Fidesz: az ellenzék csak szavakban küzd a terrorizmus ellen

Vágólapra másolva!
A Fidesz frakcióvezetője szerint az, hogy az MSZP és az SZDSZ kedden a parlamentben nem támogatta a terrorizmus elleni küzdelemről és a pénzmosás megakadályozásáról szóló rendelkezések szigorítását célzó törvényjavaslat kivételes, sürgős eljárásban való tárgyalását kezdeményező indítványt, azt jelzi: a két ellenzéki képviselőcsoport csak szavakban küzd a terrorizmus ellen.
Vágólapra másolva!

"Nem először fordul elő, hogy az ellenzék szembemegy Európával, és csak szavakban küzd a terrorizmus ellen, ugyanakkor a szükséges lépéseket megpróbálja megakadályozni" - olvasható Szájer József közleményében. Szerinte "ezt a képmutató, kétarcú viselkedést tapasztalhattuk már a légtérhasználathoz való hozzájárulás vitájában is".

Szájer úgy véli, a javaslat novemberi elfogadásához mindenképpen szükség van a kivételes, sürgős eljárásra, és ezen az sem változtatna, ha az Országgyűlés hetente ülésezne, hiszen a november eleji elfogadás heti rendben is csak kivételes eljárásban volna lehetséges. "Az OECD országai, az Európai Unió és magyar polgárok is azt várják, hogy a kormány és a parlament az ország biztonsága érdekében gyorsan hozza meg a szükséges döntéseket" - fogalmaz írásos nyilatkozatában a Fidesz frakcióvezetője.

Kitér arra: az EU belügy-, igazságügy- és pénzügyminiszteri tanácsa október 16-án üdvözölte, hogy a magyar kormány vállalta a pénzmosás elleni jogszabályok javítását, és sürgette a magyar Országgyűlést, hogy gyorsan fogadja el az ehhez szükséges, nemzetközileg meghatározott intézkedéseket, és a Financial Action Task Force ajánlásainak teljesítését. "Most az ország tekintélye és a terrorizmus elleni nemzetközi küzdelem hatékonysága is függ a pénzmosás és a korrupció megakadályozásának gyorsításától" - véli Szájer.

Szerinte ezért a törvényjavaslatot - amelynek tartalmával a bizottsági üléseken az ellenzék is egyetértett - a lehető legrövidebb időn belül szükséges elfogadni. "Ennek érdekében az ellenzéknek el kell döntenie, hogy melyik oldalon áll, akarja-e valóban, hogy a terrorizmus kijelentésekben való elítélésén túllépve a terrorizmus elleni eszközök is rendelkezésünkre álljanak" - zárul a közlemény.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!