A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNPusztai Liza
11:15VívásLiza Pusztai-Michela Battiston
HUNSzűcs Luca
11:15VívásMartina Criscio-Luca Szucs
HUNMárton Anna
11:40VívásAnna Marton-Lucia Martin-Portugues
HUNKovács Richárd
12:20ÖkölvívásHarrison Garside-Richard Kovacs
HUNDósa Dániel
13:05VívásDaniel Dosa-Abdelrahman Tolba
HUNMagyarország
20:05VízilabdaMagyarország-Kanada
HUNMagyarország
21:00KézilabdaArgentína-Magyarország
NyílNyíl

Hétfőn napirenden a terrortámadás

Vágólapra másolva!
Ha az SZDSZ és a MIÉP is beleegyezik, napirend előtti felszólalások nélkül, első pontként kezdi tárgyani az Országgyűlés a kormány határozati javaslatát az Egyesült Államokat ért terrortámadásal kapcsolatban.
Vágólapra másolva!

A határozat felhatalmazná a kormányt a washingtoni szerződés 5. cikkében foglalt kollektív védelem jogának érvényesítésére és hogy Magyarország ez irányú kötelezettségeinek teljesítése érdekében tegyen meg minden szükséges előkészületet.

Áder János házelnök a jövő heti ülésrl tartott sajtótájékoztatón elmondta, hogy az Országgyűlés kivételes eljárásban két napa alatt tárgyalja meg és fogadja el a javaslatot. A szövegről az ülésen kívül egyeztetnek a frakciók egymással. Hétfőn két körben 10 és 5 perc időkeretben szólhatnak hozzá a képviselőcsoportok szónokai, majd kedden lesz a szavazás.

Ugyancsak kedden szavaznak az adatvédelmi biztos megválasztásáról, ám Berki Ádám ügyvédet nem támogatja az ellenzék, így nem garantálható a kétharmados többség. Meg kell választani az Országgyűlés új alelnökét is, mert az FKGP frakciója visszahívta és kizárta soraiból Gyimóthy Gézát. A kisgazdák jelöltje Bánk Attila, akit titkos szavazással választhat az országgyűlés alelnökké.

[origo]

Ajánlat:

Elfogyott a kormánytöbbség
(2001. 09. 20.)

A kormány elhatárolódna Csurkától
(2001. 09. 18.)

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!