Vágólapra másolva!
Könnyen lehet, hogy Sergio Pérez a hétvégén sorra kerülő Belga Nagydíjon foga utoljára vezetni a Red Bull Forma-1-es autóját.

A mexikói pilóta már az előző szezonban sem tudta tartani a tempót a háromszoros világbajnok Max Verstappennel, így rengeteg pletyka megjelent a Red Bulltól való esetleges távozásáról. Ezek után bombameglepetés volt, amikor bejelentették, hogy Pérez 2026-ig hosszabbított az energiaitalos Forma-1-es istállóval.

Azonban a RacingNews365 azt írja, hogy a mexikói pilóta maradása közel sem biztos, ugyanis a meghosszabbított szerződésébe belecsempésztek egy olyan kitételt, ami teljesítményére vonatkozik. 

F1 Grand Prix of Hungary - Previews
Sergio Pérez a Belga Nagydíj után távozhat a Red Bulltól
Fotó: NurPhoto via AFP/Andrea Diodato

Állítólag a mexikói pilótának 100 ponton belül kellene lennie a vb-címvédő Max Verstappenhez képest, ez az egyik legfontosabb kikötés a meghosszabbított szerződésében. A holland most 265 ponttal vezeti a vb-pontversenyt, míg a hetedik helyen álló Péreznek 124 pontja van. Ez pedig azt jelenti, hogy még ha Pérez meg is nyerné a hétvégén sorra kerülő Belga Nagydíjat – miközben Verstappen nullázna – akkor sem tudna 100 ponton belül kerülni, hiszen egy győzelemért csak 25 pont jár.

Ráadásul semmi esélye annak, hogy a fent említett forgatókönyv bekövetkezzen, ugyanis Pérez legutóbb tavaly májusban tudott győzni, az bakui Azeri Nagydíjon. 

Az elmúlt hetekben ismét Pérez kirúgásáról szólnak a hírek. A mexikói pilóta jól kezdte a szezont, ugyanis az első öt futamból négyszer is a dobogón végzett, azóta viszont elképesztően visszaesett a teljesítménye, ennek köszönhetően pedig a bombaformába kerülő McLaren egyre jobban feljött a Red Bullra a konstruktőrök versenyében, hiszen nekik mindkét pilótájuk – Oscar Piastri és Lando Norris – stabilan teljesít. 

Pérez a Hungaroringen is balesetet csinált 
Fotó: AFP/Isza Ferenc

Állítólag a Red Bullnál a Belga Nagydíj utáni nyári szünetet egyfajta felülvizsgálati időszakának szánják, és fennáll annak a lehetősége, hogy Pérezt lefokozzák és beültetik valamelyik RB-be, de az is megtörténhet, hogy szimplán kirúgják.

A legutóbbi hét Pérez 21 pontot szerzett, ebben az időszakban Verstappen 129-et, ami több mint amennyit Pérez az egész szezonban gyűjtött. 

Ráadásul az is rontja Pérez helyzetét, hogy állítólag a szerződésének van egy olyan kitétele, miszerint a nyári szünetben az első ötben kell lennie a pilóták pontversenyében. 

Lewis Hamilton Magyar Nagydíjon szerzett harmadik helye után Pérez jelenleg a hetedik helyen áll, egy ponttal lemaradva a brit pilótától, és 25-tel az ötödik Oscar Piastritól, aki diadalmaskodott a Hungaroringen. 

Tehát ha csak a puszta számokat nézzük, akkor a mexikói pilóta napjai meg vannak számlálva a Red Bullnál. És lehet, hogy a száguldó cirkuszban is.

A 2024-es Forma-1-es szezon ezen a hétvégén, július 26. és 28. között a Belga Nagydíjjal folytatódik. Tizenhárom versenyhétvége után a 265 pontos Max Verstappen vezeti az összetettet a 189 pontos Lando Norris és a 162 ponttal rendelkező Charles Leclerc előtt. Az egyéni pontverseny negyedik helyén a 154 pontos Carlos Sainz áll, mögötte Oscar Piastri 149, Lewis Hamilton 125, Sergio Pérez 124, George Russell pedig 116 ponttal rendelkezik. A konstruktőrök között a Red Bull 389 ponttal vezet, 51 ponttal megelőzve a második McLarent és 67-tel a harmadik Ferrarit. 

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!